ostin torilta kilon villikalkkunan lihaa. tulisiko keittää vai millä tuon saa mureaksi ?
herkullisia reseptejä odotellen.
villikalkkunan liha
3
504
Vastaukset
- Erämies
Villikalkkunan liha ei sovellu valmistettavaksi sisätiloissa räjähdysvaaran vuoksi. Mene metsään ja tee ns. etelänmiehen nuotio eli suuri roihu. Polta nuotiota 2 tuntia jotta saat kunnon hiilloksen. Laita villikalkkunan liha vartaaseen tai tikun nokkaan kypsymään hiiloksen päälle. Poistu paikalta räjähdysvaaran vuoksi.
Turvallisinta on mennä takaisin paikalle vasta seuraavana päivänä katsomaan onko lihat kypsiä. Kypsän lihan nauttiminen on turvallista. Villikalkkunan lihan räjähdysvaara on suurin kun lihan lämpötila nousee 60 celssius asteeseen jolloin valkuaisaineet alkavat emulgoida ja tästä voi seurata aminohappojen räjähdys.
Villikalkkunan liha sisältää aminohappoja kolme kertaa enemmän kuin tavallinen liha, tästä johtuu räjähdysvaara.- suolaliha
ok, näin teen.
toinen vaihtoehto on käyttää lukollista teräskattilaa, katsotaan mihin päädyn.
kiitos vastauksesta! - mureaa,
suolaliha kirjoitti:
ok, näin teen.
toinen vaihtoehto on käyttää lukollista teräskattilaa, katsotaan mihin päädyn.
kiitos vastauksesta!vaikka vanhanajan puuliimassa keittäisit/paistaisit.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663432Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463252Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1423108- 512678
- 311983
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271880- 481646
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä881559Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k401475- 391360