Suomalainen tomaatti ei maistu

siksi

Suomessa ei kannata viljellä tomaattia , miksikö.Kasvatettava kalliilla polttoöljyllä.
Se maku ei ole niin hyvä kuin esim euroopasta tulevissa.

Aina tulee valittua esim nyt hollantilaista tomaattia 2 eur kilohinnalla. Noin 2 kg viikossa tulee vähintään ostettua . Suomalainen kasvihuoneessa kasvanut ( 5 eur kilo )

Parempaa ruokaa saa siis puolella hinnalla kun katsoo mitä ostaa. Vihanneksissa ja muissa hinta määräytyy missä ne luonnollisesti kasvaa auringon voimalla mahdollisimman pitkän aikaa vuodessa.

28

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • smellslikekerosin

      Epsanjalainen tomaatti tulee jumbojetillä. Lentoradan kohdalle tulee otsonireikä ja alla olevat eliöt vaurioituvat auringon ultraviolettisäteilystä.

      Omat tomaattini kasvatan re85-polttoaineella kulkevalla autollani haetussa mullassa. Väitän että ovat ekologisimpia tomaatteja.

      • Hajutonmautonpunane

        Suomalainen kasvihuonetomaatti kasvaa kivivillassa ja kasvatusliemissä sekä keinovalaisussa ja siksi se ei maistu yhtään millekkään.


      • punainenjapyörä
        Hajutonmautonpunane kirjoitti:

        Suomalainen kasvihuonetomaatti kasvaa kivivillassa ja kasvatusliemissä sekä keinovalaisussa ja siksi se ei maistu yhtään millekkään.

        voi pyhä yksinkertaisuus...

        Ihan kuule kasvihuoneessa, kivivillassa ja kasvatusliemissä, eli hydroponisesti ne espanjalaiset tomaatitkin kasvaa.. *facepalm*


      • Hintalaatu
        punainenjapyörä kirjoitti:

        voi pyhä yksinkertaisuus...

        Ihan kuule kasvihuoneessa, kivivillassa ja kasvatusliemissä, eli hydroponisesti ne espanjalaiset tomaatitkin kasvaa.. *facepalm*

        Mutta saa puoleen hintaan...


      • Anonyymi
        Hintalaatu kirjoitti:

        Mutta saa puoleen hintaan...

        Suomessa käytetään kylläkin turvetta, mutta viherpiiperöt haluaa kieltää sen.


    • paskalle maistuu

      Espanjalaiset tomaatit maistuu ihan lehmänpaskalle.

      • se sama

        Jos kastelu tapahtuu puhdistettulla jätevedellä, voi maistuakin.


    • dirli

      Taidat itse maistua?
      Espanjan ja Hollannin tomaatti on talvella parempaa kuin kotimainen. Kotimaisen makua ei voita mikään kesällä kun kasvuolosuhteet ovat optimaaliset.
      Suomalaisesta talvitomaatista en maksa 5-6 e kg koska se on mauton.

      • makutesti

        K-marketista ostin äsken taas hollantilaista isohkoja tomaatteja 1.5kg ja yhden suomalaisen.

        kotona makutesti .


        hollantilainen maistuu paremmalta,eli tomaatilta. Suomalaisessa hieman kummallinen maku.

        hinnoissa iso ero hollantilainen 2.20 eur kilo ja suomalainen 5.30 eur.Kyllä ainakin omalla tilillä ero tuntuu vuodessa.



        olen myös sitä mieltä että isommista maista joissa viljellään luonnostaa paljon enemmän tulee vähemmän kuormitusta ympäristölle. Kuljetuskustannukset on aika pienet.

        kiinnostaisi tietää tomaatinviljelijän energiakulutukset ja tukien suuruudet Suomessa.


    • yksi ulkomaalainen

      Jos haluat todella tomaatilta maistuvia, koetapas saadaa RAF-tomaatteja. Maku on aivan toista luokka. Otapas itse selvä, mitä tarkoitan.

    • Anonyymi

      Joo, vaikea suosia lähitomaattia. Espanjalaiset ja hollantilaiset miniluumutomaatit ovat maultaan parhaita.

      • Anonyymi

        Jostain syystä tosiaan Suomesta ei saa edes makeita kirsikkatomaatteja, mutta tavlliset on usein huononmakuisia ulkomaisinakin. Ihan tuurin kauppaa mitä ne tavalliset on. Kotimainen kurkku on nykyään hyvää, ainakin Lidlissä.


    • Anonyymi

      Kannattaahan, saan 5 miljoonaa tukiaisia joka vuosi ja polttoaineet, kuten kaiken muunkin ostamani vähennän verotuksessa, on vaan vaikea keksiä enää mitään ostettavaa.

    • Anonyymi

      Osta matka maalle katsomaan mitä siellä tapahtuu : Tiedän monia puutarhoja joissa on kasvihuoneet tyhjinä kannattavuuden loputtua , lopulta jäljellä on vain äärisäitten ja vandaalien rikkomia kasvihuoneita . Tällainen yritystoiminta olisi parempi lopettaa toiminnan jouduttua miinukselle ennen konkurssia hallitusti niin jonkin muun einkeinon voisi ehkä vielä aloittaa pienemmässä mittakaavassa . Tiedän kyllä konkurssipuutarhankin ja voi niissä lopettaneissa olla niitä enemmänkin enemmänkin kun en tiedä tarkkoja taustoja mitä on seurannut talousvaikeuksista lopulta : Muualla töissä käyviä on heistä moni .

      • Anonyymi

        Katso veroäyritietoja, monella kasvihuoneyrittäjällä miljoonien tulot. Pitää tietysti olla sopimukset kauppoihin, pelkällä suoramyynnillä tai torikaupalla ei välttämättä hirveästi hanki. Mutta miksi maajussit näkisi vaivaa kun tukiaiset tulee tilille parin kk työllä.


    • Anonyymi

      Ei ole enää puutarha perheyritys jos on miljoonatulot , on jotain muuta jota voi verrata isoon makkaratehtaaseen työntekijöineen , eikä miljoonakokoluokkaa ole monta vieläkään suomessa . Uhkien luontia on jättää tuotanto vain muutamien tuollaisten erityisia markkinointisopimuksia saavien jättiläisten varaan :" Ennen sanottiin ettei pidä laittaa kaikkia munia samaan koriin". Ennen pärjäsi puutarha joka markkinoi aktiivisesti lähikuntiin ja parhaina hetkinä puolen entisen pikkuläänin alueelle . Torimyynti on aivan muuta näpertelyä ja oli silloinkin .

      • Anonyymi

        Perheyrityksiä, mutta tietysti orjatyövoimaa ja ulkomaista jos vaan suinkin saavat.


    • Anonyymi

      Tiedätkös kuinka paljon menee työkuukausia ennenkuin saadaan se pari kuukautta satoa . Aiemman vuoden kasvien poiskeräys , siivous , kasvualustat , kastelujärjärjestelmä , kasvihuoneitten ylläpito , taimien kasvatus jne . Mutta jos selviät parilla kuukaudella niin aloita heti sillä olet ylivoimaisesti maailman pätevin alan yrittäjäksi ja kohta miljardoori , et vain miljonääri .

      • Anonyymi

        "Mutta miksi maajussit näkisi vaivaa kun tukiaiset tulee tilille parin kk työllä."

        Siksihän ne tuottaakin tukiaisilla viljaa kun ei tarvitse tehdä juuri mitään ja valtio maksaa että ottavat ulkomaille ylituotannon.


    • Anonyymi

      ”Kirsikkatomaateista viljelijät kertovat nyt saavansa euron kilolta. Matkalla Suomeen hinta kohoaa kahdeksankertaiseksi.

      Jose Guillen: Ei voida leikata kuluja, koska kasville täytyy antaa ravinneliuosta, kasvi täytyy hoitaa ja kietoa, Ei tomaattia voi jättää oman onnensa nojaan.

      Säästää voi korkeintaan työvoimasta. Almerian ihme ei ole syntynyt pelkän veden ja muovin voimalla. Täkäläiset viljelijät saavat kiittää menestyksestään halpatyövoimaa, jota virtaa Välimeren yli Afrikasta ja nyt myös Romaniasta, Bulgariasta ja Liettuasta.”(MOT)
      Selittäisikö tämä hinnaneroa.

    • Anonyymi

      Erehdyt ettei tarvitse mitään tehdä , täytyyhän viljan viljelijän istua pellon pientareella ja kuunnella kuinka vilja kasvaa , istua kossupullosta naukkaillen ja lenkkimakkaraa välillä palanpainikkeeksi haukkaillen . Taidat olla melkoinen viljelyinsinööri väitteinesi !

      • Anonyymi

        Moni taittaa niskansa kun läöhtee sitten mönkijällä liikkeelle tai autolla maatielle kuvitellen olevansa Vatanen. Yleensä ne kuuntelee viljan kasvua talvet etelässä, mutta nyt sekin hankalampaa, onneksi veronmaksajat kustantaneet kaikki mahdolliset harrastusvehkeet millä voi kuluttaa aikaa kotimaassakin.


    • Anonyymi

      Joo , ei tuollaiseen ajatteluun kykene kuin latvasta laho insinööri joka kuvittelee olevansa enemmän kuin onkaan joten kyseessä on erittäin todennäköisesti mielestään johtavaan asemaan päässyt vinksahtanut insinööri tai muuten täysin samat taipumukset omaava henkilö todellisuuden suodattavat silmälasit päässä peräti .

    • Anonyymi

      Kiihkeä politrukki vai henkisiä ongelmia ?

    • Anonyymi

      Näitä Närpiön tomaatin miljelijöitä tuetaan miljoonilla vuosittain, käyttävät halpaa ulkomaista työvoimaa ja tomaatit kasvavat kasvihuoneissa Led valojen loisteessa.
      Ei ole ihme, ettei niissä mitään makua ole, saatikka ravintoarvoa.

      Tuen saajat ovat kyllä hyvin sijoittaneet saamansa tuet tuottaviin kiinteistöihin, varakkaaksi ovat tulleet - tosin kädet veronmaksajien rahoilla, liekö demareita.

      • Anonyymi

        Hyvä tomaattikeitto niistä tulee kun maustaa hyvin ja voi laittaa muitakin kasviksia joukkoon. Tähän aikaan vuodesta halpoja, voi tehdä pakkaseenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä tomaattikeitto niistä tulee kun maustaa hyvin ja voi laittaa muitakin kasviksia joukkoon. Tähän aikaan vuodesta halpoja, voi tehdä pakkaseenkin.

        Tunisiassa kävin lomamatkalla syksyllä 2008. Siellä oli todella hyvänmakuiset tomaatit aamiaisella, ei suomalaiset tomaatit niin hyvälle maistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunisiassa kävin lomamatkalla syksyllä 2008. Siellä oli todella hyvänmakuiset tomaatit aamiaisella, ei suomalaiset tomaatit niin hyvälle maistu.

        Pakko niiden on olla hyviä, ei kai me niin hölmöjä olla että muuten maksaisimme järjettömän suuret tukiaiset maajusseille ja kasvihuoneyrittäjille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe