Hampurilainen ei aina pikaruokaa?

pokke

Olen tehnyt päätöksen, että seuraavan kerran syön hampurilaisen Burger Kingissä. Viimeksi söin hampurilaisen uudenvuodenaattona. Olen kuitenkin ruvennut miettimään, että esim. Amarillossa voisin kuitenkin syödä hampurilaisia. Onko niin, että Amarillon hampurilaiset eivät ole pikaruokaa, toisin kuin pikaruokaketjujen hampurilaiset? Nehän eroavat niistä merkittävästi.

9

208

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teeihanite

      Pikaruoka on terminä harhaanjohtava, sillä ruoka "pikaruoka"-paikoissa on yleensä kuumennettua, puolivalmisteista tehtyä. Nämä puolivalmisteethan ovat kuitenkin tehty teollisuuslaitoksissa vaatien aikaa, työtä ja kypsentämistä ennen pakastamista ja toimittamista pikaruokaloihin. Joten kokonaisuudessa "pikaruoka" oikeastaan vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin tuoreista tarvikkeista tehty ruoka.

      "Oikeat" ravintolatkin käyttävät usein puolivalmisteita kuten uskon myös Amarillon tekevän, joten tuskin kovin parempaa saat vaikka näyttäähän se paremmalta lautasella kuin vahapaperiin kääräisty mäk-purilainen.

      Parhaan hampurilaisen saat vain tekemällä se itse tuoreista raaka-aineista. Yksi kikka on piilottaa juusto jauhelihan sisään - näin pihvi pysyy mehevänä sulavan juuston takia ja samalla juusto antaa makua pihviin.

      Huvittavin juttu hampurilaisista oli muutama vuosi sitten Sami Garamin tekemä muka kobe-lhaa sisältämä garmee-purilainen kulta-lehdillä koristettuna ja hilloisella hinnalla tarjottuna. Muuten kiva, mutta kobe-lihaa ei vain Suomesta saa - ehkä jenkki tai aussi kopiota siitä, mutta aitoa ja alkuperäistä Jaappanista ei.

      • pokke

        Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.


      • aito kepab?
        pokke kirjoitti:

        Tuli tuosta Japanista mieleen, että Japanissa on ketju nimeltä Freshness Burger, jossa ainekset ovat tuoreita. Ei taida sellaisia Suomesta löytyä, mutta missähän mahtaa olla lähin vastaavanlainen. Pakko myös kysyä, että miksei Suomessa kebabliha ole aitoa, kun olen kuullut, että ainakin melkein kaikkialla muualla Euroopassa on.

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.


      • aito kepab?
        aito kepab? kirjoitti:

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.

        Ja varsinaisesta aloittajan kysymyksestä olen sitä mieltä, että pikaruokaa ovat mukaan otettavat syömävalmiit annokset.

        Kotiruoka tehdään ja syödään kotona, ravintolaruoka tehdään ja syödään ravintolassa, mutta pikaruoka tehdään pikaruokaravintolassa ja syödään missä milloinkin.


      • pokke
        aito kepab? kirjoitti:

        Mitä tarkoitat aidolla kebablihalla? Niitä rasvaisista (koko)lihapaloista koottuja vartaita?

        Kebab on aika lavea käsite, jossa ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa. Ensimmäisestä kebabkokemuksestani on yli 20 vuotta aikaa. Turkkilainen yrittäjä veisteli pitkällä veitsellä lastuja naudan jauhelihasta tehdystä vartaasta.

        Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.


      • aito kepab?
        pokke kirjoitti:

        Aidolla kebabilla tarkoitan lampaanlihasta valmistettua, mutta Suomessa käytetään naudanlihaa, broileria tai hevosta, sekä Pohjois-Suomessa myös poronlihaa.

        Hyvästä lampaasta saa varmaan maistuvaa kebabbia, mutta lihan pitää olla tuoretta, jottei härskiintynyt rasva maistu. Sama koskee toki nautaakin, mutta tuoreen lampaanlihan saatavuus on Suomessa ailahtelevaa, joten vanhat pakaste-erät olisivat todennäköisiä. Ja siten pahanmakuisia.

        "The traditional meat for kebab is lamb, but depending on local tastes and religious prohibitions, other meats may include beef, goat, chicken, pork or fish."

        Englannin wikin viimeinen vaihtoehto kalakebab voisi olla hauska. Lohifileitä vartaan ympärille nippuun ja ei kun saha laulamaan. Jotenkin kuvittelisin, ettei kalakebab kuitenkaan toimi.


    • fbzfdb

      Ei ole aitoa kebablihaa olemassakaan vaan on tosiaan vartaita lampaasta,naudasta sekä kanasta.
      Sitä valmistetaan sekä kokolihasta että myöskin jauhelihasta.

    • @okaro

      Hampurilainen maksaa euron.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2414
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2264
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2133
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      81
      1643
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1281
    7. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    8. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1199
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1023
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe