Hirvimetälle piti lähteä ekan kerran ja pitäis sitä ruokaakin laittaa.
Onko kenelläkään hyvää ohjetta tehdä hirvikäristystä.
Hirvikäristyksen ohje
3
7850
Vastaukset
- Koettu on
1. Se hirvi pitää kaataa ennen kuin siitä pääsee mitään värkkäämään!
2. Käristykseen tarvitaan niin ohuita lastuja, ettei niitä niin vain veistellä vastakaadetusta hirvestä. Pitää pakastaa ensin ja veistellä ne lastut aavistuksen verran sulaneesta, mutta vielä kohmeisesta lihasta. Ei kannata varata hommaan parhaita fileitä eikä paisteja eikä toisaalta sitkeimpiä kinttulihojajaan.
Kuumalle pannulle klöntti voita, hirvilastut sekaan ja pyörittelyä puulastalla. Liemeksi olutta eikä sitten turhaan suurustella. Suolaa ja pippuroita maun mukaan, kenties vähän katajanmarjaakin. Siinähän se. - Erämies
Perusohje on seuraava: Kohmeisesta hirvenlihasta vuollaan ohuita lastuja jotka ruskistetaan rasvassa. Lisätään pataan suolaa ja hieman nestettä, 2 - 3 dl lihamäärästä riippuen. Haudutetaan kunnes on kypsää.
Yksinkertaisinta ruoka on tehdä padassa jossa lihat voi ensin käristää ja sitten hauduttaa. Ruskistamisen voi tehdä myös paistinpannussa ja haudutuksen padassa uunissa tai kattilassa liedellä.
Yleensä käristys tehdään paistista tai lavasta. Lihan kypsyys ja suolan määrä selviää maistamalla. Ohuet paistilastut kypsyy varttitunnissa, sitkeämpien käristyslihojen kypsymiseen voi mennä jopa kaksi tuntia.
Jotku lisäävät pataan olutta, pekonia, sieniä, pippureita tai muita mausteita. Se on jokaisen oma makuasia. - kuin heinänteko
Elikkäs ihan yksinkertaisesti näin..
mettämiehiltä kun on tullut pussissa hirvenlihaa niin yleensä olen laittanut pakkaseen odottamaan parempaa aikaa. Jossakin vaiheessa sitten kaivanut pussin pakkasesta ja veitsen kanssa lähes jäisestä lihasta vuollut lastuja.
Toki voit sitten sulasta lihastakin noita ohuita suikaleita leikellä.
Nämä olen sitten pannulle laittanut tirisemään. Ja kosteuttahan tuohon saa kaatamalla Porter-olutta hieman joukkoon pannulle.
Vain Posrter käy, se on tummaa eikä ruokaan tule sellaista bissen makua laisinkaan. Lisäkkeenä sitten menee todella hyvin esim. karpalo- tai mustaherukka hyytelö.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745