Kanan halpuus

syökää kanaa

Ruoka kallistuu vuosi vuodelta mutta kana se on aina halpaa. Onko tuotantoa niin paljon vai kasvaako tipuja kuin lehtiä vai mistä johtuu? Etenkin kanankoivet, kanasiivet ja muut on muihin liha-aineksiin verrattuna ihmeen halpaa, ja kuitenkin täyttä lihaa ja proteiinia, ei mitään rustomoskaa. Rintapalat sitten erikseen.

10

2870

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaamakka

      Ai halpaa???
      Maustamattomat rintaleikkeet yms ihan törkeän kalliita!!!!!

      Toki valmiiksi maustettuja,huonolaatuisia suikalepakkauksia saa halvalla,mutta....

      Itse söisin kanaa tai kalkkunaa jos 400-500 gramman rasian maustamatonta saisi noin 3 euroon. Silloin lopettaisin muun lihan syönnin lähes tyystin.

      Nyt voin vain haaveilla ja ostaa kun tarjous sattuu kohdalle.Enkä aina silloinkaan,ellei tarjous ole reilu....

      Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

      Minusta terveellisen lihan ALV:tä pitäisi laskea roimasti ja muiden nostaa vastaavasti.
      Sama pätee kalaan. Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas.
      Ja sama pätee kasviksiin ja juureksiin...

      Valtiovallan päätöksellä saataisiin Suomi syömään terveellisesti hyvää perusruokaa.

      Skeidaruuan verotus ylös ja sama karkeille,limuille.

      Terveellisten ruokien verotus nollaan ja saadaan Suomikansa terveeksi jälleen.

      • syökää kalaa

        "Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas."

        Vesistöjä rehevöittävän tehokasvatetun lohen myynti pitäisi kieltää kokonaan. Lohi on erittäin rasvainen ja siten epäterveellinen.

        Sen sijaan pitäisi suosia kotimaisia vähärasvaisia järvikaloja, kuten ahventa, siikaa, muikkua, lahnaa, kuhaa, haukea jne.

        Järvikalaa riittää loputtomiin ja se on 100% luomua. Onkimalla ja pilkkimällä myös ilmaista!


      • FinalSolution

        -- Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

        öö.. mene töihin ? !
        Jos et osaa mitään sellaista että kukaan haluaisi sinut palkata, mene opiskelemaan !
        Jos ei kiinnosta, muuta vaikka venäjälle, siellä on halpaa etkä kuluta suomen resursseja.


    • nahkaluuliha

      Lieneekö koivet kuitenkaan täyttä lihaa? Kun ostaa kilon rasian koipia, niin roskiin menee syömäkelvotonta jätettä puoli kiloa. Eli hyötysuhde on aika huono.

      Mutta koivet ja siivet on kuitenkin ainoa osa kanasta mikä maistuu joltain. Rintalihat ovat mautonta höttöä. Niiden tilalle saisi jalostaa vaikka toiset koivet. Saataisiin siten nelijalkainen kana ja enemmän maukasta syötävää.

      • Tieto3

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!


      • Kanenkoipi
        Tieto3 kirjoitti:

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.


      • Tieto4
        Kanenkoipi kirjoitti:

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.


      • Ilkka Luoma
        Tieto4 kirjoitti:

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).


      • tieto 5
        Ilkka Luoma kirjoitti:

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).

        höpöhöpö,
        ei täällä kannata provosoida tai tulla provosoiduksi.
        tuotttaja saa omansa ja varmasti ei kylve rahassa... mutta siipikarjan tuottaminen on kuitenkin yksi kannattavimmista tuotantohaaroista.


    • semi-automatic

      Kanan tuotanto on nykyään aika automatisoitua. Muistaakseni tuossa viime perjantain Perjantai-ohjelmassa oli jotain kuvamatskua. Ihan laillista siis, ei mitään kettutyttöjen salakuvaamaa.

      Jakson nimi on "Ihmisen orja". https://areena.yle.fi/1-4247870

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      276
      4712
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3050
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      45
      2894
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      36
      2882
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      77
      1816
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1674
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      61
      1438
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1292
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      220
      1204
    Aihe