Kesän 2014 top-3 makkarat

Kolbassoo

1. HK Kabanossi® Kolbasz.
-Unkarilaistyyppinen makkara. Yllättää positiivisesti sopivalla tulisuudellaan. (kumma että paketissa ei mainita tulisuutta)

2.UkkoPekka Perinteinen A-lk
- Hyvä A-luokan perusmakkara, turvallinen valinta

3. HK Camping® BBQ
- sopivan mausteinen.

22

383

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suolatönkköä

      Edes kymmenen suosituimman joukkoon ei mahdu saksalainen Grillimaisterin Grillimakkara, varsinaista suolatönkköä.

      • tönkkösuolattumuikku

        Ne on niin makuasioita, esimerkiksi ketjun aloittajan TOP 3 listalla
        numero 1. Kolbasz sisältää 2,3g suolaa per 100g
        numero 3. Camping BBQ sisältää 2,1g suolaa per 100g,

        kun siis verrataan sitä tähän jokapaikassa mainostamaasi "suolatönkkö" Grillimaisteri XXL makkaraan, jonka suolapitoisuus on vain 1.9g per 100g, tullaan johtopäätökseen että angstisi ja pakkomielteesi liittynee puhtaasti siihen että makkara on myynnissä saksalaisen ketjun liikkeessa, eikä siihen paljonko makkarassa on suolaa.

        Jos kyseinen makkara myytäisiin sinulle Atrian brändillä niin maku olisi sinun suussasi varmasti paljon parempi.


      • sellaista suolatönkk
        tönkkösuolattumuikku kirjoitti:

        Ne on niin makuasioita, esimerkiksi ketjun aloittajan TOP 3 listalla
        numero 1. Kolbasz sisältää 2,3g suolaa per 100g
        numero 3. Camping BBQ sisältää 2,1g suolaa per 100g,

        kun siis verrataan sitä tähän jokapaikassa mainostamaasi "suolatönkkö" Grillimaisteri XXL makkaraan, jonka suolapitoisuus on vain 1.9g per 100g, tullaan johtopäätökseen että angstisi ja pakkomielteesi liittynee puhtaasti siihen että makkara on myynnissä saksalaisen ketjun liikkeessa, eikä siihen paljonko makkarassa on suolaa.

        Jos kyseinen makkara myytäisiin sinulle Atrian brändillä niin maku olisi sinun suussasi varmasti paljon parempi.

        Et sitten vatipää ole maistanut tuota saksalaista suolatönkköä, minulla se jäi maistamisasteelle, kilon paketin joutui heittämään mäkeen, ei sitä vieläkään ole ketutkaan syöneet.
        Ei ne tuoteselosteet sitten pidä kutiaan.


    • Oma mielipide

      Oma top3 ilman järjestystä:

      - Saarioinen - Grilliwurst Yrtti Bratwurst, melkein parempaa kun omatekoinen raakamakkara
      - Helsingin makkaratehdas - Lammasmerguez , mukavan mausteista
      - Kivikylä Huiluntuhti, standardiksi muodostunutta perusmättöö

      Kabanossien perusmassa on pahaa ja ei se siitä parane keskinkertaisella maustamisella, kuten makujen maailma sarjassa on tehty.

      • Kolbassoo

        "Kivikylä Huiluntuhti, standardiksi muodostunutta perusmättöö"

        Tuo Kivikylän Huiluntuhti on kyllä myös hyvää. Mahtuisi omalla listallani top 10:een.


    • ökjsfg

      HK Camping BBQ, lihapitoisuus 40%. Kuka vittu syö tuollaista paskaa, jossa on enemmän kamaraa, perunajauhoja ja jauhettua luuta kuin lihaa?

      Äly hoi!

      • Hiillostan pekkaa

        Makkara makkarana, ei niitä lihaisia kuivia tatinoita syö erkkikään, ostan possua kun haluan lihaa rilliin.
        Omat suosikit Hiillos ja Ukko-Pekka


      • ökjsfg
        Hiillostan pekkaa kirjoitti:

        Makkara makkarana, ei niitä lihaisia kuivia tatinoita syö erkkikään, ostan possua kun haluan lihaa rilliin.
        Omat suosikit Hiillos ja Ukko-Pekka

        Kuivia?? Oikeaan makkaraan kuuluu liha ja rasva, ei jauhot tai soijaproteiini. Et ilmeisesti ole sitten maistanut kunnollista makkaraa. Laitatko siihen grillaamaasi lihakimpaleeseenkin puolet jauhoja sekaan?


      • Perusrilleriä
        ökjsfg kirjoitti:

        Kuivia?? Oikeaan makkaraan kuuluu liha ja rasva, ei jauhot tai soijaproteiini. Et ilmeisesti ole sitten maistanut kunnollista makkaraa. Laitatko siihen grillaamaasi lihakimpaleeseenkin puolet jauhoja sekaan?

        Kuten sanottu makkara pitää maistua makkaralle ja liha lihalle.
        Kalliimpia ja lihapitoisuudeltaan korkeita makkaroita yritetty syödä monena kesänä ja kukaan ei niitä enää meillä rilliin halua, ei nuoret eikä ei niin nuoret.


      • LihaaGrilliin
        Perusrilleriä kirjoitti:

        Kuten sanottu makkara pitää maistua makkaralle ja liha lihalle.
        Kalliimpia ja lihapitoisuudeltaan korkeita makkaroita yritetty syödä monena kesänä ja kukaan ei niitä enää meillä rilliin halua, ei nuoret eikä ei niin nuoret.

        ... annas kun arvaan, ja ne grillitassut on sitten varmaankin se käsitys lihasta joka maistuu lihalle ?

        no makunsa kullakin, meillä ei muksut suostu syömään b-luokan makkaroita.

        Helatorstaina tehdään pulled porkia ja kunnon spareribsiä (ei mitään kämästä "rimpsuluuta") weberin smoky mountainilla ja lisukkeeksi kasvisvartaita, hampparisämpylöitä, coleslawia, bbq kastiketta ja perunasalaattia, kaikki omatekoisia toki, eiköhän se nälkä niillä lähde.


      • Rilli kuumaksi
        LihaaGrilliin kirjoitti:

        ... annas kun arvaan, ja ne grillitassut on sitten varmaankin se käsitys lihasta joka maistuu lihalle ?

        no makunsa kullakin, meillä ei muksut suostu syömään b-luokan makkaroita.

        Helatorstaina tehdään pulled porkia ja kunnon spareribsiä (ei mitään kämästä "rimpsuluuta") weberin smoky mountainilla ja lisukkeeksi kasvisvartaita, hampparisämpylöitä, coleslawia, bbq kastiketta ja perunasalaattia, kaikki omatekoisia toki, eiköhän se nälkä niillä lähde.

        Liha = kokolihaa...
        Pulledporkkia on syöty sen verran useasti tämän vuoden puolella, että nyt on meillä rillaamisen vuoro, kunhan tuo pieni jääkausi tuosta helpottaa joskus kesäkuulla.


    • Leipää ja sirkusta

      Campingit ja Hiillokset pitäis myydä leipätiskissä, koska niissä on enimmäkseen jauhoa!!!

    • lenkit bra

      Hakalan lenkki, pekonia,valkosipulia ja vahvaa emmentaalia. Vooliion 6 minuuttia,grilli ja maha huutaa armoo.

      • eiselihavaanohrat

        Kokeilkaa ryynimakkaraa grillattuna (hiiligrillillä) - sen savusteisuus vain korostuu hiilillä ja maku täydentyy. Pintaan tietenkin viillot ja pinta rapsakan ruskeaksi.


      • makkura
        eiselihavaanohrat kirjoitti:

        Kokeilkaa ryynimakkaraa grillattuna (hiiligrillillä) - sen savusteisuus vain korostuu hiilillä ja maku täydentyy. Pintaan tietenkin viillot ja pinta rapsakan ruskeaksi.

        Kyllä se vaikeeta on löytää kullekkin sopiva makkara, ainaskin jos haluaa grillatessa vähä naatiskella , eikä vaan vatsa täyteen ja äkkiä !


      • MakkaraaSuoleen
        makkura kirjoitti:

        Kyllä se vaikeeta on löytää kullekkin sopiva makkara, ainaskin jos haluaa grillatessa vähä naatiskella , eikä vaan vatsa täyteen ja äkkiä !

        Parasta saa kun tekee itse ison makkaramassa jakaa sen useampaan osaan jotka maustaa hieman eritavalla, saa sitten niin mummo kun mukulakin oman maun mukaista.


    • eipäs innostuta

      Tsot tsot
      Kyllä se on niin ettei mikään suomalainen makkara yllä edes top 50 listalle.
      Parhaat makkarat tehdään ihan muualla kuin Suomessa.

      • kylmekinosataan

        Maistappa Pajuniemen Helsinkiwurstia tai Wotkinsin pippurinakkeja. Ryynärit voisi myös lisätä grillattaviin - hakkaavat sorisot mennentullen.


    • Pintti Alexanderia

      Lammassuoleen pakatut virolaiset raakamakkarat sekä Saaremaa Õhtu grill. Virosta löytyy enimmäkseen hyvälaatuisia makkaroita, kunhan muistaa tarkistaa sisällysluettelon.

    • käbbänåssi

      noh, jos puhutaan ylempä luokkan suomitavis mäggärä niin se on HK Kabanossi eri maussa kuten juusto pekoni pippuri valkosipuli ymymymm, kaikki mahtavia makkaroita, kakkos ja kolmos sian ei tarvitse sortua

    • Kelpo Mies

      vain homot ottaa makkaran suuhun

      • sinähän...

        sen tiedät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe