Kuminanäkkileipä

Suomesta on lopettettu kokonaan kuminalla maustetun näkkileivän teko. Viimeiset myytiin Tarjoustalon shokkimyyntinä pois. Ylhäisten leipä poisti kuminan leivästä ja pienet pyöreät Ruutu-näkit Vaasa poisti tuotteistaan viimeisenä.

Satoja vuosia vanha länsisuomalainen perinneleipä loppui sitten.

Onko joku nähnyt vielä kaupoissa? Hamstraisin. Kaipaan sitä niin, ja se oli kivaa, erikoista tarjottavaa (ulkomaalaisille) vieraillekin!
Ilmoita


Näkkäristä en tiedä,mutta kävisikö varrasleipä.Useammin kuminalla kuin ilman.Itse pidän kuminan käyttöä outona, muuten hyvän ruoan pilaajana.Sen verta asiasta sivuun, että tillin kukinnossa ja varsinkin siemenissä on todella paljon kuminan kaltainen maku.
Ilmoita
En ole nähnyt enää. Kyselin Vaasalta, että miksi pieni, pyöreä Ruutu-näkkiä ei enää näy hyllyssä ja vastauksena oli muka pieni menekki vaikka aina juuri tämä tuote oli lopussa kaupassa kuin kaupassa.

Tilalle on tullut jos jonkinmoista seesami- ja muilla siemenillä maustettuja vaaleapaahtoisia muka "näkkileipiä".

Svedut eivät vain ymmärrä hyvän näkkileivän päälle - kunnolla hapatettua, tummaksi paahdettua pelkästä rukiista tehtyä kuminalla maustettua näkkileipää ei enää saa kuin itse tehden.
Ilmoita
Koulunäkkileivässä on tuoteselosteen mukaan jauhettua kuminaa muka mukana, mutta ei sitä todellakaan maista siitä.

Kokeilin sitä, mutta se oli sitä saatanan samaa svedu paskaa - vaaleeta, mautonta höttöä.

On kyllä sääli, että pieni,pyöreä ruutu poistui markkinoilta - ainoa snäkäri, jossa oli myös makua.

Näin se maailma muuttuu kohti tasamaustamista (-mauttomuutta) kohti. Karjalanpiirakat ja snäkärit ne jo pilasi - mitä seuraavaksi?
Ilmoita
Nyt ei ihan aukene tää svedu/vaasanmylly asiayhteys. Ruotsissa Wasa, Kotkassa Vaasan(mylly).
2 VASTAUSTA:
No hyvä - Vaasan omistus on nykyään britiläisellä Lion Capitals-sijoittajaryhmittymällä, mutta perusajatus on että omistus ei enää ole Suomessa kuin ei myöskään tuotannon suunnittelu. Ruotsalaiset maut ovat vallanneet alan ja osa tuotannosta on Ruotsissa kuin myös Baltiassa. Tämä tarkoittaa Suomen ollessa pieni markkina-alue niin sen makujen erityisluonteeseen ei enää panosteta vaan svedujen maku (lähinnä kansainvälistä) hallitsee.

Outoa Vaasan vastauksissa on se, että pieni, pyöreä lopetettiin muka vähäisen kysynnän takia vaikka itse tuote oli aina ensiksi loppu myymälöiden hyllyistä muita Vaasan tuotteita niillä riittäen.

Tosiasiassa joku liian viksu tuotannon "kehittäjä" on saanut pakkomielteen kaikenlaisten seesami- ja valkosipulisnäkäreiden ylivoimasta ihmisten makuun.

Sääli sinänsä - paras tuote lopetettiin ja asiakkaat unohdettiin - ei muuta kuin kaikki Vaasan&Vaasan tuotteet boikottiin.
aukeekonyt? kirjoitti:
No hyvä - Vaasan omistus on nykyään britiläisellä Lion Capitals-sijoittajaryhmittymällä, mutta perusajatus on että omistus ei enää ole Suomessa kuin ei myöskään tuotannon suunnittelu. Ruotsalaiset maut ovat vallanneet alan ja osa tuotannosta on Ruotsissa kuin myös Baltiassa. Tämä tarkoittaa Suomen ollessa pieni markkina-alue niin sen makujen erityisluonteeseen ei enää panosteta vaan svedujen maku (lähinnä kansainvälistä) hallitsee.

Outoa Vaasan vastauksissa on se, että pieni, pyöreä lopetettiin muka vähäisen kysynnän takia vaikka itse tuote oli aina ensiksi loppu myymälöiden hyllyistä muita Vaasan tuotteita niillä riittäen.

Tosiasiassa joku liian viksu tuotannon "kehittäjä" on saanut pakkomielteen kaikenlaisten seesami- ja valkosipulisnäkäreiden ylivoimasta ihmisten makuun.

Sääli sinänsä - paras tuote lopetettiin ja asiakkaat unohdettiin - ei muuta kuin kaikki Vaasan&Vaasan tuotteet boikottiin.
Yep Olet Oikeassa,... sita Pyoreata tai Ruutuista Ylhaisten Nakkileipaa soisin kainkenpaivaa ja Yot, (Tyonskentelen myos yollakin, One-Man Band :)).
MUTTA: Meidan pitaisi hakea se resepti siita leivasta :)!?!?
+Lisää kommentti
Minäkin olen jäänyt kaipaamaan näitä vaasan kuminanäkkileipiä, olin yhteydessä valmistajaan, jossa totesivat, että toistaiseksi valmistus lopetettu.

Kannattaa olla yhteydessä valmistajaan suoraan, kas tässä linkki.

http://www.vaasan.com/portal/fi/vaasan-konserni/kuluttajapalvelu/
Ilmoita
Kiitos Kristo, laitoin viesti Vaasaan. Toivottavasti auttaa. Kyllä muuten masentaa, kun katsoo marketin hyllyissä olevaa tarjontaa - aivan turhaa roskaa suuri osa - ja kunnollinen, maukas ja terveellinen perinneleipä saa kyytiä :(
Ilmoita
Vaasan KUNTO-NÄKKI on ihan maukasta...
Ilmoita
Makuasia - Vaasan kumina pieni pyöreä - on ainoa näkkileipä, jossa on kuminaa.

Kuminanäkkäri on/oli sitä paitsi hyvää.
2 VASTAUSTA:
Vaasasta tuli vastaus: "Valitettavasti VAASAN PIENI PYÖREÄ Kumina ja Ylhäisten leipä Kumina -näkkileipien valmistus on päättynyt. Ikävä kyllä valikoimassamme ei tällä hetkellä ole ollenkaan kuminanäkkileipää.

Olemme välittäneet toiveenne tuotteiden palauttamisesta takaisin valikoimaan eteenpäin vastuuhenkilöille tiedoksi."

Se siitä sitten.
On edellisistä viesteistä kulunut aikaa... Minäkin kaipaan ja kovasti pidän kuminanäkkileivästä. Ihan sama minkä tehtaan! Kumina antaa makua, mutta on lisäksi hyödyllinen suolistossa.
+Lisää kommentti
Kyllä se näkkäri tulee vielä tuotantoon, kunhan jaksetaan, kun muistetaan olla yhteydessä valmistajaan säännöllisin väliajoin.
Ilmoita
Suomalaiseen makuun ei ole mikään, joka erottuu massasta. Tehdään vaan mahdollisimman halpaa hajutonta, mautonta bulkkia ja kaipa ne kuminatkin olivat liian kalliita silloin. Olisivatko nostaneet näkkileipäpaketin hintaa peräti sentillä tai kahdella?

Onneksi muualla ei olla yhtä hölmöjä ja Suomessa viljelty kumina käy korkean laatunsa takia kaupaksi kuin kuumille kiville niihin maihin, joissa ruoassa pitää olla makuakin. Riittää kuminaa viljelevillä suomalaisilla maajusseilla töitä, vaikka omaan maahan ei sato kelpaakaan.

Ihan samoin ovat kuminat kadonneet Oululaisten hapankorpuista ja Linkosuon palttoonnapeista.
3 VASTAUSTA:
" Suomalaiseen makuun ei ole mikään, joka erottuu massasta.
.
.
Onneksi muualla ei olla yhtä hölmöjä ja Suomessa viljelty kumina käy korkean laatunsa takia kaupaksi kuin kuumille kiville niihin maihin, joissa ruoassa pitää olla makuakin. Riittää kuminaa viljelevillä suomalaisilla maajusseilla töitä, vaikka omaan maahan ei sato kelpaakaan."

Sillä kuminalla on niin vahva maku, että isompina määrinä ja useammin syötynä kuminalla maustetut leivät alkavat tökkimään. Pitkään sai esim. Linkosuolta odottaa kuminatonta varrasleipää (ja muutkin valmistajat matkivat tuotteissaan Linkosuota). Kuminatonta voi syödä useammankin palasen. Heikoilla on leivänvalmistajan taito, jos ei saa leipään makua ilman kuminaa.

Kyllä sillä Linkosuolla on edelleen kuminallisia Palttoonnappeja:

http://www.linkosuo.fi/cgblog/43/91/Vaeinaemoeisen-Palttoonnapit-500-g.html

Se, että heillä on nyt myös kuminaton - onneksi - versio Palttoonnapeista, ei ole poistanut sitä kuminaa alkuperäisestä tuotteesta eikä myöskään pakota sinua ostamaan kuminatonsta versiota.

Makuasioista voi kiistellä, mutta olen sitä mieltä, että minulla on hyvä maku! ;-)
minulla on hyvä maku kirjoitti:
" Suomalaiseen makuun ei ole mikään, joka erottuu massasta.
.
.
Onneksi muualla ei olla yhtä hölmöjä ja Suomessa viljelty kumina käy korkean laatunsa takia kaupaksi kuin kuumille kiville niihin maihin, joissa ruoassa pitää olla makuakin. Riittää kuminaa viljelevillä suomalaisilla maajusseilla töitä, vaikka omaan maahan ei sato kelpaakaan."

Sillä kuminalla on niin vahva maku, että isompina määrinä ja useammin syötynä kuminalla maustetut leivät alkavat tökkimään. Pitkään sai esim. Linkosuolta odottaa kuminatonta varrasleipää (ja muutkin valmistajat matkivat tuotteissaan Linkosuota). Kuminatonta voi syödä useammankin palasen. Heikoilla on leivänvalmistajan taito, jos ei saa leipään makua ilman kuminaa.

Kyllä sillä Linkosuolla on edelleen kuminallisia Palttoonnappeja:

http://www.linkosuo.fi/cgblog/43/91/Vaeinaemoeisen-Palttoonnapit-500-g.html

Se, että heillä on nyt myös kuminaton - onneksi - versio Palttoonnapeista, ei ole poistanut sitä kuminaa alkuperäisestä tuotteesta eikä myöskään pakota sinua ostamaan kuminatonsta versiota.

Makuasioista voi kiistellä, mutta olen sitä mieltä, että minulla on hyvä maku! ;-)
Kiitos palttoonnapeista. On sitten edes jotain! Ostan heti vierasvaraksi.
minulla on hyvä maku kirjoitti:
" Suomalaiseen makuun ei ole mikään, joka erottuu massasta.
.
.
Onneksi muualla ei olla yhtä hölmöjä ja Suomessa viljelty kumina käy korkean laatunsa takia kaupaksi kuin kuumille kiville niihin maihin, joissa ruoassa pitää olla makuakin. Riittää kuminaa viljelevillä suomalaisilla maajusseilla töitä, vaikka omaan maahan ei sato kelpaakaan."

Sillä kuminalla on niin vahva maku, että isompina määrinä ja useammin syötynä kuminalla maustetut leivät alkavat tökkimään. Pitkään sai esim. Linkosuolta odottaa kuminatonta varrasleipää (ja muutkin valmistajat matkivat tuotteissaan Linkosuota). Kuminatonta voi syödä useammankin palasen. Heikoilla on leivänvalmistajan taito, jos ei saa leipään makua ilman kuminaa.

Kyllä sillä Linkosuolla on edelleen kuminallisia Palttoonnappeja:

http://www.linkosuo.fi/cgblog/43/91/Vaeinaemoeisen-Palttoonnapit-500-g.html

Se, että heillä on nyt myös kuminaton - onneksi - versio Palttoonnapeista, ei ole poistanut sitä kuminaa alkuperäisestä tuotteesta eikä myöskään pakota sinua ostamaan kuminatonsta versiota.

Makuasioista voi kiistellä, mutta olen sitä mieltä, että minulla on hyvä maku! ;-)
Pienessä, pyöreässä oli makua ilman kuminaakin, mutta se kumina lisäsi siihen snäkäriin sen pienen lisän. Syötyäni näitä muitä markkinoilla olevia tuotteita olen saanut hampaitteni väliin vain mautonta höttöä.

Kyllä ne svedut pilaa tänkin kuten tekivät saunalle.
+Lisää kommentti
Nuo linkosuon palttoonnapit ainakin linkistä lukee, että ovat kovia:-(
Ilmoita
Tuleeko sitä Vaasan kumina näkkäriä vai ei?

Tahtois tietää?

Kohtpuoliin adressia kehiin.
Ilmoita
Nyt oli Lidlissä "rajoitettu erä" kuminalla maustettua nokkosvarrasleipää ja palttoonnappeja. Ei kai Linkosuokin lopeta kuminaleipiään? Onko Linkosuo samaa englantilaisyritystä kuin Vaasan, joka kuulemma leipoo kaiken Virossa nykyään?
1 VASTAUS:
Kylläpähän se Vaasan l. paikallisesti höyrymylly tekee näkkärit ja paljon muutakin suomessa mm. kotkassa edelleen.
+Lisää kommentti
Kumina on ollut leivässä säilytysaine ja käytetty estämään homehtumista! (Esim. Eesti Kalender 1889. Tallinn)

Ei siis pelkästään mauste, vaan se on myös parantanut leivän laatua.
Ilmoita
jotkut tykkää kuminaisesta, jotkut aidosta.
3 VASTAUSTA:
Kuminainen, tumma ja hapan snäkäri oli juuri se aito ja tämän tää multikansallinen sijoitusyhtiö vei meiltä.
einiinoikkeen kirjoitti:
Kuminainen, tumma ja hapan snäkäri oli juuri se aito ja tämän tää multikansallinen sijoitusyhtiö vei meiltä.
ah ulkomaan eksotiikkaa, tummaa kuminaista... mutta kyllä minä silti pidän enemmän aidosta naisesta.
semmostaseon kirjoitti:
ah ulkomaan eksotiikkaa, tummaa kuminaista... mutta kyllä minä silti pidän enemmän aidosta naisesta.
Entä jos kaunis (kauneuden voit määritellä itse) nainen on kääritty kumimaiseen asuun - pitäisitkö?

Silti sijoitusyhtiö vei meiltä sen ainoan ja oikean snäkärin tarjoten tilalle vain vaaleaa ituhippien siemenillä koristeltua svedu-paskaa.

Kai se on pakko alkaa tehdä tätä leipää itse, koska monikansallinen konserni ei sitä halua tehdä.

Voi vittu Vaasan&Vaasan - hävetkää!
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Vaasalla vaikeaa ja sitä kautta supistaa tuotantoaan. Näin pieni, pyöreä ruutu tuskin ainakaan Vaasan valikoimiin palautuu. Sääli.
+Lisää kommentti
Kumina on aivan helvetin pahaa . Kuinka joku voi syödä sitä ? Mulla tulee yrjöt välittömästi kun haistankin sitä , ei saatana pakko mennä laattaamaan jo ajatuksesta.....
1 VASTAUS:
Ihmisen maku voi kultivoitua(kehittyä). Itsekin lapsena vierastin kuminaa, mutta sittemmin tykästyin siihen suuresti, juuri näkkileivässä. Siksi on minunkin mielestäni todellinen järkytys, että näiden kuminanäkkäreiden valmistus on lopetettu.
+Lisää kommentti
Linkosuon Varrasleivissä on kuminaa, mutta niin vähän, että sitä ei helposti havaitse.
1 VASTAUS:
Aika useissa on näkkileivissä on kuminaa, mutta sitä ei vain valitettavasti maista niistä.

Pieni pyöreä ruutu-näkkärissä kumina oli kokonaisena, jolloin sen maistoi osuessaan hampaaseen ja itse näkkäri oli tummaa, hapatettua ruistakinaa tummaksi paahdettuna eli aivan toista kuin nykyiset seesamin siementä pinnallaan pitävät vehnäiset korput.

Muta valitettavasti sitä ei enää saa sillä Vaasa&Vaasa sanoi sen menekin olleen liian vähäinen, mitä kyllä epäilen sillä hyllyt olivat aina tyhjillään juuri tämän snäkärin kohdalta muita laatuja riittäen hulluille asti.

Tosiasia on, että ns, tuotekehittelijät halusivat tuoda "kansainvälisiä" makuja kuivaleipiin ja pieni, pyöreä ruutu sai väistyä seesaminsiementen tieltä - todella sääli sillä samalla kadotettiin osa suomalaista ruokakulttuuria ja tätä svedut eivät koskaan ole osanneet vehnäsnäkäreidensä kanssa.
+Lisää kommentti
Siis kumina on hyvä mauste ja laitan sitä kaalikeittoon, sämpylöihin ja omatekoiseen näkkileipään. Voi miten kaipaan sitä Ruutu-näkkileipää;(. Olen löytänyt LIDL:stä MyllyKiven Ruisnapit ja ne maistuvat niiiin hyviltä. Niissä on kuminaa ja Palttoonnapit ovat mauttomia niiden rinnalla!
Ilmoita
Vaasa tekee kuin tekeekin kuminalla maustettuja hapankorppuja. Ne ovat Finncrisp-merkkisiä ja niitä saa valmistajan mukaan ostettua yli 30 maasta - paitsi tietenkin Suomesta. Löytyy netistä nimellä Finncrisp Caraway. Ehkä niitä saisi jostain ulkomaisesta nettikaupasta tilattua.
Ilmoita
Joo Moon kans ajatellu sita notta leivakki poyranlautojen valista Rittilaasen ne varaastaa, Hah!? Totta-Numeroota!
Meiran vain pitaas pitaa sita tavallista Maalaasen tai Tyolaasen Leipa-Cresetti muistis, ja ku aika tuloo, nii ku ne muut lihavoituu, ja kyllastyy Soerilla Paallystettyyn Leipaansa, Nii sitte ruvetahan tekemahan taas Ruisleipaa (kutes Vanhan Vaasan E-mymala,..... joka oli siina Rompan Lahella Entisella " Poliisikadulla, Painija Hemppa ..?.?..?.. Mexikon etc. Olympia-Kultamitalimiehen mukaan nimetty katu" Vaasas.

Pikkupoikana 15-Ikaasena Syksylla menin Ammattikouluhun Hitsariksi mukamas, ja se E-myymalan Leivan Maku Ja Tuoksu on minua ainaa hinannu kaymahan takaasippain.
Joo ja oomma siela ollukki Aireen hautajaasis.
Leipaa soin niin tottaolokohon kovaa, ennenku taas piti lahtia (perhesen mukana kotia)........ KOTOA :) ?!

Today I'm 60,.... And Go Up To The Crane 100-Metria Viela Heleposti, vaikka on Sareshoirot summuut leikkaukset tehty, Tottanumeroota kertaa.
Soo, eventually I ended up establishing my own Crane Company.
Ja muutohon menis kaikki hyvin mutta se eeee-myymalan leipa puuttuu.
Kyllahan tuota Vin-Crispia sois kans, mutta siihen menoo niin paliko voita,.... vaikke se minun kehua narista, Kiipee toiseenkin kertaan 100-metrin tikkaat,... ja sitte unohrin Ruuvimeisselin, ja taas takaasi Ylaha,...... niin sitte honasin notta unohrin ruuvin kans,.... taas-alaha-ylaha yhyren Kruuvin takia.
Sitte valiaijoolla taas Koko Loota Naita VinCrispia,...... Tottanumeroota.
1 VASTAUS:
Jospa koettaisit saada sen peruskoulun äidinkielen opiskeltua edes välttävästi. Joohan?
+Lisää kommentti
Let's Make Our Own!
Any-One Have Granny, And They do it the best.
Ilmoita
Muutoon.... soli tama Hermanni Pihlajamaki, jonka ylakerras asuun silloon mteiniikaasena 15....16-v. Elikka soli siina kuluman takana se e-myymala,.......Niittein Maailman Parhaitten Leipiensa Kans!

Jos me loyretahan tama Resepti, niin olen valmis perustamaan leipomon Minnesotassa,.... Muuten: Harri's Bakery in Winnipeg Canada Makes Exactly the Same Tasting Bread,.... But He Does Not Want To Sell USA,..... Likely due to Food & Drugs Administration's Paper-work.

Muutoon Se Suomalainen Leipa Ottaisi Yli-otteen taman maan (Ilmasta-ja Jauhoosta Tehdyn "Leivan"). Toast.
Ok. The Toast & Ham Is Delicious in the Morning,...... But By 9am (yhyreksalta Aamulla Jo Tarttis Kunnon Leipaa,.... Voilla :).

OK. I'll Retire From Cranes A.S.A.P.....When I Feel so,.... And Then I'm Ready To Have a Bakery as a Hobby,........ We'll sell them via daily orders via internet.

But It Really needs to be the true Revityn Hapanleivan Makuinen,..... Sillohon takalaisilla tulisi Himo Siihen, ja samalla kertaa vahennetaan Liika-Lihavuutta!

What Do You Say?
1 VASTAUS:
I say että oot ihan kunnolla aineissa ja mömmöissä
+Lisää kommentti
Jos Joku haluaisi miljoonan markkinat, niin tassa maassa on jotakin 300-Milijoonaa Ihmista, eika ne kaikki syo paahtoleipaa, Aamu-Munkkeja tai Taco:a!? Vai Mita

Jos Olette Kiinnostuneet, niin tavataan talla samalla sivulla, Kiitos!/
Ilmoita
Olisko eu kieltänyt,ainakin on harkinnassa sialihan kielto europassa.
Ilmoita
Mitenkäs te tästäkin saatte väännettyä politiikkaa.
Kyse on siis kuminaa sisältävästä leivästä, ei EU:sta eikä edes muslimeista. Kertokaa toki, jos avautumisen tuke on noin kova. Enemmän toki kiinnostaa kuminaleipä, mutta kyllä me kuuntelemme.

Maailmankaupassa suomalainen kumina on huippuhuudossa, harmiksemme se ei vain päädy näkkäriimme. Kotimainen kumina kiertää ympäriinsä maapallon, tullen meille uudelleenpakattuna Meiran pusseihin ja etnisiin ruokakauppoihin. Pitäisikös tässä panostaa markkinointiin? Kyseessä on arvostettu maustekasvi, jota varmasti osaisimme käsitellä jatkojalostukseen, edes pussitukseen. Miksi arvokasvi kiertää maapallon ympäri? Tavoittamatta lähiherkuttelijoita?

Kaipaan hapanta kuminaleipää.
2 VASTAUSTA:
Jotenkin valmistajilla on kieroitunut ajatusmaailma - ensin pyyhkäistiin pieni ruutu-näkkäri, joka taisi olla parhaiten myyviä tuotteita ainakin hyllyn mukaan ja nykyään Valion olo-mustikka jugurtti on kadonnut kaupoista - ensin pakotettiin suurpakkauksiin ja nykyään ei edes sitä saa vaan jotain kokojyvä-hiutaleiden kera.

Tekee pahaa - parhaiten myyvät tuotteet lopetetaan haistapaska-tuotteiden kustannuksella - luulisi valmistajien ymmärtävän asiakkaiden hylly-käyttäytymisen perusteella panostavan myyvimpiin tuotteisiin, mutta kun ei näemmä viesti kanna kehitys-osaltolle.

Niin Vaasa&Vaasa kuin Valio on boikotissa osaltani virheellisten päätösten takia.
Eipä ole ollut vuosikymmeniin saatavilla sitäkään kuminalla maustettua juustoa. Olikohan sen nimi Kesti? Saattaisi olla näin Venäjän boikottien aikana myyntiä Suomessakin ja syödä markkinaosuutta joiltakin mauttomilta mössöiltä joita muka juustona myydään.
+Lisää kommentti
Pitkästä aikaa löysin Kotkassa valmistettua näkkileipää. Taisi olla Pirkan halpis-merkin alla.

Luulin jo, että Kotkan perinteinen näkkileipätehdas olisi lakkautettu ajat sitten, mutta ilokseni näin ei ollutkaan.
Ilmoita
olen yhtä hulluna kuminaan jota oli ylhäisten leivässä ,takaisin kaupan valikoimaan.
Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Väinämöisen Palttoonnappi-nimellä myydään yhä kuminalla maustettua kovaa, kuivattua ruisleipää. Myös varrasleivässä on kuminaa. Kuminan maku on aika mieto verrattuna aikaisempiin "ruutunäkkileipiin". Suomi on kansainvälisempi kuin 50 vuotta sitten ja markkinat sen mukaiset. Suomalaiset makutottumukset ei maistu suurelle maailmalle, vrt. salmiakki ja yleensä ruisleipä.
Ilmoita
Pieni pyöreä kuminanäkkileipä on minunkin herkkua. Arlan merisuolavoin kera nautittuna maku on suunnattoman hyvä. Merisuolavoi mukavasti korostaa kuminan makua. Onneksi ostin Tarjoustalon poistomyynnistä runsaasti tätä näkkäriä ja minulla on sitä vielä muutama paketti.

Ruutunäkkileivän historia oli yli satavuotinen. Alkuperäinen valmistaja oli turkulainen Ipnos, jonka historia alkoi 1904 valmistamalla ruudullista näkkileipää. On lähes kansallinen häpeä, että Vaasan leipomo lopetti ruutunäkkileivän perillisen myynnin. On vaikea uskoa, että menekki olisi ollut niin huono, että sen vuoksi se olisi lopetettu. Useimmiten tämä herkkunäkkileipä oli kaupanhyllyltä loppu. Reseptissä olleen kuminan vuoksi sen tuotantohinta on ollut kalliimpi kuin tavallisella Pienellä Pyöreällä. Ahneet kapitalistit tappoivat tämänkin perinnetuotteen.
1 VASTAUS:
No näinhän se menee - asiakkaan tyytyväisyydellä ei ole mitään väliä kunhan lafka saa roponsa ja "tuotekehittelijät" sulan hattuunsa.

Täytyy kyllä ihmetellä, että hyvä ja myyvä tuote lopetetaan joidenkin "tuotekehittelijöiden" aivoitusten takia - on pakko ilmeisesti saada markkinoille näitä seesamisiemen-tuotteita maksavista asiakkaista välittämättä.

Pieni, pyöreä ruis-näkkäri heti takaisin ja alkuperäisessä maussa.
+Lisää kommentti
Laitoin taas Vaasalle viestiä että pieni pyöreä ruudullinen kuminanäkkileipä pitää saata takaisin. Laittakaa tekin. kuluttajapalvelu@vaasan.com
Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Olen -50 luvulta saakka syönyt hyvää ruutunäkkileipää. Ensin se oli isossa paketissa n. 30x30cm, josta taitettiin pala. Joskus syötiin koko iso pala. Sitten tuli pieni pyöreä, joka oli usein kaupasta loppunut.
Milloin saamme hyvän kumina näkkileivän TAKAISIN??? Tuo myös mieleen kesät mummolassa. Silloin sitä syötiin välipalana kaakaon kanssa.
Hyvää kesää!
Ilmoita
Emme saa sitä takaisin kun valmistaja on näin päättänyt eikä asiakkaastyytyväisyydellä ole mitään väliä eli nyfrellä vain edelleen sitä seesamisiemen-näkkäriä nassuunsi kuten valmistaja on näin suuressa viisaudessaan päättänyt.

Kyllä ne valmistajat tietävät asiakkaan maun paremmin.
Ilmoita
Laitoin minäkin Vaasalle viestiä että pieni pyöreä ruudullinen kuminanäkkileipä pitää saata takaisin. Laittakaa tekin.

kuluttajapalvelu@vaasan.com
1 VASTAUS:
Ei taida auttaa vaikka hyllyissä oli vajetta pienestä, ruudullisesta kumina-näkkkileivästä, niin valmistaja väittää ettei sille ollut kysyntää.

Jotenkin vaikuttaa Vaasan'Vaasan ylimielisyydeltä asiakkaitaan kohtaan -asiakkaat haluavat tiettyä tuotetta, mutta lafka ei sitä jostain periaatteesta vain halua tuottaa vaikka se taisi olla lafkan myydyin tuote ainakin hylly-barometrin mukaan eli aina loppu.
+Lisää kommentti
Tuskin monikaan syöjä kaipaa kuminanäkkileipää. On se sen verran karmean makuista, että korkeintaan masokistit voivat sitä ehkä syödä S/M-sessioidensa välipalana.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kuminanäkkileipä

Suomesta on lopettettu kokonaan kuminalla maustetun näkkileivän teko. Viimeiset myytiin Tarjoustalon shokkimyyntinä pois. Ylhäisten leipä poisti kuminan leivästä ja pienet pyöreät Ruutu-näkit Vaasa poisti tuotteistaan viimeisenä.

Satoja vuosia vanha länsisuomalainen perinneleipä loppui sitten.

Onko joku nähnyt vielä kaupoissa? Hamstraisin. Kaipaan sitä niin, ja se oli kivaa, erikoista tarjottavaa (ulkomaalaisille) vieraillekin!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta