potkulauta aikuisille

E.R.

Onko kenelläkään kokemusta aikuisten potkulaudasta? Paljonko sellainen maksaa ja mitä siinä kannattaisi olla? Olisi kiva kuulla mielipiteitänne, että onko sillä mukavaa ajaa.

11

4790

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sparkkis Stadista

      Kokemusta on kyllä, jos 60-luvulta peräisin oleva lasketaan? Sen jälkeen myös satunnaisesti lentokentältä (authorized personnel only), jossa näppärät kaverit askartelivat muutaman wanhan liiton potkulaudan.

      Olennaista potkulaudassa on rengaskoko ja jarrut. Sellaisella pikkupoikien nykylaudalla, jossa on onnettoman pienet pyörät, ei tee mitään. Tai no, voihan sillä leikkiä pihalla. Jos potkulaudassa on tarpeeksi isot ja hyvin rullaavat pyörät (laatulaakerit) ja luotettavat jarrut, niin se on varteenotettava laite liikkumiseen. Ja nyt puhutaan jo pitkistäkin matkoista.

      Helsingissä taisi olla eräs pikkupaja (Kaapelitehtaalla, jos oikein muistan), jossa tehtiin vankkoja ja ainakin päällisin puolin hyvännäköisiä aikuisille soveltuvia potkulautoja. Tekivät myös vähän erikoisempia fillareita samassa pajassa. En tiedä toimiiko vielä?

    • Sparkkis Stadista

      ESLA näköjään tekee Suomessa isorenkaisia, aikuisille tarkoitetuja potkulautoja. Siis sama paja, joka valmistaa perinteisiä potkukelkkoja. Vaikuttavat asiallisilta peleiltä nuo sparkkiksetkin. Kantavuus 120 kg, hyvät jarrut, riitävän kokoiset renkaat yms. Hinnaksi ilmoittivat 349 € ja hinta sisältää toimituksen kotiovelle.

      Juoksijat käyttävät harjoittelussaan noita em. potkulautoja. Rasittavuus (kalorinkulutus) kuulemma 25-30 % enemmän kuin fillarilla. En tosin tiedä minkälaiseen pyörään ovat verranneet, tai muutenkaan mitään tarkempaa siitä miten ovat noihin lukuihin päätyneet.

      Mutta, nuo ainakin vaikuttavat asiallisilta potkulaudoilta.

      • 7+11

        no eslan tuotteissa nyt ylipäänsä ei ole kehumista ja tuo eslan potkulauta ei kovin hyvin vastaa normaalin aikuisen tarpeita.


    • 7+11

      potkulautana voidaan pitää niin monenlaisia välineitä, että kysymys kaipaa sen oslata tarkennusta. eli minkä tyyppistä potkulautaa harkitset?

    • 7+11
      • E.R.

        kiitos neuvoista. En oikein tykkää ajaa pyörällä ja menisin mielummin potkulaudalla. En tiedä paljoakaan noista kapistuksista, mutta ne näyttävät menevän aika kevyesti. Ajattelin käyttää potkulautaa siis pyörän sijasta.


    • Haykey

      Tein itse.
      Vuonna 2000 olin kuntoutumassa pahastaonnettomuudesta täällä Aotearoassa. Suomen reissulla bongasin yhden Turusen vuokraamassa Eslan 4-pyöräistä potkupyörää Eirassa. Testasin sen silloin ja myöhenmin tilasin sen mulle Christchurchiin.
      En ollut töysin tyytyväinen sen toimintaan joten suunnittelin oman, www.slida.orconhosting.net.
      Niitä tuli tehtyä tusinan verran ja pari vuotta sitten tein ekan kolmipyöräisen mallin. Tämä kolmipyörä "scootboard"on tosi näppärä ja kuljettaa myös minun rinkan ja läppärirepun minun ulkomaan reissuilla.
      Pitäis perustaa firma ja alkaa niitä tekemään tosissaan kun kukaan muu ei ole tehnyt sellaista kun tuo mun kolmipyörä.

    • Lourdon.

      Ite ostin Tammiston Cittarista potkupyörän joka maksoi 50 euroa.... oli poistomyynnissä. norm. hinta 150 euroa. On toiminut hyvin ja tullut paljon tehtyä lenkkejä sillä. Hyvää liikuntaa juoksun ja pyöräilyn ohella. Edessä 26 tuumainen rengas ja takana 20 tuumainen rengas. Olen nähnyt kadulla myös sellaisia potkulautoja, joissa takana on myös 26 tuumainen rengas. en vain tiedä, mistä sellaisia saa.

    • ihmettelen09
    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe