Laktoositon maito pistää mahan sekaisin, tavallinen ei

maitoonhyvää

Tuli ostettua ensimmäistä kertaa purkki Valion laktositonta "maitojuomaa", kun kaikki tavallinen maito oli kaupasta loppunut.

Vatsa ei näköjään kestä sitä ollenkaan, jo ihan pieni määrä alkaa vääntämään todella kipeästi mahassa.

Tavallisesti juon sitä ihan tavallista täysmaitoa (punainen purkki), eikä siitä tule yhtään mitään oireita vaikka joisi koko litran tonkan kerralla.

Mistä moinen johtuu? En ole näitä maito/laktoosi asioita koskaan tarkemmin tutkinut tai miettinyt.
laktoosi intoleransista ei liene kyse, kun se on tuosta "maitojuomasta" pilkottu joksikin muuksi sokeriksi. Ja kerran tavallista maitoa ja muita maitotuotteita pystyy käyttämään ihan miten paljon vaan.

11

645

  Vastaukset

  • Itse juon vain luomuTÄYSmaitoa, koska kaikki muut maidot laittaa vatsan kuralle, maistuvat pahalle ja keräävät ilmaa suolistoon. Tosin en juomalla juo maitoa, kuin aika harvakseltaan. Piimä on kesällä parempaa.

   • Luomu täys maitoa kestää minunkin maha vittuilematta. Ja piimää. Kaikista laktoosittomista ja hyla maidoista paskat mennee housuun. Ja laktoositoleranssi ollu aina. Käsittelevät meijereissä tahalleen, päin vittua nuo maijjot, että saisivat kalliilla myyvä maitovammasille erikoistuotteita. Valion perkele on tässä asiassa uran uurtajana ja kusettajana ollu alusta asti. Paska Valion oon laittanu poikottiin. Haistakaa kaikki Valiolaiset pitkä vittu!


   • Vitun Valio kirjoitti:

    Luomu täys maitoa kestää minunkin maha vittuilematta. Ja piimää. Kaikista laktoosittomista ja hyla maidoista paskat mennee housuun. Ja laktoositoleranssi ollu aina. Käsittelevät meijereissä tahalleen, päin vittua nuo maijjot, että saisivat kalliilla myyvä maitovammasille erikoistuotteita. Valion perkele on tässä asiassa uran uurtajana ja kusettajana ollu alusta asti. Paska Valion oon laittanu poikottiin. Haistakaa kaikki Valiolaiset pitkä vittu!

    Jos päässä on vikaa, ei se maidonjuonnilla parane eikä pahene, ihan sama millaista maitoa.


   • K.I. Minkinen kirjoitti:

    Jos päässä on vikaa, ei se maidonjuonnilla parane eikä pahene, ihan sama millaista maitoa.

    Olet tämän varnasti omakohtaisesti kokenut.


  • kun ajattelen maitoa paskannan housuun

  • Rasvaisempi maito kulkee hitaammin suolessa, joten pystyt juomaan sitä, jos sinulla on yhtään laktaasientsyymejä. Rasvaton maito on pahinta sellaiselle, jolla laktaasientsyymit ovat vähissä.

   Itse käytän luomutäysmaitoa, eikä se aiheuta mitään vatsavaivoja minulle. Ei näköjään myöskään nosta kolesterolia, vaikka rasvapitoisuus onkin korkea!

  • En koskaan le juonut maitoa, vaan lisään kahviin Aitoa Maitoa

  • Jos on laktoosi-intoleranssi niin kannattaa juoda kasvipohjaisia "maitoja". Niitä löytyy kauppojen hyllystä jossa on erikoisjuomat.

   • Kasvipohjaiset maidot pitäisi valmistaa itse, jotta ne olisi terveellisiä. En jaksa nähdä vaivaa. Soija on myrkkyä ihmisen elimistölle, kaura ja manteli ok.


  • Meijerit rahastavat laktoosittomia tuotteilla vaikka vain noin17 %niitä osittain tarvitsee. Me jotka emme yli prosessoituja laktoosittomia tuotteita tarvitse joudumme tyytymään tilanteeseen koska ihmisille on luotu mielikuva että ne sopivat kaikille ja niitä ostetaan varalta. Voisin lyödä vetoa että muutaman vuoden päästä tästä johtuen Suomessa lisääntyy niiden henkilöiden määrä jotka eivät voi käyttää maitotuotteita.

   • Hyla ja laktoosittomat tuotteet maistuvat pahalta kuten rasvaton maitokin. Prosessoituja eli käsiteltyjä. Margariinit ja jäätelöt kuuluvat samaan tekoruoka sarjaan samoin keinomakeutusaineet.
    Eläimen lihalle ei ole korviketta. Soija ym kasvispöperöt ja eksoottiset mausteet ja ainekset eivät sovi eurooppalaisille.
    Ravitsemustieto kuuluu sivistykseen. Ihminen joka käyttää rasvatonta maitoa ja muita kevyt tuotteita,keinomakeutettuja,margariinia mutta syö vehnäjauhoista ja sokerist tehtyjä ruokia kuten pastaa,pullaa,karkkeja,alkoholia,suklaata,suklaata grilli roska ruokia,alkoholia ei ole hyvinvoiva eikä terve. Jos ruoka ei ole tasapainoista niin syö inhottavia ruokia ja paino nousee.
    Huvittavaa kun nuoret tytöt ovat muka kasvisruokavaliolla ja ostavat kuitenkin kaikkea makeita ruokia suklaata,alkoholia ja kas pian onkin valtava ylipaino ongelma.
    Rasvaa vaarallisempaa ruokaa on sokeri ja vehnäjauhoista tehty ruoka koska ne lisää haiman insuliinin eritystä huomattavasti. Rasva ja liha eivät käytä insuliinia niin paljon eikä niitä voi syödä kerralla kovin paljon koska kylläisyys tulee pian ja estää syömästä liikaa.
    Vähärasvaisessa lihassa ei ole paljon kaloreita eikä eläinperäistä lihaa voi syödä kerralla liikaa.
    Sokeri ja vehnä ym viljatuotteet ja alkoholi lihottavat jos syö liikaa ja ne ovat suurin ylipainon ja diabeteksen syy.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   120
   6403
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   184
   4484
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   219
   1607
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   91
   1257