16v. tyttö 90 kiloa ja 166cm pituutta

Laura 16v.

Oon talvella muutaman kuukauden aikana jättänyt kouluruokailun väliin ja kävellyt koulumatkoja päivässä yhteensä joku 6 kilsaa. Useampi kilo oli pudonnut kun jumppaope mittasi ja punnitsi meidät.

12

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihana olet

      Et ole lainkaan lihava! Aivan sopiva!

      Tuohan on vain lapsenpyöreyttä, joka tasaantuu iän myötä. Ole tyytyväinen itseesi ja suorastaan ylpeä. Olet SUURENMOINEN!

      (Vai mitä täältä halusit?)

      • Lauruska

        Eee... siis ihanks tosi en oo lihava?


      • 2+10
        Lauruska kirjoitti:

        Eee... siis ihanks tosi en oo lihava?

        Aikaisempi kirjoittaja suoraan sanottuna v*ttuili, kun eräässä toisessa aloituksessa oli 12v tyttö 163cm ja n. 70kg, ja sielä sitten tuli joku kehumaan häntä noilla sanoilla, joista ilmeisesti tämä kirjoittaja sitten otti nokkiinsa. Älä välitä, kirjoittajan teksti kyllä kuvastaa aika hyvin hänen IQ:taan :) jätä omaan arvoonsa.


    • kouluruokaa kyllä

      Juttelepa kouluterveydenhoitajan kanssa ja kotona. Kouluruokailun jättäminen väliin tuntuu monella tapaa huonolta ratkaisulta. Kouluruokailu on suunniteltu niin, että se on terveellinen ja muodostaa merkittävän osan päivän ruokailusta. Kouluruokailu auttaa sinua myös parempiin oppimistuloksiin.

      Et kerro, mitä syöt ja milloin syöt. Oletan, että olisi jotain ruoka-aineita, joita voisit vaihtaa parempiin tai joiden kohdalla voisit pienentää annoskokoa.

      Liikunta tekee hyvää. Kuuden kilometrin kävely koulupäivinä on hieno asia. Sitä on hyvä jatkaa.

      Kouluterveydenhoitajalla pitäisi olla hyviä ohjeita, miten sitä ruokavaliotasi parantelet ja keventelet. Kotona on hyvä olla tukijoita projektillesi. Koko perheen kannattaa syödä yleensä terveellisesti ja säännöllisesti

    • Kanaemo

      Koululounaan pois jättäminen ei ole viisasta. Päivän kaloreista noin puolet kannattaisi syödä yhteen mennessä. Lounas on tärkeä, jotta jaksat opiskella ja kävellä koulumatkoja.

      Koska olet reilusti ylipainoinen, entisissä ruokailitottumuksissasi on paljon parannettavaa. Syö jatkossa päivän kalorit 5-7 aterialla: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala ja 1-2 välipalaa. Juo 8 lasillista vettä päivässä, helteellä ja hikiliikkuen enemmän. Täytä lautanen nk. lautasmallin mukaan eli vähintään puolet salaattia ja/tai muita kasviksia. Jätä valkoinen leipä kokonaan pois ja vähennä nopeita hiilihydraatteja, joita saat esim perunasta, riisistä ja pastasta. Nauti leipää vain välipaloilla (kokojyväviljasta), ei ruoan kanssa. Kiinnitä huomiota juomiin. Vesi on paras ja kaloriton ruokajuoma, maito on itsessään ruokaa. Lisää oleellisesti kasvisten syöntiä. Mahdollisimman monella aterialla tulisi olla sekä proteiinia, rasvaa, (hyviä hitaita) hiilihydraatteja ja kuituja. Syö 2-4 marja- tai hedelmäannosta päivässä. Vältä karkkia, pullia, sipsejä ym. herkkuja. Salli itsellesi kuitenkin yksi herkkupäivä viikossa, mutta pidä silloinkin herkkujen määrä kohtuudessa. Huom. Älä ahmi äläkä santsaa ruokaa. Tieto aivoihin masun täyttymisestä viipyy 20min matkalla. Tee terveellisestä ruokailutavoista pysyvä elämäntapa.

      Nuku 8-10h yössä, sillä valvominen lihottaa.

      Sinun ei tarvitse pudottaa kalorien saantia kitudieettien tasolle eli alle 1300-1400kcal/vrk; jo 500-800kcal pudotus alle kulutuksesi laihduttaa - hitaasti, mutta pysyvämmin kuin pikalaihdutus, jossa menettää energiaa polttavia lihaksia. Saadakseen riittävästi välttämättömiä ravintoaineita ruoasta, laihduttajan pitäisi syödä vähintään 1500kcal/vrk.

      Kaikki liikunta on hyväksi, mutta suurin vaikutus laihtumiseen on ruokavaliolla.

      Onnea matkaan kohti normaalipainoista tulevaisuutta!

      • näin on eg

        ei missään nimesä yhteen mennessä puolia päivän kaloreista! olen kuullut että puoleen PÄIVÄSTÄ mennessä. Se siis riippuu ihan siitä mihin kellon aikaan heräät. Eli jos heräät klo 9, ja menet nukkumaan klo 10, päivän puoliväli on vasta klo 15.30. Eihän sulla jää illalle yhtään syötävää muuten.


    • bluerose7

      Olen samaa mieltä kanaemon kanssa! Erittäin hyviä neuvoja!

      Tärkeimmät ateriat päivässä ovat ehdottomasti aamupala ja lounas. Päivässä on syötävä juurikin se 5-7 kertaa jotta ei tulisi jojolaihdutettua vaan pysyviä terveellisiä tuloksia. Keho ei kasva eikä selviydy päivän askareista ilman kunnon ruokavaliota. Rasvavarastoista keho ei luovu terveellisesti syömälakolla vaan säännöllisellä ateriarytmillä, terveellä ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla. :)

      • bluerose7

        ai niin ja liikunnasta vielä..

        Älä tee 1000 vatsalihasta joka päivä koska

        1. kyllästyt nopeasti
        2. se ei auta
        3. lihas kasvaa levossa

        Jokapäiväisen hyötyliikunnan esim. koulumatkakävelyjesi lisäksi sinun kannattaa treenata lihaksia 1-3 krt viikossa. 10-12 toistoa 2-3 kertaa perus vatsarutistus, selkälihaksia (makaat vatsalla ja nostat käsiä ja jalkoja yhtäaikaa, noston aikana hengitä ulos ja laskiessasi hengitä sisään), naistenpunnerruksia omien varojesi mukaan. Tekniikoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja asiasta voit kysyä liikunnanopettajaltasi. Hän varmasti neuvoo ja opastaa miten liikkeet kannattaa tehdä. Sitten lisäksi kannattaa käydä vaikka illalla 20-30min kävelylenkillä 2-3kertaa viikossa. Tai ruveta harrastaamaan jotain urheilua esim. uintia tai voimistelua.

        Itseä harmittaa etten hankkinut peruslihasmassaa "teini-iässä". Olisi paljon helpompi olla nykyään ja olisin säästynyt monilta vammoilta elämän aikana.

        Onnea matkaan!


    • bullero 99

      Kaverini oli työharjoittelussa 3 kk ja käveli joka päivä yhteensä 8 km työmatkoja. Hän laihtui yli 10 kiloa tuona aikana. Kävi kateeksi!

    • tsara241

      Kerron oman tilanteeni ja toivon että tästä on sinulle hyötyä.

      Yläasteella jätin kouluruokailun väliin ja joka vuos paino nousi 2 kg, tultuani kotiin alkoi kunnolla syöminen ja ahmiminen. pääsin 68kiloon, jee!

      Lukioon mentyäni ja kaveriporukat vaihtui ja paino alkoi pikkasen tippua.Tulin takas sinne 66kiloon. kesällä lukion jälkee paino nous 2kg, jee taas 68

      Lukion lopetettua menin kouluun(yksityinen) missä tarjottiin aamupala,lounas jälkiruoka(jälkiruokaa en koskaan ottanut, välipala(vain kahvia ja mustana ei leivoksia) illalla kello 17 ruokailu. ja vielä illalla jotain pientä kotona.

      6 kk ja 8kg poissa! ihan sen takia että söin ja riittävästi. Kävelin tosin joka päivä kouluun noin 3 kg ja kotiin. Ennen koululle menemistä join vihreää teetä.


      nyt olen 62kg ja tavoitteena kesäksi 60kgmielellään 59. JOuluksi 55kg.

      Miksi kerron tätä sulle? RUokaa pitää syödä mutta katso mitä syöt. Lupaan jos syöt lautasmallin mukaan paino tippuu. Olen nyt rehellinen ja painat liikaa, aivan liikaa. Nämä sanat sattuu, mutta minä silloin aikanaan tarvitin jonkun sanomaan suoraan ja siksi haluan sano sulle.

      Käy terveydenhoitajalle tai varaa aika lääkärille ja sitä kautta ravitsemusteraupeutille. Paino tippuu aluksi paljon nesteiden takia. Älä ikinä näännytä itseäsi ellet halua olla että ihosi roikkuu.

      Enemmän liikuntaa ja sopivasti ruokailua ;) Jos tulee kysttävää laita tänne ja autan mieleläni :D laita vaikka sähköpostisi ja autan vaikka sitä kauttakin!

      Tsemppiä ja muista realistiset tavoitteet.

      • tsara241

        mulla pituutta siis 160cm


    • kiitos jo etukätee

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe