Pro Kemijärvi ry:n uusi hallitus

Pro Kemijärvi

Työ kauniin Kemijärven puolesta jatkuu.
Pro Kemijärven vuosikokous kaupungintalolla.

Kemijärven järvimaisemaa puolustamaan perustettu Pro Kemijärvi ry piti vuosi-kokouksensa 27.03.2014

Kokouksessa todettiin yhdistyksen saaneen runsaasti myötätuntoa asialleen, jota työtä toivotaan jatkettavan. Hallitukseen valittujen uusien jäsenien odotetaan entisestäänkin vahvistavan yhdistyksen toimintaa.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jaakko Ojaniemi. Uuteen hallitukseen valittiin Tapani Niemi, Matti Wallen, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Heikki Kelloniemi, Lasse Karjalainen, Heimo Lehtola ja varalle Jouni Nyqvist ja Matias Ketonen. Hallitus koostuu näin ollen monen alan osaajista ja mukaan kuuluu niin nuoria kuin vanhempiakin kemijärveläisiä.

Kokouksessa pohdittiin erityisesti yhdistyksen nimen velvoittamaa tulevaa toimintaa Kemijärven parhaaksi. Yhdistyksen sääntöjä muotoiltiinkin siten, että hallitus voi reagoida kaikkiin Kemijärven kaupungin alueella tapahtuviin toimintoihin, jotka mahdollisesti rasittavat tai huonontavat kaupunkilaisten ympäristöä ja viihtyisyyttä, rasittavat vesistöjä, huonontavat virkistys- tai luonnonsuojelualueita.

Toimintasuunnitelmaan lisättiin asioita siten, että yhdistyksen toiminta tulevaisuudessa ei rajoitu pelkästään luontoasioihin, vaan se voi käsittää vaikuttamista, kansalaistoimintaa ja kannanottoja myös muiden sellaisten yhteiskunnallisten asioiden puolesta, jotka parantavat Kemijärven asukkaiden hyvinvointia, elämänlaatua ja elinolosuhteita.

Puhetta kokouksessa johti pitkäaikainen kemijärveläinen vaikuttaja Pentti Alajoutsijärvi.

Jaakko Ojaniemi
Pro Kemijärvi ry pj

24

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos Prolle

      Hyvää työtä olette tehneet. Kiitos. Älkää antako periksi myllyhuijareille.

    • Kiitonousuun

      Laittakaa Kemijärvi nousuun oikeen kiitonousuun ja paljastakaa ja poistakaa muutkin huijarit takavasemmalle.

    • Kemppavani

      Tällä toiminnalla alkaa meidän Kempan väkiluku nousta! Kohta menee 10 000 asukkaan raja rikki.

    • vartti persu

      Joo tänne tullee kaikki. Täälei tartte muuta tehä, ku vastustaa kaikkea.

      • Ynni hinuri

        Ei me ennätä vastusteta kun nyt täällä on kohta kaikkea, työtä, työtä työtä ja vielä enemmän työtä.
        Met ei kohta tiietä kuka ehtis ne kaikki työt tehä joita tänne tullee. Olema Yrjön kanssa tuumanneet että alama ite pomoiksi ja hommaama niitä Somalian syyriälaisia tänne työntekijöiksi.
        Met Perussuomalaiset kun tykkäämään niin ulkomaalaisista!


    • ulti-ukko

      Ei yksin tuulimyllyttömyys tee kemijärveä kauniimmaksi, tarttis itse kemijärvellekkin tehdä jotakin
      Kemijärven kauniit hiekkarannat takaisin,ja säännöstelyrajoja tarkistettava, sillä ei missään säännöstellyisä järvissä ole 7 m väliä
      Rantoja voisi kaunistaa tekemällä hiekkarantoja niille alueille jossa niitä oli ennen säännöstelyä
      Metsäojat ylä juoksukka ja ojitukset lopetettava jotta elohopea ei pääse sieltä valumaan järveen, ja myrkyttämään kaloja.
      Puunjalostustehtaille ehdoton kielto, että elohopeaa ei saa käästää ilmaan joka sitten valuu vesistöön
      SULJETTU KIERTO ELOHOPEALLE.

      Aikanaan kansanliike puhtaan ilman puolesta taisteli tehtaiden piipusta tulevien päästöjejn vähentämiseksi, siinä suhteessa onkin tapahtunut paljon
      Tuen tuota pro kemijärvi liikettä jos se alkaa tositoimiin kemijärven ympäristön kaunistamiseksi siihen tilaan missä se ole ennen säännöstelyä

    • Päästötöntä työtä

      Puunjalostusteollisuus on hävinnyt niin Kemijärveltä kuin monelta muultakin paikkakunnalta. Siitä ei ole enää kauaa suurempaa haittaa koko Suomea ajatellen.
      Suomessa on vielä jonkin verran teollisuutta, mutta nekin työpaikat ovat hiljalleen valumassa Aasian suuntaan. Päästöt tulevat pienenemään siltäkin saralta.

      Onneksi meillä on vielä kunnat ja valtio jotka työllistävät! Nämä työpaikat ovat suhteellisen pienipäästöisiä, kaukolämpölaitokset vain vähän tupruttelevat, mutta vain vähän. No ehkä myös kunnalliset jätevesien puhdistamot aiheuttavat pieniä päästöjä, mutta vain pieniä.

      Kun pidämme hyvää huolta kunnista ja valtiosta, verotulomme kasvavat ja voimme työllistää yhä enemmän väkeä kuntiin ja valtion palvelukseen. Kohta meillä vallitseekin jo täystyöllisyys ja hyvinvointivaltion kantokyky kasvaa kasvamistaan ja huoltosuhde paranee koko ajan.
      Ja mikä on huomattavaa, tämä kaikki tapahtuu hyvin pienillä päästöillä!

      • M B

        Kannustava ja uskoa valava kirjoitus,mutta todellisuus tulee olemaan täysin päinvastainen.

        Et sinä varmaan ihan tosissasi tuota kirjoittanut?


    • Kari3

      Ja paskat! Ai väkiluku nousee? Eläkeläiset kuolee pois, se on faktaa. Uusia perheitä ei ole tulossa. Kemijärvi uppoaa uuden, muunkin kuin fyysisen kieroryhtisyytensä osoittaneen lihavan kapteeninsa ajaessa Kemijärven kepun karikurssille. Kuvaja syrjäyttää Salmisen päivänä minä hyvänsä. Otetaan aikaa, savustus on ollut jo käynnissä. Syksyllä aloittanut henkilöstöpällikkökin lähdössä pois, miksi?. Herätkää Kemijärveläiset! Minkälaisia kierokepuja äänestitte?

      • outokolina

        Henkilöstöpääliköllä on vähän töitä koska jokaisella osastolla on jonkinlaisia henkilöstöpäälliköitä. Osaatonjohtajat olivat ennen myös henkilöstöpäälliköitä. Näyttää nykyään, että ne vain johtavat.


      • Tonko-Suomu

        Kun Bio-Tehdas tulee, niin asukkaita tulee uusia tuhansia ehkä? Ja entä Suomu, sen kauneus. Täällä on vaikka mitä! Miksi emme tartu mahdollisuuksiin, moniin suuriin kansan upeisiin suosio-kohteisiin?

        Otetaan esimerkiksi se Suomu. Sehän ei ole oikeasti tunturi. Se on vaara, metsää on päällä. Ei se ole edes erityisen kaunis. Miten jylhiä ovat monet tunturit, no onko Suomu? Useita konkurssejakin on siellä ollut, Pyhä, Luosto, Levi, Ruka ym paljon suositumpia.

        Miksi siis Suomusta puhumme? Juuri siksi. Sen kurjuudessa on sen kauneus. Sieltä voi henkisesti haavoittunut ihminen löytää onnen tunteet, samaistua ja nauttia elämästä. Löydät riemun sydämeesi ilon, terveyen jne.

        Tuuthan sä jo Suomulle. Ihmettelet, mitä erikoista täällä muka on? Juuri sitä tulit hakemaan.


    • TULKAATÄNNEJO

      Kemijärvi on rautainen kaupunki, meissä on voimaa, meissä on lujuutta ja nousemme uudestaan! Tulkaa toverit tänne! Olemme rautainen voiman lähde kylä-kaupunki.

      Katsokaa maisemiamme, ette löydy mistään maailmasta sellaisia. Entä kalastuksemme, järvet. Haukiviikoilla kävi jopa Isä Mitro (meppi, demari) ja oli Kemijärven kunniavieras.

      Meissä on voimaa, myös kepulaisissa, kokoomuslaisissa, vasemmistossa! Olemme voittajien kaupunki, taisteiljoiden ja voittajien.

    • komukatkuoppaan

      Toverit on jotain mitä lie komukka-paskoja, ei semmosia kaivata, eikös se maailman viimeinen kommunisti kuollut äskettäin ylipainoonsa ?

    • iki.persu

      Me Persut oomma nostaneet neljässä vuojessa Kemijärven uuteen kukoistukseen. Vai mitä ?

    • andipersu

      Persuilla on mennyt kaffeen juonniksi. Pientä aktiivisuutta on ollut havaittavissa kun kokouspalkkiolista kiertää.

    • mitä-ootta-mieltä

      Mitä mieltä olette siitä Suomun kehittämisestä (Suomun keskus hanke) ja muista Kemijärven hyvistä ideoista? Tukeeko Pro Kemijärvi ry. asiaa Suomun kehitystä?

    • JaakkoOjaniemi

      Pro Kemijärvi tukee kaikkea Kemijärven kaupungin kehittämistä, sen luontoarvoja, puhtautta, maisemia, koulutuksen laajentamista, hyvien työpaikkojen syntyä, sosiaalisen hyvinvoinnin kehittämistä ja muita positiivisia asioita.

      Olemme olleet kehittämässä ja tukemassa myös tuulivoimarakentamista niille paikoille, jonne se sopii. Nuolivaaran tuulivoima on saanut alkunsa Pro Kemijärven aloitteesta.

      Oma mielipiteeni Keminhaaran (tai Vuotoksen altaasta) on se, että sen rakentamista on perusteltu täysin valheellisesti ja ainakaan tulvasuojelun vuoksi allasta ei pitäisi rakentaa.

      Olemme olleet keskusteluyhteydessä myös Suomutunturin johtoon ja tehneet työtä myös Suomun kehittämiseksi. Suomua tulee kehittymään vielä suosituksi luontomatkailukohteeksi.

    • ei-tuulivoima

      Tuulivoimalat eivät sovi Suomuun tai ainakin pitää suunnitella hyvin maisemallisesti

      • alas.kuntayhtymä

        NiinSalla kaavottaa Suomun läheisyyteen. Mitäs teet ? Son sitä kuntayhteistyötä.


    • kysynpävaaaaaan

      Mitä Pro Kemijärvi ry tekee jotta Kemijärvi ei täyty Bioref sellutehtaan saasteista?

    • JaakkoOjaniemi

      Pro Kemijärvi on ottanut kantaa Boreal Bioref Oy:n hankkeen yva-selostukseen ja esittänyt huolestumisensa vesistöjen pilaamisesta. Kantamme on, että tehtaan vesikierto täytyy olla suljettu kierto. Nykyisessä suunnitelmassahan näin ei ole, vaan kaikki paskat lasketaan Kemijärveen.

      Kyseisen Biojalostamon rakentaa kiinalainen yhtiö, joka tulee vastaamaan sen toiminnasta ja ympäristön suojelusta. Tilanne on sen vuoksi erittäin vakava. Kiinassa on tuhottu suunnattomia alueita teollisuus- ja yhteiskuntajätteillä. Kun kiinalainen teollisuus ei osaa eikä halua hoitaa omiakaan vesistöjä eikä ympäristöään, niin vielä vähemmän he ovat huolissaan saastuttamisistaan ulkomailla ja vähiten varmasti Kemijärvellä. Kun Boreal Bioref Oy:n perustajat eivät ole huolissaan tehtaan päästöistä vesistöön, niin kiinalaiset ovat varmasti vielä vähemmän.

      Boreal Bioref Oy:n hanke on ympäristön kannalta vaikea. Kaikki poliitikot juoksevat kieli vyön alla hankkeen perässä eikä kukaan uskalla kritisoida yhtään mistään. Jos joku käyttää pienenkään kriittisen puheenvuoron hankkeen haitoista, saa hän koko poliittisen eliitin niskaansa Heikki Nivalan johdolla.

      Raha ratkaisee ja vain rahalla ja voiton maksimoimisella on merkityksensä. Aivan, kuten on ollut tapaus Talvivaarassa.

      • luja.usko

        Kyseessä on miljardin euron hanke. Luulisi siihrn sisältyvän suljettu vesikierto ? Ei kait kaupunkin kolme entistä napamiestä Nivaal,Korva ja Koskenranta halua tuhota kemijärveä ? Näin uskomme .


    • varoituskolmio

      Kyllä kiinalaisilla pitää olla varaa suljettuun vesikiertoon .Kaupunkin tulee vaatia sen toteuttamista. Näin vältyttäisiin vastakkaisasettelulta. Vihdoinkin kun järvi on saatu kohtalaisen hyvään kuntoon niin pidettäisiin siitä myös huolta. Nyt on myös kalastuksen osalta saatu uutta liiketoimintaa monille kun kaupunki osti kalanjalostuslaitoksen. Jos uuden tehtaan paskat lasketaan järveen niin se on kalastuksen loppu. Ei kannata liian syvään kumartaa kiinalaisille. He aikovat vain maksimoida voitot taskuihinsa ilman ympäristövastuuta.

      • Anonyymi

        Tuleeko se suljettu kierto nyt uuteen bio-tehtaaseen Kemijärvelle?

        Mikä on raja suljetun ja avoimen kierron välissä? Siis niinhän se on, että jotain päästöjä aina tulee, mutta kuinka paljon? Voitaisiko me nyt tehdä tehdas, jossa prosessin päästöt (jäte) otetaankin talteen ja laitetaan prosessin alkupäästä sisään, jolloin tuote kiertää, kunnes on kadonnut kokonaan tuotteen valmistuksen hyväksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe