Vanhimmat VIIKINKILAIVAT

Historia uusiksi

6

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rapakko

      Tällainen linkki, vaikka: googlella "family tree dna". On alkuun hyvä tietää svedujen geenit, ja muidenkin geenit jotka ovat viikingeiksi itseään julistaneet. Sittenpä eikun idän, (venäjän) viikinkireittejä dna kartasta etsimään vaikka itämaille asti, luulisi olevan perimäjälkeä nykyisen Venäjän maan jokireiteillä...

    • pohjat

      Olen ihmetellyt noita kalliomaalauksia itsekin ja kun tiedetään ajanjaksot niin taas voi vain ihmetellä, että asiaa vaietaan. Vanhat savolaismalliset puuveneet ovat vieläkin poikkiruotoisia, ihme ja kumma.

      Mietin tässä, että missä yliopistossa tutkitaan/tuotetaan maamme historiaa ja ketkä ovat hankkeiden suurimpia rahoittajia. Vaadin selvitystä!? ;)

    • fennonerot
    • RA pakko

      Täsmennän, jos kerrän Laatokan rannoilla oli ns. "viikinkipaikka", niin miksi ei siellä ole esim. svedujen geenijälkeä, mielestäni sitä pitäisi olla. Vaikuttivat kuitenkin riittävän kauan noilla main... (toki kaikkia ihmisiä ei ole tutkittu).

      Eli puhdasta lööperiä koko viikinki tarina, kuten "Historia uusiksi" olet myös ansiokkaasti painottanut. Varjagit olivat näillä tiedoin totta ja he olivat geeniperimältään Suomalaisia.

      Voi voi, siskon poika aikoo väitellä historiasta tohtoriksi, hän ei voi valita tällaista aihetta KOSKA SITÄ EI YLIOISTOSSA LUULTAVASTI HYVÄKSYTÄ. Tämä on meininki vieläkin eli ruotsin 700 vuoden vaikutus on vain ja pysyy! Eli revitäänpä tästä Suomi24.

      Tätäkin puoltaa se, että yksikään professori ei virka-aikanaan ole Suomi puolustaja, vasta sitten eläkepäivillään. On ihme touhua! Vaikka todisteita on vaikka kuinka ja paljon.

    • huoh----

      Noita sun idiksiä ei hyväksyttäisi väitöskirjan aiheeksi, koska pitää olla todisteet asioille ja kunnon lähteet siis. Noille sun höpinöillesi ja tulkinnoillesi ei mitään tieteellisiä todisteita ole. Kukaan väitöskirjan tekijä ei voi tuollaista roskaa suoltaa, koska ei saisi edes jatko-opintolupaa saati rahoitusta tuollaisella.

      Lisäksi jos olet huomannut, historia ei tutki arkeologiaa eikä tee DNA-tutkimusta yleensä. Ne kun on vähän niinku eri aloja. Ainaski yliopistossa.

      Ja historian/arkeologian väitöskirjan tekijöillä tuskin on rahoitusta erikseen tilata DNA-tutkimusta, sen verran kallista homma on. Yleensä tuollaisia käytetään vaan isoissa yhteistyöprojekteissa, joissa fyrkkaa ja osaajia eri aloilta on. Väitöskirja kun on yhden ihmisen opinnäytetyö.

      Mihin ja kenen tutkimukseen ja rahoitukseen perustuu muuten sun olettamukset jonkun haploryhmän levinneisyydestä perustuu? Ihan itsekö rahoitat ja tutkit? DIY-DNA-testit?

      Miten esim. päättelet että ketkä vuonna 900 j.a.a. olivat "suomalaisia"? Et näytä ymmärtävän että kieli, kulttuuri, asuinpaikka, ja geeniperimä eivät kulje käsikädessä. Miten yleensä määrittelet "suomalaisuuden" tuossa kontekstissa? Oletko ajatellut että se minkä sinä nyt ymmärrät "suomalaisuutena" on viikinkiajan jälkeen syntynyt kulttuurinen identiteetti.

    • RA pakko

      Miten esim. päättelet että ketkä vuonna 900 j.a.a. olivat "suomalaisia"?

      Ihan yleisesti, tässä on käytetty termejä suomensukuinen tai -heimoinen.

      Et näytä ymmärtävän että kieli, kulttuuri, asuinpaikka, ja geeniperimä eivät kulje käsikädessä.

      Ymmärryksen kohdalla ei pidä paikkaansa, mutta väittäisin että vahva on ollut suomalais-ugrilaisen kielen asema ( ja geneettinenkin), noina aikoina vaikka on kylläkin slaavit ja sveeat sitä eri historian ajan jaksoilla hävittäneet, Ilmeisesti ainakin vanha kieli rakenteeltaan.

      Miten yleensä määrittelet "suomalaisuuden" tuossa kontekstissa? Oletko ajatellut että se minkä sinä nyt ymmärrät "suomalaisuutena" on viikinkiajan jälkeen syntynyt kulttuurinen identiteetti.

      Ihan samalla tavalla kuin Ruotsalaiset ovat sen omilla historian muokkauksillaan saavuttaneet taikka Venäläiset, Amerikkalaisista nyt puhumattakaan. Huom. identiteetin ikä...
      Ihan vain, pitääkö meidän nähdä itsemme tyhjästä tupsahtaneena ruotsin aluskansana, vaikka ehkä geneettiset esi-isämme asuttivat senkin tietyt osat ensin?

      Opinnäyte työkohdalla asian ymmärrettävä ja se ei voi olla maailmoja syleilevä. Olisikin hienoa jos tulisi valtakunnallinen argeologian ja vaikka geeniperimän pohjalta kasattu kokonaisuus suomenheimoisten liikkeistä skandinavian alueilla.

      Sitäpä odotellessa voi jatkaa harrastamista ja ihmettelyä...

      En sitten ole "historia uusiksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe