Rypsiöljystä huono olo

Oliiviöljy kunniaan

Ei tarvitse tietää syönneensä rypsiöljypitoista ruokaa kun sen vääjäämättä huomaa.Enkä ole ainoa, sillä monella tutulla on samoja tuntoja. Kun aloin tutkimaan rypsiöljyyn liittyviä artikkeleita en voi sanoa yllättyneeni kun rypsiöljy paljastuikin melkoiseksi myrkyksi. Valitettavan moni ravintola kuitenkin käyttää rypsiöljyä ruuanlaitossaan. Niin - onhan se tietty edullisempaa, mutta aiheuttaa asiakkaalle usein epämukavan olon.

Kysyisinkin nyt vaan ihan täälläkin, onkohan muille rypsiöljy aiheuttanut ongelmia?Tai epäileekö joku sellaista?

14

2025

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjnjn

      En ole huomannut mitään eroja öljyijen välittömissä vaikutuksissa.
      Määrä ratkaisee on sitten mitä öljyä tahansa.

    • uoma

      Ei mitään "oloja" vaikka olen käyttänyt rypsiöljyä pääasiallisena ruoanlaittorasvana jo useita vuosia päivittäin.
      Varmaan jos rypsiöljy olisi myrkkyä olisin kuollut jo kauan sitten.

    • iIIuminatus

      eiks rypsistä ole se haitallinen erukahappokin saatu jalostettua poies jo aikapäiviä sitten..?

      • olkaa varuillanne

        Keskeisin ero jäi jusseilta tietenkin tarkoituksella mainitsematta mutta jonka voit rypsipellon reunalla havaita. Näet maajussin MYRKYTYS-traktorin jäljet.

        MYRKKY eli neonikotiinit, jotka ovat tappaneet myös jo mehiläiset ja ampiaiset, jyllää sinunkin vatsassasi.

        Jussin myrkyt ei tietenkään heti "tapa" muuta kuin hyönteiset lähiympäristöstäkin mutta hiipuvat oireet on sitäkin pahemmat. Lue palstan artikkeli:

        "tehotuotantopöperö vie terveytesi"

        autismia, alzheimeria ja mitä kaikkia niitä onkaan, huumeongelmista nyt puhumattakaan. Kiittäkää tehotuotettua ravintoköyhään mutta myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.


    • ihkutolliainen

      En usko suomalaisen rypsiöljyn olevan myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.
      Vai on huumeongelmakin jo ruuasta johtuva :)

    • TorstiTorsti

      Mulla tulee kanssa pahaa oloa, mutta vasta kun sitä öljyä on ollut paljon siinä ruoassa. Ja veikkaan että sama kuvottava olo tulisi myös oliiviöjylläkin. Johtuu vain liiasta rasvan määrästä.

    • tasapuolista

      Aloittaja on taitanut lukea pullon etiketin huolimattomasti. Taisi olla koskenkorvaa. Näitä kaupunkilegendoja aina liikkuu ja Italian pojat tienaa. Minäkin syön vain italialaisia kantarelleja. Suomalaiset saa mahan kuralle.

    • Useiden ruokaöljyjen ongelmana on herkkä hapettuminen. Mitä enemmän öljyssä on monityydyttämättömiä rasvahappoja, sen herkemmin se hapettuu. Mikäli öljyssä oln runsaasti E-vitamiinia ja vaikkapa karotiineja ehkäisevät ne hapettumista tehokkaasti.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16637706

    • Hörhöallergikko

      Halveksin sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät ulkomailla tuotettua öljyä tms. tuotetta, vaikka tarjolla olisi suomalainen versio. Sietää tullakin paha olo, se on paha olo siitä miten epäeettisesti elät ja mitä teet tämän ainutlaatuisen maapallon ekologialle.

    • Fillerr

      Rypsiöljy on tosiaan kammottavaa niin maultaan kuin ominaisuuksiltaan. Siis ruoka-aineena. Diesel-moottorien polttoaineeksi se ehkä sopii. Tuotantokin on kovin kyseenalaista, kun Suomessa rypsinviljelijät myrkyttävät maatalousministeriön luvalla siinä ohessa mehiläisetkin. Ekologisesti haitallisempaa viljelykasvia kuin rypsi, on vaikea löytää.

      Parempi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, joka paitsi maistuu paremmalta ja on ihmiselle terveellisempää, ei myöskään tuotannollaan kuormita luontoa läheskään samassa määrin.

      • olenkoolio

        No ei tasan pidä paikkaansa - kokeilin kerran miedon makuisella Knossos-oliiviöljyllä paistaa munakkaan ja maku ei ollut hyvä vaan jotenkin tunkkainen, joten jatkossakin käytän rypsi-öljyä paistamiseen.

        Salaattehiin ja kuumentamista vailla oleviin ruokiin toki käytän Knossosta, joka on maultaan parhaimpia oliivi-öljyjä, mutta paistamisen teen rypsi-öljyllä tai voilla.

        Öljyjen maku muuttuu kuumennettaessa ja siksi kannattaa käyttää neutraaleja öljyjä ruokia paistaessa ja näin ruoan maku on lähellä alkuperäistä.


    • minäkintiedän

      Älkää käyttäkö ulkomailta tuotuja öljyjä tai mitään muutakaan, jonka voi korvata suomalaisella tuotteella! Ajatelkaa maailman meriä, miten kuljetukset saastuttaa ja linnut ja vesieläimet kuolee. Sama koskee lentorahteja. Ei oliiviöljylle! Se se vasta saastuttaa. Lähiruokaa pitää olla.

    • Anonyymi

      Rapsiöljystä ainakin huono olo tulee, olen nimittäin käyttänyt jonkin aikaa leipomiseen sellaista margariiniä, joka sisältää voita sekä rapsiöljyä ja olen ihmetellyt etovaa oloa. Rypsiöljy on kyllä osana levitteissä joita käytän mutta se ei aiheuta oireita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      184
      8495
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4608
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4158
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      58
      3679
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3166
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2930
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2636
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      38
      2404
    9. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2093
    10. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      29
      2076
    Aihe