mitä tapahtuu keholle?

salilla käydessä

Olen pyrkinyt pitämään miinuskaloreilla päivän ruokailujani koska haluan laihtua. Salilla käyn kerran viikossa, mutta rupesin miettimään, että mitä keholle siinä oikeastaan käy jos en syö niitä kaloreita tarpeeksi.
Olen kuullut että lihakset eivät kasva ja saattaa käydä niinkin että alkavat ns. syödä itseään.
Mutta lihakset kasvavt sillä tavalla että harjoittelussa menevät vähän rikki ja sitten korjaavat itsensä vahvemmiksi, niin jos on miinuskaloreilla ja lihakset ovat reenin jälkeen kipeät, niin mitä siellä kehossa tapahtuu silloin?
eikö ne korjaudu, tai onko siitä muuta haittaa? Saako lihaksiin muotoa saliharjoittelulla mitenkään, tai kiinteytymistä tms.

3

133

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • spaceri

   LIhakset eivät varmaankaan syö toisiaan, se kuullostaa vähän liian tramaattiselta, kannibalismilta.
   Harjoituksen jälkeen keho joutuu kataboliseen tilaan, joka korjaantuu hormonitoiminnan ja ravinnon avulla. Kehitys on sitä, että se korjaantuu vähän vahvemmaksi kuin aiemmin. Tämä tapahtuu säännöllisen harjoittelun avulla.
   Sen sijaan että puhuisi vain näistä iänikuisista miinuskaloreista ja pluskaloreista, niin kiinnittäisiin huomiota siihen hormonitoimintaan ja ravinnon sisältöön. Lihaskuntoharjoittelun jälkeen kehon on saatava ravintoa, solujen on saatava ravintoa. Hiilihydraatit aktivoivat insuiinin joka toimii jakelijana. Tosin hormonit toimivat usein pareina, joten insuliinillakin on vastahormoninsa.
   Proteiinia ei ole varasoituneena kehoon valmiiksi, joten on saatava proteiinisynteesi käyntiin ja se tapahtuu nautitun ravinnon avulla. Jotkut proteiinit saavat aikaan proteesisynteesin nopeammin kuin toiset. Heraproteiini on tässä suhteessa hyvää väittömästi harjoituksen jälkeen nautittuna, jos haluaa palautua nopeasti. Proteiinien aminohappokoostumus vaihtelee.
   Oleellisia hormoneja painoharjoittelun kannalta ovat ainakin testosteroni, estrogeeni(naiset) ja kasvuhormoni, ja tietysti myös insuliini ym. Harjoituksen kesto, intensiteetti ym. vaikuttaa siihen millaisen hormonaalisen muutoksen se saa aikaan. Oleellista on myös harjoittelijan ikä ja sukupuoli. Hormonitoiminta on tavallaan solujen välistä viestintää.
   Kehon muotoilu ja muokkaus on sitten omituinen taiteeenlaji sinänsä. Lihaksille haetaan muodin mukaista muotoa. Tässä vain on syytä muistaa, että lihakset ovat työhevosia. Ne ovat tehty jaksamaan ja voittamaan vastuksia. Työhevoset kyllä jaksavat ja suoriutuvat uskomattomista urakoista, jos niitä hoitaa ja harjoittaa hyvin, mutta tuo muodin mukainen mukautuminen ja muodon hakeminen voi olla vähän liikaa vaadittu näiltä lihaksilta, näiltä työhevosilta.
   Se, mihin voi vaikuttaa pitkäjänteisellä painoharjoittelulla yhdistettynä aerobiseen harjoitteluun, on kehon koostumus, rasvattoman massan osuus kokonaispainosta. Silti on sillä rasvallakin merkitystä kehon koostumuksessa, enkä usko että se on niin vaarallista kuin usein annetaan ymmärtää. Riippuu vähän mihin se rasva on varastoitunut. Sisäelimissä tai niiden ympärillä oleva ylimääräinen rasva ei ole kovin hyväksi terveydelle. Näin minulle on kerrottu.
   Se mihin rasva pakkaantuu kehossa, kertoo luultavasti ihmisen hormonitoiminnasta, mutta myös perimä vaikuttanee siihen. On erilaisia kehotyyppejä. Naisilla tavallisesti on kehossaan enemmän rasvaa kuin miehillä.

  • TheOne

   Lihakset eivät kasva miinuskaloreilla...sama kuin koittaisit rakentaa taloa ilman rakennustarpeita.

   Muutoinkin tuo kerran viikossa salilla käynti on lähes yhtä tyhjän kanssa jos minkäänasteisia tuloksia haluat.
   Kerta viikossa ei riitä edes ylläpitäväksi treeniksi.

   • Perus antero

    Lihakset kasvavat miinuskaloreilla, mikäli olet aloittelija, sinulla on reilusti ylipainoa ja syöt puhtaasti.

    Lisää salikäynnit kolmeen kertaan viikossa ja tee pari aerobista suoritusta viikossa. Sellaisia joissa hikoilet ja kesto lyhyemmässä vähintään puoli tuntia.

    Huhtikuussa lisäät intensiteettiä.

    Kun puhutaan lihaskasvusta, niin moni täälläkin mieltää, että kasvun pitää olla hillitöntä ja miesten täytyy painaa rasvattomina tyyliin 120 kiloa.

    Sellainen antaa suorittajalleen varmaan tyydytystä, joka ihan ok.

    Meistä kaikista sohvaperunoista tulee ihan kivan näköisiä jo sillä, että lihakset kasvaa vähän ja rasvat vähenee.

    Loppupeleissä moni iso mies on menettänyt täysin suhteellisuuden tajunsa tavoitellessaan yhä enemmän lihaskasvua. Käsitykseni mukaan, he arvostavat itseään suhteettoman paljon enemmän kuin ympäristö ikinä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2508
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   146
   2350
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   1902
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   1582
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1452
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   580
   1311
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   51
   1061
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   355
   1019
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   976
  Aihe