Siis mitä ihmettä... Eilen marinoin valkosipulinkynsiä ja tänään huomasin osan muuttuneen selvästi sinisiksi. Noin puolissa kynsistä oli sinistä väriä joko vähän tai melkein koko kynsi oli sininen. Marinaadin tein vedestä, omenaviinietikasta, hunajasta, musta- ja rosepippureista, suolasta ja ginistä. Sekaan nakkasin myös oliiveja. Ompa vähän ikävän näköisiä moiset "VALKOsipulit"
Osaako kukaan sanoa mitä mahdollisesti on tapahtunut ja onko muille käynyt näin? Kai noita sentään voi syödä, vai turhaanko parituntia niiden kanssa tuusasin?
Siniset valkolöökit
7
1760
Vastaukset
- v.s.resepti
Älä laita vettä marinaadiin.Väri johtuu oliiveista,syö rauhassa!!
- taida johtua
mun valkosipulit muuttui kans sinisiks ilman oliiveja.Voisko hunajalla olla jotain tekemistä asian kanssa taikka sitten omenaviinietikalla?
- oliiviesa
taida johtua kirjoitti:
mun valkosipulit muuttui kans sinisiks ilman oliiveja.Voisko hunajalla olla jotain tekemistä asian kanssa taikka sitten omenaviinietikalla?
oliivi.zapto.org sieltä löytyy paljon asiallista tietoa oliiveista.
- kotikokki
Älä koskaan käytä valkosipulien marinoinissa viinietikoita ne sinistävät sipulit ja saattavat aiheuttaa ruokamyrkytyksen oireita.VALKOSIPULI JA VIINIETIKAT EIVÄT SOVI YHTEEN.
- matkalainen1
Mulla on marinointi ohje, johon tulee nimenomaan valkoviinietikkaa ja mausteta, esim.muskotin kukkaa ja valkopippuria.
Kynsistä tulee hyviä, eivätkä koskaan ole alkaneet sinertämään. Syy lienee joku muu kuin viinietikka. Jos ja jos yhdistelmä olisi myrkyllinen, niin tuskin tuollasia ohjeita lehtiin ja kirjoihin laittaisivat.. - te oikein suollatte????
"Älä koskaan käytä valkosipulien marinoinissa viinietikoita ne sinistävät sipulit ja saattavat aiheuttaa ruokamyrkytyksen oireita.VALKOSIPULI JA VIINIETIKAT EIVÄT SOVI YHTEEN."
Tuo ainakin on niin täyttä paskaa, että ei sitä varmaan kukaan usko :))))
Erittäin tuore valkosipuli muuttuu kypsennettäessä sinertäväksi tai sinivihreäksi. Sillä ei ole mitään vaikutusta makuun mikäli ei huomioida psykologisia syitä. Siitä ei todellakaan saa mitään ruokamyrkytystä tai vastaavia oireita. Syön lähes päivittäin ruokaa jossa on sekä valkosipulia että punaviinietikkaa.
- Amigo
Pitää osata keittää sopivan ajan?Eikä saa sekoittaa sekaan mitä MÖSSÖJÄ tahansa,vaan oikeita suomalaisia Mausteita.Kyllä se siitä onnistuu kun oikein YRITTÄÄ ja siniset ovat tosi herkullisia.JA TERVEELLISIÄ
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072725Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212280Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021866- 1141610
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2801149- 711024
- 801014
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178930