Paras sytytysneste hiiligrilliin?

Neuvokaa viisaat

Lapsuudessani ukki käytti Sinolia, siinä oli tuimat tuoksut mutta hyvän hiilloksen sillä sai. Sitäkö kandee ostaa? Ensin hiilet, sitten reilusti Sinolia, viisi minuuttia antaa sen imeytyä ja sitten sytyttää? Puolen tunnin kuluttua grillaamaan?

95

6880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi_vaihtoehto

      Oma vaari käytti myös kultaisella 70-luvulla sitä, ja siitä se on mullekin jääny. Imeytyy nopeesti parissa minuutissa ja palaa kuumalla, hyvin sytyttävällä, liekillä hajuttomaksi. Hiilet pitää vaan osata asetella oikein, koska paloaika on suhteellisen lyhyt.

      • pappa 59

        miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.


      • voe turarit

        nyt menin sanattomaksi.meilläkin kyllästyttiin sinoli hiilimakuisisiin lihoihin ja käryihin.sähkökrilli hankitiin jo muutama vuosi takaperin ja on paras keksinto,ei käryä sisällä eikä terassilla.vaan puhdasta kärytöntä ruokaa.hankkikaa hyvät toverit sähkökrilli niin loppuu jonnii joutava turaaminen


      • Ei pidä uskoa mainok

        Surkeaa kun ei osata hiiliä sytyttää kuin nesteillä. Ota tuohen käppyrä ja sytytä se ja hiilet päälle. Et syö myrkkyjä jotka nesteestä saat.


      • 95E
        pappa 59 kirjoitti:

        miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.

        Kyllä siinä täytyy bensa maistua.


      • sisältöelämään!
        Ei pidä uskoa mainok kirjoitti:

        Surkeaa kun ei osata hiiliä sytyttää kuin nesteillä. Ota tuohen käppyrä ja sytytä se ja hiilet päälle. Et syö myrkkyjä jotka nesteestä saat.

        Sitä paskannat, mitä syöt!


      • hohoijajaaaa#
        pappa 59 kirjoitti:

        miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.

        Miksi maksaa "sähkögrillistä" kun paistinpannu liedellä ajaa saman asian? Eikö grillaamisessa on kyse juuri avotulen tuomasta tuoksusta ruokaan ja sähkögrillissä juuri se menetetään?

        Sähkögrilli on yhtä järkevä ostos kuin sähköinen kanamunakeitin. Samaan tulokseen pääsee ilman erillistä sähkölaitetta kattilan avulla.


      • kysyn vaan
        voe turarit kirjoitti:

        nyt menin sanattomaksi.meilläkin kyllästyttiin sinoli hiilimakuisisiin lihoihin ja käryihin.sähkökrilli hankitiin jo muutama vuosi takaperin ja on paras keksinto,ei käryä sisällä eikä terassilla.vaan puhdasta kärytöntä ruokaa.hankkikaa hyvät toverit sähkökrilli niin loppuu jonnii joutava turaaminen

        Miksi ylipäätänsä ostit sähkögrillin? Eikö sen makkaran voinut lämmittää paistinpannullakin? Jokaisesta mikrostakin nykyään löytyy "grillaus"-toiminto, joten miksi maksaa sähkögrillistä, jos ei kaipaa oikean tulen ja savun tuoksua?

        Olsiit vain vienyt sen mikron parvekkeelle ja alkanut "grillaaman" ?


      • kokeilkaa

        Ihan tavallinen ruokaöljy , syttyy varmasti eikä anna makua.


      • Fiona11
        hohoijajaaaa# kirjoitti:

        Miksi maksaa "sähkögrillistä" kun paistinpannu liedellä ajaa saman asian? Eikö grillaamisessa on kyse juuri avotulen tuomasta tuoksusta ruokaan ja sähkögrillissä juuri se menetetään?

        Sähkögrilli on yhtä järkevä ostos kuin sähköinen kanamunakeitin. Samaan tulokseen pääsee ilman erillistä sähkölaitetta kattilan avulla.

        Sähkögrilli ei todellakaan ole grilli. Siitä ei ole mitään muuta iloa kuin että joudut laittamaan sen ruuan ulkona, ja ainakin halvemmilla hempuloilla se vielä kestää ihan tolkuttoman kauan.

        Kannattaa siis unohtaa se sähkögrilli, ostaa kunnon parilapannu ja paistaa ne piffit hellalla. Ja mennä sitten ulos syömään.


      • sisärillooja
        pappa 59 kirjoitti:

        miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.

        Sähkögrilli käy makkaralle mutta teho ei riitä kunnon pihvin grillaamiseen.
        Sähkögrillin etu on että sillä voi grillata sisälläkin vaikka kerrostalossa.
        Talvella grillaan sellaisella keittiössä hellan päällä jolloin liesi-imuri imee käryt. Grillissä ei tarvitse käyttää rasvaa kuten pannulla.
        On minulla oikeakin grilli mutta se on mökillä.


      • sdfsdfsfsdfsdf
        pappa 59 kirjoitti:

        miksi turata hiilillä.kaupasta saa samalla hinnalla sähkökrillin ei haise palaneelle hiilelle eikä sytytysnesteelle. istua terassilla eikä ole tulipalon vaaraa,eikä käryt mene sisälle.meillä on jo vuosia ollut sähkökrilli.on helppo laittaa virta töpseliin ja heti pääsee krillaaman tomati herkut ja tietysti makkarat.

        Sähkögrillillä kypsennetty ruoka maistuu aivan erilaiselta (eikä mielestäni hyvällä tavalla) kuin perinteisemmällä grillillä valmistettu ruoka.


      • tohottaja

        Hiiligrilli on erinomainen ja tehokas grilli. Minulla on kaasupullossa puhalluslamppu jota käytän muuhunkin hommaan mutta grillihiilet syttyvät sillä tasaisesti. nopeasti ja savutta.


    • Käryä nesteellä

      Sinol on lähes puhdasta etanolia, joten palaa puhtaasti ja käryttämättä,
      Saattaa kaasuuntua, joten sytytä reunalta ja "kauempaa", muutoin voi tulla paplarikampaus...
      Sinol oli aikanaan edukasta, mutta nykyään suhteellisen kallista.

      Pidemmän sytytysvalkeen saa öljypohjaisilla tuotteilla, mutta voi saada kaupan päälle aromaattiset yhdisteet kyrsään.

      • veeperi

        Jnohtakaa sytytysnesteet ja ostakaa sytytyspiippu. Maksaa n. 20 egee.


      • krillailei
        veeperi kirjoitti:

        Jnohtakaa sytytysnesteet ja ostakaa sytytyspiippu. Maksaa n. 20 egee.

        Kosanitoholla hiilet sytyttetää. Ei tietenkää 11 kilon pulloon laitettava vaan sellanen kaljakägin kokoisen törpelön. Niit saa honkkarist, varaosakaupoist, rautakaupoist, huoltiksilt, tokmannist, robinist tai sielt, mist grillanki. Ei tartte litkujen kans buljaa, senko hanaa auki ja napsauttaa, niinku syzää.


      • jorkkis-kyrsä
        krillailei kirjoitti:

        Kosanitoholla hiilet sytyttetää. Ei tietenkää 11 kilon pulloon laitettava vaan sellanen kaljakägin kokoisen törpelön. Niit saa honkkarist, varaosakaupoist, rautakaupoist, huoltiksilt, tokmannist, robinist tai sielt, mist grillanki. Ei tartte litkujen kans buljaa, senko hanaa auki ja napsauttaa, niinku syzää.

        3 prosenttinen kaksitahtibensa on paras sillä saa lihoihin ja eritoten kasviksiin miehekkään maun!


      • Varovaisuutta
        jorkkis-kyrsä kirjoitti:

        3 prosenttinen kaksitahtibensa on paras sillä saa lihoihin ja eritoten kasviksiin miehekkään maun!

        Varovaisesti bensan kanssa. Eräs mies poltti ylävartalonsa kun lisäsi bensaa grilliin. Paloi ylävartalo ja kauan kesti parantaa ihoa. Hurjapäät suihkuttaa bensaa tai sytytysnetettä ja tuli etenee sitä pitkin ja räjäyttää koko pullon!!!


      • 11+11
        Varovaisuutta kirjoitti:

        Varovaisesti bensan kanssa. Eräs mies poltti ylävartalonsa kun lisäsi bensaa grilliin. Paloi ylävartalo ja kauan kesti parantaa ihoa. Hurjapäät suihkuttaa bensaa tai sytytysnetettä ja tuli etenee sitä pitkin ja räjäyttää koko pullon!!!

        Miehet!!


    • Ny rillaamaan

      Juuri niin kuin aloittaja meinaa tehdä, reilusti Sinolia, antaa vähän aikaan imeytyä, niin saa parhaan hiilloksen. Ei ole Sinolin voittanutta!

    • SinoliaSuoneen

      Jos välttämättä haluatte pilata grillauksen käyttäkää sitten vaikka bensaa, ihan samahan se on millä te ne b-luokan makkaranne hiillostatte palaneiksi päältä ja kylmiksi sisältä.

      Sytytysneste EI kuulu grillaukseen !

      • Ny rillaamaan

        Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!


      • makkaratsuoleen
        Ny rillaamaan kirjoitti:

        Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!

        Väitän että grillaus EI ole synonyymi makkaran lämmitykselle.

        Sinolimiehet nyt ei tietenkään mitään muuta osaa tehdä, mutta järkevän grillaajan grillissä ei käytetä sinolia ja siitä grillistä valmistuu pääosin muita ruokia kun iänikuista makkaraa.


      • Ny rillaamaan
        makkaratsuoleen kirjoitti:

        Väitän että grillaus EI ole synonyymi makkaran lämmitykselle.

        Sinolimiehet nyt ei tietenkään mitään muuta osaa tehdä, mutta järkevän grillaajan grillissä ei käytetä sinolia ja siitä grillistä valmistuu pääosin muita ruokia kun iänikuista makkaraa.

        Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.


      • Röyh..
        Ny rillaamaan kirjoitti:

        Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.

        Sinol, ammattilaisen valinta, grillaukseenkin.


      • Mennen mies
        Röyh.. kirjoitti:

        Sinol, ammattilaisen valinta, grillaukseenkin.

        Viron viina on nykyään niin halpaa ettei Sinolia eikä Lasolia tarvitse vetää.


      • Ny rillataan
        Mennen mies kirjoitti:

        Viron viina on nykyään niin halpaa ettei Sinolia eikä Lasolia tarvitse vetää.

        Viina suuhun ja sinoli rilliin!


      • Jutin_rillausopissa
        Ny rillaamaan kirjoitti:

        Sinol kuuluu grillaukseen kuten kuuluu makkara, kassler ja grillitassut.

        Tarkoittanet grillitussuja?


      • Ei ketsuppia
        Ny rillaamaan kirjoitti:

        Sinol nimenomaan kuuluu grillaukseen! Kohta varmaan väität ettei makkaraan pidä laittaa sinappia ja ketsuppia?!

        Vain sinappia, ketsuppia ei pidä laittaa makkaraan missään tapauksessa.


      • puugrillaaja

        Pitikin juuri koiranleukailla bensasta mutta joku muu ehti ensin :D

        Olen eri mökeillä syönyt polttonesteiltä maistuneita makkaroita ja lihoja. En tiedä mitä on käytetty mutta tosi usein noissa se maku siihen tulee.

        Itse käytämme mökillä perinteistä puugrilliä. Eli puut palamaan eikä minkään valtakunnan sytytysnesteitä, ei tässä tarvi kovin kummoinen partiopoika tai tyttö olla kun perinteisen nuotion osaa tehdä ja sitten hiilloksella grillata syömiset. Lihoille tarvii isomman hiilloksen kuin makkaroille.

        Suosittelen. On halpa vielä ja satavarmasti toimiva!


    • sinolisti

      Täällä näköjään on pinnalla uho taidon kustannuksella. Sinol on hyvä vaihtoehto tuohelle tai puunlastuille monessa paikassa. Kuuma liekki, ja mikä parasta, savuton. Omat niksinsä vaan on senkin kanssa - imeyttäminen ja hiilien latominen.

      Itse laitan pinnalle imeyttämätöntä hiiltä, niin ei sytytysliekki pala harakoille. Pikku odottelu ja hiillos on valmis - älä silti hätäile, hiillos vaatii aikansa. Sinolin komponentit kiehuvat niin alhaisessa lämpötilassa, ettei haju- tai makujäämiä tule.

      • sisisinoliii

        ei sinolii hiilee imeytet ranskis on parempi. ranskis suodataa värit pis ja voi sit kuppii loputtuu skruudaa sinist raskist. talvipakkasel rautakanki vinottai 60 astee kulmaa könöllee ja kuppi teän alle. sinoliikaadetaa jääkylmää vartta pitki alla olevaa kuppii ja sit lauletaa hei tenttuukot hyppikää viel o apteekit auki hetken kestää hjummalaa ja se o hurrja mukavaa hei tenttuukot...


    • Munakenno kokeilija

      Halpa vinkki
      Kokeileppa kananmunakennoa sytytykseen. Revi palasiksi, sytytä ja hiilet päälle. Yllätyt. Nopeasti kunnon hiilloos.

    • Varras

      Juupas eipäs, sinappi ketsuppi, sinoli, etanoli, pikkutikut tulitikut, sytkäri vai rööki? voi peppu te ootte hauskoja ja joku just kirjotti et naiset ei oo mielenkiintosia, mut onneks miesten jutut on täyttä makkaraa. Hauskaa hiillostusta koko mökki, parveke, terassi kansalle.

      • Sähköllä siististi

        Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.


      • Sähkölämmitystä
        Sähköllä siististi kirjoitti:

        Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.

        Sähkögrilli ei ole grillauslaite vaan ruuan lämmityslaite.
        Kaasugrilli menettelee mutta ainoa oikea on hiiligrilli.

        Lopputuloksessa on selvä ero, sähkögrillin lopputulos on lähempänä mikroaaltouunissa lämmitettyä kuin oikeasti grillattua.


      • Kaikkea sitä kuulee
        Sähkölämmitystä kirjoitti:

        Sähkögrilli ei ole grillauslaite vaan ruuan lämmityslaite.
        Kaasugrilli menettelee mutta ainoa oikea on hiiligrilli.

        Lopputuloksessa on selvä ero, sähkögrillin lopputulos on lähempänä mikroaaltouunissa lämmitettyä kuin oikeasti grillattua.

        Ruoka on tyhmää, se ei tiedä millä sitä kypsennetään. Ei se tajua tuleeko lämpö hiilistä, kaasusta vai sähkövastuksista.


      • lihaahiiltymään
        Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:

        Ruoka on tyhmää, se ei tiedä millä sitä kypsennetään. Ei se tajua tuleeko lämpö hiilistä, kaasusta vai sähkövastuksista.

        Ei se tiiäkkään ja noin teknisesti olisin samaa mieltä muttakun yhdessäkään kokeilemassani sähkörillissä ei ole tehot riittäneet !!!
        Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää.

        Sama juttu halpiskaasujen kanssa, tehot ei vaan riitä. Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön. Sitten on toki se suoran liekin aiheuttama karamellisoituminen jota ei sähköllä saa ikinä toimimaan samoin.


      • Kaikkea sitä kuulee
        lihaahiiltymään kirjoitti:

        Ei se tiiäkkään ja noin teknisesti olisin samaa mieltä muttakun yhdessäkään kokeilemassani sähkörillissä ei ole tehot riittäneet !!!
        Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää.

        Sama juttu halpiskaasujen kanssa, tehot ei vaan riitä. Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön. Sitten on toki se suoran liekin aiheuttama karamellisoituminen jota ei sähköllä saa ikinä toimimaan samoin.

        Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.


      • lihaahiiltymään
        Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:

        Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.

        Si-sä-lu-ku-tai-to !

        Kirjoitinkohan :
        "Tarttis olla ravintolatason kolmivaihevirralla toimiva grilli niin sais tarpeeks hönkää."

        ja kirjoitinko myös:
        "Joten jos halvalla haluaa hyvän niin hiili/brikettigrilli on lyömätön."

        Jos tarpeeks rahaa on niin saa vaikka tshernobyl tason ydingrillin jolla rillaa puolet ihmiskunnasta.

        Lienet duunari, joten en oleta että osaisit lukea, joten jätän trollailuusi vastailun tähän.


      • mut ne muut
        Kaikkea sitä kuulee kirjoitti:

        Ruoka ei tiedä mistä lämpö tulee, näin se vain on. Sähköllä saa grillattua vaikka kokonaisen härän kunhan tehoa on tarpeeksi. Sellaisen grillin kyllä löytää kun etsii.

        No eihän se tiedäkään. Mutta sähkö ei tuo ruokaan savuaromia, eikä palamisessa syntyvää kosteutta (hiilissäkin on vetypitoisia komponentteja). Jos pitää nopee pinta vetää, otapa sähkögrillistä ulos se 10 kW.

        Ex duunikaverikin oli sitä mieltä, ettei se kiuas tiedä, millä se lämpenee. Saunojat tietää, ja puukiuas vahtaa löylyhuoneen ilmaa huolella.


      • antzaa1
        Sähköllä siististi kirjoitti:

        Kun käyttää sähkögrilliä ei tarvitse hiilien, sytytysnesteen eikä kaasun kanssa pelata. Paras grilli on sähkögrilli.

        Sähkögrilli ei ole mikään grilli. Saman tuloksen saa pannulla paistaen


      • Fiona11
        mut ne muut kirjoitti:

        No eihän se tiedäkään. Mutta sähkö ei tuo ruokaan savuaromia, eikä palamisessa syntyvää kosteutta (hiilissäkin on vetypitoisia komponentteja). Jos pitää nopee pinta vetää, otapa sähkögrillistä ulos se 10 kW.

        Ex duunikaverikin oli sitä mieltä, ettei se kiuas tiedä, millä se lämpenee. Saunojat tietää, ja puukiuas vahtaa löylyhuoneen ilmaa huolella.

        Sähkögrillillä grillaavat ne, jotka eivät huomaa eroa myöskään einesten ja gourmet-ruuan välillä. :)


    • sähkömakkara

      Sinä päivänä kun en saa hiiliä tulille ilman sytytysnestettä loppuu rillaaminen. Mikä se semmonen sähkörilli muka on, uunissahan on ylävastukset. Vai onko se ruoka kuiten niin viisas, että tietää lämmön suunnan?

      • rillaaja

        Sammaa mieltä - jos ei saa tulta tuulessa, ei saa pillua pimeässä - jos ei ilman sähköä, kaasua tai sytytysnestettä saa grillistä ruokaa syödäkseen, kuolkoon nälkään.

        Vain aito liekki tuo maun ruokaan eikä mikään sinoli.


      • hullu kokki piemonte
        rillaaja kirjoitti:

        Sammaa mieltä - jos ei saa tulta tuulessa, ei saa pillua pimeässä - jos ei ilman sähköä, kaasua tai sytytysnestettä saa grillistä ruokaa syödäkseen, kuolkoon nälkään.

        Vain aito liekki tuo maun ruokaan eikä mikään sinoli.

        Aivan!

        Hiilloksen pitää antaa kehittyä, että Sinol varmasti palaa ja haihtuu poijes.


    • mek

      Ei missään nimessä anna imeytyä mikään sytytsneste vaan heti tuli niin ei tule ylimääräisiä makuja ruokaan. Hyviä sytytys keinoja hiilille on kuumailmapuhallin ja nykyisin saa sytytysvastuksia millä ne hiilet syttyy.

      • Mun ei ole koskaan tarvinnut alkaa miettimään jonkun grillihiilloksen saamisessa sen oikeaan paistolämpöön. Helpoin tapa selvitä siitä on vinkata siitä jollekin miehelle, niin jo on pian jotkut "ritari urhot" näyttämässä teknillistä osaamistaan tai osaamattomuuttaan grillin ääressä. ;)


    • Luomua olla pitää

      Ruoka öljy helppo ja halpa eikä räjähdä silmille.

    • valmishiili

      Kannattaa hommata valmiiks sytytettyjä hiiliä. ei tarvi pelata nesteiden kanssa!

      • 8+1

        totta, me ei kans jakseta pelata palavien nesteden kanssa...


      • Kuuma tuli

        Citymarketissahan myydään nykyään mm. tulikuumia grillihiiliä.
        Niitä ei varmaan erikseen tarvitse sytytellä.


    • 19+15

      Tämä on paras konsti... Isohko muovipussi, johon laitat hiilet ja kaadat riittävästi Marinolia tms. Pussi kiinni ja pyörittelet jonkin aikaa...kaikki neste imeytyy hiiliin. Kaadat pussista kostuneet hiilet grilliin ja laitat tulille.

    • Kaasua komisaario

      Liian sotkuista kaikki hiilien kanssa pelaajat,ja sit joko palaa lihat ja makkarat tai jäävät raakaks,ennen kuin hiiligrilistä saa ruokaa kaikki on jo naposteleet itsensä nälätömäksi.

      • 19+15

        En ole onnistunut vielä kertaakaan polttamaan makkaroita. Onko kohdallasi kyse uusavuttomuudesta?


      • antzaa1

        Perinteiset kotimaiset makkarat ovat jo kypsiä, eikä niitä tarvitse enää kypsentää. Lämmitys ja pinnan ruskistus riittää.


      • mek
        antzaa1 kirjoitti:

        Perinteiset kotimaiset makkarat ovat jo kypsiä, eikä niitä tarvitse enää kypsentää. Lämmitys ja pinnan ruskistus riittää.

        Ei pidä paikkaansa ja sellainen vain lammitetty makkara on ei maistu vaan se makkarakin täytyy grillata kunnolla että se on kunnolla kypsennetty ja se siitä. Sain vkp grillatun makkaran joka oli päästä grillaantunut mutta sisältä kylmä ja ei ollut mikään makuelämys ja se makkara pitää grillata että rasva tirskuu ja on kypsentynyt kokonaan niin hyvä tulee.


    • avkol

      Saako kaupasta jo valmiiksi grillattuja makkaroita?

      • maggaraa

        Saa ja saa myös valmiiksi syödyt makkarat.


    • Grilleri71

      Mä käytän ihan Pirkka jotain rypsipohjasta biosytytyslientä. Aika paljon sitä joutuu ruiskimaan ja pitää sytyttää heti, mut eipä tuu sivumakuja grillattaviin.

    • Argh.

      Nuotio.
      Itse pilkottuja puita ja koivusta tuohta.
      Tulitikku kauniiseen käteen, raapaiset tikun askin reunasta tuleen ja sytytät tuohen.
      Palava tuohi sijoitetaan nuotion pohjalle puiden viereen alas.
      Puut oikein kasattuna, tuli roihuaa hetkessä.
      Hiilloksella kelpaa paistella useammankin hengen makkarat.
      Ei sytytysnesteitä, kaasuja tai sähköä.

    • Dyny

      Kokeilkaa dynamiittiä...

      • Piäärynäinen

        Millä saat sen dynamiitin palamaan? Sinolillako?


      • tiientii

        Käytän omasss lusifeerissä TNT:tä . Palaa tasaisella liekillä. Turvallisempaa kuin pensa tai sinoli, kunhan ei ole nalleja seassa


    • lusiveri

      Käytän hajutonta rypsiöljy pohjaista nestettä myydään ainakin s-kaupassa.Hiiligrillissä en ole koskaan polttanut mitään pitää huomioida kuumuus.

    • hiilet sottaa

      Kaasugrilli on paras ainakin minun mielestäni!

      • amonzki1

        Kyllä toi aurinko grilli on paras ei varmaan tuu mitään ylimääräsiä makuja eikä hajuja


    • Ei alkoholia

      Kasviöljypohjaiset toimivat erittäin hyvin. Eivät humahda vaan palavat hieman pidempään ja syttyminen on kohtuullisen täydellistä. Muutaman minuutti imeytymistä ja ennen sytytystä pintaan pieni liru niin syttyy nätisti.

    • Jahvetti

      Vahva kyllä myös täältä oljypohjaisille sytytysnesteille. Ei vaadi edes imeytymisaikaa.

    • HIILIMAKKARA

      HIILIGRILLI SEN PITÄÄ OLLA JA BENSAA MAKKAROILLE EI HIILIN PÄÄLLE, PALAA MUUTEN HIILET JA NE MENEE HUKKAAN!

    • Minol Sakkara

      Ite laitoin Sinolit aina makkaran sisään, koska silloin Sinolin myrkky haihtuu pois ja tulee aitoja viina makkaroita, jotka maistuvat todella hyville. Kolmesta makkarasta yleensä saamun.

      • Jaahas...

        jaa sinäkös se sakkara olet


    • TDI

      Nuotiot ja grillit kannattaa sytyttää dieselillä.

      • moottoripolttoöljy

        Minkälaisella dieselillä? Dieselhän on moottorin toimintatapa, ei polttoaine vaikka niin mykyään sanotaankin.


    • joo tota
    • gustavo:1987

      jaahas, no siinä pitää varmaan katsoa ,että mikä sytytys neste on , kyseessä, ja näin pois päin. eihän, ja sytyttää tuli oikein, että miten siinä menee puoli tuntia siinä grillaamisessa, eikös vartti riitä??? ps. hyvää kesää kaikille...

    • 19+9

      Puugrilliin tulet, tunti menee kun on kunnon hiillos. Ja jos ei riitä niin lisään grillihiiliä.

      Jos on kiire niin parempi tehdä jotain ihan muuta kun grillata. vaikka mennä mäkkärille.

    • Sähköuunissa.

      Löytyy grillivastukset, ei tarvitse tuunata naama noessa hiiligrillin kanssa.

    • -suorapaistokone-

      Opiskeluaikana ei ollut grillejä eikä edes uunia. Makkaraa kuitenkin oli, joskus.
      Rakensin oikein superlaitteen. Otin kaksi peltisen maustepurkin pohjaa. Siihen aikaa mausteet myytiin peltipurkeissa. Pohjat olivat pyöreitä n. 3 senttiä halkaisijaltaan. Tinasin niihin pieniä kuparinauloja piikeiksi ja sähköjohdon kumpaankin.
      Silloin oli myynnissä HK:n suoria. Se oli sellaista 'lenkkimakkaraa' joka oli suora pötnikkä. Siitä kun leikkasi päät suoriksi ja tökkäsi piikikkäät levyt makkaran päihin ja sitten johdon toiset päät pistorasiaan, minullahan oli oikein pistoke eikä pelkät johdot, niin makkara kypsyi parissa minuutissa. Kypsymisaika riippui tietenkin makkaran pituudesta ja kosteudesta eli resistansista, sähkövastuksesta.
      Tuo suora makkara oli paras sillä se kypsyi tasaisesti. Käyrä lenkinpätkä kypsyi vain sisäkurvista ja ulkopuoli jäi kylmäksi. Hätätilassa voi tökätä pelkät johdot makkaraan mutta yleensä ne kipinöi ja kipinöinti poltti makkaran päihin hiillosta ja sehän on vaarallista syöpää aiheuttavaa karsinogeenia.

      Näin minusta tuli sähköpuolen DI. enkä kuollut nälkään kylmässä alivuokravinttikomerossa asuessani.

      • Nopeasti lämmin

        suorapaistokone, voisiko sähköllä lämmittää ihmistä? Siis jos tulee hirmupakkasesta sisällä ja palelee niin vietävästi niin tulisi nopeasti lämmin olo?


      • -suorapaistokone-
        Nopeasti lämmin kirjoitti:

        suorapaistokone, voisiko sähköllä lämmittää ihmistä? Siis jos tulee hirmupakkasesta sisällä ja palelee niin vietävästi niin tulisi nopeasti lämmin olo?

        Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
        Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
        Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
        Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti.


      • 16+19
        -suorapaistokone- kirjoitti:

        Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
        Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
        Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
        Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti.

        Toinen kätevä tapa on kertakäyttö trangia. Onnistuu sieläkin, missä ei ole sähköä. toimii niin että olut tölkki leikataan puoliksi, tai vaikka vaan kansi irti, kaadetaan sinne sinolit, ja tulta perään, toisesta tölkistä voi askarrella "pannun" ja asetella siihen päälle. Tai paistella kapanossia tikun nokassa.


      • Tosi on
        -suorapaistokone- kirjoitti:

        Tottahan toki ihmistä voi sähköllä suoralämmittää. Immeinenhän on perusolemukseltaan kuin makkara. No lihan ja veden suhde on hieman erilainen eli ihmisessä on vettä enemmän kuin makkarassa ja veden sitomat suolat ja lisäainee jotkat johtavat sähköä makkaraa paremmin. Lihaahan on kutakuinkin saman verran ja immeisessä vielä luita lisäksi ja makkarassa jauhoja.
        Silloin kun salama lyö ihmiseen tapahtuu ihmisen sähköllä lämmittämistä. Samoin kuin sattuu joku sähköonnettomuus jossa asentaja saa sähköiskun ja korventuu kuoliaaksi sillä sekunnilla. Näissä tapahtumissa on vielä lisänä vaihtosähkön aiheuttamat sydämen kammiovärinät yms.
        Sanoisin kuten Myytinmurtajat; en suosittele kokeilemaan kotona missään olosuhteessa.
        Epäsuorasti esim. sähkösaunassa ihmistäkin voi sähkölämmittää turvallisesti.

        Eikös Amerikassa ole keksitty sähkötuoli jota myös kuumaksi tuoliksi sanotaan. Sellaista vähän tuunaamalla saisi erinomaisen lämmityslaitteen niin ihmiselle kuin makkaroille.


    • kultapöly25

      Meillä paras safka tulee mönkärin pakoputkessa foliossa, päivä lakkoja etsien tulee nälkä ei muuta kuin syömään ja maistuu hitsin hyvälle, tietty hilloja jälkkäriksi kotona sit hiili tai kaasu grilli

      • haistellaan lakkaa

        Kasvaako maillasi lakkoja? Mönkkärilläsihän et voi vieraalla maalla ilman lupaa ajella sillä se on maastoliikennerikos. Eikä mönkijän pakoputkeen edes mahdu kuin makaroni. Eli poronpaskaa jauhat. Toisekseen lakka tai hilla, miksi sitä kukakin sanoo on ihan paska marja. Imelä kivinen mötkylä.


    • WhatWhatWhatWhat

      Itse olen ainakin onnistunut saamaan mahtavan hiilloksen rypsiöljy peräisillä sytytysnesteillä. Hiiliä sopiva määrä, hyvä määrä (noin joka hiilessä edes vähän) sytytysnestettä, jonka jälkeen tuikkaan grillin tuleen. Sitten annan sytytysnesteen palaa pois hiilistä (savuaminen loppuu ja pelkkä kuuma hiillos jäljellä). En itse halua noissa savuissa grillata, sillä ne tahtovat pilata lihojen maun ja lopuksi maistuukin pelkkä sytytysneste.

      Näin olen joka kerta saanut onnistuneen kuuman hiilloksen jossa lihat kypsyvät mainiosti kun vain usein kääntelee jolla välttää lihojen palamisen.

      • Paska juttu

        Paras sytytys tapa on mennä kauppaan ja ostaa liekin heitin ja sytyttää sen grillin olen nyt 27 opiskelen skotlannissa ja mulla on youtube chanel nimeltä 2bcproductions2bc fan 1 miljoonaa tilaajaa


      • Jaaaaasssssssssmiiiiin
        Paska juttu kirjoitti:

        Paras sytytys tapa on mennä kauppaan ja ostaa liekin heitin ja sytyttää sen grillin olen nyt 27 opiskelen skotlannissa ja mulla on youtube chanel nimeltä 2bcproductions2bc fan 1 miljoonaa tilaajaa

        Kokeilin veljeni kuoli


      • Sun perse
        Jaaaaasssssssssmiiiiin kirjoitti:

        Kokeilin veljeni kuoli

        Haista vitun iso paska vitun valehteleva läski mene syömään mun munaa xoxoxoxoxoxoxoxoxooxoxoxoxoxoxoxoxox. Mä oon poika vitun homo


    • Kameleontinpissa

      Vai että sytytysneste. Kamelinpaska? Heko heko.

    • sirkutin

      Kävyillä grillattu monta krt. Syttyy ja paistuu.

    • -Anonyymi-

      Kaupassa on kaikenlaisia sytytysnesteitä ostat semmosen, laitat hiilet grilliin, laita jonkun verran sitä sytytysnestettä anna imeytyä pari minsaa ja siiten vaan sytytät.

      Näin mä oon aina sytyttäny grillin eikä oo tullu ongelmia. Ja tosiaan sitä grillaamista ei kannata alottaa liian aikasin koska siinä tapauksessa ruokaan voi jäädä sen sytytysnesteen maku. ☺

    • Anonyymi

      Miksi syödä ollenkaa? Sähkögrilli vie sähköä ja hiiligrillin sytyttää väärin, ruuassa on suolaa ja rasvaa ja kaasugrillissä palaa kaasu ja hellakin vaan kuluttaa sähköä. Kysymyshän vaan oli millä sytyttää hiiligrilli.

    • Anonyymi

      Tänään alkaa grillikausi, vieläkö on hiiligrilli kova sana?!

    • Anonyymi

      Mä olen käyttänyt bensiinin ja dieselin sekoitusta 2 litraa 98 ja 3litraa dieseliä, ja joskus laittanut desin tervaa joukoon niin on alku hajut vähän miedompia, mutta kaikkeen tottuu, märät takka puutkin syttyy erinomaisesti styroksin finfoamin ja bensan sekoituksella, sekoittaa paksun vellin ja puolisen litraa takkapuiden päälle soppakauhalla ja avot, pitää vaan valumia varoa ja ettei syty koko sinkki ämpäri, ja jos syttyy ni älä ainakaan sitä sisälle kaada, ja kahvakin kuumeni niin pirusteen että hankala oli ulos viedä, viskasin parvekkeelta, sulipahan kasvimaakin esiin nii koht pääsee porkkanoi ja perunoi laittamaan,

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      109
      2820
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2320
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1930
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      169
      1341
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      284
      1169
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      979
    Aihe