Kanan halpuus

syökää kanaa

Ruoka kallistuu vuosi vuodelta mutta kana se on aina halpaa. Onko tuotantoa niin paljon vai kasvaako tipuja kuin lehtiä vai mistä johtuu? Etenkin kanankoivet, kanasiivet ja muut on muihin liha-aineksiin verrattuna ihmeen halpaa, ja kuitenkin täyttä lihaa ja proteiinia, ei mitään rustomoskaa. Rintapalat sitten erikseen.

10

2688

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaamakka

      Ai halpaa???
      Maustamattomat rintaleikkeet yms ihan törkeän kalliita!!!!!

      Toki valmiiksi maustettuja,huonolaatuisia suikalepakkauksia saa halvalla,mutta....

      Itse söisin kanaa tai kalkkunaa jos 400-500 gramman rasian maustamatonta saisi noin 3 euroon. Silloin lopettaisin muun lihan syönnin lähes tyystin.

      Nyt voin vain haaveilla ja ostaa kun tarjous sattuu kohdalle.Enkä aina silloinkaan,ellei tarjous ole reilu....

      Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

      Minusta terveellisen lihan ALV:tä pitäisi laskea roimasti ja muiden nostaa vastaavasti.
      Sama pätee kalaan. Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas.
      Ja sama pätee kasviksiin ja juureksiin...

      Valtiovallan päätöksellä saataisiin Suomi syömään terveellisesti hyvää perusruokaa.

      Skeidaruuan verotus ylös ja sama karkeille,limuille.

      Terveellisten ruokien verotus nollaan ja saadaan Suomikansa terveeksi jälleen.

      • syökää kalaa

        "Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas."

        Vesistöjä rehevöittävän tehokasvatetun lohen myynti pitäisi kieltää kokonaan. Lohi on erittäin rasvainen ja siten epäterveellinen.

        Sen sijaan pitäisi suosia kotimaisia vähärasvaisia järvikaloja, kuten ahventa, siikaa, muikkua, lahnaa, kuhaa, haukea jne.

        Järvikalaa riittää loputtomiin ja se on 100% luomua. Onkimalla ja pilkkimällä myös ilmaista!


      • FinalSolution

        -- Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

        öö.. mene töihin ? !
        Jos et osaa mitään sellaista että kukaan haluaisi sinut palkata, mene opiskelemaan !
        Jos ei kiinnosta, muuta vaikka venäjälle, siellä on halpaa etkä kuluta suomen resursseja.


    • nahkaluuliha

      Lieneekö koivet kuitenkaan täyttä lihaa? Kun ostaa kilon rasian koipia, niin roskiin menee syömäkelvotonta jätettä puoli kiloa. Eli hyötysuhde on aika huono.

      Mutta koivet ja siivet on kuitenkin ainoa osa kanasta mikä maistuu joltain. Rintalihat ovat mautonta höttöä. Niiden tilalle saisi jalostaa vaikka toiset koivet. Saataisiin siten nelijalkainen kana ja enemmän maukasta syötävää.

      • Tieto3

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!


      • Kanenkoipi
        Tieto3 kirjoitti:

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.


      • Tieto4
        Kanenkoipi kirjoitti:

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.


      • Ilkka Luoma
        Tieto4 kirjoitti:

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).


      • tieto 5
        Ilkka Luoma kirjoitti:

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).

        höpöhöpö,
        ei täällä kannata provosoida tai tulla provosoiduksi.
        tuotttaja saa omansa ja varmasti ei kylve rahassa... mutta siipikarjan tuottaminen on kuitenkin yksi kannattavimmista tuotantohaaroista.


    • semi-automatic

      Kanan tuotanto on nykyään aika automatisoitua. Muistaakseni tuossa viime perjantain Perjantai-ohjelmassa oli jotain kuvamatskua. Ihan laillista siis, ei mitään kettutyttöjen salakuvaamaa.

      Jakson nimi on "Ihmisen orja". https://areena.yle.fi/1-4247870

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      6
      4215
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      115
      2546
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      68
      1078
    4. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      208
      1011
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      39
      952
    6. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      911
    7. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      884
    8. 36
      846
    9. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      120
      836
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      802
    Aihe