Ei tarvitse tietää syönneensä rypsiöljypitoista ruokaa kun sen vääjäämättä huomaa.Enkä ole ainoa, sillä monella tutulla on samoja tuntoja. Kun aloin tutkimaan rypsiöljyyn liittyviä artikkeleita en voi sanoa yllättyneeni kun rypsiöljy paljastuikin melkoiseksi myrkyksi. Valitettavan moni ravintola kuitenkin käyttää rypsiöljyä ruuanlaitossaan. Niin - onhan se tietty edullisempaa, mutta aiheuttaa asiakkaalle usein epämukavan olon.
Kysyisinkin nyt vaan ihan täälläkin, onkohan muille rypsiöljy aiheuttanut ongelmia?Tai epäileekö joku sellaista?
Rypsiöljystä huono olo
14
1826
Vastaukset
- lkjnjn
En ole huomannut mitään eroja öljyijen välittömissä vaikutuksissa.
Määrä ratkaisee on sitten mitä öljyä tahansa. - uoma
Ei mitään "oloja" vaikka olen käyttänyt rypsiöljyä pääasiallisena ruoanlaittorasvana jo useita vuosia päivittäin.
Varmaan jos rypsiöljy olisi myrkkyä olisin kuollut jo kauan sitten. - iIIuminatus
eiks rypsistä ole se haitallinen erukahappokin saatu jalostettua poies jo aikapäiviä sitten..?
- olkaa varuillanne
Keskeisin ero jäi jusseilta tietenkin tarkoituksella mainitsematta mutta jonka voit rypsipellon reunalla havaita. Näet maajussin MYRKYTYS-traktorin jäljet.
MYRKKY eli neonikotiinit, jotka ovat tappaneet myös jo mehiläiset ja ampiaiset, jyllää sinunkin vatsassasi.
Jussin myrkyt ei tietenkään heti "tapa" muuta kuin hyönteiset lähiympäristöstäkin mutta hiipuvat oireet on sitäkin pahemmat. Lue palstan artikkeli:
"tehotuotantopöperö vie terveytesi"
autismia, alzheimeria ja mitä kaikkia niitä onkaan, huumeongelmista nyt puhumattakaan. Kiittäkää tehotuotettua ravintoköyhään mutta myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.
- ihkutolliainen
En usko suomalaisen rypsiöljyn olevan myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.
Vai on huumeongelmakin jo ruuasta johtuva :) - TorstiTorsti
Mulla tulee kanssa pahaa oloa, mutta vasta kun sitä öljyä on ollut paljon siinä ruoassa. Ja veikkaan että sama kuvottava olo tulisi myös oliiviöjylläkin. Johtuu vain liiasta rasvan määrästä.
- tasapuolista
Aloittaja on taitanut lukea pullon etiketin huolimattomasti. Taisi olla koskenkorvaa. Näitä kaupunkilegendoja aina liikkuu ja Italian pojat tienaa. Minäkin syön vain italialaisia kantarelleja. Suomalaiset saa mahan kuralle.
Useiden ruokaöljyjen ongelmana on herkkä hapettuminen. Mitä enemmän öljyssä on monityydyttämättömiä rasvahappoja, sen herkemmin se hapettuu. Mikäli öljyssä oln runsaasti E-vitamiinia ja vaikkapa karotiineja ehkäisevät ne hapettumista tehokkaasti.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16637706- Hörhöallergikko
Halveksin sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät ulkomailla tuotettua öljyä tms. tuotetta, vaikka tarjolla olisi suomalainen versio. Sietää tullakin paha olo, se on paha olo siitä miten epäeettisesti elät ja mitä teet tämän ainutlaatuisen maapallon ekologialle.
- Fillerr
Rypsiöljy on tosiaan kammottavaa niin maultaan kuin ominaisuuksiltaan. Siis ruoka-aineena. Diesel-moottorien polttoaineeksi se ehkä sopii. Tuotantokin on kovin kyseenalaista, kun Suomessa rypsinviljelijät myrkyttävät maatalousministeriön luvalla siinä ohessa mehiläisetkin. Ekologisesti haitallisempaa viljelykasvia kuin rypsi, on vaikea löytää.
Parempi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, joka paitsi maistuu paremmalta ja on ihmiselle terveellisempää, ei myöskään tuotannollaan kuormita luontoa läheskään samassa määrin.- olenkoolio
No ei tasan pidä paikkaansa - kokeilin kerran miedon makuisella Knossos-oliiviöljyllä paistaa munakkaan ja maku ei ollut hyvä vaan jotenkin tunkkainen, joten jatkossakin käytän rypsi-öljyä paistamiseen.
Salaattehiin ja kuumentamista vailla oleviin ruokiin toki käytän Knossosta, joka on maultaan parhaimpia oliivi-öljyjä, mutta paistamisen teen rypsi-öljyllä tai voilla.
Öljyjen maku muuttuu kuumennettaessa ja siksi kannattaa käyttää neutraaleja öljyjä ruokia paistaessa ja näin ruoan maku on lähellä alkuperäistä.
- minäkintiedän
Älkää käyttäkö ulkomailta tuotuja öljyjä tai mitään muutakaan, jonka voi korvata suomalaisella tuotteella! Ajatelkaa maailman meriä, miten kuljetukset saastuttaa ja linnut ja vesieläimet kuolee. Sama koskee lentorahteja. Ei oliiviöljylle! Se se vasta saastuttaa. Lähiruokaa pitää olla.
- Anonyymi
Rapsiöljystä ainakin huono olo tulee, olen nimittäin käyttänyt jonkin aikaa leipomiseen sellaista margariiniä, joka sisältää voita sekä rapsiöljyä ja olen ihmetellyt etovaa oloa. Rypsiöljy on kyllä osana levitteissä joita käytän mutta se ei aiheuta oireita.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12651Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1481198Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491105- 125979
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205921Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13825- 39812