Miksi oliiviöljyä kehutaan yleisesti rypsiöljyä paremmaksi. Rypsiöljyssä on kuitenkin omega-rasvat 6 ja3 mitä ilmeisemmin paremmassa suhteessa. Kylmäpuristettuina tietysti molempi parempi kuin tavallisina joita ei kai edes kannata käyttää.
Ennen käytin ihan vaan tavallista ja vielä halvinta öljyä sitten siirryin oliiviöljyyn kunnes tajusin että kylmäpuristettua sen pitää olla. Nyt olen siis ymmärtänyt että rypsiöljy olisi kuitenkin parempaa, auttakaa epätietoista.
Oliivi- vai rypsiöljy?
6
181
Vastaukset
- Saituri eläkeläinen
Oliiviöljy kasvaa puussa ja luonnonläheisempää kylmäpuristettuna. Niissäkin on pääosin kolmea laatua, priimalaatua, hyvää ja loppujäämää.
Rypsiöljyssä ongelmana lienee nuo viljelyjäämät, eli lannoitteet ja moneen kertaan myrkytykset satokauden aikana. Lisänä on sitten nuo omega-3 ja 6 rasvahappojen epäsuhta, kun tuo kuutonen tuppaa korostumaan viljely- ja lannoitustekniikan ansiosta.
Lisäongelmana on vielä noiden myrkytysten aiheuttama tuho mehiläisille joka heikentää luonnon kykyä hoitaa tehtäväänsä luonnollisin keinoin.
Puristustapaan, en osaa ottaa kantaa, mutta tiedän oliivien öljyn perustuvan puristukseen. Rypsiöljyyn uskoisin jäävän enemmän noita viljelysaasteita. - makumakum
Uskoisit mutta et tiedä.
Ei rypsiöljy mitään ympäristömyrkkyä ole vaan ihan elintarvikkeeksi kelpaavaa.
Rypsiöljyssä on parempi monityydyttymättömien rasvojen suhde.
Nykytiedon mukaan kylmäpuristettu ei ole parempaa kuin tavallinen, siis terveyden kannalta. Maku on kylmäpuristetussa vahvempi jos joku sitä haluaa. Leivonnassa se on kuitenkin enemmän haitta. - purista purista
Tuntuu siltä, että kokit saavat jotain etuja kun ne aina 'muistavat' mainostaa oliiviöljyä. Outoa, että jopa YLEn ohjelmissa näin on. Määräysten mukaan piilomainonta on kiellettyä.
Musta tuntuu, että oliiviöljyyn sekoitetaan Italiassa edelleen polttoöljyä. Näin on tehty ainakin aikaisemmin, mafia saa siitä enemmän rahaa. - 2+12
Rypsiöljyn omega 3 ja 6 suhde on aivan surkea. Ihminen kykenee huonosti hyödyntämään omega 6, joka on omega 3 esiaste. Liikaa saatuna vaikeuttaa tulehdusten paranemista. Itse en syö rypsiä, ihan jo maunkin takia.
- ...
Itse käytän kookosrasvaa ja voita, koska nuo öljyt ovat aika arveluttavia.
- rento riitta
Itse käytän rypsiöljyä koska se on lähes mautonta ja siksi monikäyttöistä. Käy ruoanlaittoon ja leivontaan sekä lukkojen ja saranoiden rasvaamiseen ja polkupyörän ketjuihin ja nenän limakalvoille talvisin. Sillä voi myös rasvata valurautapannut ja uunipellit. Lisäksi se on edullista ja suomessa valmistettua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857445- 965384
- 2574595
- 444495
- 623247
- 492685
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222348Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292322- 492313
- 412174