Rakastan laskiaispullia yli kaiken, mutta omista pikkupullistani tulee aina sellaisia jämäköitä ja tiukkoja, ei yhtään niin kuohkeita ja ilmavia kuin kaupoissa. Osaisko joku suoralta kädeltä kertoa missä vika... olen kyllä elämässäni leiponut paljonkin, mutta tässä kohdin menee aina sormi suuhun.
kiitos etukäteen vinkeistä!
Kuohkeita pikkupullia?
4
176
Vastaukset
- baakarii
liian paljon jauhoja on se mitä ensimmäisenä ajattelen. kuohkeita pullia saa kun taikina on vähän löysää. minulla meni vuosia ennen kuin sain sellaisia pullia kun halusin. nyt teen aina saman reseptin mukaan ei yhtään liika jauhoja.
- giganttipulla
Liian paljon jauhoja (jaksa vaivata vaikka toivottomalta näyttääkin), liikaa kananmunaa (puolita käyttämäsi määrä),lisää rasvaa ohjeen yläkanttiin tai hieman yli samoin hiivaa. Nostata hyvin (vähintään puoli tuntia) lämpimässä ja uudelleen pellillä ennen uuniin laittoa.
Mulla oikeastaan käy yleensä juuri toisin päin eli pullista tulee liiankin suuria ja kuohkeita, mutta kourani mukaan mä niitä pyöritän - en vain osaa ottaa huomioon taikinan kohoamista vielä uunissakin.
Mutta ainakin pullani kohoavat toisin kuin "mitätänäänsyötäisiin-pullat".
Pellillä pinnan voitelu vatkatulla kananmunalla ja päälle tietysi mantelilastuja ja raesokeria. Paista noin 200- 225 asteessa noin 12-13 minuuttia (pienet 8-10) tai kunnes pinta on kauniin ruskea - älä polta liian tummiksi. - Pulla Paavo
Ennen laitoin pullataikinaan pehmeää voita, mutta nykään pullorasvaa ja jopa öljyäkin on muutaman kerran tullut laitettua.
En tiedä onko pullorasvalla merkitystä asiaan, mutta jauhoja ei tarvitse laittaa niin paljon, kuin mitä voita käytettäessä joutui laittamaan.
Taikina koneella vaivatessa en lisää enää jauhoja, kun taikina ei enää tartu käteen kiinni, eikä tuolloin ole vielä tarvinut laittaa edes sitä määrää, mitä ohjeessa on.
Taikina saa kohota 1,5-2 tuntia ja vielä leipomisen jälkeenkin pellillä jokun aikaa ennen uuniin laittamista.
Pullat kyllä ovat rakenteeltaan pehmeämpiä, kuin mitä olivat voita käytettäessä ja varmaan myös jauhojen määrä vaikuttaa pullien pehmeyteen eli vähemmän jauhoja, niin pehmeämpiä pullia.
En tiedä vaikuttaisiko millään tavoin pullien rakenteeseen, jos pellille kaataisi tilkan vettä, jolloin pullat kypsyisivät hetken aikaa kosteammassa uunissa.
Eikös leipomossa pullat paisteta höyry uunissa, ainakin hirveä höyry uunista nousee, kun pullia sieltä otetaan ulos. - laita johonkin
astiaan noin 3dl vettä silloinkun laitat uunin lämpiämään
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen rakkaus sinua kohtaan ei kuole koskaan
Ihastunut olen moniin vuosien varrella mutta vain sinä jäit sydämeen enkä vaan osaa unohtaa. Olit silloin parasta elämäs531625- 1741356
- 101335
- 761274
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti "En pystynyt olemaan siellä enää"
Jättimäärä alokkaita keskeyttää asepalveluksen melkein heti – "En pystynyt olemaan siellä enää" Ennen sotaväki oli2901238- 171170
Martina Aitolehti poseeraa Ibizalla
Ihanaa! Ibiza on ihan paras paikka lomailla hengaillen, viinistä ja iltamenoista nauttien. Säpinää riittää. Aitolehti98935Ollaanko me tyhmiä mies?
Miten ihmeessä me onnistuttiin saamaan tästä näin pitkällinen ja masokistinen kuvio. Miten? Jos toisesta tykkää, näinhä61928Unelmoin päivästä, jolloin voimme olla yhdessä.
Niin pieni kuin sydän onkin, sä oot siellä ja ne mun isot tunteet sua kohtaan ❤️Sydämeni sykähtää joka kerta kun sut nää33913- 347815