Pidän porkkanoista - ajoittain. Syön vähintään kaksi hyvänkokoista porkkanaa ruokailulla.
Kypsennän porkkanat mikrouunissa.
Pesen porkkanat ja leikkaan ne noin sentin kanttiinsa oleviksi suikaleiksi ja kypsennän ne noin 2 min kahteen kertaan siis yhteensä 4 min.
Porkkana jää hieman kovaksi - mutta hyväksi.
Onko tällaisella kypsentämisellä mitään muuta etua kuin, että laiska yksinäinen mies säästyy kattilapesulta
porkkanahimo
7
148
Vastaukset
- aha.
aha.
- femtiofem
Syö vaan porkkanoita. Itse suosin ohueksi raastettua porkkanaa, kerralla menee pari isoa ja hyvää on. Tosin tiskiä syntyy hieman enemmän kuin sinulla. Niin, ja kaloreita ei tule liiemmälti.
- Satu Siviä
No tärkeintä varmaan, että saat sellaisia porkkanoita kuin haluat. Pieni lisäetu voi olla siitä, ettei satu hammas lohkeamaan, mikä voi sattua, jos jyrsii raakaa porkkanaa. Varsinkin luomuporkkanat ovat hyviä! Ostapa tölkki yrttimaustettua tomaattimurskaa, laita porkkanasi murskan kanssa veteen kattilaan, lisää vähän suolaa ja maistele, kaipaisiko valkosipuliakin. Keitä sen verran, että porkkanat ovat täysin kypsiä. Jo on hyvä keitto, eikä tule muuta lisätiskiä kuin kattila.
Minulla voi kilon pussi mennä helposti kirjaa lukiessa
- carrot-top
Ei juuri muuta etua kuin juuri se tiskin vähentyminen - porkkana soveltuu hyvin mikrossa kypsennettäväksi - vähän suolaa ja voita pintaan ja johan maistuu.
Porkkanaa voi olla vaikea suikaloida tikuiksi ilman runsasta hävikkiä juureksen muodon vuoksi, joten kotioloissa sen voi suikaloida vinoittain sopivan paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi viipaleiksi, jotka taas leikkaa tikuiksi - ei ihan julienne, mutta kelpaa koti-oloissa.
Jos taas kuutioita haluaa on porkkana (kuten muutkin juurekset) helpointa leikata sopivan paksuisiksi kiekoiksi, jotka taas leikkaa halutun kokoisiksi kuutioiksi - kypsyvät tasaisesti ja sopivat esim. keittoihin.
Porkkana sopii erinomaisesti esim. pasta-kastikkeen pohjaksi - tehdään ns. sofrito eli hienonnettu keltasipuli, pienitty varsiselleri ja porkkanaraaste kuullotetaan öljyssä valkosipulin kanssa, lisätään tomaattimurska, suola,pippuria ja yrttejä (timjamia, ruohosipulia, basilikaa, oreganoa jne...). Annetaan tekeytyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, tarkastetaan maku ja nautitaan pastan kanssa. Tämän kastikkeen voi nauttia joko sellaisenaan tai lisätä siihen haluamaansa proteiiniä (pekonia, fisua, äyriäisiä jne...).
Olen huomannut miten hyvin porkkana sopii esim. lantun kanssa keitettynä ja useinkin käytän näitä kahta aterian lisukkeena - ne vain korostavat toistensa makeutta - vain vähän suolaa ja voita sekaan ja johan maistuu. - :)))
Hyvä huomata pysyä kohtuudessa, sillä porkkanan karoteeni kerääntyy kehoon. Maksa ei pidä liiasta...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072675Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302365Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202245Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631001797- 1141590
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2751130- 711014
- 80984
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920