Olen tehnyt päätöksen, että seuraavan kerran syön hampurilaisen Burger Kingissä. Viimeksi söin hampurilaisen uudenvuodenaattona. Olen kuitenkin ruvennut miettimään, että esim. Amarillossa voisin kuitenkin syödä hampurilaisia. Onko niin, että Amarillon hampurilaiset eivät ole pikaruokaa, toisin kuin pikaruokaketjujen hampurilaiset? Nehän eroavat niistä merkittävästi.
Hampurilainen ei aina pikaruokaa?
9
172
Vastaukset
- teeihanite
Pikaruoka on terminä harhaanjohtava, sillä ruoka "pikaruoka"-paikoissa on yleensä kuumennettua, puolivalmisteista tehtyä. Nämä puolivalmisteethan ovat kuitenkin tehty teollisuuslaitoksissa vaatien aikaa, työtä ja kypsentämistä ennen pakastamista ja toimittamista pikaruokaloihin. Joten kokonaisuudessa "pikaruoka" oikeastaan vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin tuoreista tarvikkeista tehty ruoka.
"Oikeat" ravintolatkin käyttävät usein puolivalmisteita kuten uskon myös Amarillon tekevän, joten tuskin kovin parempaa saat vaikka näyttäähän se paremmalta lautasella kuin vahapaperiin kääräisty mäk-purilainen.
Parhaan hampurilaisen saat vain tekemällä se itse tuoreista raaka-aineista. Yksi kikka on piilottaa juusto jauhelihan sisään - näin pihvi pysyy mehevänä sulavan juuston takia ja samalla juusto antaa makua pihviin.
Huvittavin juttu hampurilaisista oli muutama vuosi sitten Sami Garamin tekemä muka kobe-lhaa sisältämä garmee-purilainen kulta-lehdillä koristettuna ja hilloisella hinnalla tarjottuna. Muuten kiva, mutta kobe-lihaa ei vain Suomesta saa - ehkä jenkki tai aussi kopiota siitä, mutta aitoa ja alkuperäistä Jaappanista ei.- pokke
Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.
- aito kepab?
pokke kirjoitti:
Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.
Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?
Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta. - aito kepab?
aito kepab? kirjoitti:
Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?
Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.Ja varsinaisesta aloittajan kysymyksestä olen sitä mieltä, että pikaruokaa ovat mukaan otettavat syömävalmiit annokset.
Kotiruoka tehdään ja syödään kotona, ravintolaruoka tehdään ja syödään ravintolassa, mutta pikaruoka tehdään pikaruokaravintolassa ja syödään missä milloinkin. - pokke
aito kepab? kirjoitti:
Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?
Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.
- aito kepab?
pokke kirjoitti:
Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.
Hyvästä lampaasta saa varmaan maistuvaa kebabbia, mutta lihan pitää olla tuoretta, jottei härskiintynyt rasva maistu. Sama koskee toki nautaakin, mutta tuoreen lampaanlihan saatavuus on Suomessa ailahtelevaa, joten vanhat pakaste-erät olisivat todennäköisiä. Ja siten pahanmakuisia.
"The traditional meat for kebab is lamb, but depending on local tastes and religious prohibitions, other meats may include beef, goat, chicken, pork or fish."
Englannin wikin viimeinen vaihtoehto kalakebab voisi olla hauska. Lohifileitä vartaan ympärille nippuun ja ei kun saha laulamaan. Jotenkin kuvittelisin, ettei kalakebab kuitenkaan toimi.
- fbzfdb
Ei ole aitoa kebablihaa olemassakaan vaan on tosiaan vartaita lampaasta,naudasta sekä kanasta.
Sitä valmistetaan sekä kokolihasta että myöskin jauhelihasta. - @okaro
Hampurilainen maksaa euron.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991