Extreme-lajit tuottavat kalliita pelastuskuluja

Extreme-euro

Vähän väliä saadaan lukea, kuinka jotakin kiipeilijäporukkaa pelastetaan, uhreja etsitään vuorien rinteiltä, sukellusporukoille käy älyttömästi haavereita ja sitten näitä laskuvarjohyppyyjiä poimitaan milloin puun latvuksista taikka harrastelijailmailijat tuottavat onnettomuuksia koneillaan.

Niissä touhuissa sitten kuolee ihmisiä. kun on harrasteporukka taikka kerho, niin kellään ei ole mitään vastuuvelvoitetta tekemisistään. Jos olisi extreme-juttuja järjestävä yritys, niin tilanne oliskini toinen. Varmasti olisi turvallisuusasiat toisella maliillaan

Miettikääs millaiset kuluerät muutama vatipää pystyy tuottamaan, kun laitetaan koko pelastusorganisaatio liikkeelle, tarvitaan poliisia, palokuntaa, erityistuntijoita, rikostutkijoita ja tutkijalautakuntaa raportin raporttia....jne

Huh huh, mitä seuraavaksi ?

5

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rc2r32

      Kaikkea se kateellisuus teettää kun itsellä ei ole elämää eikä rohkeutta tehdä asioita...
      Tuskin työtäkään, joten sinun rahojasi tuskin ollaan pyytämässä.

      Eikä sinulla myöskään taida olla mitään käsitystä siitä missä ja minkä toimintojen parissa tapahtuu suurin osa onnettomuuksista ja aiheutuu suurin osa yhteiskunnan kustannuksista, jos ole sitä mieltä, että nämä mainitsemasi lajit aiheuttavat yhteiskunnallisessa mittakaavassa jotenkin merkittäviä kustannuksia. Ne ovat yksi hyttysenpaska Itämeressä esimerkiksi liikenneonnettomuuksien aiheuttamien kustannusten rinnalla.

      Lisäksi mainitsemiesi lajien harrastajilla tyypillisesti on kattava vakuutusturva, josta esimerkiksi hoitokuluja suurelta osin katetaan.

      Turvallisuusasioiden suhteenkin olet suurelta osin hakoteillä. Kannattaa selvittää mitkä turallisuusvaatimukset säätelevät esimerkiksi harrasteilmailua, sukeltamista, hyppäämistä tai kiipeilyä, ja sitten selvittää kuinka paljon siitä pidemmälle harrastajayhteisöt omasta tahdostaan vievät ne asiat. Sitten voitkin verrata sitä johonkin yritykseen, joka tekee ja uhraa siihen juuri ja tasan vain sen verran kun viranomainen vaatii, ja ottaa halvimman vakuutuksen, jonka löytää, koska kaikki muu on voitosta pois.

      Eihän sille tietysti mitään voi, jos mielesi on liian pieni näitä asioita käsittelemään ja ymmärtämään tuota paremmin, mutta kannattaa jatkossa kuitenkin olla siitä asiasta aika hiljaa. Täällä kun voit tehdä näitä typeryyksiäsi vielä nimettömänä, mutta kun todennäköisesti nolaat itseäsi vastaavalla tavalla myös off-line elämässäsi, sikäli kun sinulla sellaista on.

      Lopuksi kehoitan sinua edes hieman ottamaan selvää lajeista, joista puhuit yleisellä tasolla. Kas kun et tuossa aloituksessasi vielä luetellut yhtäkään extreme-lajia. Vain tavallisia tietoa, taitoa ja harjoitusta vaativia shakinpeluuta vähän korkeampiriskisiä lajeja. Ei voi kuin ihmetellä, miten uskallat kotoasi ulos astua, jos maailma esiintyy sinulle noin hurjana.

      ...vai mahdatko uskaltaakaan?
      Ainakaan pääsiäismaanantaiaamuna sinulla ei näköjään ollut muuta tekemistä kuin lässyttää typeryyksiä ja tuoda tietämättömyyttäsi julki netissä.

    • Freewilly

      Lisää perspektiiviä saadaan kun katsotaan mihin kaikkeen muuhun kyseenalaiseen toimintaan yhteiskunnassa käytetään varoja. Siinä missä harrastustoiminta satunnaisista pelastus- ja tutkintakuluista huolimatta pääosin lisää hyvää oloa, terveyttä, jaksamista ja tuottavuutta, yhteiskunta käyttää esimerkiksi suurelta osin elintapasairaus diabeteksen hoitoon vuodessa reilun miljardin, liikalihavuuden aiheuttamien sairauksien hoitoon 200 miljoonaa, ja tupakoinnista ja alkoholista johtuviin kustannuksiin miljardeja.

      Siis Suomessa.

      Kaikki koko maailman vauhtilajien harrastajat yhteensäkään eivät pärjää tuolle kulutukselle alkuunkaan.

      Mistä pitäisi aloittaa, jos pelastus- hoito- ja tutkintakuluja halutaan vähentää?

      • Freewilly

        Ja turha knoppailla verotuksella, ei se riitä kattamaan näitä kuluja edes siltä osin kuin harrastajien vakuutukset heidän aiheuttamiaan kuluja.


    • Extreme-euro

      Monellako on vakuutuksia todellakin olemassa ja mikä vakuutus kattaa sellaisia kuluja, kun vedetään rullalaudan kanssa pitkin rappusten kaiteita alas ja sitten ollaan turvallaan siellä maassa. Hampaat poikki taikka jokin lopun elämää vaivaava niskan vamma, joka estää työnteon. Sellaiset extreme luuserit sitten roikkuu sossun ovenkahvassa jos jotakin jelppiä hakemassa ja me työssäkäyvät maksamme sellaisten elättämisen.

      Jotkut lähtee vetämään laskettelusuksilla merkitsemättömiä reittejä vuorten rinteillä alas ja siellä sitten sattuu yhtä ja toista. Polvet ja niskat paskana, kun vedetään johonkin avokivikkoon hangen keskellä. Ei varmasti mikään vakuutus korvaa tällaisia kuluja. Kertokaas, millä vakuutusyhtiöllä on tällaisia idioottivakuutuksia olemassa ? Häh !

      • Freewilly

        Ai että sinä käyt töissä? Vaikea uskoa, kun sivistystasosi viittaa siihen, että peruskoulukin on jäänyt kesken. Noh, kai sitä johonkin varastolle silti pääsee siivoojaksi.

        Ensinnäkin miksi ihmeessä vedät jotain perusrullalautailua mukaan extreme-lajeista käytävään keskusteluun?

        Toisekseen kyllä ihan tavalliset urheiluvakuutukset, jopa ihan lajilittojen perusvakuutukset korvaavat eri urheilulajien vammat. Lisäksi moni, kuten allekirjoittanut, hommaa kattavamman henkilökohtaisen vakuutuksen laajennuksen, jotta korvauskatot nousevat, ja samalla kertaa saa kaikki harrastamansa lajit katettua.

        Mitä sitten tulee esimerkiksi off-piste -lasketteluun, niin osoitat taas säälittävää tietämättömyyttäsi. Ei varmaankaan kovinkaan moni suomalainen vakuutusyhtiö niitä vakuuta, koskapa täällä meillä on aika vähän noita vuoria, joilla lasketella. Ulkomailta niitä sen sijaan löytyy pilvin pimein. Niin lasketteluun rinteen ulkopuolella, vuorikiipeilyyn kuin jokseenkin kaikkiin muihinkin lajeihin ns. extreme-lajit mukaanlukien.

        Ulkomailta saa hyvin helposti jopa base-hyppäämiseen vakuutuksia, vaikka lajia pidettäneen jokseenkin suuririskisimpänä lajina maailmassa.

        Sivistä nyt ihmeessä itseäsi vähän tämän aiheen tiimoilta, niin et tee itsestäsi noin naurettavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe