KALASTUSMAJAA MUISTELEN

Se hankala kaveri

Meillä oli kova kuri, eivätkä sen tavoitteet olleet pelkästään kasvatuksellisia. Ukolla oli hommassa muitakin etuja valvottavanaan. Näin olen ainakin jälkeenpäin päätellyt.
Pienempänä, kun isä ilmoitti, että nyt tuli piiskaa, kävelin vapaaehtoisesti saunalle ja homma hoidettiin siellä. Jossain yläasteikäisenä aloin vitkastella asian kanssa, mutta ei siitä mitään hyötyä ollut. Ukko tarrasi kauluksesta kiinni ja vei mennessään niin, että jalat eivät paljoa lattiaa koskettaneet. Sen verran suuttumusta hän keräsi tilanteessa, että ei enää käskenyt laskemaan housuja, vaan repi ne itse alas.
Vuosi vuodelta aloin pistää tehokkaammin kampoihin ja lopulta ukko ei vienyt enää saunalle, vaan piiskaus tapahtui minun omassa huoneessa, koska siellä oli enemmän tilaa tällaista kamppailulajia varten. Kuritus tapahtui aina saman kaavan mukaan. Siitä olenkin ajatellut, että hänellä oli muitakin tavoitteita kuin vain minun tapojeni parantaminen. Tietenkin minua nolotti makaaminen ukon polvilla piiskattavana ja aloin vältellä pahantekoa, vaikka minulle oli luontainen taipumus sotkeentua kaikenlaisiin typeryyksiin. Mutta vielä lukion loppusuoralla ukko minut nappasi törttöilemässä, matka huoneeseeni oli selviö. Eikä siinä auttaneet puheet ei kamppailut, menetin housuni ja päädyin äijän syliin mahalleni ja sain koivuvitsasta kunnolla paljaalle. Minä sain selkääni ja ukko taisi saada jotakin muuta.
Tuohon aikaan tajusin, että minun oli vaikea tutustua miehiin, pelkäsin heitä. Välttelin miesporukoita ja jos jossakin tuli miesten välistä väittelyä, niin minä en tohtinut olla mitään mieltä, yritin olla niin puolueeton kuin suinkin mahdollista. Meno armeijaan pelotti, siellä olisi isoja riskiä miehiä, jotka ilmeisen mielellään antoivat minulle remmiapelin tarvittaessa. Minun suhteeni tarvetta löytyisi herkästi, sen olin jo oppinut. Äijän tekemisistä minulle oli tullut selväksi, että se pystyi ja halusi piiskata minua niin kauan kuin asuin kotona. Hän oli lihaksikas, ylipainoinen ja luonteeltaan täysin joustamaton, kestäisi vielä kauan, ennen kuin meidän voimasuhteet tasoittuvat niin, että minulla ei olisi enää vaaraa. Ukon luonne oli täysin peloton ja hyytävä, mutta minut oli piiskattu pelkuriksi.
Olisin ollut varmasti mennyttä kalua, jollei minulla olisi ollut kahta kaveria: Mattia ja Sakua. Matti oli pitkä ja lihaksikas kuin keihäänheittäjä. Hän johti meidän kolmikkoa synnynnäisellä auktoriteetillaan. Saku oli minun mittainen mutta hieman vantterampi. Hän oli kova nauramaan, kertoi jutut ja hirnui iloisesti niiden jälkeen, kyllä mekin usein nauroimme niille puheille.

13

2543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se hankala kaveri

      Yhtenä päivänä Matti oli surullinen, hänen enonsa oli kuollut yllättäen. Mutta suru vaihtui pikkuhiljaa iloksi, enolta oli jäänyt kalastusmaja metsälammen rannalle. Matin perhe sen peri, mutta käytännössä se luiskahti Matin käyttöön, koska sinne ei ollut edes tietä perille, niin hänen vanhempansa eivät siellä juuri käyneet. Tietenkin uusi omistaja tarvitsi sinne kavereita seurakseen ja sellaisia löytyi helposti kaksi. Meistä tuli innokkaita ”kalastajia”.
      Me opettelimme majalla myös viinan käyttöä, pakkohan sitä on jossakin harjoitella. Humalassa tulee puhuttua kaikenlaista ja niinpä minä sain tietää, että Matti ja Saku tietävät kuinka ukko kurittaa minua. Sitä he eivät suostuneet sanomaan, mistä heidän tietonsa oli lähtöisin. Minua asia hävetti, mutta pojat lohduttivat, että ei ollut mikään häpeä ottaa niin riskiltä ukolta selkäänsä, hänen kynsissään taipuisi isompikin jätkä.
      Isäsuhteeni sai minut kipuilemaan aikalailla, tajusin, että oli pudonnut jollakin tavalla miesten matkasta ja maailmasta. Minun pitäisi raivata itselleni tilaa ukkojen rintamaan. Ainut paikka, jossa minä tohdin asettua mieheksi miesten joukkoon, oli tuo kalastusmaja. Mutta tuo kamppailun hoidin juuri niin typerästi, kuin häiriintynyt murkku sen suinkin tekee. Minä perseilin ja olin kaikella tapaa hankala kavereilleni, ainoille ystävilleni, vaikka en enää varsinaisessa murkussa ollutkaan. Ilmeisesti Matti oli se auktoriteetti, jota vastaan minä nousin, kun en tohtinut isäni kanssa ruveta siihen taistoon. Monta kertaa kiristin kavereideni hermot pinkeiksi, mutta ei minua kuitenkaan majalta karkotettu.
      Yhden kerran sain mainion idean, kun istuin mökissä itsekseni ja katselin kontaktimuovilla päällystettyä karttaa, jonka enon oli tehnyt ja kauan sitten. Päätin leikata siitä palapelin, voisimme illalla kokeilla kellon kanssa, kuka meistä kokoaa sen nopeimmin.
      Matti löysi kartan silput pöydältä, ennen kuin minä olin kerennyt esittelemään hienoa ideaani:
      – Kuka helvetti tämän teki!
      Minun oli tunnustettava, olihan asia muutenkin selvä kaikille.
      – No ei ole ihme jos isäs joutuu sulle remmiä antamaan!
      – Ukko käyttää vitsaa, sanoin viileästi ennen kuin tajusin mitä tein.
      – Sen kyllä ymmärrän, kaikkein lapsellisimmat piiskataan vitsalla! julisti Matti.
      Se oli niin pahasti sanottu, että minusta tuntui, kuin olisin saanut potkun palleaani ja lentänyt ulos mökistä. Minä olin yksin, eikä minulle ollut yhtään kaveria. En pystynyt sanomaan mitään.
      – Nyt on tultu siihen pisteeseen, että Saku ja minä annetaan sulle kunnon selkäsauna. Saku saa pidellä sinua aloillaan, minä kyllä mielelläni räimin.
      – Olen pahoillani, vaikka minä kannatankin tuota selkäsaunaa, niin minä en voi heikompaani piiskata, ilmoitti Saku.
      – Minä kyllä tuollaisen jätkän itseksenikin kylvetän!
      Matti heitti rotsin niskaansa ja marssi ulos.
      Minulta laski pulssi. Sumentuneet kuulo ja näkö palasivat normaaleiksi, ainakin melkein. Tässä vaiheessa ukko tuli aina kohti, mutta onneksi Matti purjehti poispäin ja kun hän palaa rauhoittuneena, niin minä voin selostaa hänelle ajatukseni palapelistä ja kaikki palaa entiselleen.

    • miten kävi?

      Pääsitkö selostamaan - vai tuliko sitä remmiä. Jos ansaitusti kyllä.

    • Se hankala kaveri 3

      Matti viipyi ja minä rauhoituin. Saku ei sanonut mitään asiaan, mutta näytti niin surulliselta, että en minä hänelle mitään palapelistä puhunut.
      Lopulta Matti vilahti päätyikkunan edessä ja sillä oli piiska kädessä ja ilmekin oli sen näköinen, että häntä sieti varoa. Minä luikkasin mökistä saunan puolella, ja kun Matti astui sisälle mökkiin, niin minä menin saunan puolelta verannalle. Vedin kengät jalkaan ja lähdin metsään tallustelemaan ajatuksena antaa tilanteen vielä rauhoittua. Kävellen täältä en kotiin pääse, joten huomenna mennään porukalla autolla.
      Olin päässyt vajaat parikymmentä metriä terassilta kun kuulin ääniä takaani. Katsoin ja näin kuinka Matti loikkasi pihamaalle ja lähti minua kohti. Minä en miettinyt vaan pistin juoksuksi. Tosin tiesin, että olin huomattavan hidas juoksija, jos asiaa katsoo Matin silmin. Jytinä taakanani kuului selvästi, se lähestyi uhkaavasti ja pian koura tarttui olkapäästäni ja minä pysähdyin siihen. Kaverin kasvoilta loisti tyytyväisyys, ilmeisesti hänen omaan juoksunopeuteensa.
      – Meinasit sitten karata?
      Samassa Matti sieppasi pääni kainaloonsa ja lähti raahaamaan sitä mökin suuntaan, minä seurasin kiltisti perässä. Oli selvää, että tässä vaiheessa en voinut tehdä asialle mitään.
      Saavuimme mökkiin, Saku luki sängyn päällä Aku Ankkaa, mutta tuskin siitä mitään tuli sen verran punakkana hän ähötti.
      – Nyt on kaksi vaihtoehtoa, joko sinä lasket housusi ja minä vähän räpsin risulla sinuun järkeä, tai sitten minä piiskaa sinut oikein isä-Allanin mallilla.
      Minulla meni heti mittarit punaiselle, tunsin sen rinnassani ja mahassani. Katsoin Mattia, 190 senttistä, harteikasta nuortamiestä. Hän oli taatusti minua riskimpi, mutta tuskin se äijälle vielä voimissa vetää vertoja. Tosin tuo uhkailija on kaksi vuotta minua vanhempi ja ilmeisen tosissaan. Ehkäpä hän ei nytkään rupeaa piiskaamaan, koska ei ole tehnyt sitä koskaan aikaisemminkaan. Ei Matti ole minua koskaan tosissaan edes retuuttanut, joten päätin valita kolmannen vaihtoehdon.
      – Minä lähden kotiin!
      Mökkiin laski hiljaisuus. Matti riisui rotsinsa ja ripusti seinälle naulaan. Siten kaikki räjähti: kaveri oli salamana kimpussani. Hän kaatoi minut lattialle selälleni ja istui rintani päälle alkaen päästellä vyötäni. Onnistui tarrautumaan käsilläni housuista niin tiukan otteen, että niitä ei saanut minulta mitenkään pois tässä asennossa. Joten Matti nousi ylös ja alkoi repiä housujani sillä raivolla, että minä pyörin enimmäkseen ilmassa. Välistä olin puristuksissa hänen jalkojensa välissä, silloinkin farkkujani revittiin kasvavalla voimalla, niin että rätinä kului. Lopulta hulvahti sukukalleuksiini raikas tuuli ja tiesin, että pakarani olivat paljaana. Housuni lensivät nurkkaan ja minä makasin lattialla. Minulle oli kirkastunut, että vastassa oli paljon sähäkämpi tyyppi kuin kotoinen Allani. Jos minä olisin tiennyt, että Matti on noin pirun riski, niin en olisi karttaa leikellyt, enkä nimikirjaimiani seiniin kaiverrellut. Ja monta muutakin asiaa olisin jättänyt tekemättä, koska tiesin, että tässä oli kysymys paljosta muustakin kuin vain kartan leikkelystä.
      Yritin päästä pöydän alle suojaan, mutta en kerennyt kunnolla tarrautumaan sen jalan ympärille, kun Matti puuttui tapahtumien kulkuun. Sätkin ja kiemurtelin, kun Matti kantoi minut kainalossaan kuin pikkulapsen punkalle. Istui itse sen reunalle ja väänsi minut syliinsä. Hän tuntui tietävän, kuinka Allani piteli poikaansa piiskatessa. Kun hän oli napannut minut vasempaan kainaloonsa ja painoi oikealla jalallaan minun koipeni aloillaan, tunsin heti, että siitä ei minun voimin lähdetä.
      – Annapas, Saku, tuo piiska!
      Ja Saku antoi, ja Matti vuorostaan antoi sitä minulle. Piiskasi kunnolla ja aina välillä piti puhuttelua. Siinä hommassa hän oli parempi kuin faija. Ainakin minusta tuli nöyrempi poika kuin koskaan aikaisemmin.
      Yleensä Saku ja minä nukumme yläpetillä. Illalla Matti määräsi minut alapunkkaan, mutta ei mennytkään itse ylös. Siitä tuli elämäni ensimmäinen yö, jonka nukuin piiskaajan vieressä.

      • ihan oikeasti

        Niin se vain on, että tuollaiset väkisin jutut alkavat seisottamaan minulla aina.


      • äänrix
        ihan oikeasti kirjoitti:

        Niin se vain on, että tuollaiset väkisin jutut alkavat seisottamaan minulla aina.

        En ole mikään piiskafani, mutta arvostan hienosti kirjoitettua tarinaa...

        Hyvää työtä, josta kirjoittajan intohimot tulevat enemmän kuin selväksi. Meitähän riittää moneen junaan.


      • Viuf, viuf
        äänrix kirjoitti:

        En ole mikään piiskafani, mutta arvostan hienosti kirjoitettua tarinaa...

        Hyvää työtä, josta kirjoittajan intohimot tulevat enemmän kuin selväksi. Meitähän riittää moneen junaan.

        Aika pitkä juna vie Piiskalaankin, jos katso kuinka paljon on kannattanut nettiin tehdä filmejä asian tiimoilta.


      • äänrix
        Viuf, viuf kirjoitti:

        Aika pitkä juna vie Piiskalaankin, jos katso kuinka paljon on kannattanut nettiin tehdä filmejä asian tiimoilta.

        Netistä löytyy paljon mitä vaan koprofiliasta eläinpornoon... Joku niistäkin tykkää. Minä en tykkää niistäkään.
        Yritin vain kertoa, että hyvin kirjoitettua tarinaa. Nyt lopetan yrittämisen.


      • Toinen ihan oikeasti
        ihan oikeasti kirjoitti:

        Niin se vain on, että tuollaiset väkisin jutut alkavat seisottamaan minulla aina.

        Minulla on ilmeisesti sama vika, koska esim. tällainen ilmoitus nosti paineet täysille:

        etsin pahaa poikaa

        Hei! Riski ja tukeva kaveri (188 cm, 100kg) etsii pahaa poikaa, joka kaipaa kunnolista kuritusta riskin kaverin kädestänsä. Otan sun lujan otteseen polvelleni ja piiskan pakarat punaiseksi. Piiskaminen loppu sitten, kun minä päätän.

        Tässä on kaikki, mitä hyvässä ilmoituksessa pitää olla. Lisäksi kaveri sanoo olevansa riski ja päättää itse milloin piiskaaminen loppuu, eli on ilmeisesti oikeasti voimakas.


      • paha poika ja tuhmak
        Toinen ihan oikeasti kirjoitti:

        Minulla on ilmeisesti sama vika, koska esim. tällainen ilmoitus nosti paineet täysille:

        etsin pahaa poikaa

        Hei! Riski ja tukeva kaveri (188 cm, 100kg) etsii pahaa poikaa, joka kaipaa kunnolista kuritusta riskin kaverin kädestänsä. Otan sun lujan otteseen polvelleni ja piiskan pakarat punaiseksi. Piiskaminen loppu sitten, kun minä päätän.

        Tässä on kaikki, mitä hyvässä ilmoituksessa pitää olla. Lisäksi kaveri sanoo olevansa riski ja päättää itse milloin piiskaaminen loppuu, eli on ilmeisesti oikeasti voimakas.

        Juuri noin sen pitää tapahtua - vaikken ihan noihin mitoihin yllä, mutta luulen että hoitelet, tälläisen alamittaisenkin pahan pojan kunnialla. Ja kuulustelut päälle, huomaat kyllä jos valehtelen (olen muuten siinä aika ovela..) Ja jos jään kiinni, niin niin eikun piiskaus uusiksi ja uusiksi..ei auta parku, ei huuto. Kaivat totuuden esiin vaikka, mitä lupaisin tai vannoisin.
        Sinä päätät!


    • remelipiiskuri

      Piiskattavia on mistä valita - mutta kunnon piiskureista, jotka taitavat homman, alusta loppuun ja kunnolla, on vähemmistönä.
      Pidetään huolta että tämä perinne jatkuu-.

    • Jotkut osaa piiskata

      Hankin kerran opiskeluaikana kaverin miestenlehden palstalta. Sellaisen mukavan nuoren miehen, joka asui samalla paikkakunnalla jolla opiskelin. Oli vuotta minua nuorempi, yhtä pitkä kuin minä, vaalea ja jäntevä. Hän painoi luultavasti vähemmän kuin minä. Meille syntyi ihan mukava suhde.
      Olimme jo jonkun aikaa seurustelleet, kun kaveri rupesi puhumaan, että olisi mukava kokeilla, miltä tuntuisi, jos hän piiskaisi minut. Minä ilmoitin, että varmaan olisi, mutta minä en sellaiseen kokeiluun ryhdy.
      Samaa teemaa meillä käsiteltiin useasti ja aina minä olin yhtä hapannaama asialle. En edes älynnyt kysyä, että mikä siinä niin mukavaa olisi, vaikka kyllä minä hänen ilmeestään näin, että mukavaa olisi.
      Lopulta minä suostuin siihen, että hän saa kokeilla. Sittenpä näkee että ei se niin helppoa ole, eikä siitä tule muuta kuin hänelle hiki. Sanoin vielä, että sinun laisiasi poikia, pitäisi olla ainakin kolme kimpussani, ennen kuin hommasta tulisi mitään.
      Olimme hänen kämpällään ja kaverini Aku ryhtyi heti toimeen. Vaihtoi hihattoman T-paidan ja urheiluhousut. Pisti myöskin lenkkarit koipiinsa, että jalat eivät lipsu ponnistuksessa, kuten hän kertoi. Minua moinen puuhakkuus hymyilytti. Valmistelujen lopussa seisoi yllätys: Hän otti komerosta koivupiiskan.
      – Onko poika valmis?
      Ei siinä enää sopinut puheitaan perua. Minä nousin seisomaan ja asetuin puolustusasentoon. Aku hyökkäsi heti. Hän oli mielettömän nopea ja häkellyttävän voimakas. Taistelu kävi kuumana, ainakin minulle tuli hiki. Matsi päättyi ehkä kolmen minuutin tai varttitunnin kuluttua, sitä en osaa sanoa. Se päättyi kun minä kauniisti pyysin ihan kyynelet silmissä. Mutta sitä ennen minun paljaat pakarani oli käyty läpi useaan kertaan koivupiiskalla ja raidoitus oli sen mukainen.
      Kaveri oli tuon jälkeen ihan kuin toinen mies: itsevarma, määrätietoinen ja enemmän aikuisen oloinen. Väitän, että hän vaikutti jopa onnelliselta. Aku oli sellainen kaveri, että jos törmäisin häneen nyt, niin varmaan muuttaisin yhteen asumaan.
      Kunhan pakarani parantuivat, niin pitihän meidän kokeilla uudestaan, että oliko se totta, että noin pieni kaveri pystyi minut kylvettämään. Kyllä hän pystyi. Akun aseet olivat: päättäväisyys, nopeus ja kohtuulliset voimat. Ja tietenkin hänellä palava halu asettua toisen yläpuolelle ja röyhkeyttäkin löytyi. Sen jälkeen hän piiskasi minut muistaakseni vielä kaksi kertaa. Sitten uskoin, että suhteemme oli ajautunut karille ja silloin meidän laiva katkesi ja me jäimme aluksen eripäihin. Myöhemmin olen ajatellut, että se oli harmi, koska suhteessamme oli vain yksi ongelma, kyllä siihen olisi jokin ratkaisu löytynyt.
      Mitä tulee piiskan antajiin, niin Aku ilmeisesti osasi sen homman, mutta sitä seikkaa ei ensinäkemältä kyllä kukaan uskoi.

    • EnnenOliToisin

      Minulla on fetissinä piiskan saaminen toiselta mieheltä. Toinen fetissini on miehen käsivarret, kun hän on käärinyt hihansa. Luulen myöskin tietäväni kuinka nuo taipumukset ovat syntyneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      336
      3173
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1662
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1456
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1323
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1083
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      164
      998
    Aihe