Lapsuudessani ukki käytti Sinolia, siinä oli tuimat tuoksut mutta hyvän hiilloksen sillä sai. Sitäkö kandee ostaa? Ensin hiilet, sitten reilusti Sinolia, viisi minuuttia antaa sen imeytyä ja sitten sytyttää? Puolen tunnin kuluttua grillaamaan?
Paras sytytysneste hiiligrilliin?
95
6880
Vastaukset
- yksi_vaihtoehto
Oma vaari käytti myös kultaisella 70-luvulla sitä, ja siitä se on mullekin jääny. Imeytyy nopeesti parissa minuutissa ja palaa kuumalla, hyvin sytyttävällä, liekillä hajuttomaksi. Hiilet pitää vaan osata asetella oikein, koska paloaika on suhteellisen lyhyt.
- pappa 59
miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.
- voe turarit
nyt menin sanattomaksi.meilläkin kyllästyttiin sinoli hiilimakuisisiin lihoihin ja käryihin.sähkökrilli hankitiin jo muutama vuosi takaperin ja on paras keksinto,ei käryä sisällä eikä terassilla.vaan puhdasta kärytöntä ruokaa.hankkikaa hyvät toverit sähkökrilli niin loppuu jonnii joutava turaaminen
- Ei pidä uskoa mainok
Surkeaa kun ei osata hiiliä sytyttää kuin nesteillä. Ota tuohen käppyrä ja sytytä se ja hiilet päälle. Et syö myrkkyjä jotka nesteestä saat.
- 95E
pappa 59 kirjoitti:
miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.
Kyllä siinä täytyy bensa maistua.
- sisältöelämään!
Ei pidä uskoa mainok kirjoitti:
Surkeaa kun ei osata hiiliä sytyttää kuin nesteillä. Ota tuohen käppyrä ja sytytä se ja hiilet päälle. Et syö myrkkyjä jotka nesteestä saat.
Sitä paskannat, mitä syöt!
- hohoijajaaaa#
pappa 59 kirjoitti:
miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.
Miksi maksaa "sähkögrillistä" kun paistinpannu liedellä ajaa saman asian? Eikö grillaamisessa on kyse juuri avotulen tuomasta tuoksusta ruokaan ja sähkögrillissä juuri se menetetään?
Sähkögrilli on yhtä järkevä ostos kuin sähköinen kanamunakeitin. Samaan tulokseen pääsee ilman erillistä sähkölaitetta kattilan avulla. - kysyn vaan
voe turarit kirjoitti:
nyt menin sanattomaksi.meilläkin kyllästyttiin sinoli hiilimakuisisiin lihoihin ja käryihin.sähkökrilli hankitiin jo muutama vuosi takaperin ja on paras keksinto,ei käryä sisällä eikä terassilla.vaan puhdasta kärytöntä ruokaa.hankkikaa hyvät toverit sähkökrilli niin loppuu jonnii joutava turaaminen
Miksi ylipäätänsä ostit sähkögrillin? Eikö sen makkaran voinut lämmittää paistinpannullakin? Jokaisesta mikrostakin nykyään löytyy "grillaus"-toiminto, joten miksi maksaa sähkögrillistä, jos ei kaipaa oikean tulen ja savun tuoksua?
Olsiit vain vienyt sen mikron parvekkeelle ja alkanut "grillaaman" ? - kokeilkaa
Ihan tavallinen ruokaöljy , syttyy varmasti eikä anna makua.
- Fiona11
hohoijajaaaa# kirjoitti:
Miksi maksaa "sähkögrillistä" kun paistinpannu liedellä ajaa saman asian? Eikö grillaamisessa on kyse juuri avotulen tuomasta tuoksusta ruokaan ja sähkögrillissä juuri se menetetään?
Sähkögrilli on yhtä järkevä ostos kuin sähköinen kanamunakeitin. Samaan tulokseen pääsee ilman erillistä sähkölaitetta kattilan avulla.Sähkögrilli ei todellakaan ole grilli. Siitä ei ole mitään muuta iloa kuin että joudut laittamaan sen ruuan ulkona, ja ainakin halvemmilla hempuloilla se vielä kestää ihan tolkuttoman kauan.
Kannattaa siis unohtaa se sähkögrilli, ostaa kunnon parilapannu ja paistaa ne piffit hellalla. Ja mennä sitten ulos syömään. - sisärillooja
pappa 59 kirjoitti:
miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.
Sähkögrilli käy makkaralle mutta teho ei riitä kunnon pihvin grillaamiseen.
Sähkögrillin etu on että sillä voi grillata sisälläkin vaikka kerrostalossa.
Talvella grillaan sellaisella keittiössä hellan päällä jolloin liesi-imuri imee käryt. Grillissä ei tarvitse käyttää rasvaa kuten pannulla.
On minulla oikeakin grilli mutta se on mökillä. - sdfsdfsfsdfsdf
pappa 59 kirjoitti:
miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.
Sähkögrillillä kypsennetty ruoka maistuu aivan erilaiselta (eikä mielestäni hyvällä tavalla) kuin perinteisemmällä grillillä valmistettu ruoka.
- tohottaja
Hiiligrilli on erinomainen ja tehokas grilli. Minulla on kaasupullossa puhalluslamppu jota käytän muuhunkin hommaan mutta grillihiilet syttyvät sillä tasaisesti. nopeasti ja savutta.
- Käryä nesteellä
Sinol on lähes puhdasta etanolia, joten palaa puhtaasti ja käryttämättä,
Saattaa kaasuuntua, joten sytytä reunalta ja "kauempaa", muutoin voi tulla paplarikampaus...
Sinol oli aikanaan edukasta, mutta nykyään suhteellisen kallista.
Pidemmän sytytysvalkeen saa öljypohjaisilla tuotteilla, mutta voi saada kaupan päälle aromaattiset yhdisteet kyrsään.- veeperi
Jnohtakaa sytytysnesteet ja ostakaa sytytyspiippu. Maksaa n. 20 egee.
- krillailei
veeperi kirjoitti:
Jnohtakaa sytytysnesteet ja ostakaa sytytyspiippu. Maksaa n. 20 egee.
Kosanitoholla hiilet sytyttetää. Ei tietenkää 11 kilon pulloon laitettava vaan sellanen kaljakägin kokoisen törpelön. Niit saa honkkarist, varaosakaupoist, rautakaupoist, huoltiksilt, tokmannist, robinist tai sielt, mist grillanki. Ei tartte litkujen kans buljaa, senko hanaa auki ja napsauttaa, niinku syzää.
- jorkkis-kyrsä
krillailei kirjoitti:
Kosanitoholla hiilet sytyttetää. Ei tietenkää 11 kilon pulloon laitettava vaan sellanen kaljakägin kokoisen törpelön. Niit saa honkkarist, varaosakaupoist, rautakaupoist, huoltiksilt, tokmannist, robinist tai sielt, mist grillanki. Ei tartte litkujen kans buljaa, senko hanaa auki ja napsauttaa, niinku syzää.
3 prosenttinen kaksitahtibensa on paras sillä saa lihoihin ja eritoten kasviksiin miehekkään maun!
- Varovaisuutta
jorkkis-kyrsä kirjoitti:
3 prosenttinen kaksitahtibensa on paras sillä saa lihoihin ja eritoten kasviksiin miehekkään maun!
Varovaisesti bensan kanssa. Eräs mies poltti ylävartalonsa kun lisäsi bensaa grilliin. Paloi ylävartalo ja kauan kesti parantaa ihoa. Hurjapäät suihkuttaa bensaa tai sytytysnetettä ja tuli etenee sitä pitkin ja räjäyttää koko pullon!!!
- 11+11
Varovaisuutta kirjoitti:
Varovaisesti bensan kanssa. Eräs mies poltti ylävartalonsa kun lisäsi bensaa grilliin. Paloi ylävartalo ja kauan kesti parantaa ihoa. Hurjapäät suihkuttaa bensaa tai sytytysnetettä ja tuli etenee sitä pitkin ja räjäyttää koko pullon!!!
Miehet!!
- Ny rillaamaan
Juuri niin kuin aloittaja meinaa tehdä, reilusti Sinolia, antaa vähän aikaan imeytyä, niin saa parhaan hiilloksen. Ei ole Sinolin voittanutta!
- SinoliaSuoneen
Jos välttämättä haluatte pilata grillauksen käyttäkää sitten vaikka bensaa, ihan samahan se on millä te ne b-luokan makkaranne hiillostatte palaneiksi päältä ja kylmiksi sisältä.
Sytytysneste EI kuulu grillaukseen !- Ny rillaamaan
Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!
- makkaratsuoleen
Ny rillaamaan kirjoitti:
Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!
Väitän että grillaus EI ole synonyymi makkaran lämmitykselle.
Sinolimiehet nyt ei tietenkään mitään muuta osaa tehdä, mutta järkevän grillaajan grillissä ei käytetä sinolia ja siitä grillistä valmistuu pääosin muita ruokia kun iänikuista makkaraa. - Ny rillaamaan
makkaratsuoleen kirjoitti:
Väitän että grillaus EI ole synonyymi makkaran lämmitykselle.
Sinolimiehet nyt ei tietenkään mitään muuta osaa tehdä, mutta järkevän grillaajan grillissä ei käytetä sinolia ja siitä grillistä valmistuu pääosin muita ruokia kun iänikuista makkaraa.Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.
- Röyh..
Ny rillaamaan kirjoitti:
Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.
Sinol, ammattilaisen valinta, grillaukseenkin.
- Mennen mies
Röyh.. kirjoitti:
Sinol, ammattilaisen valinta, grillaukseenkin.
Viron viina on nykyään niin halpaa ettei Sinolia eikä Lasolia tarvitse vetää.
- Ny rillataan
Mennen mies kirjoitti:
Viron viina on nykyään niin halpaa ettei Sinolia eikä Lasolia tarvitse vetää.
Viina suuhun ja sinoli rilliin!
- Jutin_rillausopissa
Ny rillaamaan kirjoitti:
Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.
Tarkoittanet grillitussuja?
- Ei ketsuppia
Ny rillaamaan kirjoitti:
Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!
Vain sinappia, ketsuppia ei pidä laittaa makkaraan missään tapauksessa.
- puugrillaaja
Pitikin juuri koiranleukailla bensasta mutta joku muu ehti ensin :D
Olen eri mökeillä syönyt polttonesteiltä maistuneita makkaroita ja lihoja. En tiedä mitä on käytetty mutta tosi usein noissa se maku siihen tulee.
Itse käytämme mökillä perinteistä puugrilliä. Eli puut palamaan eikä minkään valtakunnan sytytysnesteitä, ei tässä tarvi kovin kummoinen partiopoika tai tyttö olla kun perinteisen nuotion osaa tehdä ja sitten hiilloksella grillata syömiset. Lihoille tarvii isomman hiilloksen kuin makkaroille.
Suosittelen. On halpa vielä ja satavarmasti toimiva!
- sinolisti
Täällä näköjään on pinnalla uho taidon kustannuksella. Sinol on hyvä vaihtoehto tuohelle tai puunlastuille monessa paikassa. Kuuma liekki, ja mikä parasta, savuton. Omat niksinsä vaan on senkin kanssa - imeyttäminen ja hiilien latominen.
Itse laitan pinnalle imeyttämätöntä hiiltä, niin ei sytytysliekki pala harakoille. Pikku odottelu ja hiillos on valmis - älä silti hätäile, hiillos vaatii aikansa. Sinolin komponentit kiehuvat niin alhaisessa lämpötilassa, ettei haju- tai makujäämiä tule.- sisisinoliii
ei sinolii hiilee imeytet ranskis on parempi. ranskis suodataa värit pis ja voi sit kuppii loputtuu skruudaa sinist raskist. talvipakkasel rautakanki vinottai 60 astee kulmaa könöllee ja kuppi teän alle. sinoliikaadetaa jääkylmää vartta pitki alla olevaa kuppii ja sit lauletaa hei tenttuukot hyppikää viel o apteekit auki hetken kestää hjummalaa ja se o hurrja mukavaa hei tenttuukot...
- Munakenno kokeilija
Halpa vinkki
Kokeileppa kananmunakennoa sytytykseen. Revi palasiksi, sytytä ja hiilet päälle. Yllätyt. Nopeasti kunnon hiilloos. - Varras
Juupas eipäs, sinappi ketsuppi, sinoli, etanoli, pikkutikut tulitikut, sytkäri vai rööki? voi peppu te ootte hauskoja ja joku just kirjotti et naiset ei oo mielenkiintosia, mut onneks miesten jutut on täyttä makkaraa. Hauskaa hiillostusta koko mökki, parveke, terassi kansalle.
- Sähköllä siististi
Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.
- Sähkölämmitystä
Sähköllä siististi kirjoitti:
Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.
Sähkögrilli ei ole grillauslaite vaan ruuan lämmityslaite.
Kaasugrilli menettelee mutta ainoa oikea on hiiligrilli.
Lopputuloksessa on selvä ero, sähkögrillin lopputulos on lähempänä mikroaaltouunissa lämmitettyä kuin oikeasti grillattua. - Kaikkea sitä kuulee
Sähkölämmitystä kirjoitti:
Sähkögrilli ei ole grillauslaite vaan ruuan lämmityslaite.
Kaasugrilli menettelee mutta ainoa oikea on hiiligrilli.
Lopputuloksessa on selvä ero, sähkögrillin lopputulos on lähempänä mikroaaltouunissa lämmitettyä kuin oikeasti grillattua.Ruoka on tyhmää, se ei tiedä millä sitä kypsennetään. Ei se tajua tuleeko lämpö hiilistä, kaasusta vai sähkövastuksista.
- lihaahiiltymään
Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:
Ruoka on tyhmää, se ei tiedä millä sitä kypsennetään. Ei se tajua tuleeko lämpö hiilistä, kaasusta vai sähkövastuksista.
Ei se tiiäkkään ja noin teknisesti olisin samaa mieltä muttakun yhdessäkään kokeilemassani sähkörillissä ei ole tehot riittäneet !!!
Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää.
Sama juttu halpiskaasujen kanssa, tehot ei vaan riitä. Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön. Sitten on toki se suoran liekin aiheuttama karamellisoituminen jota ei sähköllä saa ikinä toimimaan samoin. - Kaikkea sitä kuulee
lihaahiiltymään kirjoitti:
Ei se tiiäkkään ja noin teknisesti olisin samaa mieltä muttakun yhdessäkään kokeilemassani sähkörillissä ei ole tehot riittäneet !!!
Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää.
Sama juttu halpiskaasujen kanssa, tehot ei vaan riitä. Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön. Sitten on toki se suoran liekin aiheuttama karamellisoituminen jota ei sähköllä saa ikinä toimimaan samoin.Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.
- lihaahiiltymään
Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:
Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.
Si-sä-lu-ku-tai-to !
Kirjoitinkohan :
"Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää."
ja kirjoitinko myös:
"Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön."
Jos tarpeeks rahaa on niin saa vaikka tshernobyl tason ydingrillin jolla rillaa puolet ihmiskunnasta.
Lienet duunari, joten en oleta että osaisit lukea, joten jätän trollailuusi vastailun tähän. - mut ne muut
Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:
Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.
No eihän se tiedäkään. Mutta sähkö ei tuo ruokaan savuaromia, eikä palamisessa syntyvää kosteutta (hiilissäkin on vetypitoisia komponentteja). Jos pitää nopee pinta vetää, otapa sähkögrillistä ulos se 10 kW.
Ex duunikaverikin oli sitä mieltä, ettei se kiuas tiedä, millä se lämpenee. Saunojat tietää, ja puukiuas vahtaa löylyhuoneen ilmaa huolella. - antzaa1
Sähköllä siististi kirjoitti:
Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.
Sähkögrilli ei ole mikään grilli. Saman tuloksen saa pannulla paistaen
- Fiona11
mut ne muut kirjoitti:
No eihän se tiedäkään. Mutta sähkö ei tuo ruokaan savuaromia, eikä palamisessa syntyvää kosteutta (hiilissäkin on vetypitoisia komponentteja). Jos pitää nopee pinta vetää, otapa sähkögrillistä ulos se 10 kW.
Ex duunikaverikin oli sitä mieltä, ettei se kiuas tiedä, millä se lämpenee. Saunojat tietää, ja puukiuas vahtaa löylyhuoneen ilmaa huolella.Sähkögrillillä grillaavat ne, jotka eivät huomaa eroa myöskään einesten ja gourmet-ruuan välillä. :)
- sähkömakkara
Sinä päivänä kun en saa hiiliä tulille ilman sytytysnestettä loppuu rillaaminen. Mikä se semmonen sähkörilli muka on, uunissahan on ylävastukset. Vai onko se ruoka kuiten niin viisas, että tietää lämmön suunnan?
- rillaaja
Sammaa mieltä - jos ei saa tulta tuulessa, ei saa pillua pimeässä - jos ei ilman sähköä, kaasua tai sytytysnestettä saa grillistä ruokaa syödäkseen, kuolkoon nälkään.
Vain aito liekki tuo maun ruokaan eikä mikään sinoli. - hullu kokki piemonte
rillaaja kirjoitti:
Sammaa mieltä - jos ei saa tulta tuulessa, ei saa pillua pimeässä - jos ei ilman sähköä, kaasua tai sytytysnestettä saa grillistä ruokaa syödäkseen, kuolkoon nälkään.
Vain aito liekki tuo maun ruokaan eikä mikään sinoli.Aivan!
Hiilloksen pitää antaa kehittyä, että Sinol varmasti palaa ja haihtuu poijes.
- mek
Ei missään nimessä anna imeytyä mikään sytytsneste vaan heti tuli niin ei tule ylimääräisiä makuja ruokaan. Hyviä sytytys keinoja hiilille on kuumailmapuhallin ja nykyisin saa sytytysvastuksia millä ne hiilet syttyy.
Mun ei ole koskaan tarvinnut alkaa miettimään jonkun grillihiilloksen saamisessa sen oikeaan paistolämpöön. Helpoin tapa selvitä siitä on vinkata siitä jollekin miehelle, niin jo on pian jotkut "ritari urhot" näyttämässä teknillistä osaamistaan tai osaamattomuuttaan grillin ääressä. ;)
- Luomua olla pitää
Ruoka öljy helppo ja halpa eikä räjähdä silmille.
- valmishiili
Kannattaa hommata valmiiks sytytettyjä hiiliä. ei tarvi pelata nesteiden kanssa!
- 8+1
totta, me ei kans jakseta pelata palavien nesteden kanssa...
- Kuuma tuli
Citymarketissahan myydään nykyään mm. tulikuumia grillihiiliä.
Niitä ei varmaan erikseen tarvitse sytytellä.
- 19+15
Tämä on paras konsti... Isohko muovipussi, johon laitat hiilet ja kaadat riittävästi Marinolia tms. Pussi kiinni ja pyörittelet jonkin aikaa...kaikki neste imeytyy hiiliin. Kaadat pussista kostuneet hiilet grilliin ja laitat tulille.
- Kaasua komisaario
Liian sotkuista kaikki hiilien kanssa pelaajat,ja sit joko palaa lihat ja makkarat tai jäävät raakaks,ennen kuin hiiligrilistä saa ruokaa kaikki on jo naposteleet itsensä nälätömäksi.
- 19+15
En ole onnistunut vielä kertaakaan polttamaan makkaroita. Onko kohdallasi kyse uusavuttomuudesta?
- antzaa1
Perinteiset kotimaiset makkarat ovat jo kypsiä, eikä niitä tarvitse enää kypsentää. Lämmitys ja pinnan ruskistus riittää.
- mek
antzaa1 kirjoitti:
Perinteiset kotimaiset makkarat ovat jo kypsiä, eikä niitä tarvitse enää kypsentää. Lämmitys ja pinnan ruskistus riittää.
Ei pidä paikkaansa ja sellainen vain lammitetty makkara on ei maistu vaan se makkarakin täytyy grillata kunnolla että se on kunnolla kypsennetty ja se siitä. Sain vkp grillatun makkaran joka oli päästä grillaantunut mutta sisältä kylmä ja ei ollut mikään makuelämys ja se makkara pitää grillata että rasva tirskuu ja on kypsentynyt kokonaan niin hyvä tulee.
- avkol
Saako kaupasta jo valmiiksi grillattuja makkaroita?
- maggaraa
Saa ja saa myös valmiiksi syödyt makkarat.
- Grilleri71
Mä käytän ihan Pirkka jotain rypsipohjasta biosytytyslientä. Aika paljon sitä joutuu ruiskimaan ja pitää sytyttää heti, mut eipä tuu sivumakuja grillattaviin.
- Argh.
Nuotio.
Itse pilkottuja puita ja koivusta tuohta.
Tulitikku kauniiseen käteen, raapaiset tikun askin reunasta tuleen ja sytytät tuohen.
Palava tuohi sijoitetaan nuotion pohjalle puiden viereen alas.
Puut oikein kasattuna, tuli roihuaa hetkessä.
Hiilloksella kelpaa paistella useammankin hengen makkarat.
Ei sytytysnesteitä, kaasuja tai sähköä. - Dyny
Kokeilkaa dynamiittiä...
- Piäärynäinen
Millä saat sen dynamiitin palamaan? Sinolillako?
- tiientii
Käytän omasss lusifeerissä TNT:tä . Palaa tasaisella liekillä. Turvallisempaa kuin pensa tai sinoli, kunhan ei ole nalleja seassa
- lusiveri
Käytän hajutonta rypsiöljy pohjaista nestettä myydään ainakin s-kaupassa.Hiiligrillissä en ole koskaan polttanut mitään pitää huomioida kuumuus.
- hiilet sottaa
Kaasugrilli on paras ainakin minun mielestäni!
- amonzki1
Kyllä toi aurinko grilli on paras ei varmaan tuu mitään ylimääräsiä makuja eikä hajuja
- Ei alkoholia
Kasviöljypohjaiset toimivat erittäin hyvin. Eivät humahda vaan palavat hieman pidempään ja syttyminen on kohtuullisen täydellistä. Muutaman minuutti imeytymistä ja ennen sytytystä pintaan pieni liru niin syttyy nätisti.
- Jahvetti
Vahva kyllä myös täältä oljypohjaisille sytytysnesteille. Ei vaadi edes imeytymisaikaa.
- HIILIMAKKARA
HIILIGRILLI SEN PITÄÄ OLLA JA BENSAA MAKKAROILLE EI HIILIN PÄÄLLE, PALAA MUUTEN HIILET JA NE MENEE HUKKAAN!
- Minol Sakkara
Ite laitoin Sinolit aina makkaran sisään, koska silloin Sinolin myrkky haihtuu pois ja tulee aitoja viina makkaroita, jotka maistuvat todella hyville. Kolmesta makkarasta yleensä saamun.
- Jaahas...
jaa sinäkös se sakkara olet
- TDI
Nuotiot ja grillit kannattaa sytyttää dieselillä.
- moottoripolttoöljy
Minkälaisella dieselillä? Dieselhän on moottorin toimintatapa, ei polttoaine vaikka niin mykyään sanotaankin.
- joo tota
Sinolin tarkoitus on helpottaa hiilten syttymistä. Sitä ei tule laittaa litramäärin vaan sen verran, että saa aikaiseksi hiilloksen.
Mitä noihin sähkögrilleihin tulee, niin suurin osa on sähköisiä paistinpannuja ja harvat jotain lähes kunnollista kuten
http://www.narvi.fi/fi/tuotteet/tulisijat-/savustimet--.html?prodid=77 - gustavo:1987
jaahas, no siinä pitää varmaan katsoa ,että mikä sytytys neste on , kyseessä, ja näin pois päin. eihän, ja sytyttää tuli oikein, että miten siinä menee puoli tuntia siinä grillaamisessa, eikös vartti riitä??? ps. hyvää kesää kaikille...
- 19+9
Puugrilliin tulet, tunti menee kun on kunnon hiillos. Ja jos ei riitä niin lisään grillihiiliä.
Jos on kiire niin parempi tehdä jotain ihan muuta kun grillata. vaikka mennä mäkkärille. - Sähköuunissa.
Löytyy grillivastukset, ei tarvitse tuunata naama noessa hiiligrillin kanssa.
- -suorapaistokone-
Opiskeluaikana ei ollut grillejä eikä edes uunia. Makkaraa kuitenkin oli, joskus.
Rakensin oikein superlaitteen. Otin kaksi peltisen maustepurkin pohjaa. Siihen aikaa mausteet myytiin peltipurkeissa. Pohjat olivat pyöreitä n. 3 senttiä halkaisijaltaan. Tinasin niihin pieniä kuparinauloja piikeiksi ja sähköjohdon kumpaankin.
Silloin oli myynnissä HK:n suoria. Se oli sellaista 'lenkkimakkaraa' joka oli suora pötnikkä. Siitä kun leikkasi päät suoriksi ja tökkäsi piikikkäät levyt makkaran päihin ja sitten johdon toiset päät pistorasiaan, minullahan oli oikein pistoke eikä pelkät johdot, niin makkara kypsyi parissa minuutissa. Kypsymisaika riippui tietenkin makkaran pituudesta ja kosteudesta eli resistansista, sähkövastuksesta.
Tuo suora makkara oli paras sillä se kypsyi tasaisesti. Käyrä lenkinpätkä kypsyi vain sisäkurvista ja ulkopuoli jäi kylmäksi. Hätätilassa voi tökätä pelkät johdot makkaraan mutta yleensä ne kipinöi ja kipinöinti poltti makkaran päihin hiillosta ja sehän on vaarallista syöpää aiheuttavaa karsinogeenia.
Näin minusta tuli sähköpuolen DI. enkä kuollut nälkään kylmässä alivuokravinttikomerossa asuessani.- Nopeasti lämmin
suorapaistokone, voisiko sähköllä lämmittää ihmistä? Siis jos tulee hirmupakkasesta sisällä ja palelee niin vietävästi niin tulisi nopeasti lämmin olo?
- -suorapaistokone-
Nopeasti lämmin kirjoitti:
suorapaistokone, voisiko sähköllä lämmittää ihmistä? Siis jos tulee hirmupakkasesta sisällä ja palelee niin vietävästi niin tulisi nopeasti lämmin olo?
Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti. - 16+19
-suorapaistokone- kirjoitti:
Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti.Toinen kätevä tapa on kertakäyttö trangia. Onnistuu sieläkin, missä ei ole sähköä. toimii niin että olut tölkki leikataan puoliksi, tai vaikka vaan kansi irti, kaadetaan sinne sinolit, ja tulta perään, toisesta tölkistä voi askarrella "pannun" ja asetella siihen päälle. Tai paistella kapanossia tikun nokassa.
- Tosi on
-suorapaistokone- kirjoitti:
Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti.Eikös Amerikassa ole keksitty sähkötuoli jota myös kuumaksi tuoliksi sanotaan. Sellaista vähän tuunaamalla saisi erinomaisen lämmityslaitteen niin ihmiselle kuin makkaroille.
- kultapöly25
Meillä paras safka tulee mönkärin pakoputkessa foliossa, päivä lakkoja etsien tulee nälkä ei muuta kuin syömään ja maistuu hitsin hyvälle, tietty hilloja jälkkäriksi kotona sit hiili tai kaasu grilli
- haistellaan lakkaa
Kasvaako maillasi lakkoja? Mönkkärilläsihän et voi vieraalla maalla ilman lupaa ajella sillä se on maastoliikennerikos. Eikä mönkijän pakoputkeen edes mahdu kuin makaroni. Eli poronpaskaa jauhat. Toisekseen lakka tai hilla, miksi sitä kukakin sanoo on ihan paska marja. Imelä kivinen mötkylä.
- WhatWhatWhatWhat
Itse olen ainakin onnistunut saamaan mahtavan hiilloksen rypsiöljy peräisillä sytytysnesteillä. Hiiliä sopiva määrä, hyvä määrä (noin joka hiilessä edes vähän) sytytysnestettä, jonka jälkeen tuikkaan grillin tuleen. Sitten annan sytytysnesteen palaa pois hiilistä (savuaminen loppuu ja pelkkä kuuma hiillos jäljellä). En itse halua noissa savuissa grillata, sillä ne tahtovat pilata lihojen maun ja lopuksi maistuukin pelkkä sytytysneste.
Näin olen joka kerta saanut onnistuneen kuuman hiilloksen jossa lihat kypsyvät mainiosti kun vain usein kääntelee jolla välttää lihojen palamisen.- Paska juttu
Paras sytytys tapa on mennä kauppaan ja ostaa liekin heitin ja sytyttää sen grillin olen nyt 27 opiskelen skotlannissa ja mulla on youtube chanel nimeltä 2bcproductions2bc fan 1 miljoonaa tilaajaa
- Jaaaaasssssssssmiiiiin
Paska juttu kirjoitti:
Paras sytytys tapa on mennä kauppaan ja ostaa liekin heitin ja sytyttää sen grillin olen nyt 27 opiskelen skotlannissa ja mulla on youtube chanel nimeltä 2bcproductions2bc fan 1 miljoonaa tilaajaa
Kokeilin veljeni kuoli
- Sun perse
Jaaaaasssssssssmiiiiin kirjoitti:
Kokeilin veljeni kuoli
Haista vitun iso paska vitun valehteleva läski mene syömään mun munaa xoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxoxoxox. Mä oon poika vitun homo
- Kameleontinpissa
Vai että sytytysneste. Kamelinpaska? Heko heko.
- sirkutin
Kävyillä grillattu monta krt. Syttyy ja paistuu.
- -Anonyymi-
Kaupassa on kaikenlaisia sytytysnesteitä ostat semmosen, laitat hiilet grilliin, laita jonkun verran sitä sytytysnestettä anna imeytyä pari minsaa ja siiten vaan sytytät.
Näin mä oon aina sytyttäny grillin eikä oo tullu ongelmia. Ja tosiaan sitä grillaamista ei kannata alottaa liian aikasin koska siinä tapauksessa ruokaan voi jäädä sen sytytysnesteen maku. ☺ - Anonyymi
Miksi syödä ollenkaa? Sähkögrilli vie sähköä ja hiiligrillin sytyttää väärin, ruuassa on suolaa ja rasvaa ja kaasugrillissä palaa kaasu ja hellakin vaan kuluttaa sähköä. Kysymyshän vaan oli millä sytyttää hiiligrilli.
- Anonyymi
Tänään alkaa grillikausi, vieläkö on hiiligrilli kova sana?!
- Anonyymi
Mä olen käyttänyt bensiinin ja dieselin sekoitusta 2 litraa 98 ja 3litraa dieseliä, ja joskus laittanut desin tervaa joukoon niin on alku hajut vähän miedompia, mutta kaikkeen tottuu, märät takka puutkin syttyy erinomaisesti styroksin finfoamin ja bensan sekoituksella, sekoittaa paksun vellin ja puolisen litraa takkapuiden päälle soppakauhalla ja avot, pitää vaan valumia varoa ja ettei syty koko sinkki ämpäri, ja jos syttyy ni älä ainakaan sitä sisälle kaada, ja kahvakin kuumeni niin pirusteen että hankala oli ulos viedä, viskasin parvekkeelta, sulipahan kasvimaakin esiin nii koht pääsee porkkanoi ja perunoi laittamaan,
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979