kuinka paljon suolaa laitetaan lohifileeseen kun se savustetaan sähkösavustimessa?
merisuolaa vai tavallista ?
suolataanko vasta kun laitetaan savustimeen?
savulohi !
20
1149
Vastaukset
- jälkheen päin
Suolaa vasta kun otat sen savustimesta.
- opetteleva!
ripottelenko vain pinnalle hienoasuolaa?
- Tee näin
Kalan savustuksen aikana kiehautat fileen määrästä/painosta riippuen noin 1,5 litraa vettä kuumaksi ja sekoitat siihen 1-2dl karkeaa merisuolaa. Kun file tai kalan palat ovat savustettu siirrät ne ko suolaliemeen noin 6 minuutiksi. Sitten nostat kalan liemestä tarjottimelle ja valuttelet ylimääräiset nesteet vielä tarjottimelta pois. Päälle vielä silputtua tilliä. Onnistuu varmasti ja muutaman kerran jälkeen opit maistamaan oikean suolaisuuden.
- opetteleva!
kiitti vaan neuvosta.
eiköhän minusta tule mestari,kun vähän harjoittelen. - muik ku
Tuo on muuten tosi kätevä tapa varsinkin pienempien savukalojen suolaamiseen.
- jotain_jiitä
Älä ny hiisi vie uita niitä suolavedessä enää savustuksen jälkeen. Siinähän liuottelet samalla kalasta veke aromit, ja muutenkin tuote vettyy.
Aina suolaa ensin, joko kylpysuolauksella tai sit karkealla merisuolalla, jota ripotellaan reippaalla kädellä kalan päälle ja jätetään kylmään suolaantumaan. Juuri ennen savustusta pyyhit ylimääräisen suolan pois. - ei ny sentään
jotain_jiitä kirjoitti:
Älä ny hiisi vie uita niitä suolavedessä enää savustuksen jälkeen. Siinähän liuottelet samalla kalasta veke aromit, ja muutenkin tuote vettyy.
Aina suolaa ensin, joko kylpysuolauksella tai sit karkealla merisuolalla, jota ripotellaan reippaalla kädellä kalan päälle ja jätetään kylmään suolaantumaan. Juuri ennen savustusta pyyhit ylimääräisen suolan pois."jätetään kylmään suolaantumaan"
Tuota virhettä ei pidä ikinä tehdä!
Jos haluat kalan maistuvan vanhalta, niin ilman muuta suolaat sen "etukäteen".
Aloittaja on luultavasti savustamassa kaupan härskiintynyttä filettä, jolloin suolaaminen on muutenkin enää sivuseikka, koska makupeli on jo menetetty.
Kaikkien ruokien suolaus pitää tehdä vasta "viime tinkaan".
Säilöntä on eri asia ja säilötyt ruoat pitää käsitellä muutenkin ennen nauttimista, ks. vaikka lipeäkala. - kiderakenne
Tuohon tarkoitukseen pitäisi kelvata myös hieno suola, joka liukeneekin nopeammin. Säilöntähommiin ei ilmeisesti pitäisi käyttää jodipitoista suolaa? Mikä lienee syynä siihen?
- kotikokkikolmonen
jotain_jiitä kirjoitti:
Älä ny hiisi vie uita niitä suolavedessä enää savustuksen jälkeen. Siinähän liuottelet samalla kalasta veke aromit, ja muutenkin tuote vettyy.
Aina suolaa ensin, joko kylpysuolauksella tai sit karkealla merisuolalla, jota ripotellaan reippaalla kädellä kalan päälle ja jätetään kylmään suolaantumaan. Juuri ennen savustusta pyyhit ylimääräisen suolan pois.Sun kalojas en söis! Totta helvetissä kala suolataan kypsänä.
- Seemanni
jotain_jiitä kirjoitti:
Älä ny hiisi vie uita niitä suolavedessä enää savustuksen jälkeen. Siinähän liuottelet samalla kalasta veke aromit, ja muutenkin tuote vettyy.
Aina suolaa ensin, joko kylpysuolauksella tai sit karkealla merisuolalla, jota ripotellaan reippaalla kädellä kalan päälle ja jätetään kylmään suolaantumaan. Juuri ennen savustusta pyyhit ylimääräisen suolan pois.Juurikin noin, mutta voit käyttää toki hienoakin merisuolaa samoin, mutta se imeytyy nopeammmin koska se sulaa nopeammin kuin karkea suola.
Kala kannattaa aina pyyhkiä kuivaksi pinnaltaan ennen savustukseen laittoa.
- vain niin
KYSYN Miten sinä esim:suolaat kokonaisen n.2-3kg k-lohen savustuksen jälkee mutta fileen voi suolata heti savustuksen jälkeen.
- Tee näin
Ohje yllä ketjussa. Laita vaan se kokonainen kalakin sinne suolaliuokseen. Liuoksen suolaisuutta voi tarvittaessa hieman nostaa tai pidentää aikaa. Takaan, että toimii kokonaisellakin kalalla.
Tällä mennään meillä ja varmaankin 50% vieraista kertovat, että eivät ole koskaan syöneet näin hyvää savukalaa. Toki tuo 50% ei ole varmaan koskaan maistanut muuta kuin savukalaa vakuumista tai kylmästä kaupan tiskiltä. Savukala on parasta nauttia heti valmistuttuaan. Ylimääräisistä paloista sitten teette erilaisia kylmiä tahnoja ja levitteitä leivälle/perunalle yms.
- jotain_jiitä
Siis tosta mä en saa koppia, että ensin savustetaan hyvä maku ja rakenne pintaan ja sit fisu pistetään kylpyyn vettymään ja tarjolle. Ei tollanen nopee kylpy vie suolaa sen kummemmin sisälle kuin vaikka savustuksen jälkeen pinnalle ripoteltu sormisuola, jos on ihan pakko pistää suola vasta savun jälkeen.
- kuiva suolaa
Tuossa olet kyllä sikäli väärässä, että kun savustus kuivattaa kalaa, niin se imaisee sisäänsä saman verran kun mitä on savustuksessa menettänyt.
Itse kyllä suosin kuivasuolausta. - ikänsä savustanut
Sehän nyt tiedetään, ettei rasvainen kala imaise sisäänsä vettä tipan vertaa. Pintaan ja syiden väliin se jää, josta se sitten kivasti valuu lautaselle.
Nyt joku roti hommaan ja loppu tollaselle valmiin tuotteen kylvettämiselle.- aikansa kaikkea
" loppu tollaselle valmiin tuotteen kylvettämiselle. "
Suolaamaton 'tuote' ei ole varsinaisesti valmis.
Suomalaisilla on vanhasta tottumuksesta tapana pilata ruoka väärällä ja liiallisella suolan käytöllä. Saa perinnettä toki jatkaa. Suita on monia - ja kaikki eivät valita.
Mutta kannattaako suolata ns. käsivaralla ja tunteella, jos on mahdollista saada haluttu lopputulos ajatusmallia muuttamalla?
Kerralla ja aina oikein. - ei mutua
Olet sitten nukkunut fyssan tunnilla vai ?
- Suomenmieli
Onhan se niin, että jos on pitkän ikänsä tehnyt jonkun homman päin he?vettiä, vaikea sitä on myöntää, ja vielä vaikeampi mitä yksinkertaisempi asia.
- savu1
Onko kellään kokemusta Motonetin putkimallin sähkösavustimesta?
http://www.motonet.fi/fi/tuote/546628/Sahkosavustin-1100-W-putkimalli - Seemanni
Nimimerkille "Tee näin" sanoisin, sinulla on äärimmäisen kohteliaat vieraat jos ovat pitäneet tavallasi suolatusta savukalasta. Halstratut silakat ja muikut voidaan käyttää suolavedessä, ei isompia kaloja ole tarpeen kylvettää.
Olen myöskin erimieltä juuri uunista otetun kalan mausta. Tunnin puolentoista kuluttua uunista oton jälkeen kala on saanut sen hienon savunmaun tasaisesti itseensä, eli kalan voi vaikka peittää kevyesti ja antaa tekeytyä sen niin maku vain paranee.
Itse suolaan savustettavan kalan edellisenä iltana kevyesti hienolla merisuolalla ja laitan kalan pakettiin jääkaappiin. Näin suolautuminen tapahtuu rauhallisesti ja tasaisesti koko kalan joka kohdasta.
Ennen savustusta kala otetaan huoneenlämpöön parituntia ennen toimenpidettä. Kuivataa huolellisesti talouspaperilla joka puolelta, koko kala myös sisältä. Kala on valmis kun selkäevä irtoaa helposti vedettäessä.
Putkisavustin toimii vallan mainiosti myös se Bilteman!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023