Hirvikäristyksen ohje

Heka

Hirvimetälle piti lähteä ekan kerran ja pitäis sitä ruokaakin laittaa.
Onko kenelläkään hyvää ohjetta tehdä hirvikäristystä.

3

7875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu on

      1. Se hirvi pitää kaataa ennen kuin siitä pääsee mitään värkkäämään!

      2. Käristykseen tarvitaan niin ohuita lastuja, ettei niitä niin vain veistellä vastakaadetusta hirvestä. Pitää pakastaa ensin ja veistellä ne lastut aavistuksen verran sulaneesta, mutta vielä kohmeisesta lihasta. Ei kannata varata hommaan parhaita fileitä eikä paisteja eikä toisaalta sitkeimpiä kinttulihojajaan.

      Kuumalle pannulle klöntti voita, hirvilastut sekaan ja pyörittelyä puulastalla. Liemeksi olutta eikä sitten turhaan suurustella. Suolaa ja pippuroita maun mukaan, kenties vähän katajanmarjaakin. Siinähän se.

    • Erämies

      Perusohje on seuraava: Kohmeisesta hirvenlihasta vuollaan ohuita lastuja jotka ruskistetaan rasvassa. Lisätään pataan suolaa ja hieman nestettä, 2 - 3 dl lihamäärästä riippuen. Haudutetaan kunnes on kypsää.

      Yksinkertaisinta ruoka on tehdä padassa jossa lihat voi ensin käristää ja sitten hauduttaa. Ruskistamisen voi tehdä myös paistinpannussa ja haudutuksen padassa uunissa tai kattilassa liedellä.

      Yleensä käristys tehdään paistista tai lavasta. Lihan kypsyys ja suolan määrä selviää maistamalla. Ohuet paistilastut kypsyy varttitunnissa, sitkeämpien käristyslihojen kypsymiseen voi mennä jopa kaksi tuntia.

      Jotku lisäävät pataan olutta, pekonia, sieniä, pippureita tai muita mausteita. Se on jokaisen oma makuasia.

    • kuin heinänteko

      Elikkäs ihan yksinkertaisesti näin..

      mettämiehiltä kun on tullut pussissa hirvenlihaa niin yleensä olen laittanut pakkaseen odottamaan parempaa aikaa. Jossakin vaiheessa sitten kaivanut pussin pakkasesta ja veitsen kanssa lähes jäisestä lihasta vuollut lastuja.

      Toki voit sitten sulasta lihastakin noita ohuita suikaleita leikellä.

      Nämä olen sitten pannulle laittanut tirisemään. Ja kosteuttahan tuohon saa kaatamalla Porter-olutta hieman joukkoon pannulle.

      Vain Posrter käy, se on tummaa eikä ruokaan tule sellaista bissen makua laisinkaan. Lisäkkeenä sitten menee todella hyvin esim. karpalo- tai mustaherukka hyytelö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli

      Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei
      Kauhava
      172
      6293
    2. Ootko rakastunut?

      Kerro pois nyt
      Ikävä
      147
      1744
    3. Onhan sulla nainen parempi mieli

      Nyt? Ainakin toivon niin.
      Ikävä
      113
      1528
    4. Ujosteletko tosissaan vai mitä oikeen

      Himmailet???? Mitä pelkäät?????
      Ikävä
      51
      1280
    5. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      46
      962
    6. Möykkähulluus vaati kuolonuhrin

      Nuori elämä menettiin täysin turhaan tällä järjettömyydellä! Toivottavasti näitä ei enää koskaan nähdä Kauhavalla! 😢
      Kauhava
      32
      879
    7. Älä mies pidä mua pettäjänä

      En petä ketään. Älä mies ajattele niin. Anteeksi että ihastuin suhun varattuna. Pettänyt en ole koskaan ketään vaikka hu
      Ikävä
      97
      856
    8. Reeniähororeeniä

      Helvetillisen vaikeaa työskennellä hoitajana,kun ei kestä silmissään yhtään läskiä. Saati hoitaa sellaista. Mitä tehdä?
      Kouvola
      5
      809
    9. Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa.

      Väestö eläköityy, eli tarvitsemme lisää tekeviä käsiä ja veronmaksajia. Ainut ratkaisu löytyy maahanmuutosta. Nimenomaan
      Maailman menoa
      231
      775
    10. Kävit nainen näemmä mun

      Facessa katsomassa....
      Ikävä
      41
      759
    Aihe