Jänistää.

Liha_kuin_liha

Pakkasessa ois jänis. Sille HYVÄ resepti?
Keittämällä lihat irti luista, VOIssa paistaminen, ja uuniin hautumaan kermaisaan kastikkeeseen... Entä maustepuoli ja haudutusaika?

7

265

Vastaukset

  • Kunnolla haudutusta, mausteiksi riittää suola, pippuri ja timjami.

  • Tuntimääräisenä kyselen tuota haudutusaikaa sekä lämpötilaa uunille?

  • Itse hauduttelen leivinuunissa miedossa lämmössä. illalla laitan kun lämpö sellanen 120c ja aamulla se on 80c kun otan padan pois uunista.
    Sähköuunilla käyttäisin tuota 120-130c, hauduta kunnes liha irtoaa helposti luista. Sanoisin noin 2-3 tuntia.

  • Porkkanaa. Lanttua. Sipuli. Katajanmarjoja 20 kpl. Ehdottomasti merisuolaa. Valurautapata. Jänis paloiteltuna pataan mausteiden kera ja vettä sen verran että just peittyy ja uuniin 80-100c vähintään 6 tuntia... sit lihat erilleen siivilöi paistoliemi ja tee siihen kermakastike, lihat voi laittaa joko erilleen tai soosiin... ja pöytään puolukkasurvosta makeutena hedelmäsokeri....

  • Pääasia että jänis on pehmeä.

  • älä kypsytä liikaa, menee maksan makuiseksi. kypsymisaika vaihtelee onko vanha vai nuori jänis.

  • näin on. jäniksen maku on parhaimmillaan kun kypsyys saavutetaan. ylikypsänä huononee. nuoren jäniksen liha kypsyy todella nopeasti ja on niitä parhaita paisteja mitä olemassa on. vanha ja talvella saatu jänis vaatii pitkän riiputuksen ja kypsytyksen. sen maustaminen vaatii myös enemmän.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.