Pizzaa ja geenejä

Konstailemattomana ruokana pizza sopii luonteeltaan varsin monenlaiseen nälkään niin töissä, pikkujuhlissa kuin vapaa-ajan riennoissakin. Sillä voi aloittaa aamun ja päättää pitkän päivän. Lounaaksikin se soveltuu erinomaisesti. Räntäsateisena syysiltana kumppanin kanssa jaettu pizza kohottaa mielialaa paremmin kuin mikään reseptilääke. Yksinäiselle kulkijallekin aurinkoisten ihmisten tarjoama iloinen ruoka tarjoaa vatsantäytteen lisäksi toivon paremmista keleistä ihmissuhderintamalla.

Välimeren ympäristössä syntyneet kantavat perimässään kuumaa tempperamenttia joka sekä kiivastuu että rakastuu yhtä helposti ja osoittaa sen myös. Jokainen joka istuu pizzeriassa vesi kielellä, voi aistia suurten tunteiden käyvän keittiössä, kun taikinaa vaivataan ja pidellään vahvoilla käsivarsilla. Nuo miehekkään karvaiset käsivarret saattaisivat helposti repiä herkässä tilassa olevan taikinan riekaleiksi, mutta ne vain hellästi pakottavat sen tahtoonsa ja asettavat haluttuun muotoon. Vuosituhansia välimeren suolapurskeissa ja mausteisissa marinoituneet kädet taputtelevat taikinaa hellästi ja antavat sille jäljittelemättömän arominsa, joka ei maistu saippualta taikka käsidesiltä. Taikina elää miehen mukana ja saa hänestä osansa. Asiakas on osa pitkää jatkumoa ja tuntee sen koko kehossaan.

Suomessa alkuasukkaiden ruokalat, joissa jäljitellään jumalaisen ruuan tarkoituksenmukaista muotoa ja ylimaallista makua, eivät luonnollisestikaan tehtävässään onnistu. Asiakas saa kuvainnollisesti ämpärillisen kylmää vettä niskaansa jo kohdatessaan tarjoilijan katseen ensikerran. Vaikutelma ei tietenkään muutu tulevien kohtaamisten myötä, vaan laatu on tasapuolista maailman tappiin saakka. Kaikki pikkutarkasti ja jäykästi noudatetut ja rakastetut säännöt ovat selkeästi tärkeämpiä kuin asiakas ja hänen huomioimisensa. Kaikki kotimaasta, sen oloista, ihmisistä ja säänöistä johtuvat ikävyydet, vaikeudet ja vastenmielisyydet ovat läsnä. Syöt lakien, asetusten ja ohjeiden mukaista ruokaa ilottomassa ympäristössä pahantahtoisten ihmisten ympäröimänä. Varmasti yksikään paljon pelätty bakteeri ei ruokaan asti pääse näissä keskitysleiriä muistuttavissa olosuhteissa.

Vieraslähtöinen ruoka ei istu suomalaiseen kansanluonteeseen. Siitä tulee sielutonta ja yhtä tylsää kuin meistä, vaikka reseptejä noudatettaisiin sairaalloisen pikkutarkasti.

Jos ruokaa täytyy välttämättä tarjota litteässä muodossa, voitaisiin suomalaista perinneruokaa muokata uudelleen. Suomalainen tuntisi olonsa luonnollisemmaksi ympäristössä, jossa tarjoiltaisiin yliajettua kalakukkoa taikka karjalanpaistia pettuleivällä. Näissä paikoissa voisi saada itä-suomalaisille ominaista iloista palvelua, joka tarttuu jopa asiakkaaseen. Länsi-suomalaisittain tarjolla olisi veripalttua ja limppua. Näissä paikoissa asiakkaaseen ei tarttuisi muu kuin portsari ulosheiton myötä.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

        Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
        Maailman menoa
        629
        4613
      2. Muuttaisiko viesti mitään

        Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
        Ikävä
        50
        3620
      3. Valpuri Nykänen elokapina

        Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
        Maailman menoa
        107
        3503
      4. Jos sinulla kiinnostaisi

        Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
        Ikävä
        38
        3021
      5. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        13
        2489
      6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

        Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
        Ikävä
        19
        2384
      7. Jospa me nähtäisiin

        Sinne suuntaan menossa🤣
        Ikävä
        32
        2281
      8. Oot pala mun sielua

        Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
        Ikävä
        17
        2130
      9. Elämä jatkuu

        Onneksi ilman sinua
        Ikävä
        29
        2055
      10. Hei T........

        Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
        Suhteet
        48
        2023
      Aihe