Onko kukaan loukkaantunut?

loukkaantunut

Onko ketään, joka olisi ollut TODELLA pitkään loukkaantuneena? Olen ollut tosi tyhmä, enkä levännyt kunnolla heti jalkani revähdyksen jälkeen. Nyt olen ollut puolitoista vuotta puolikunnossa. Välillä olen pelännyt, etten enää koskaan voi liikkua kunnolla, välillä olen pystynyt hölkkäämään ja muuta. En ole kuitenkaan juossut täysillä, pelannut pallopelejä tai puntannut suurilla painoilla yli vuoteen.
Rakastan liikkumista hirveästi!! Olen ollut välillä todella masentunut... Olen huomannut, että olen paljon onnellisempi aina kun voin liikkua kunnolla.
Nyt otin kesällä todella rauhallisesti ja kaikki näytti hyvältä kunnes nyt taas jalka reistaa. Olin jo niin toiveikas, että se kuntoutuisi kunnolla. Täytyy vissiin ottaa rauhallisesti vielä kuukausi tai pari senkin jälkeen, kun se ei tunnu yhtään.

Onko kellään ollut mitään vastaavaa?? Kannattaako enää uskoa, että se paranisi niin, että voisin vielä tehdä kaikkea??

Ne jotka haluavat vain v****illa, että mitäs olit niin tyhmä, älkää vaivautuko! (Tiedän sen jo ja kyllä harmittaa!!)

7

1071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sporttiGirl

      Minulla meni n.kaksi vuotta sitten eturistiside ja kierukka(hieman) salibandyssa. Olin todella masentunut..kausi edessä ja koko kesän olin treenannut täysillä. Leikkauksen jälkeen meni n.2kk, ennen kuin pääsin juoksulenkille. treenasin fysioterapeutin ohjeilla ja jalka kuntoutui odotettua nopeammin..kävin uimassa, kävelin, pyöräilin:) Noh, pääsin treenaamaan 3-4kk. leikkauksen jälkeen ja oli aika mahtava fiilis, vaikka polvi ei tuntunut olevan vielä ihan "täydessä terässä".

      Kyllä se siitä lähtee- Tiedän tunteen, millaista on olla "loukkaantunut". >Rakastan urheilua ja se on elämäntapani.

      Tsemppiä!! Mitä lääkäri on sanonut revähdyksestä? pysyttäisiinkö leikkaamaan? (voisi meinaan auttaa..)

      • loukkaantunut

        Ultraäänessä ei näy mitään, joten leikkaus suljettiin vaihtoehdoista. Lääkäri sanoi, että saattaa olla, että siellä vaan aina pistää vähän, mutta kyllä sillä pystyy tekemään, pitää vaan pitää lihakset hyvässä kunnossa. Musta itestä kyllä tuntuu, että se tuntuu aina vähiten sillon, kun ei harrasta urheilua. Aina kun alkaa liikkumaan alkaa vaivata ja sitten pitää ottaa muutama päivä kevyesti, tai viikko. Tosin fysioterapeutin lihasliikeohjelma auttaa jonkun verran. Mutta jotenkin uskon, että kyllä se lopulta paranee, pitää vaan odottaa! Tosin pelkään, että se revähtää uudestaan, niinkun on käynyt. Juuri kun näytti, että nythän se on kunnossa niin se meni uudestaan...
        Kiitos viestistäsi!! :) Toivottavasti sun polvi pysyy kunnossa!


    • misu

      olen joutunut pitämään useinkin, ja kyllä tiedän että se syö naista/miestä kun ei pääse urheilemaan. aikoinaan meni ylikunnosta palautumiseen vuosi. ei paljon naurattanut...nykyään usein kesän jälkeen voi jotain pientä rasitusvammaa olla, kun kesällä innostuu treenailemaan kunnolla. onneksi niistä on yleensä selvitty muutaman viikon korvaavalla harjoittelulla.

    • Akilles75

      Kuinka pahasti jalkasi revähti ja mikä lihas?
      Tuliko verenpurkautumat ja kävitkö näyttämässä lääkärille?
      Jos kävit, niin oliko se terv.keskus lääkäri? Eli sama kun et olisi käynyt ollenkaan :)
      Vai kävitkö yksityisellä esim. jollain urheilu-lääkärillä, ja mitä hän sanoi?

      • loukkaantunut

        Nivunen revähti aluksi ei kovin pahasti, en käynyt heti lääkärissä. sitten kun aloin liikkua liian aikaisin sisäreisi revähti... Ei tullut verenpurkaumia ja yritin ensin parantua ilman lääkäriä. Menin urheilulääkärille sitten, kun se tuntui vain jatkuvasti vaivaavan. Olen käynyt toisellakin lääkärillä, molemmat sanovat, että voi liikkua niin paljon, kun kipu antaa periks. Mutta kun kyse on enemmänkin siitä, että joku paikka menee aina uudestaan, sitä ne eivät tuntuneet ymmärtävän...
        Tosin nythän minulla on jo lihakset tosi heikossa kunnossa, koska olen joutunut olemaan niin kauan puolikuntoisena. Ja minulla on myös selkä reistaillut vähän. Tuntuu, että nivunen tuntuu aina silloin, jos alaselkäkin tuntuu. Sitten kun käyn naprapaatilla ja se laittaa selän paikalleen, nivunenkaan ei vaivaa. Selkä kai voi heijastaa jalkoihin asti...?


    • Eeros

      Todennäköisesti oot sen verran raaka-arska kun alat kuntoilemaan että se altistaa sut ennemmin tai myöhemmin aina loukkaantumiselle. Pitää olla aika kova pää että kivuista huolimatta noudattaa orjallisesti harjoitusohjelmaa. Mietippä omia tuntemuksiasi, olisiko niiden kuunteleminen auttanut asiaa? Turha siinä on välttämättä lääkäreitä syyttää, kun vika on omassa päässä.

    • Anonyymi

      Hei,
      Itselläni tuli niskaan pullistuma, ahtautuma ja nivel rikko hirvikolarista, mikä oli tapahtunut noin 10 vuotta sitten. Lääkäri kommentoi, että ei voi tehdä mitään. Hommasin sähkömagneettipussi laitteen ja sain sillä itseni kuntoon 2-viikossa. Olen vuokrannut laitetta ja sillä on parantunut monia ongelmia. Jos haluat kokeilla, niin ole minuun yhteydessä 0505771493.
      Laitan tähän vielä Miika Lammin käytännön kokemuksen laitteesta ja minulla on häneltä lupa, että saan julkaista sen.
      Hei! Olen Miika Lammi 19-vuotias huippu-urheilija jonka lajina on Snowcross ja motocross! Menestyminen urallani on kaikki kaikessa mutta välillä loukkaantumiset ja urheilu vammat hidastaa edistystä mailman huipulle! Sillon kun loukkaannun minulle on tärkeää olla nopeasti takas treenien parissa. Silloin käytän aina sähkömagneettipulssi konetta joka nopeuttaa luu ja lihas vaurioita todella nopeaa! Esim. Minulla meni veneluu poikki ja leikattiin niin kahden viikon päästä olin täydessä kunnossa! Selkä murtui 4 kohdasta ja arvioitu toipumis aika oli 3-4kk , mutta 4viikon jälkeen olin täydessä kisa kunnossa ja pystyin ajamaan podium sijoja pohjois maiden kovimmassa PRO luokassa!
      2020 minun olkapää leikattiin ja lääkäri sanoi että ei mahdollista että 5kk aikana pystyisin ajamaan , mutta 2kk jälkeen pystyin ajamaan ja hoitona käytin magneettipulssikonetta.
      Lääkäritkään ei meinaa uskoa minun parantumis kykyä mutta kaikki on kiinni magneettipulssikoneesta ja terveellisistä elämän valinnoista!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe