Hirvikäristyksen ohje

Heka

Hirvimetälle piti lähteä ekan kerran ja pitäis sitä ruokaakin laittaa.
Onko kenelläkään hyvää ohjetta tehdä hirvikäristystä.

3

7824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu on

      1. Se hirvi pitää kaataa ennen kuin siitä pääsee mitään värkkäämään!

      2. Käristykseen tarvitaan niin ohuita lastuja, ettei niitä niin vain veistellä vastakaadetusta hirvestä. Pitää pakastaa ensin ja veistellä ne lastut aavistuksen verran sulaneesta, mutta vielä kohmeisesta lihasta. Ei kannata varata hommaan parhaita fileitä eikä paisteja eikä toisaalta sitkeimpiä kinttulihojajaan.

      Kuumalle pannulle klöntti voita, hirvilastut sekaan ja pyörittelyä puulastalla. Liemeksi olutta eikä sitten turhaan suurustella. Suolaa ja pippuroita maun mukaan, kenties vähän katajanmarjaakin. Siinähän se.

    • Erämies

      Perusohje on seuraava: Kohmeisesta hirvenlihasta vuollaan ohuita lastuja jotka ruskistetaan rasvassa. Lisätään pataan suolaa ja hieman nestettä, 2 - 3 dl lihamäärästä riippuen. Haudutetaan kunnes on kypsää.

      Yksinkertaisinta ruoka on tehdä padassa jossa lihat voi ensin käristää ja sitten hauduttaa. Ruskistamisen voi tehdä myös paistinpannussa ja haudutuksen padassa uunissa tai kattilassa liedellä.

      Yleensä käristys tehdään paistista tai lavasta. Lihan kypsyys ja suolan määrä selviää maistamalla. Ohuet paistilastut kypsyy varttitunnissa, sitkeämpien käristyslihojen kypsymiseen voi mennä jopa kaksi tuntia.

      Jotku lisäävät pataan olutta, pekonia, sieniä, pippureita tai muita mausteita. Se on jokaisen oma makuasia.

    • kuin heinänteko

      Elikkäs ihan yksinkertaisesti näin..

      mettämiehiltä kun on tullut pussissa hirvenlihaa niin yleensä olen laittanut pakkaseen odottamaan parempaa aikaa. Jossakin vaiheessa sitten kaivanut pussin pakkasesta ja veitsen kanssa lähes jäisestä lihasta vuollut lastuja.

      Toki voit sitten sulasta lihastakin noita ohuita suikaleita leikellä.

      Nämä olen sitten pannulle laittanut tirisemään. Ja kosteuttahan tuohon saa kaatamalla Porter-olutta hieman joukkoon pannulle.

      Vain Posrter käy, se on tummaa eikä ruokaan tule sellaista bissen makua laisinkaan. Lisäkkeenä sitten menee todella hyvin esim. karpalo- tai mustaherukka hyytelö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      93
      1738
    2. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      358
      1159
    3. Susanna Laine, 43, pohtii tätä muutosta itsessään iän karttuessa: "En tiedä, onko se vähän ikäjuttu"

      Susanna Laine on kyllä nainen paikallaan Farmi-juontajana ja myös Tähdet, tähdet -juontajana, eikös vaan! Lue Susanna
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1158
    4. Mikä on horoskooppisi?

      Entä tiedätkö kaivattusi?
      Ikävä
      94
      1019
    5. Onks se väärin jos

      Tutustuttaisiin edes vähän enemmän?
      Ikävä
      62
      823
    6. Vanhemmalle naiselle

      Kirjoitan tällä vanhalla otsikolla vaikka se joku toinen anonyymi naisen kaipaaja innostuukin tästä ja käyttää taas sam
      Ikävä
      34
      783
    7. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      724
    8. Mitä meidän välillä

      Tulee tapahtumaan? Sinusta paljon kiinni
      Ikävä
      46
      706
    9. Mitä saat naiselta mies kun

      Otat ohjat? Saat feminiinistä pehmeyttä, lämpöä ja rauhaa. Kun nainen on tässä moodissa hän auttaa miestä lepäämään ja p
      Ikävä
      113
      676
    10. En vaan ymmärrä

      Sinulla on hyvä puoliso, perhe, periaatteessa kaikki palikat kohdillaan. En ymmärrä, miksi haluat vaarantaa sen. Minulla
      Ikävä
      42
      670
    Aihe