Pannari menee aina pipariksi!

möhläilijä

Tein eilen pannaria..päätin taas kokeilla josko onnistuis, mutta ei. Tein siis tämmöisellä ohjeella:
8dl maitoa
4munaa
1tl suolaa
2rkl sokeria
noin nelisen desiä vehnäjauhoja

Annoin taikinan olla vielä vähän aikaa. Laitoin uuniin, 200astetta ja tämä oli TUNNIN uunissa(kun 30min jälkeen ei ollut kypsä) ja lopputulos oli sama kuin aina: raaka! Mikä tässä nyt menee pieleen? Joka kerta se on pinnalta kauniin kullanruskea, mutta sisältä täysin raakaa. Olen kokeillut montaa eri ohjetta mm. leivinjauheella ja varmaankin viittä eri uunia. Eli vika ei voi olla muussa kuin paistajassa :D

13

9846

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ohuelti

      Laita taikinaa ohuelti pellille, ei siinä muu auta. Paksua, siis pellillä paksu kerros, taikinaa ei kypsäksi saa, itse sain parhaan tuloksen ohuella taikinalla korkeahkossa lämmössä ruskeaksi ja sitten uuni pois päältä ja vielä jonkin aikaa siellä.

    • MaailmanParasPannari

      Maailman paras pannari: 8 dl maitoa
      2 munaa
      1 tl leivinjauhetta
      1 tl suolaa
      1 tl vaniljasokeria
      0,5-1dl sokeria
      4 dl vehnäjauhoja
      100 g sul.marg/voita
      Tätä paistan 200-225 ast 30 min ja on hyvää.

    • Jee jee

      8 dl maitoa
      4 munaa
      1,5 suolaa
      3 rkl sokeria
      n. 5dl vehnäjauhoja
      100g sulaa voita/marg. tai 1dl öljyä ( ei oliivi-öljyä se maistuu pannarissa)
      anna turvota puoli tuntia,
      lisää vielä 1 dl vissyä ja sekoita hyvin.
      Laita leivinpaperi uunipellille.
      Uuni kuumaksi 180 astetta ja paista n. 35-40min ainakin.
      (vanhassa uunissa ehkä kauemminkin jos lämpöä ei ole tarpeeks)

      Kauniin ruskea pannari ulos uunista. Anna jäähtyä 10 min. ja leikkaa annospaloiksi.

      Et voi olla onnistumatta!
      Jos pannari ei paistu tällä ohjeella = vain yks selitys, uunisi on rikki!

      • Jee jee

        Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
        Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
        Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria.


      • möhläilijä
        Jee jee kirjoitti:

        Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
        Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
        Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria.

        Olen tehnyt ennenkin tuolla maailman paras pannari-ohjeella ja aina se on epäonnistunut. Uunissa en usko olevan vikaa koska olen tosiaan käyttänyt useampaa uunia ja jokainen on jättänyt pannarin raa'aksi.. Täytyy vielä kokeilla tuota vissy versiota..


    • MaailmanParasPannari

      Pannari onkin vähän raa`an oloinen mutta eikös vehnäjauhot kypsy alle 10 minuutissa.

    • dirli

      Minusta pannarin kuuluu olla sisältä vähän vetelä. Jäähtyessään se sitten jähmettyy. Itse tykkään tehdä ilman leivinpaperia. Puhtaalle uunipellille reilu nokare rasvaa sulamaan uuniin. Kun rasva on sulanut kipataan taikina pellille ja paistetaan kauniin ruskeaksi 225 asteessa.

    • Aina onnistuu

      Paistolämpötila kuulostaa pieneltä, itse paistan aina 225C. Teen melko paksun taikinan, se kypsyy paremmin kuin liian löysä taikina.

    • AvuliasAatu

      Tee pannari joulunalla niin ei haittaa jos menee pipariksi.

    • Harjoitus tekee mest

      Pannari paistetaan kuumassa uunissa (250) ja mahdollisimman ylhäällä. Huomioi, että se kuplii kypsyessään ja voi ottaa uunin "kattoon" kiinni. Paista reippaan ruskeaksi.
      Jos on liian paksu, vähennä määrää >:D

    • dirli

      Juuri söin tuossa pannaria. Taas tuli niin hyvää että vie koelen. Siis ilman paperia, rasva sulamaan uuniin pellille sa taikina siihen kuumaan peltiin. Nam! Paistan aina 225 ja keskitasolla.

      • Mummu4

        1litra maitoa
        5dl vehnäjauhoja
        4 kananmunaa
        n.0,5tl suolaa
        vähän sokeria jos haluat, itse en laita koska pannari syödään makean hillon kanssa
        0,5-1dl voisulaa tai juoksevaa margariinia (Sunnuntai, Floora, Pirkka)
        Anna jauhojen turvota maidossa vähintään 20 min
        Lisää loput aineet
        Laita leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille, paista n.20min n.220 astetta, riippuen uunista.
        Pannarit ovat ohuita, eipä oo vielä koskaan epäonnistunut
        Minäkin laitoin ennen jopa litran taikinan yhdelle uunipellille, no siitähän tuli ihan kittistä eli pannukakusta tuli "pannukakku"


    • yritäuudelleen

      Anna taikinan levätä kunnolla (puolisen tuntia), jotta jauhot turpoavat. Kuumenna samalla pelti uunissa ja sulata voita sen pinnalla. Kaada levännyt ja turvonnut taikina tasaisesti kuumalle pellille ja laita uuniin noin 225 asteeseen 20-30 minuuttia. Valmis kun pinta on kohonnut ja on kauniin ruskea.

      Tärkein asia on oikeastaan se esikuumennettu pelti, jolle taikina kaadetaan - näin se pannari kypsyy kuohkean rapeaksi.

      Sama asia kuin Yorkshire puddingejen valmistamisessa - taikinaa kipataan kuumiin, voilla siveltyihin vuokiin ja laitetaan uuniin - munat saavat taikinan kohoamaan ja kuumuus ja rasva tekevät pinnasta rapsakan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks

      Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann
      Maailman menoa
      422
      2812
    2. Olen niin kesken

      Omien asioiden suhteen etkä voi odottaa loputtomiin. Mun on muutenkin niin vaikea suhun luottaa vaikka joku ihme syvyys
      Ikävä
      18
      2344
    3. Teidän persujen pitäisi välillä miettiä kuinka Suomen talous saataisiin kuntoon

      Ja lopettaa tuo tyhjänpäiväinen maahanmuuttajista höpöttäminen. Teillä on sentään rahaministerin salkku tällä kierroksel
      Maailman menoa
      123
      2177
    4. Minkä ikäinen

      Minkä ikäinen on kaipauksesi kohde?
      Ikävä
      117
      1797
    5. Tietääkö joku ylläpidosta?

      Miten näillä palstoilla tomii tuo ylläpito, onko sitä yli päätään olemassa vai ovatko huhut totta että on palstan kirjoi
      Sinkut
      237
      1558
    6. Auttaja paikalla. Kerro huolesi. (Osa 2)

      Voin auttaa sinua näkemään tilanteesi uudesta näkökulmasta. Voin antaa lohtua, toivoa ja rohkeutta. Olen elänyt maan pä
      Ikävä
      186
      1220
    7. Kaninkolojen vaikutus?

      Vinkki sinkkumiehille: jos haluatte kunnollisen täysijärkisen naisen, niin kaivautukaa ulos kaninkoloistanne ja parantak
      Sinkut
      203
      1215
    8. Martina ei mennyt naimisiin

      IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva
      Kotimaiset julkkisjuorut
      151
      1183
    9. Nainen olet ensimmäinen tarpeeksi vahva

      joka kestää tämän kokonaisuuden, minut. Persoonani, tunteeni, kipuni, pelkoni. Olen aina pidätellyt itseäni ja antanut v
      Ikävä
      60
      1073
    10. TTK:sta tippunut Sara Siipola rehellisenä Jurza-open kanssa: "Että jaa, siinäkö..."

      Tippuiko oikea TTK-pari ensimmäisenä? Joka tapauksessa iso kiitos tansseistanne Sara ja Jurza Tanssii Tähtien Kanssa -p
      Tanssii tähtien kanssa
      20
      1070
    Aihe