Tornion päättäjät ja valtuutetut

Lotta vuodelta 2020

Pitäiskö meidän Meri-Lapin ihmisten liittyä yhteen? Tuntuu niin omituiselta, että meidän poliitikkopäättäjät vetää meidät suohon. Menneet Ikeasta sekaisin. Joka kunnalla on velkaa ja siitä huolimatta meidän kuntapäättäjät haluavat meidän liittyvän enemmän Ruotsiin kuin Meri-Lappiin. Meiltä menee kaikki lähipalvelut, jos me ei olla yhtenäisiä. Aivan sama vaikka matkakeskus on Hapitsulla, en halua päivystykseen Rovaniemelle tai Luleåån. Mielummin Kemiin. Tällä menolla kaikki päätösvalta menee Rovaniemelle. Mitä me oikeesti halutaan? Ihan oikeesti? Meidän päättäjät ovat maallikkoja, jotka eivät tajua yhtään mistään mitään. Voisko joku aloittaa vaikka adresssin siitä, että emme halua Torniota "Ruotsin vallan" alle omien skitsojen vuoksi? Tämä poliitikkojohto on "p......tä" Moniviranomaisjohto kuntalaisten mielipiteellä on parempi, ei tarvi tervata ja aina varmistella omaa pers...ä. Lopputulos olisi kaikkien etu, eikä vuoden 1700 -luvun tasoa.

34

865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi verotettu

      Kaupungin johtajalla ja muilla Suur-Tornion päättäjillä on kylmärinki perseen ympärilä että jos vaikka se oma virka menee alta.
      Kaikelle muulle onkin sitten aivan sama ...

    • ---

      Suurin este yhteisen hyvän toteuttamiselle ovat poliitikot. Puolueesta riippumatta. Jokainen ajaa ensin joko puolueensa tai omaa etuaan, muu jää aina jäännössijoille.

    • Oma sote

      Tornio on nyt tärkeässä roolissa että saadaan pidettyä oma sote alue,kuntien pitää yhdistyä jotta saadaan pidettyä länsipohjan keskussairaala,ei ois kovin kiva mummujen ja pappojen matkustaa tutkimuksiin ja hoitoon Rovaniemelle tai Ouluun ,kun tuo rautatieasemakin on niin vilkas? sen kautta on helppo matkustaa? (voisko sen rakentaa Haaparannalle) .Kepulaiset kunnanvaltuutetut katsovat vain omaan napaan niin kauan kuin heillä itsellä menee kohtuullisesti.Jos kunnat ei yhdisty ja omaa sote ei toteudu,muistakaa silloin että syy on Torniossa (kepu).

      • Tottuus

        Persuthan liittoutu Kepun kans tuossa kuntaliitosjutussa. Varsinaisia takinkääntäjiä. Siinä unehtuu ihmiset ku nämä vatipäät iskee hynttyyt yhteen.


    • mie itte

      Onpas kerrankin asiallisia kommenteja,kohta joku asioista ymmärtämätön kirjoittaa tänne.

    • Jovain rohki

      Met olemma pilanneet jo mahollisuudet kuntaliitokselle omalla sisäänpäinkääntyneellä ittepäisyydellä. Valitettavasti mitää ei ole enää tehtävissä. Kemin kanssa ei tullakoskaan toimeen. Hapitsu kääntää selän heti kun pitäisi heiltä jotakin saada. Kyllä tämä kylä putäisi saada valtiovallan holhoukseen. Eihän tästä tule helvettiäkään! Urpoja koko valtuusto sakki.

    • zorro ja musti

      Nyt alkoi nousta oikeaa asian tynkää tänne palstoille, toivottavasti tämä ketju jatkuu.. ja alamme ajattelemaan järkevästi. On ollut jo tarpeeksi taistelua kaikesta...

    • Tornio ehjäksi

      Tämän hetkiset valtuutetut, jotka meidän asioista päättävät, ovat suorastaan pelottavia. Hullua, että kuka vain tuolta katukuvasta voi olla päättämässä kuntalaisten asioista, vailla minkäänlaista pätevyyttä ja ymmärrystäkään. Miettikää ihmiset ketä äänestätte sinne. Tämän hetkinen tilanne on surkea. Viisaita ihmisiä sinne tarvittaisiin.

      • kukkiapersukseen

        Onneksi on KepuliPersuKukkahatut päättämässä asioista ottavat muutkin huomioon eikä ole oma lehmä ojassa.


      • ko en mie tajua

        Täysin samaa mieltä kuin tämä "Tornio ehjäksi".
        Asioitamme päättää tällä hetkellä kyvyttömiä ja valehtelijoita, joille merkkaa vaiun se oma asema ja edut.
        Onko kunnassamme tosiaan niin totaalisen junttia kansaa, ettei edes oma hyvinvointi jaksa kiinnostaa?
        "Pittäähän se vastustaa ja olla politiikkaa vasthan, vaikka sitte äänestämällä sitä naapurin turhaakin turhempaa tuttua, joka sattuu olleen eholla".


      • UGH.
        kukkiapersukseen kirjoitti:

        Onneksi on KepuliPersuKukkahatut päättämässä asioista ottavat muutkin huomioon eikä ole oma lehmä ojassa.

        KIM JONG UN on puhunut!


    • Hemmo Paskiainen

      Paras tapa vaikuttaa asiaan on alkaa itse kunnallisvaali ehdokkaaksi. Siten voi vaikuttaa varmasti asiaan.
      Toinen vaihoehto on äänestää oikeita ehdokkaita vaaleissa.
      Kolmas vaihtoehto on lähetellä postia suoraan valtuutetuille.
      Suomi24 on varmasti kaikkein huonoin vaikutus mahdollisuus.
      Tätä kirjoitus juttua ei muista kukaan viikon kuluttua.

    • Pukstaavi

      Kemiläsekkö tänne on masinoitu kirjottelemaan ko eivä pysy ees tottuuessa. 1. Torniota ei liitetä Kemiin ja jos liitos tapahtuu son toisin päin eli Kemistä tulee eteläinen osa Torandaa. 2. Maan hallitus ei saa Sote esitystä valmiiksi, Länskä säilyy koska kepu ei sitä lakkauta. 3. Kemi kuihtuu eikä siihen hiillokseen valitettavasti saaha potkua siirtämällä Meri-Lapin palvelut Kemiin. Veitsiluoto katoaa vuoden 2015 aikana eikä korvaavia investointeja ole näköpiirissä.

    • kemipyh

      Otetaan velkaa ihan helskutisti lisää. Sitten kun meillä on yhtä paljon velkaa kuin Kemillä, niin voidaan liittyä. Laitetaan velkarahalla kadut ym kuntoon ja liitytään sitten yhtä velkaisena kuin Kemi.

      • Kdktlslkjdjs

        Tehän otatte jo kun velat kasvaa. Kemi maksaa omiaan pois ja velat vähenee. Kemin sijoittamat rahat on kuitenkin käytetty kaupungin omistamien asioiden rahoittamiseen eikä naapurimaahan. Hyvä hyvä.


      • Talousjohtaja2014

        Anteeksi, velkaa on JO NYT enemmän kuin Kemillä. Tutustupas kaupunkimme tilinpäätökseen ja taseeseen, kiitos.


    • kirkkoputaan esko

      sitten jossakin pisteessä kuntavaalit on helppoja, kun kaikki jäljellä olevat asukkaat on ehdokkaana ja kunnanpalkkalistoilla. sitä ennen muut on muuttaneet pois ja palvelut kaikonneet.

    • paikat kuntoon

      Kunnat kemi, tornio, tervola ja keminmaa yhteen.jouvat virkamiehet pois pakaste palkintoviroista ja julkiset terveydenhuoltopalvelut yhdessä kuntoon.jos ei kykene yhteistyöhön niin kenkää pyllyyn ja uutta tilalle.

      • Kebu

        Miksi haluaisin liittyä velkaiseen, rumaan ja rikollisimpaan kuntaan?


    • Aatu2

      Joo, liitytään vain Kemln kanssa. Kemi kerää asukkailtaan 10miljoonaa euroa enemmän kuin tornio kaukolämmöllä, sähköllä ja vesimaksuilla. Torniossa maksut nousevat, Kemissä laskevatja loputkin palvelut keskitetään Kemiin. Hyvä TORNIOLAISET NEROPÄÄT, HYVÄ.

      • aatu2

        Ompa jollaki ottaa moitti arkkitehtia, joka on reilu ja rehti mies, ossa kylläasiansa. Jos arvosteliat älyäis jotaki sen hommista niin kiittäisivät sitä hyästä työstä. On hoitanu monta kipupistettä kaupunnissa kuntoonja täälä vain haukuttaan. Mutta niin se vissiin on, että jokkaine tekkee sitä mihin kyvyt riittää, eli muitten avostelluun ilman mittään toellista tietoa asioista.


      • Tornio for ever

        Kemi on kallein kaikessa ja talous sekaisin esim eniten velkaa eniten veroja kallein sähkönsiirron suomen kallein kaukolämpö ja kallein vesi. Ku lasketaan vielä konsernilainat niin suomen velkaisen kriisikunta tämä vaan on kylmä totuus. Halukkaat muuttakaa Keminkradiin.


      • talousjohtaja2014
        Tornio for ever kirjoitti:

        Kemi on kallein kaikessa ja talous sekaisin esim eniten velkaa eniten veroja kallein sähkönsiirron suomen kallein kaukolämpö ja kallein vesi. Ku lasketaan vielä konsernilainat niin suomen velkaisen kriisikunta tämä vaan on kylmä totuus. Halukkaat muuttakaa Keminkradiin.

        Anteeksi, Torniolla velkaa on JO NYT enemmän kuin Kemillä. Tutustupas kaupunkimme tilinpäätökseen ja taseeseen, kiitos.


    • Asiat kuntoon

      Jokohan nyt Tornionkin väki alkaa pikkuhiljaa tajuta, ettei kunnallisvaaleissa kannata äänestää sitä sukulaista, tuttua tai puoli sellaista.
      Olisiko kuitenkin viisaampaa ja kaikkien etujen mukaista äänestää henkilöitä jotka oikeasti osaavat hoitaa asioita, eikä vain näitä turhia, itseään ajattelevia pyrkyreitä ja tyhmempiään manipuloivia pas...n jauhajia.

      • Oletteko ihan

        tosissaan väittäessänne, että liittämällä kaikki Kemi-Tornio alueen kunnat yhteen paremmin turvataan Torniossa järjestettävät palvelut? Voitte olla aivan varmoja, että jos alueen sosiaali- ja terveyspalveluista tehdään pätäökset Kemissä johtaa se väistämättä Tornioon palvelujen vähenemiseen. Kemiläiset ovat osoittaneet taitavuutensa kuntayhteistyö kuvioissa ja onnistuneet saamaan tämän alueen valtion toiminnot kaikki Kemiin, samoin tulee käymään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluille.


    • Anonyymi

      Ei kuntaliitoksille. Tornio on jo Meri-Lapissa. Se riittää.

    • Anonyymi

      Ja Kemillä velkaa ihan tuhottomasti ja päättäjät ihan vastuuttomia.. Väkiluku menee jo 15000 asukkaasta.. Ihme jos joku kunta haluaa Kemin kumppaniksi kukaan halua rasistisia ja sekakäyttäjiä omaan piiriin

      • Anonyymi

        Eteläisen Ruotsin ja Suomenkin suurien kaupunkien tilannetta huolestuneena seuranneena vain vakuuttaa että pieni rasistisuus olisi jopa ihan suotavaa.


    • Anonyymi

      Kemillä kasassa 15 miljoonaa vajetta, Torniossa 15 miljoonaa plussaa. Kemi rakentaa kokoajan uutta lisä velalla, ja myynyt kaiken melkein mitä voi. Ei yhteen.

    • Anonyymi

      Terveysministeri Kaisa Juuso haluaa puoskarilain selvitykseen henkilön jolla on "uskomushoitojen piirissä laaja luottamus”
      Eli puoskarit itse selvittää onko puoskarilaki tarpeen?
      Sama kuin rasisti PS määrittelee mitä rasismi on?
      Ministerin uskottavuus = 0

      • Anonyymi

        Lääketieteen uskomushoitojen… ei lääketiede perustu uskomuksiin, vaan tieteelliseen tutkimukseen! Saako ministeri olla näin tietämätön? Voi hyvänen aika, kai tuohon näkemykseen puututaan, Lääkäriliitto, STM, apua!


      • Anonyymi

        "Sama kuin rasisti PS määrittelee mitä rasismi on?"

        Kerroppa kuka Persu on rasisti kun moisen väitteen laitat ilmoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sama kuin rasisti PS määrittelee mitä rasismi on?"

        Kerroppa kuka Persu on rasisti kun moisen väitteen laitat ilmoille.

        Huijarilaki etenee. ”Kanisteri Maisa Juuston mukaan selvitystä tekemään tarvitaan riippumaton henkilö, jolla on huijareiden piirissä laaja luottamus.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huijarilaki etenee. ”Kanisteri Maisa Juuston mukaan selvitystä tekemään tarvitaan riippumaton henkilö, jolla on huijareiden piirissä laaja luottamus.”

        Et vastannut kysymykseeni.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe