Kesän 2014 top-3 makkarat

Kolbassoo

1. HK Kabanossi® Kolbasz.
-Unkarilaistyyppinen makkara. Yllättää positiivisesti sopivalla tulisuudellaan. (kumma että paketissa ei mainita tulisuutta)

2.UkkoPekka Perinteinen A-lk
- Hyvä A-luokan perusmakkara, turvallinen valinta

3. HK Camping® BBQ
- sopivan mausteinen.

22

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suolatönkköä

      Edes kymmenen suosituimman joukkoon ei mahdu saksalainen Grillimaisterin Grillimakkara, varsinaista suolatönkköä.

      • tönkkösuolattumuikku

        Ne on niin makuasioita, esimerkiksi ketjun aloittajan TOP 3 listalla
        numero 1. Kolbasz sisältää 2,3g suolaa per 100g
        numero 3. Camping BBQ sisältää 2,1g suolaa per 100g,

        kun siis verrataan sitä tähän jokapaikassa mainostamaasi "suolatönkkö" Grillimaisteri XXL makkaraan, jonka suolapitoisuus on vain 1.9g per 100g, tullaan johtopäätökseen että angstisi ja pakkomielteesi liittynee puhtaasti siihen että makkara on myynnissä saksalaisen ketjun liikkeessa, eikä siihen paljonko makkarassa on suolaa.

        Jos kyseinen makkara myytäisiin sinulle Atrian brändillä niin maku olisi sinun suussasi varmasti paljon parempi.


      • sellaista suolatönkk
        tönkkösuolattumuikku kirjoitti:

        Ne on niin makuasioita, esimerkiksi ketjun aloittajan TOP 3 listalla
        numero 1. Kolbasz sisältää 2,3g suolaa per 100g
        numero 3. Camping BBQ sisältää 2,1g suolaa per 100g,

        kun siis verrataan sitä tähän jokapaikassa mainostamaasi "suolatönkkö" Grillimaisteri XXL makkaraan, jonka suolapitoisuus on vain 1.9g per 100g, tullaan johtopäätökseen että angstisi ja pakkomielteesi liittynee puhtaasti siihen että makkara on myynnissä saksalaisen ketjun liikkeessa, eikä siihen paljonko makkarassa on suolaa.

        Jos kyseinen makkara myytäisiin sinulle Atrian brändillä niin maku olisi sinun suussasi varmasti paljon parempi.

        Et sitten vatipää ole maistanut tuota saksalaista suolatönkköä, minulla se jäi maistamisasteelle, kilon paketin joutui heittämään mäkeen, ei sitä vieläkään ole ketutkaan syöneet.
        Ei ne tuoteselosteet sitten pidä kutiaan.


    • Oma mielipide

      Oma top3 ilman järjestystä:

      - Saarioinen - Grilliwurst Yrtti Bratwurst, melkein parempaa kun omatekoinen raakamakkara
      - Helsingin makkaratehdas - Lammasmerguez , mukavan mausteista
      - Kivikylä Huiluntuhti, standardiksi muodostunutta perusmättöö

      Kabanossien perusmassa on pahaa ja ei se siitä parane keskinkertaisella maustamisella, kuten makujen maailma sarjassa on tehty.

      • Kolbassoo

        "Kivikylä Huiluntuhti, standardiksi muodostunutta perusmättöö"

        Tuo Kivikylän Huiluntuhti on kyllä myös hyvää. Mahtuisi omalla listallani top 10:een.


    • ökjsfg

      HK Camping BBQ, lihapitoisuus 40%. Kuka vittu syö tuollaista paskaa, jossa on enemmän kamaraa, perunajauhoja ja jauhettua luuta kuin lihaa?

      Äly hoi!

      • Hiillostan pekkaa

        Makkara makkarana, ei niitä lihaisia kuivia tatinoita syö erkkikään, ostan possua kun haluan lihaa rilliin.
        Omat suosikit Hiillos ja Ukko-Pekka


      • ökjsfg
        Hiillostan pekkaa kirjoitti:

        Makkara makkarana, ei niitä lihaisia kuivia tatinoita syö erkkikään, ostan possua kun haluan lihaa rilliin.
        Omat suosikit Hiillos ja Ukko-Pekka

        Kuivia?? Oikeaan makkaraan kuuluu liha ja rasva, ei jauhot tai soijaproteiini. Et ilmeisesti ole sitten maistanut kunnollista makkaraa. Laitatko siihen grillaamaasi lihakimpaleeseenkin puolet jauhoja sekaan?


      • Perusrilleriä
        ökjsfg kirjoitti:

        Kuivia?? Oikeaan makkaraan kuuluu liha ja rasva, ei jauhot tai soijaproteiini. Et ilmeisesti ole sitten maistanut kunnollista makkaraa. Laitatko siihen grillaamaasi lihakimpaleeseenkin puolet jauhoja sekaan?

        Kuten sanottu makkara pitää maistua makkaralle ja liha lihalle.
        Kalliimpia ja lihapitoisuudeltaan korkeita makkaroita yritetty syödä monena kesänä ja kukaan ei niitä enää meillä rilliin halua, ei nuoret eikä ei niin nuoret.


      • LihaaGrilliin
        Perusrilleriä kirjoitti:

        Kuten sanottu makkara pitää maistua makkaralle ja liha lihalle.
        Kalliimpia ja lihapitoisuudeltaan korkeita makkaroita yritetty syödä monena kesänä ja kukaan ei niitä enää meillä rilliin halua, ei nuoret eikä ei niin nuoret.

        ... annas kun arvaan, ja ne grillitassut on sitten varmaankin se käsitys lihasta joka maistuu lihalle ?

        no makunsa kullakin, meillä ei muksut suostu syömään b-luokan makkaroita.

        Helatorstaina tehdään pulled porkia ja kunnon spareribsiä (ei mitään kämästä "rimpsuluuta") weberin smoky mountainilla ja lisukkeeksi kasvisvartaita, hampparisämpylöitä, coleslawia, bbq kastiketta ja perunasalaattia, kaikki omatekoisia toki, eiköhän se nälkä niillä lähde.


      • Rilli kuumaksi
        LihaaGrilliin kirjoitti:

        ... annas kun arvaan, ja ne grillitassut on sitten varmaankin se käsitys lihasta joka maistuu lihalle ?

        no makunsa kullakin, meillä ei muksut suostu syömään b-luokan makkaroita.

        Helatorstaina tehdään pulled porkia ja kunnon spareribsiä (ei mitään kämästä "rimpsuluuta") weberin smoky mountainilla ja lisukkeeksi kasvisvartaita, hampparisämpylöitä, coleslawia, bbq kastiketta ja perunasalaattia, kaikki omatekoisia toki, eiköhän se nälkä niillä lähde.

        Liha = kokolihaa...
        Pulledporkkia on syöty sen verran useasti tämän vuoden puolella, että nyt on meillä rillaamisen vuoro, kunhan tuo pieni jääkausi tuosta helpottaa joskus kesäkuulla.


    • Leipää ja sirkusta

      Campingit ja Hiillokset pitäis myydä leipätiskissä, koska niissä on enimmäkseen jauhoa!!!

    • lenkit bra

      Hakalan lenkki, pekonia,valkosipulia ja vahvaa emmentaalia. Vooliion 6 minuuttia,grilli ja maha huutaa armoo.

      • eiselihavaanohrat

        Kokeilkaa ryynimakkaraa grillattuna (hiiligrillillä) - sen savusteisuus vain korostuu hiilillä ja maku täydentyy. Pintaan tietenkin viillot ja pinta rapsakan ruskeaksi.


      • makkura
        eiselihavaanohrat kirjoitti:

        Kokeilkaa ryynimakkaraa grillattuna (hiiligrillillä) - sen savusteisuus vain korostuu hiilillä ja maku täydentyy. Pintaan tietenkin viillot ja pinta rapsakan ruskeaksi.

        Kyllä se vaikeeta on löytää kullekkin sopiva makkara, ainaskin jos haluaa grillatessa vähä naatiskella , eikä vaan vatsa täyteen ja äkkiä !


      • MakkaraaSuoleen
        makkura kirjoitti:

        Kyllä se vaikeeta on löytää kullekkin sopiva makkara, ainaskin jos haluaa grillatessa vähä naatiskella , eikä vaan vatsa täyteen ja äkkiä !

        Parasta saa kun tekee itse ison makkaramassa jakaa sen useampaan osaan jotka maustaa hieman eritavalla, saa sitten niin mummo kun mukulakin oman maun mukaista.


    • eipäs innostuta

      Tsot tsot
      Kyllä se on niin ettei mikään suomalainen makkara yllä edes top 50 listalle.
      Parhaat makkarat tehdään ihan muualla kuin Suomessa.

      • kylmekinosataan

        Maistappa Pajuniemen Helsinkiwurstia tai Wotkinsin pippurinakkeja. Ryynärit voisi myös lisätä grillattaviin - hakkaavat sorisot mennentullen.


    • Pintti Alexanderia

      Lammassuoleen pakatut virolaiset raakamakkarat sekä Saaremaa Õhtu grill. Virosta löytyy enimmäkseen hyvälaatuisia makkaroita, kunhan muistaa tarkistaa sisällysluettelon.

    • käbbänåssi

      noh, jos puhutaan ylempä luokkan suomitavis mäggärä niin se on HK Kabanossi eri maussa kuten juusto pekoni pippuri valkosipuli ymymymm, kaikki mahtavia makkaroita, kakkos ja kolmos sian ei tarvitse sortua

    • Kelpo Mies

      vain homot ottaa makkaran suuhun

      • sinähän...

        sen tiedät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe