Rypsiöljystä huono olo

Oliiviöljy kunniaan

Ei tarvitse tietää syönneensä rypsiöljypitoista ruokaa kun sen vääjäämättä huomaa.Enkä ole ainoa, sillä monella tutulla on samoja tuntoja. Kun aloin tutkimaan rypsiöljyyn liittyviä artikkeleita en voi sanoa yllättyneeni kun rypsiöljy paljastuikin melkoiseksi myrkyksi. Valitettavan moni ravintola kuitenkin käyttää rypsiöljyä ruuanlaitossaan. Niin - onhan se tietty edullisempaa, mutta aiheuttaa asiakkaalle usein epämukavan olon.

Kysyisinkin nyt vaan ihan täälläkin, onkohan muille rypsiöljy aiheuttanut ongelmia?Tai epäileekö joku sellaista?

14

1826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjnjn

      En ole huomannut mitään eroja öljyijen välittömissä vaikutuksissa.
      Määrä ratkaisee on sitten mitä öljyä tahansa.

    • uoma

      Ei mitään "oloja" vaikka olen käyttänyt rypsiöljyä pääasiallisena ruoanlaittorasvana jo useita vuosia päivittäin.
      Varmaan jos rypsiöljy olisi myrkkyä olisin kuollut jo kauan sitten.

    • iIIuminatus

      eiks rypsistä ole se haitallinen erukahappokin saatu jalostettua poies jo aikapäiviä sitten..?

      • olkaa varuillanne

        Keskeisin ero jäi jusseilta tietenkin tarkoituksella mainitsematta mutta jonka voit rypsipellon reunalla havaita. Näet maajussin MYRKYTYS-traktorin jäljet.

        MYRKKY eli neonikotiinit, jotka ovat tappaneet myös jo mehiläiset ja ampiaiset, jyllää sinunkin vatsassasi.

        Jussin myrkyt ei tietenkään heti "tapa" muuta kuin hyönteiset lähiympäristöstäkin mutta hiipuvat oireet on sitäkin pahemmat. Lue palstan artikkeli:

        "tehotuotantopöperö vie terveytesi"

        autismia, alzheimeria ja mitä kaikkia niitä onkaan, huumeongelmista nyt puhumattakaan. Kiittäkää tehotuotettua ravintoköyhään mutta myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.


    • ihkutolliainen

      En usko suomalaisen rypsiöljyn olevan myrkkyjäämäistä tehotuotantopöperöä.
      Vai on huumeongelmakin jo ruuasta johtuva :)

    • TorstiTorsti

      Mulla tulee kanssa pahaa oloa, mutta vasta kun sitä öljyä on ollut paljon siinä ruoassa. Ja veikkaan että sama kuvottava olo tulisi myös oliiviöjylläkin. Johtuu vain liiasta rasvan määrästä.

    • tasapuolista

      Aloittaja on taitanut lukea pullon etiketin huolimattomasti. Taisi olla koskenkorvaa. Näitä kaupunkilegendoja aina liikkuu ja Italian pojat tienaa. Minäkin syön vain italialaisia kantarelleja. Suomalaiset saa mahan kuralle.

    • Useiden ruokaöljyjen ongelmana on herkkä hapettuminen. Mitä enemmän öljyssä on monityydyttämättömiä rasvahappoja, sen herkemmin se hapettuu. Mikäli öljyssä oln runsaasti E-vitamiinia ja vaikkapa karotiineja ehkäisevät ne hapettumista tehokkaasti.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16637706

    • Hörhöallergikko

      Halveksin sellaisia ihmisiä, jotka käyttävät ulkomailla tuotettua öljyä tms. tuotetta, vaikka tarjolla olisi suomalainen versio. Sietää tullakin paha olo, se on paha olo siitä miten epäeettisesti elät ja mitä teet tämän ainutlaatuisen maapallon ekologialle.

    • Fillerr

      Rypsiöljy on tosiaan kammottavaa niin maultaan kuin ominaisuuksiltaan. Siis ruoka-aineena. Diesel-moottorien polttoaineeksi se ehkä sopii. Tuotantokin on kovin kyseenalaista, kun Suomessa rypsinviljelijät myrkyttävät maatalousministeriön luvalla siinä ohessa mehiläisetkin. Ekologisesti haitallisempaa viljelykasvia kuin rypsi, on vaikea löytää.

      Parempi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä, joka paitsi maistuu paremmalta ja on ihmiselle terveellisempää, ei myöskään tuotannollaan kuormita luontoa läheskään samassa määrin.

      • olenkoolio

        No ei tasan pidä paikkaansa - kokeilin kerran miedon makuisella Knossos-oliiviöljyllä paistaa munakkaan ja maku ei ollut hyvä vaan jotenkin tunkkainen, joten jatkossakin käytän rypsi-öljyä paistamiseen.

        Salaattehiin ja kuumentamista vailla oleviin ruokiin toki käytän Knossosta, joka on maultaan parhaimpia oliivi-öljyjä, mutta paistamisen teen rypsi-öljyllä tai voilla.

        Öljyjen maku muuttuu kuumennettaessa ja siksi kannattaa käyttää neutraaleja öljyjä ruokia paistaessa ja näin ruoan maku on lähellä alkuperäistä.


    • minäkintiedän

      Älkää käyttäkö ulkomailta tuotuja öljyjä tai mitään muutakaan, jonka voi korvata suomalaisella tuotteella! Ajatelkaa maailman meriä, miten kuljetukset saastuttaa ja linnut ja vesieläimet kuolee. Sama koskee lentorahteja. Ei oliiviöljylle! Se se vasta saastuttaa. Lähiruokaa pitää olla.

    • Anonyymi

      Rapsiöljystä ainakin huono olo tulee, olen nimittäin käyttänyt jonkin aikaa leipomiseen sellaista margariiniä, joka sisältää voita sekä rapsiöljyä ja olen ihmetellyt etovaa oloa. Rypsiöljy on kyllä osana levitteissä joita käytän mutta se ei aiheuta oireita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2651
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1198
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      125
      979
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    9. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe