Kaikkien aikojen paras yleisurheilija?

NoSe

Tämä nyt on vain yhden ihmisen mielipide. Pidän kaikkien aikojen parhaana yleisurheilijana henkilöä nimeltä Carl Louis. Hänen esityksensä pikamatkoilla ja pituushypyssä hakee vertaistaan vielä kauan. Yksittäisten lajien edustajat jäävät väkisinkin toiseksi, tämä lahjakkuuden rinnalla. Mutta, sellainen asia: Jos joku muistaa kuulantyöntäjän nimeltä Gunthöer, tai ainakin sinne päin. 22 metrin mies, yli kaksi metriä pitkä, tai korkea. Hyppäsi oman korkeutensa korkeushypyssä. Kova jätkä.

46

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm....

      Carl Luois? En ole ikinä kuullutkaan, vaikka olen seurannut yleisurheilua jo vuosikymmeniä sekä lueskellut yleisurheilun historiaa.

      • hjkji

        tämä ruotsalainen korkeushyppääjä. Johan Pomppas


      • Hannachristina

        Varmaan tarkoitti Carl Lewis


    • Vellu Pirinen

      Kyllä Pen Zounsson oli parempi ja nopeampi söylissä....

    • heittomies

      Eiköhän aloittaja tarkoita carl lewistä tarkkaan ottaen. Omasta mielestäni kaikkien aikojen paras on ehdottomasti Paavo Nurmi

      • Pentti anis

        Älä helevatissa! Tarkoittiko ???


      • tyhmä
        Pentti anis kirjoitti:

        Älä helevatissa! Tarkoittiko ???

        Turhaa sarkasmia


    • Yleisurheilutietäjä

      Todella hankala sanoa kuka on kaikkien aikojen paras koska niitä hyviä urheilijoita on ollut historian saatossa todella paljon. Tottakai Paavo Nurmi ja Carl Lewis olivat todella kovia urheilijoita, mutta heidän lisäkseen voisin nimetä ehdottomasti Usain Boltin, Edwin Mosesin ja Iolanda Balasin. Ja syy miksi pidän Mosesia ja Balasia kovina urheilijoina on se, että he ottivat urallaan uskomattoman määrän peräkkäisiä voittoja; Moses 122 voittoa, ja Balas 150 voittoa.

      • 236598

        Moses ja Balasin olivat tosi kovia,toivottavasti kärähtävät edes myöhemmin,koska kumpikaan ei varmaan käyttänyt mitään.Olen täysin varma,että tollaisia voittoputkia ei maailman huipulla vedetä ilman kamaa.


      • Hannachristina

        Yolanda Balas lopetti heti kun sukupuoli/kromosomitarkistus aloitettiin, kuten myös venäläissisarukset Tamara ja Irina Press


    • Napa näkyy

      Koko ajan kilpailu kovenee ja ne ketkä dominoi lajiaan tällä hetkellä on kaikkien aikojen kovimpia. Usain Bolt lienee kaikkien aikojen ykkönen.

      Niille ketkä sanoo että nää vanhat parrat on kovimpia, voin heittää että olisin itsekin piessyt Paavo Nurmen, mutta nykymittelöihin ei lahjat riitä. Siksi en niin arvosta noita vanhoja gubbeja, se on vähän niin kuin jääkiekko nykyään eli ei ole vielä kovin kovaa kilpailua huipulla niin on helpompi olla top tenissä. Niille ketkä alkaa tosta urppaamaan sanon että Virenin aikoihin oltiin yleisurheilussa vähintään sillä tasolla urheilullisesti kuin mitä lätkässä ollaan nyt, mutta sitten ne tulokset vasta kohahtikin kovemmiksi kun annettiin mustalle pojalle pikkusen valmennusta.

      • Zaipa Pillunoova

        Ai pelkkää valmennusta vai kenties lisäksi "poronmaitoakin"???


      • 564987

        Et voi olla tosissaan,just tommoset saatanan penkkiurheilijat lässyttää täällä.Nurmen aikana urheilijat tekivät työtä noin 12 tuntia päivässä treenasivat sitten kun kerkesivät.Usain tuskin tietää mitä normi työnteko on,mutta sata varmaa on,että tolla tasolla ei vedetä puhtailla papereilla,sama koskee Norjan hiihtoa.


    • Napa näkyy

      Pelkkää valmennusta

    • heittäjä piirileiriltä!

      Kovia eivät ole he jotka ovat voittaneet ja tehneet ennätyksiä. KOVIMPIA ovat he jotka ovat TAISTELLEET EIVÄTKÄ LUOVUTTANEET, vaikka vammojen tai sairauksien kanssa olisi taisteltu ja hampaat irvessä reenattu, jotta saadaan kurottua matkaa vastustajiin! He ovat tosi urheilijoita, he jotka urheilevat, koska rakastavat tekemäänsä! Heitä ei ole niin paljon kuin huippu lahjakkuuksia, jotka ovat vähemmällä päässeet! He ovat tulevaisuuden kovimmat nimet! Mm. Tuomas Laaksonen, niin hyvin kuin hänet tunnen on selvää että hänestä vielä tiedetään maailmalla, hän on selättänyt monet leikkaukset ja urheiluvammat, hän on jatkanut sitä mikä on tärkeää, hän on opastanut nuorempiaan ja antanut heille kullan arvoisia neuvoja, vaikka onkin vielä nuori mm. Minulle, kiitos!

      • Einari Pitopohja

        Kokonaisuus ja monipuolisuus huomioon ottaen kaikkien aikojen yleisurheilija mielestäni lienee joku kymmenottelija. Kuka? Kertokaa se hänelle!


      • Hannachristina

        Paavo Yrjölä, 10-ottelija, Olympiavoittaja, kolminkertainen maailmanennätys mies ja moni tulos 1920-luvulta paremmat kuin tämän päivän suomalaisottelijoilla


    • suksi kuuseen

      Kenenisa Bekele, Haile, Hicham, you name it. Kaikki elämää suurempia ilmiöitä.

      • Taktiiik

        No Haile ja Bekele ei missään tapauksessa: taktisia keskeyttäjiä, kun alkaa matka painaa ja taktisia kisaväistäjiä, kun voitto ei ennalta olekaan varma. Todella suuri urheilija ei taktikoi tällaisilla asioilla brändiä suojatakseen.


    • n re

      Risto Ulmala. Loistava taktikko. Upeasti hyvissä tarkkailuasemissa koko uran juossut.

      • Tommy Ekblommi

        Tähän on tultu: Ulmala voittaisi kevyesti parhaassa kunnossaan Suomen parhaat 10000m ja 5000 metrin juoksijat...


      • aikavanhatulos
        Tommy Ekblommi kirjoitti:

        Tähän on tultu: Ulmala voittaisi kevyesti parhaassa kunnossaan Suomen parhaat 10000m ja 5000 metrin juoksijat...

        400 metrillä 1950- luvulla ainakin Voitto Hellsten juoksi aikoja, joihin ei yksikään suomalainen nyt pysty! Hän juoksi 62 vuotta sitten, eli1956, ajan joka on edelleen viidenneksi paras suomalaisten kaikkien aikojen tulos!


    • MrJuha82

      1.Bolt(täysin lyömätön,leikittelee jopa muiden kanssa)
      2.Moses
      3.Nurmi
      4.Valeria Adams(naisten kuulassa tää nainen ollu kauan ykkönen ja voittamaton)
      5.Bekele
      6.Bubka
      7.Lewis
      8.Saksalainen kiekonheittäjä(mies) mut en muista nimeä
      9.Kunther(miesten kuula)
      10. ??

    • Pressin veljekset

      Paras on ilman muuta Pressin veljekset Tamara ja Irina

      Aikanaan venäläiset miehet heittivät kiekkoa ja kuulaa naisina ja ne tuomittiin, kun
      sukupuolet menivät sikin sokin

      Erkko-anarkistien Hesari kertoo urheilukusetuksesta nykyisin hyväksyvästi

      Selvää, että naishormoneilla ei voi työntää menestyksekkäästi yli 7-kiloista miesten kuulaa
      mutta mieshormoneilla voi 4-kiloista naisten kuulaa, käsittämätöntä pelleilyä Hesarilta
      tässäkin

      En tosin tilaa

      http://www.hs.fi/paivanlehti/17072014/elama/Sukupuolensa korjannut kuulantyöntäjä Urheilupiirien ennakkoluulot ihmetyttävät/a1405478445644


      PRESSIN VELJEKSET VENÄJÄLLÄ Tamara ja Irina Press ja muita kommunismi-ihmeitä
      http://www.straightdope.com/columns/read/2782/switch-hitter
      Soviet gold medal-winning sisters Tamara and Irina Press, sometimes called "the Press brothers," were widely suspected of being males in disguise, as were several other 1960s athletes.

    • deutzer

      Uwe Hohn: mahtava , vertaansa vailla oleva keihästulos..104,80 v. 1984.

    • Nakkelija

      Kaurapuuron voimalla (:

    • seainoaoikea1

      paras suomalainen; Heli Koivula!!

    • Lippia

      Paavo Nurmi ei olisi voittanut montakaan kultaa, jos mukana olisi ollut kovia Kenialaisia. Menestyminen on siis aina suhteessa muiden kilpailijoiden tasoon. Hetkellisesti taso voi olla heikko, mutta pitkällä aikavälillä tasoittuu. Siksi parhaita ovat urheilijat, jotka ovat pysyneet huipulla pitkään.

      Al Oerter (kiekko) ja Carl Lewis (pituushyppy) ovat ainoat, jotka ovat voittaneet saman yleisurheilulajin kultaa neljissä peräkkäisissä olympialaisissa. Lisäksi Carl Lewis on voittanut kultaa myös toisissa yleisurheilulajissa (100 m, 200m). Joukkuelajejakin Carl Lewis on voittanut, mutta niitä en juurikaan arvosta, koska niissä joukkuekavereiden suoritus ratkaisee. Carl Lewis on valintani kaikkien aikojen parhaaksi yleisurheilijaksi.

    • the_BEST_EVER

      Kaikkien aikojen paras: Lasse Viren

      Nurmen mitalit ei johdu "kovista kenialaisista" vaan hänen aikanaan oli kestävyysjuoksussa matkoja enemmän kuten maastot ja joukkuekilpailut kunnes kateelliset ruotsalaiset OK:n pomot kielsi ne ja lopulta laittoi koko Flying Finnin kilpailukieltoon.

      Eiköhän Paavo ne tummat pojatkin höyhentänyt aika monta kertaa ;)

      • Näkökulmia

        Totta. Jos ruotsalaiset eivät olisi olleet kateellisia ja Nurmi olisi saanut jatkaa uraansa, hän olisi luultavasti rohmunnut ainakin 1932 kisojen maratonin kullan.

        Tuohon aikaan kilpailu ei ollut yhtä kovaa kuin nykyään, mutta Nurmi oli aikansa supertähtiä, joka huomattiin maailmalla. Vielä joitakin vuosia sitten oleskellessani ulkomailla ulkolaiset ystäväni tuntuivat tuntevan Nurmen nimen ja yhdistivät hänet jouksuun.


    • JanneSelesni

      Zeleznyi on aika kova. Kalle Lewisiä auttoi se että hällä oli kolme lajia, joihin pääsi samalla treenillä. Jos Zeleznyillä olisi ollut keihäänheitto paikaltaan lisänä olympialajina, kultia olisi varmaan 7 kpl. Tai molempien käsien yhteistulos vielä kolmantena lajina. Todella mielenkiintoisia seurattavia lajeja molemmat muuten olisivat nykyään.

    • jfkslo

      Colin Jackson, perusteluni koska olen nähnyt paikanpäällä ihan livenä Helsingissä EM:ssä. Haapakoskea huudettiin tietysti, mutta Colinhan se tietysti voitti.

    • JurpoKowalewskis

      Johanna Halkoaho ! (ulkonäön perusteella ts. yhtä vakuuttava perustelu kuin muutkin tässä ketjussa)Oli se vaan niin seksikäs. Missä lie nykyään ja onkohan säilynyt yhtä simpsakkana.

    • mafiå2

      paavo Nurmi, Lasse viren, pekka vasala,Martti vainio(vaikka käytti aineita ja kärys...) Risto ulmala, jukka keskisalo , Bryggare, hicham , gebreselassie, Bekele onhan noita kovia kipittäjiä ... mutta 4 olympia kultaa vireniltä oli HURJAN kova saavutus... jo 1 olympia kulta pekka vasala on jo äärimmäisen kova suoritus... harvat pystyy juoksussa noin hyvään tulokseen .... Voiko edes euroopan mestaruutta voittaa ilman "roopinkia " ??

    • Mielettömän vaikea, mutta ah niin mielenkiintoinen kysymys. Yritän nyt jonkinlaisen listan tehdä, ja unohdan tietysti vaikka ketä.....

      1) Usain Bolt, Jamaika, pikajuoksu
      2) Michael Johnson, USA, pikajuoksu
      3) Paavo Nurmi, Suomi, keski- ja pitkänmatkanjuoksu, este- ja maastojuoksu
      4) Carl Lewis, USA, pikajuoksu, pituushyppy
      5) Kenenisa Bekele, Etiopia, keski- ja pitkänmatkanjuoksu, maastojuoksu
      6) Hicham El Guerrouj, Marokko, keski- ja pitkänmatkanjuoksu
      7) Haile Gebrselassie, Etiopia, keski- ja pitkänmatkanjuoksu
      8) Edwin Moses, USA, 400 m aitajuoksu
      9) Emil Zátopek, Tšekkoslovakia, pitkänmatkanjuoksu
      10) Sergei Bubka, Neuvostoliitto/Ukraina, seiväshyppy
      11) Jackie Joyner-Kersee, USA, pituushyppy, seitsenottelu
      12) Al Oerter, USA, kiekonheitto
      13) Lasse Virén, Suomi, pitkänmatkanjuoksu
      14) Iolanda Balaș, Romania, korkeushyppy
      15) Jan Železný, Tšekkoslovakia/Tšekki, keihäänheitto
      16) Robert Korzeniowski, Puola, kävely
      17) Viktor Sanejev, Neuvostoliitto, kolmiloikka
      18) Tirunesh Dibaba, Etiopia, pitkänmatkanjuoksu, maastojuoksu
      19) Sebastian Coe, Iso-Britannia, keskimatkanjuoksu
      20) Gail Devers, USA, pikajuoksu, 100 m aitajuoksu
      21) Jim Thorpe, USA, viisi- ja kymmenottelu
      22) Jesse Owens, USA, pikajuoksu, pituushyppy
      23) Jelena Isinbajeva, Venäjä, seiväshyppy
      24) Daley Thompson, Iso-Britannia, kymmenottelu
      25) Ezekiel Kemboi, Kenia, estejuoksu

      • Muutos.käynnissä

        Roinaajia jokainen. Hienoa, että nykyään voidaan tutkia näytteet vuosienkin takaa, viedään mitalit, ja tulee korvaukset maksetuista palkkioista ja vastaavasti laskut sponsoreilta perässä sekä petossyytteet.


      • WaldemarHagert

        Väärin ! Nurmi ei doupannut eikä ollut edes doping kiellety 20-luvulla. Muiden osalta kyllä olen samaa mieltä suurinpiirtein.


      • WaldemarhagertAgain

        eikä luonnollisesti Thorpe kuulu myöskään joukkoon. Zatopek oli siinä rajamailla..


    • zsiåf

      Joo kukaan ei käytä aineita ..kaikki on niin kilttejä äidin pikku mussukoita ... ottavat vain kaakauta ja pullaa ni jaksaa reenata... sotaveteraanit otti jo droppii et jakso sotii... olen kuullu livenä !! ja tiedän monta jotka käyttäneet aineita ..mm.voiman nosto /bodaus /juoksu ...

    • hollantia

      Kyllä se on tuo Hollannin likka

      • OpetteleValtiot

        Sellaista kansalaisuutta ja maata eli valtiota ei ole olemassakaan kuin Hollanti tai hollantilainen, oikea on Alankomaat tai alankomaalainen


    • eikä.käyttänyt.touppinki

      sergei bubka tietysti.

    • kerronvaan

      Pertti Ukkola, Seuran Lapin Lukon, Lapinpiirin, Suomen, Euroopan ja Maailmanmestari sekä olympiakultamitali Monteralissa, lisäksi himmeämpiä mitskuja MM-ja EM kisoista. Yhdestä maailman rankimmista lajeista, painista.
      Ja vielä silloin paini aika oli 3x3 min. Minuutin tauko erien välissä.

      jk. sopii mennä kokeilemaan molskille, lupaan että alle minuutissa on ädet kuin venttiilikumia ja pumppu hakkaa sataa ja jotain :)

    • Oletdorka

      Onko paini yleisurheilua?

    • Pthyiii

      Sitäpaitsi paini on honojen laji.

    • theBest

      Kaksi sanaa: Mo Farah.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe