Äärimmäinen herkkupata.

Pekonikokki

Kehittelin tällaisen pekonipadan.

Tarvitaan purkki tätä:
http://www.kylmanen.fi/fi/tuotteet/sailyke/savupekoni-naudan-ja-sianlihaa-400g.html

ja
kaksi punasipulia
kaksi valkosipulin kynttä
karhunlaukkaa, tuoretta tai kuivattua
smetanaa
tomaattipyrettä
mustapippurirouhetta
katajanmarjoja
suolaa
voita

ja valurautapaistinpannu.

Paistinpannu kuumaksi ja siihen 3 rkl. voita. Sulaneeseen voihin lisätään säilykeliha ja jauhetaan se pannulla pieniksi muruiksi lastan kanssa. Lihaa paistetaan 5 minuuttia sekoittaen, sitten lisätään pilkotut sipulit, 3 rkl. smetanaa ja saman verran tomaattipyrettä sekä vapaalla kädellä karhunlaukkaa. Sekoitetaan ja paistetaan vielä 5 minuuttia. Siirretään pataan ja mukaan lisätään muutama hyppysellinen mustapippuria, 5 katajanmarjaa ja suolaa maun mukaan. Jos haluaa lisää pekonin makua, niin sitten sekaan irtopekonisiivuja. Annetaan hautua uunissa 175 asteessa tunti. Syödään normaalien karppilisukkeiden kanssa.

1

154

Vastaukset

  • Mä kokeilin ja hyvää oli, nam! Mä laitoin siihe pataan vielä desin vettä mukaan ni ei kuivunu liikaa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.