punajuurien säilöntäohje

PirkkoK

Minulla on juuri nostettu aika paljon punajuuria, mutta en löytänyt mistään kotoani etikkapunajuuriohjetta. Olen parikymmentä vuotta sitten niitä tehnyt ja silloin onnistuivat tosi hyvin. Eli onko teillä vinkkejä edes paikoista, mistä ohjeita löytyy.

6

27638

Vastaukset

  • 5kg Punajuuria
    1ltr vettä
    ½ ltr etikkaa
    1kg sokeria
    n.10 neilikkaa

    Keitä Punajuuret suolavedessä pehmeiksi
    kuori ne
    keitä liemi ja lisää punajuuret
    keitä noin 10min.
    purkita.

    sokerin määrää voit maun mukaan tietysti vähentää
    meillä tällä ohjeella tehdyt punajuuret ovat tehneet kauppansa monta vuotta.
    ovat sopivan makeita, eivätkä liian etikkaisia.

    • Kiitos ihanasta ohjeesta, meillä lapsetkin ihastuivat näihin punajuuriin, eivät ole liian maustettuja. luulempa että näistä tulee meidänkin perheen travuudi. Ensin kyllä epäilin tuota sokeri määrää mutta, sehän on ihan ok..


    • MOI!

      TEIN PUNJUURIA SINUN OHJEESI MUKAAN VIIKKO SITTEN JA TÄNÄÄN OLI MAISTIAISET.

      EI VOI KUKAAN USKOA KUINKA HYVIÄ NE OVAT.

      SUURKIITOS HYVÄSTÄ RESEPTISTÄ JA HYVÄÄ JOULUA!!!!!!!

      T. ANITTA PAKARINEN


  • Etikkapunajuuret
    2 kg punajuuria
    1 ½ l vettä
    suolaa

    Mausteliemi:
    6 dl vettä
    4 dl väkiviinaetikkaa
    3 dl sokeria
    2 tl suolaa
    10 valkopippuria
    15 neilikkaa
    1 kanelitanko
    piparjuurilastuja

    Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. (Jotta punajuuren hieno väri ei liukenisi keitinveteen, kanta, juuri ja kuori poistetaan vasta keittämisen jälkeen.)
    Kuori punajuuret ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
    Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
    Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle.
    Anna jäähtyä ja vie kylmään.

    Näistä tulee mun mielestä hyviä,isäntä taas ei tykännyt vahvasta neilikan mausta.

  • Laitanpa tähän oman ohjeeni minäkin:

    PUNAJUURTEN SÄILÖNTÄ

    n. 2½ kg punajuuria
    vettä
    suolaa

    Säilöntäliemi:

    1-2 l punajuurten keitinlientä
    3-4 dl väkiviinaetikkaa
    200–300 g sokeria
    5-8 kpl kokonaisia neilikoita
    ½-1 tl sinapinsiemeniä
    ½-1 tl kokonaisia mustapippureita
    piparjuurilastuja
    2-3 säilöntätablettia

    Pese punajuuret ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 45 minuuttia. Älä katkaise juurta ettei väri karkaa.
    SIIVILÖI LIEMI TALTEEN.
    Jäähdytä punajuuret juoksevan veden alla.
    Kuori ne ja lado kokonaisina, siivutettuina tai lohkottuina säilöntäaineella huuhdeltuihin, hyvin pestyihin tölkkeihin. (1 säilöntäainetabletti liuotetaan 1 dl:aan kiehuvaa vettä ja tölkit huuhdellaan seoksella)
    Kiehauta keitinvesi mausteineen ja lisää loput säilöntätabletit pieneen vesimäärään liuotettuna.
    Kaada liemi punajuurten päälle niin, että ne peittyvät.
    Sulje tölkit välittömästi.
    Säilytä viileässä.

    Kokemus on osoittanut, että lientä saa valmistaa enemmän.

    ***

    Tölkit kansineen voi desinfioida myös kuumassa uunissa tai kiehuvassa vedessä, jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää säilöntätabletteja. Puhtaus on kaiken a ja o.

    • kiitos minunkin puolestani punajuurten säilömis ohjeesta.
      sellaista kyselisin vielä että kuinka kauan punajuuret säilyy.
      säilyykö useamman kuukauden?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.