Rakastan laskiaispullia yli kaiken, mutta omista pikkupullistani tulee aina sellaisia jämäköitä ja tiukkoja, ei yhtään niin kuohkeita ja ilmavia kuin kaupoissa. Osaisko joku suoralta kädeltä kertoa missä vika... olen kyllä elämässäni leiponut paljonkin, mutta tässä kohdin menee aina sormi suuhun.
kiitos etukäteen vinkeistä!
Kuohkeita pikkupullia?
4
195
Vastaukset
- baakarii
liian paljon jauhoja on se mitä ensimmäisenä ajattelen. kuohkeita pullia saa kun taikina on vähän löysää. minulla meni vuosia ennen kuin sain sellaisia pullia kun halusin. nyt teen aina saman reseptin mukaan ei yhtään liika jauhoja.
- giganttipulla
Liian paljon jauhoja (jaksa vaivata vaikka toivottomalta näyttääkin), liikaa kananmunaa (puolita käyttämäsi määrä),lisää rasvaa ohjeen yläkanttiin tai hieman yli samoin hiivaa. Nostata hyvin (vähintään puoli tuntia) lämpimässä ja uudelleen pellillä ennen uuniin laittoa.
Mulla oikeastaan käy yleensä juuri toisin päin eli pullista tulee liiankin suuria ja kuohkeita, mutta kourani mukaan mä niitä pyöritän - en vain osaa ottaa huomioon taikinan kohoamista vielä uunissakin.
Mutta ainakin pullani kohoavat toisin kuin "mitätänäänsyötäisiin-pullat".
Pellillä pinnan voitelu vatkatulla kananmunalla ja päälle tietysi mantelilastuja ja raesokeria. Paista noin 200- 225 asteessa noin 12-13 minuuttia (pienet 8-10) tai kunnes pinta on kauniin ruskea - älä polta liian tummiksi. - Pulla Paavo
Ennen laitoin pullataikinaan pehmeää voita, mutta nykään pullorasvaa ja jopa öljyäkin on muutaman kerran tullut laitettua.
En tiedä onko pullorasvalla merkitystä asiaan, mutta jauhoja ei tarvitse laittaa niin paljon, kuin mitä voita käytettäessä joutui laittamaan.
Taikina koneella vaivatessa en lisää enää jauhoja, kun taikina ei enää tartu käteen kiinni, eikä tuolloin ole vielä tarvinut laittaa edes sitä määrää, mitä ohjeessa on.
Taikina saa kohota 1,5-2 tuntia ja vielä leipomisen jälkeenkin pellillä jokun aikaa ennen uuniin laittamista.
Pullat kyllä ovat rakenteeltaan pehmeämpiä, kuin mitä olivat voita käytettäessä ja varmaan myös jauhojen määrä vaikuttaa pullien pehmeyteen eli vähemmän jauhoja, niin pehmeämpiä pullia.
En tiedä vaikuttaisiko millään tavoin pullien rakenteeseen, jos pellille kaataisi tilkan vettä, jolloin pullat kypsyisivät hetken aikaa kosteammassa uunissa.
Eikös leipomossa pullat paisteta höyry uunissa, ainakin hirveä höyry uunista nousee, kun pullia sieltä otetaan ulos. - laita johonkin
astiaan noin 3dl vettä silloinkun laitat uunin lämpiämään
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2524548Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1282978Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412742Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741730Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051563Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn201461- 551314
- 931235
- 471085
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2041083