Kanan halpuus

syökää kanaa

Ruoka kallistuu vuosi vuodelta mutta kana se on aina halpaa. Onko tuotantoa niin paljon vai kasvaako tipuja kuin lehtiä vai mistä johtuu? Etenkin kanankoivet, kanasiivet ja muut on muihin liha-aineksiin verrattuna ihmeen halpaa, ja kuitenkin täyttä lihaa ja proteiinia, ei mitään rustomoskaa. Rintapalat sitten erikseen.

10

2766

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaamakka

      Ai halpaa???
      Maustamattomat rintaleikkeet yms ihan törkeän kalliita!!!!!

      Toki valmiiksi maustettuja,huonolaatuisia suikalepakkauksia saa halvalla,mutta....

      Itse söisin kanaa tai kalkkunaa jos 400-500 gramman rasian maustamatonta saisi noin 3 euroon. Silloin lopettaisin muun lihan syönnin lähes tyystin.

      Nyt voin vain haaveilla ja ostaa kun tarjous sattuu kohdalle.Enkä aina silloinkaan,ellei tarjous ole reilu....

      Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

      Minusta terveellisen lihan ALV:tä pitäisi laskea roimasti ja muiden nostaa vastaavasti.
      Sama pätee kalaan. Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas.
      Ja sama pätee kasviksiin ja juureksiin...

      Valtiovallan päätöksellä saataisiin Suomi syömään terveellisesti hyvää perusruokaa.

      Skeidaruuan verotus ylös ja sama karkeille,limuille.

      Terveellisten ruokien verotus nollaan ja saadaan Suomikansa terveeksi jälleen.

      • syökää kalaa

        "Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas."

        Vesistöjä rehevöittävän tehokasvatetun lohen myynti pitäisi kieltää kokonaan. Lohi on erittäin rasvainen ja siten epäterveellinen.

        Sen sijaan pitäisi suosia kotimaisia vähärasvaisia järvikaloja, kuten ahventa, siikaa, muikkua, lahnaa, kuhaa, haukea jne.

        Järvikalaa riittää loputtomiin ja se on 100% luomua. Onkimalla ja pilkkimällä myös ilmaista!


      • FinalSolution

        -- Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

        öö.. mene töihin ? !
        Jos et osaa mitään sellaista että kukaan haluaisi sinut palkata, mene opiskelemaan !
        Jos ei kiinnosta, muuta vaikka venäjälle, siellä on halpaa etkä kuluta suomen resursseja.


    • nahkaluuliha

      Lieneekö koivet kuitenkaan täyttä lihaa? Kun ostaa kilon rasian koipia, niin roskiin menee syömäkelvotonta jätettä puoli kiloa. Eli hyötysuhde on aika huono.

      Mutta koivet ja siivet on kuitenkin ainoa osa kanasta mikä maistuu joltain. Rintalihat ovat mautonta höttöä. Niiden tilalle saisi jalostaa vaikka toiset koivet. Saataisiin siten nelijalkainen kana ja enemmän maukasta syötävää.

      • Tieto3

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!


      • Kanenkoipi
        Tieto3 kirjoitti:

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.


      • Tieto4
        Kanenkoipi kirjoitti:

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.


      • Ilkka Luoma
        Tieto4 kirjoitti:

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).


      • tieto 5
        Ilkka Luoma kirjoitti:

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).

        höpöhöpö,
        ei täällä kannata provosoida tai tulla provosoiduksi.
        tuotttaja saa omansa ja varmasti ei kylve rahassa... mutta siipikarjan tuottaminen on kuitenkin yksi kannattavimmista tuotantohaaroista.


    • semi-automatic

      Kanan tuotanto on nykyään aika automatisoitua. Muistaakseni tuossa viime perjantain Perjantai-ohjelmassa oli jotain kuvamatskua. Ihan laillista siis, ei mitään kettutyttöjen salakuvaamaa.

      Jakson nimi on "Ihmisen orja". https://areena.yle.fi/1-4247870

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      61
      4428
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      152
      3291
    3. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      55
      2560
    4. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      49
      2554
    5. Hukkuneet pojat kalajoella pakolaisia?

      Eivät osanneet suomea nimittäin.
      Maailman menoa
      110
      2285
    6. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      24
      1893
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      24
      1681
    8. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      30
      1626
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      169
      1540
    10. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      36
      1275
    Aihe