Hirvikäristyksen ohje

Heka

Hirvimetälle piti lähteä ekan kerran ja pitäis sitä ruokaakin laittaa.
Onko kenelläkään hyvää ohjetta tehdä hirvikäristystä.

3

7878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu on

      1. Se hirvi pitää kaataa ennen kuin siitä pääsee mitään värkkäämään!

      2. Käristykseen tarvitaan niin ohuita lastuja, ettei niitä niin vain veistellä vastakaadetusta hirvestä. Pitää pakastaa ensin ja veistellä ne lastut aavistuksen verran sulaneesta, mutta vielä kohmeisesta lihasta. Ei kannata varata hommaan parhaita fileitä eikä paisteja eikä toisaalta sitkeimpiä kinttulihojajaan.

      Kuumalle pannulle klöntti voita, hirvilastut sekaan ja pyörittelyä puulastalla. Liemeksi olutta eikä sitten turhaan suurustella. Suolaa ja pippuroita maun mukaan, kenties vähän katajanmarjaakin. Siinähän se.

    • Erämies

      Perusohje on seuraava: Kohmeisesta hirvenlihasta vuollaan ohuita lastuja jotka ruskistetaan rasvassa. Lisätään pataan suolaa ja hieman nestettä, 2 - 3 dl lihamäärästä riippuen. Haudutetaan kunnes on kypsää.

      Yksinkertaisinta ruoka on tehdä padassa jossa lihat voi ensin käristää ja sitten hauduttaa. Ruskistamisen voi tehdä myös paistinpannussa ja haudutuksen padassa uunissa tai kattilassa liedellä.

      Yleensä käristys tehdään paistista tai lavasta. Lihan kypsyys ja suolan määrä selviää maistamalla. Ohuet paistilastut kypsyy varttitunnissa, sitkeämpien käristyslihojen kypsymiseen voi mennä jopa kaksi tuntia.

      Jotku lisäävät pataan olutta, pekonia, sieniä, pippureita tai muita mausteita. Se on jokaisen oma makuasia.

    • kuin heinänteko

      Elikkäs ihan yksinkertaisesti näin..

      mettämiehiltä kun on tullut pussissa hirvenlihaa niin yleensä olen laittanut pakkaseen odottamaan parempaa aikaa. Jossakin vaiheessa sitten kaivanut pussin pakkasesta ja veitsen kanssa lähes jäisestä lihasta vuollut lastuja.

      Toki voit sitten sulasta lihastakin noita ohuita suikaleita leikellä.

      Nämä olen sitten pannulle laittanut tirisemään. Ja kosteuttahan tuohon saa kaatamalla Porter-olutta hieman joukkoon pannulle.

      Vain Posrter käy, se on tummaa eikä ruokaan tule sellaista bissen makua laisinkaan. Lisäkkeenä sitten menee todella hyvin esim. karpalo- tai mustaherukka hyytelö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      85
      1758
    2. Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu

      Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia
      Apua aloittelijalle
      120
      1174
    3. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      58
      1036
    4. No ei sun asunto eikä mikään

      muukaan sussa ole erikoista. 🤣 köyhä 🤣
      Ikävä
      62
      926
    5. Hyvin. Ikävää nainen,

      Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan
      Ikävä
      74
      836
    6. Mitä mietit Honey?

      Kulta nainen ❤️❤️
      Ikävä
      57
      790
    7. Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta

      Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli
      Pyhäjärvi
      78
      789
    8. Linnasuolla poliisi operaatio

      Kamalaa menoa taas meidän ihanassa kaupungissa. https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/8646060
      Imatra
      29
      786
    9. Missä kaikessa olet erilainen

      Kuin kaivattusi? Voin itse aloittaa: en ole vegaani kuten hän. Enkä harrasta tietokonepelejä lainkaan.
      Ikävä
      39
      757
    10. Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin

      Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.
      Ikävä
      43
      756
    Aihe