Hirveä n. 800 g, pari sipulia, vettä, suolaa, mustapippuria, laakerinlehti ja uuniin 225 astetta ja noin 2,5-3 tuntia, lisää vettä tarpeen mukaan ja hyvää tulee, sekaan voi laittaa possua
hirvipaisti ohje
5
21685
Vastaukset
- Älä
Liian kuuma uuni!
- kokki
hirven liha on erittäin vähä rasvaista ja aika kuivaa ilman öjly tai viini marinaadissa lillumista siitu tulee melko varmasti kuivaa ja sitkeää. eli kaikki mausteet vaan öljyyn jonne kunnolla sulanut paisti laitetaan vuorokaudeksi tai pidemmäksi aikaa. paistiin voi myös tehdä puukolla muutama pisto läpi että marinaadi imeytyy kunnolla lihaan. uuni vaikka 180-200 ja kunnolla uunissa. jos haluaa niin marinadia voi lisätä välillä tai paistin voi peittää pekonilla. sillä tavalla se on ihanaa.
- riistaruokaharrastaja
toimii fileelle tai paistille...
mausteeksi mustapippuria, suolaa, punaviinia ja valkosipuli pilkottuna oman maun mukaan. voi myös käyttää rosmariina, salviaa, karhunlaukkaa jos haluaa...
mausteet ja punaviini pussiin lihan kanssa ainakin 6h jääkaappiin. välillä pitää kääntää pussia. lihan ei tarvitse kellua siinä punkussa vaan sitä jokunen desi riippuen lihan koosta.
Pinta paistetaan tukkoon kuumalla pannulla ilman rasvaa tai vähän voin kanssa. Lihan syyt menevät tukkoon ja näin liha ei kuiva uunissa. Toinen vaihtoehto on käyttää paistopussia.
paistoaika riippuu lihan koosta. 175 astetta oon ite käyttäny lämpötilana. jos on paistomittari niin sisälämpötila 70-astetta jos tykkää punertavasta oikeaoppisesta paistotavasta...hiukan enemmän jos ei punaisesta tykkää.
lisukkeeksi vihreä salaatti maun mukaan ja aurajuustoperunat.
kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. keitä melkein kypsäksi. sit voita pannulle ja melkein kypsät perunat pannulle paistumaan kypsäksi. kun sopivasti ruskistuneet lisää aurajuustoa.
voi myös ostaa kaupasta pakasteena perunasipuli sekoituksen ja lisätä siihen aurajuustoa ja kermaa ja uunissa paisto-ohjeen mukaan. jos tekee kermaperuna ei tarvii enää kastiketta...
punaviini kastike...
tee suurustamalla paistinpannulla.kannattaa käyttää sitä lihan marinadia ainakin jonkin verran.
ruskista jauhot voissa sipulin kera. lisää pannulle vettä hieman, että kastike alkaa muodostua. lisää marinadia sekaan ja lisää punaviinia. anna kastikkeen kiehua kasaan.
mausteeksi voi lisätä grillimaustetta ja suolaa sekä pippuria.- Neuvoja kokeneilta
Hei! Sain hirvenlihaa jota en just koskaan ole valmistanut.Ajattelin valmistaa sen samaan tapaan kuin perinteisen karjalanpaistin,ja lisätä siihen munuaista maksaa,sipulia ja porkkanaa,pippurit.Paloittelin jo lihan,löräytin yöksi vähän öljyä ja himpun olutta kun heh oli käsillä.Mutta pitäiskö ottaa jotain muutakin huomioon?Kuinka kauan hirvenliha vaatii kypsennystä esim naudanlihaan verrattuna? Onnistuuko vai olenko unohtanut jotain? Huomenna to pitäisi valmistaa...
- ei 225
llian kuuma uuni, tosiaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 976867
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj524726- 764407
- 1314111
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?603833Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️263128Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan82848- 392418
- 472227
- 2052218