ostin torilta kilon villikalkkunan lihaa. tulisiko keittää vai millä tuon saa mureaksi ?
herkullisia reseptejä odotellen.
villikalkkunan liha
3
494
Vastaukset
- Erämies
Villikalkkunan liha ei sovellu valmistettavaksi sisätiloissa räjähdysvaaran vuoksi. Mene metsään ja tee ns. etelänmiehen nuotio eli suuri roihu. Polta nuotiota 2 tuntia jotta saat kunnon hiilloksen. Laita villikalkkunan liha vartaaseen tai tikun nokkaan kypsymään hiiloksen päälle. Poistu paikalta räjähdysvaaran vuoksi.
Turvallisinta on mennä takaisin paikalle vasta seuraavana päivänä katsomaan onko lihat kypsiä. Kypsän lihan nauttiminen on turvallista. Villikalkkunan lihan räjähdysvaara on suurin kun lihan lämpötila nousee 60 celssius asteeseen jolloin valkuaisaineet alkavat emulgoida ja tästä voi seurata aminohappojen räjähdys.
Villikalkkunan liha sisältää aminohappoja kolme kertaa enemmän kuin tavallinen liha, tästä johtuu räjähdysvaara.- suolaliha
ok, näin teen.
toinen vaihtoehto on käyttää lukollista teräskattilaa, katsotaan mihin päädyn.
kiitos vastauksesta! - mureaa,
suolaliha kirjoitti:
ok, näin teen.
toinen vaihtoehto on käyttää lukollista teräskattilaa, katsotaan mihin päädyn.
kiitos vastauksesta!vaikka vanhanajan puuliimassa keittäisit/paistaisit.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 846432
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj524606- 764337
- 1314091
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?573517Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️263098Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan82778- 382394
- 2052208
- 462066