Kanan halpuus

syökää kanaa

Ruoka kallistuu vuosi vuodelta mutta kana se on aina halpaa. Onko tuotantoa niin paljon vai kasvaako tipuja kuin lehtiä vai mistä johtuu? Etenkin kanankoivet, kanasiivet ja muut on muihin liha-aineksiin verrattuna ihmeen halpaa, ja kuitenkin täyttä lihaa ja proteiinia, ei mitään rustomoskaa. Rintapalat sitten erikseen.

10

2734

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaamakka

      Ai halpaa???
      Maustamattomat rintaleikkeet yms ihan törkeän kalliita!!!!!

      Toki valmiiksi maustettuja,huonolaatuisia suikalepakkauksia saa halvalla,mutta....

      Itse söisin kanaa tai kalkkunaa jos 400-500 gramman rasian maustamatonta saisi noin 3 euroon. Silloin lopettaisin muun lihan syönnin lähes tyystin.

      Nyt voin vain haaveilla ja ostaa kun tarjous sattuu kohdalle.Enkä aina silloinkaan,ellei tarjous ole reilu....

      Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

      Minusta terveellisen lihan ALV:tä pitäisi laskea roimasti ja muiden nostaa vastaavasti.
      Sama pätee kalaan. Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas.
      Ja sama pätee kasviksiin ja juureksiin...

      Valtiovallan päätöksellä saataisiin Suomi syömään terveellisesti hyvää perusruokaa.

      Skeidaruuan verotus ylös ja sama karkeille,limuille.

      Terveellisten ruokien verotus nollaan ja saadaan Suomikansa terveeksi jälleen.

      • syökää kalaa

        "Lohen ja muun terveellisen kalan hinta alas."

        Vesistöjä rehevöittävän tehokasvatetun lohen myynti pitäisi kieltää kokonaan. Lohi on erittäin rasvainen ja siten epäterveellinen.

        Sen sijaan pitäisi suosia kotimaisia vähärasvaisia järvikaloja, kuten ahventa, siikaa, muikkua, lahnaa, kuhaa, haukea jne.

        Järvikalaa riittää loputtomiin ja se on 100% luomua. Onkimalla ja pilkkimällä myös ilmaista!


      • FinalSolution

        -- Ehkä rikkaalle on halpaa,mutta työttömälle tietyt lihat on ihan törkeän kalliita!!!

        öö.. mene töihin ? !
        Jos et osaa mitään sellaista että kukaan haluaisi sinut palkata, mene opiskelemaan !
        Jos ei kiinnosta, muuta vaikka venäjälle, siellä on halpaa etkä kuluta suomen resursseja.


    • nahkaluuliha

      Lieneekö koivet kuitenkaan täyttä lihaa? Kun ostaa kilon rasian koipia, niin roskiin menee syömäkelvotonta jätettä puoli kiloa. Eli hyötysuhde on aika huono.

      Mutta koivet ja siivet on kuitenkin ainoa osa kanasta mikä maistuu joltain. Rintalihat ovat mautonta höttöä. Niiden tilalle saisi jalostaa vaikka toiset koivet. Saataisiin siten nelijalkainen kana ja enemmän maukasta syötävää.

      • Tieto3

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!


      • Kanenkoipi
        Tieto3 kirjoitti:

        Grillaan ainoastaan luullista broileria, luut ja nahka kuuluu asiaan ja maku tulee oikeasti siitä vähäisestä rasvasta. Maustamaton liha on tietenkin kalliimpaa ostettaessa kuin marinoitu koska lihapitoisuus on 100% ja marinoidin 70-80%.
        Hintoihin vielä.... 80- luvun lopussa Kabanossi paketti 500g amksoi 30 mk posuun file 60-70 mk halvin jauheliha 35 mk etc. Elikkä silloin olevalla tulotasolla liha ja lihavalmisteet olivat kyllä aikapaljon kalliimpia kuin nyt.... Että ei kannata aina kitistä!

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.


      • Tieto4
        Kanenkoipi kirjoitti:

        Alkuperäinen Kabanossi oli koostumukseltaankin ihan erilaista mitä nykyään. Aikaisemmin se oli lihapitoisempaa.

        Mutta kyllähän EU-jäsenyys pudotti aika paljon lihan hintaa. Broilerista en muista tarkalleen. Mielestäni 80-luvulla sai kaupan grillistä kokonaisen broilerin 30:lla markalla. Nykyään taitaa saada tarjouksesta viidellä eurolla. Inflaatio huomioon ottaen nykyisin on halvempaa.

        Kanannahka on kyllä kaikkein parasta, kun se paistetaan sopivan rapsakaksi.

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.


      • Ilkka Luoma
        Tieto4 kirjoitti:

        Nykyään löytyy kabanossi retro 500g samoilla lihoilla mistä se aiemmin valmistettiin.... Taitaa olla 2,99 paketti.
        No minä muistan broilerinkin, koipireisi oli 15-20 markkaa riippuen oliko tarjous vai ei, myöhemmin kyllä koipireittä myytiin huipputarjouksissa jopa 9,95 kilo.... Silloin teollisuus ja kauppa molemmat myivät sen tappiolla.

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).


      • tieto 5
        Ilkka Luoma kirjoitti:

        .....ja nyt myydään koipireittä 1e/kg (alle 6 mk), eikä vieläkään mene tappiolle! Sa?tanan kotitarve matemaatikot! (tappion tekee ainoastaan tuottaja).

        höpöhöpö,
        ei täällä kannata provosoida tai tulla provosoiduksi.
        tuotttaja saa omansa ja varmasti ei kylve rahassa... mutta siipikarjan tuottaminen on kuitenkin yksi kannattavimmista tuotantohaaroista.


    • semi-automatic

      Kanan tuotanto on nykyään aika automatisoitua. Muistaakseni tuossa viime perjantain Perjantai-ohjelmassa oli jotain kuvamatskua. Ihan laillista siis, ei mitään kettutyttöjen salakuvaamaa.

      Jakson nimi on "Ihmisen orja". https://areena.yle.fi/1-4247870

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      55
      3972
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      18
      2601
    3. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      138
      2563
    4. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      15
      1993
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      16
      1466
    6. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      73
      1347
    7. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      106
      1344
    8. Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa

      Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks
      Lieksa
      154
      1057
    9. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      93
      1037
    10. Kuin sonnilauma

      Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon
      Kuhmo
      21
      998
    Aihe