Tein eilen pannaria..päätin taas kokeilla josko onnistuis, mutta ei. Tein siis tämmöisellä ohjeella:
8dl maitoa
4munaa
1tl suolaa
2rkl sokeria
noin nelisen desiä vehnäjauhoja
Annoin taikinan olla vielä vähän aikaa. Laitoin uuniin, 200astetta ja tämä oli TUNNIN uunissa(kun 30min jälkeen ei ollut kypsä) ja lopputulos oli sama kuin aina: raaka! Mikä tässä nyt menee pieleen? Joka kerta se on pinnalta kauniin kullanruskea, mutta sisältä täysin raakaa. Olen kokeillut montaa eri ohjetta mm. leivinjauheella ja varmaankin viittä eri uunia. Eli vika ei voi olla muussa kuin paistajassa :D
Pannari menee aina pipariksi!
13
9191
Vastaukset
- ohuelti
Laita taikinaa ohuelti pellille, ei siinä muu auta. Paksua, siis pellillä paksu kerros, taikinaa ei kypsäksi saa, itse sain parhaan tuloksen ohuella taikinalla korkeahkossa lämmössä ruskeaksi ja sitten uuni pois päältä ja vielä jonkin aikaa siellä.
- MaailmanParasPannari
Maailman paras pannari: 8 dl maitoa
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5-1dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
100 g sul.marg/voita
Tätä paistan 200-225 ast 30 min ja on hyvää. - Jee jee
8 dl maitoa
4 munaa
1,5 suolaa
3 rkl sokeria
n. 5dl vehnäjauhoja
100g sulaa voita/marg. tai 1dl öljyä ( ei oliivi-öljyä se maistuu pannarissa)
anna turvota puoli tuntia,
lisää vielä 1 dl vissyä ja sekoita hyvin.
Laita leivinpaperi uunipellille.
Uuni kuumaksi 180 astetta ja paista n. 35-40min ainakin.
(vanhassa uunissa ehkä kauemminkin jos lämpöä ei ole tarpeeks)
Kauniin ruskea pannari ulos uunista. Anna jäähtyä 10 min. ja leikkaa annospaloiksi.
Et voi olla onnistumatta!
Jos pannari ei paistu tällä ohjeella = vain yks selitys, uunisi on rikki!- Jee jee
Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria. - möhläilijä
Jee jee kirjoitti:
Niin ja laita se uunipelti melko alas, ensimmäiselle tasolle kun saat!
Pannarin kuuluu paistua altapäin hiukan enemmän, kyllä se pinta on aina kypsää.
Käytä ylä- sekä alalämpöä paistaessasi pannaria.Olen tehnyt ennenkin tuolla maailman paras pannari-ohjeella ja aina se on epäonnistunut. Uunissa en usko olevan vikaa koska olen tosiaan käyttänyt useampaa uunia ja jokainen on jättänyt pannarin raa'aksi.. Täytyy vielä kokeilla tuota vissy versiota..
- MaailmanParasPannari
Pannari onkin vähän raa`an oloinen mutta eikös vehnäjauhot kypsy alle 10 minuutissa.
- dirli
Minusta pannarin kuuluu olla sisältä vähän vetelä. Jäähtyessään se sitten jähmettyy. Itse tykkään tehdä ilman leivinpaperia. Puhtaalle uunipellille reilu nokare rasvaa sulamaan uuniin. Kun rasva on sulanut kipataan taikina pellille ja paistetaan kauniin ruskeaksi 225 asteessa.
- Aina onnistuu
Paistolämpötila kuulostaa pieneltä, itse paistan aina 225C. Teen melko paksun taikinan, se kypsyy paremmin kuin liian löysä taikina.
- AvuliasAatu
Tee pannari joulunalla niin ei haittaa jos menee pipariksi.
- Harjoitus tekee mest
Pannari paistetaan kuumassa uunissa (250) ja mahdollisimman ylhäällä. Huomioi, että se kuplii kypsyessään ja voi ottaa uunin "kattoon" kiinni. Paista reippaan ruskeaksi.
Jos on liian paksu, vähennä määrää >:D - dirli
Juuri söin tuossa pannaria. Taas tuli niin hyvää että vie koelen. Siis ilman paperia, rasva sulamaan uuniin pellille sa taikina siihen kuumaan peltiin. Nam! Paistan aina 225 ja keskitasolla.
- Mummu4
1litra maitoa
5dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
n.0,5tl suolaa
vähän sokeria jos haluat, itse en laita koska pannari syödään makean hillon kanssa
0,5-1dl voisulaa tai juoksevaa margariinia (Sunnuntai, Floora, Pirkka)
Anna jauhojen turvota maidossa vähintään 20 min
Lisää loput aineet
Laita leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille, paista n.20min n.220 astetta, riippuen uunista.
Pannarit ovat ohuita, eipä oo vielä koskaan epäonnistunut
Minäkin laitoin ennen jopa litran taikinan yhdelle uunipellille, no siitähän tuli ihan kittistä eli pannukakusta tuli "pannukakku"
- yritäuudelleen
Anna taikinan levätä kunnolla (puolisen tuntia), jotta jauhot turpoavat. Kuumenna samalla pelti uunissa ja sulata voita sen pinnalla. Kaada levännyt ja turvonnut taikina tasaisesti kuumalle pellille ja laita uuniin noin 225 asteeseen 20-30 minuuttia. Valmis kun pinta on kohonnut ja on kauniin ruskea.
Tärkein asia on oikeastaan se esikuumennettu pelti, jolle taikina kaadetaan - näin se pannari kypsyy kuohkean rapeaksi.
Sama asia kuin Yorkshire puddingejen valmistamisessa - taikinaa kipataan kuumiin, voilla siveltyihin vuokiin ja laitetaan uuniin - munat saavat taikinan kohoamaan ja kuumuus ja rasva tekevät pinnasta rapsakan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281488- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254954Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193934- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818