Törkeä työpaikka, juonitteleva työnantaja

Läpeensä kyllästynyt

Olen täysi-ikäinen nuori nainen, joka tekee töitä kaikenlaista tavaraa myyvässä liikkeessä. Siellä on kuitenkin niin paljon pielessä, että olen alkanut harkita itseni irtisanomista. Listasin muutaman syyn, ja haluaisin mielipiteitä asiaan!

- Työkaverini saa paljon enemmän töitä siksi, että häntä voi pitää siellä palkattomana (koulun kautta työharjoittelussa). Hänellä on monia aamuvuoroja palkattomana ja lisäksi muutama iltavuoro palkallisena (minulla on töitä 2-3 päivänä viikossa ja kaikki iltavuoroja).
- Työnantaja on loukannut vakavasti ja henkilökohtaisesti minua ja minun lähipiiriäni. Isälleni hän on kertonut, kuinka olen hidas ja toimeton työntekijä, minulle hän haukkui lyttyyn kaverini, joka oli auttanut talkoissa: "Sitä ei kyllä enää oteta tänne! Se kusi kaiken ihan perseelleen." Samaiselle ystävälleni hän oli aiemmin hankkinut työpaikan, mutta kun ystäväni pahaa masennusta kokien joutui jättäytymään pois töistä, sain kuulla jälleen uudet haukut ystävästäni (oli pilannut työnantajani maineen yms).
- Jatkuva painostava ilmapiiri: omistajat eivät pane tikkua ristiin kaupan eteen, vaan olettavat että kaikki ruumiillinen työ teetetään alaisilla. Silti oletetaan, että hyllyjä pitäisi voida täyttää, kun takahuone on kuin pommin jäljiltä ja sille ei yksinäinen työntekijä vuoronsa aikana voi oikein mitään tehdä.
- Työnantaja luo työntekijöiden välille jännitteitä: hän kertoo työntekijälle A, että työntekijä B saa palkankorotuksen, mutta A ei saa kertoa B:lle siitä. Ja tämä tapahtui vain vähän aikaa sitten!
- Jos kertoo oman mielipiteensä, että homma kusee ja kusee aika pahastikin, se voi pahimmassa tapauksessa merkitä potkuja. Eli omaa suutani en voi avata tässä tilanteessa.

Mitä minun pitäisi nyt sitten tehdä? Minä olen itsekin masentunut, enkä jaksaisi työskennellä enää yhtään tällaisessa paikassa. Jos tällaisesta voi jonnekin valittaa, missä sen voi tehdä? Pitäisikö minun puhua työnantajilleni? Alan olla jo aika hukassa.
Kiitoksia vastauksista!

3

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otan osaa

      " Jos kertoo oman mielipiteensä, että homma kusee ja kusee aika pahastikin, se voi pahimmassa tapauksessa merkitä potkuja. Eli omaa suutani en voi avata tässä tilanteessa."

      Onko joku sanonut työnantajalle oman mielipiteensä vai ovatko kaikki aina olleet hiljaa ja kärsineet?

      Itse en jaksaisi tuollaisessa työpaikassa olla, ainakin varmaan sanoisin oman mielipiteeni. Sitä en takaa, etteikö siitä tulisi potkuja tai raivokohtausta, jos vaikka tälle työnantajalle ei ole koskaan aiemmin sanottu. Olisiko se niin paha juttu saada tuolta potkut?

      En tiedä, onko tuossa linkissä mitään mikä auttaisi, mutta se varmaan selviää. Voimia sinulle ja toivon että löydät seuraavaksi työpaikaksesi jotain parempaa.

      http://www.tyosuojelu.fi/fi/hairinta

    • Ota potkut

      Ota kuule ihmeessä potkut, jos siellä kerta sellaiset voi tulla tietystä menettelystä. Varsinkin jos koeaikaa on vielä jäljellä, niin ne potkut voi antaa laillisesti ilman perusteluja, "et vaan sovellu kyseiseen paikkaan" ja that's it! Tällä tavoin vältyt 3kk karenssilta, joka tulee takuuvarmasti, mikäli menet irtisanoutumaan itse.

      Työyhteisö ei kuulosta kovinkaan tervehenkiseltä, ilmeisesti työnantaja on jonku asteen luonnehäiriöinen persoona... olen ollut sellaisessa työpaikassa ja luojankiitos sain potkut koeajalla!

    • asdf324sadf

      kaikki luonnehäiriöiset... lapsia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2419
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2164
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      188
      2098
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1232
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      17
      1204
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe