Pekonia ja kananmunia

nälkämake

Olen ollut kasvissyöjä viime lokakuusta lähtien. Muuten homma toimii, mutta pekonia ja kananmunia tekisi mieli toisinaan mieli tosi paljon. Kiusaus on suuri. Ei ehkä niin paljon pekonin kohdalla, mutta paistettua kananmunaa ikävöin kovasti. Se oli niin hyvä proteiinin lähdekkin. Vertaistuki olisi tarpeen. :D

6

132

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vgrp

      Proteiinihimot mielestäni kertoo että ei ehkä syö proteiinia tarpeeksi. Aloittelevalle kasvissyöjälle mielestäni sopii lihankorvikkeet, erilaiset pihvit mitä kauppojen pakastealtaissa myydään. Helsingistä löytyy parhaimmat munattomat. Tammiston CM:ssä oli muistaakseni vegaanista pekonia. Pidempään kasvissyöjän ollut ei välttämättä enää kaipaa lihanmakuisia korvikkeita.

      Kananmunalle ei tule muuta korviketta mieleen kuin kikhernemunakas(tehty gramjauhoista). Mutta se ei taida olla sama asia kuitenkaan.

      Olen myös sitä mieltä, että vanhojen herkkujen tilalle pitää löytää uudet herkut, muuten kiusaukset kasvavat liian isoiksi. Itselläni vegaaniksi siirtyessä oli vaikeinta luopua juustosta, suklaasta ja caffelatesta. Laten opin juomaan sitten kauramaidolla, suklaatakin nykyisin löytyy hyvin vegaanisena. Juuston korvasin seitanleikkeillä. Siitä on nyt 8 vuotta kai, ja enää ei tee mieli juustoa, päinvastoin, jopa iljettää. Joku suklaa käy mielessä joskus, mutta ei niin pahasti että tekisi mieli syödä.

    • cbggg

      googlaa coconut bacon

    • Sekasyöjä

      Osta kaupasta pekonia ja kananmunia ja tee itsellesi kunnon aamiainen. Jokaisen suomalaisen (ei koske muna-allergiasta kärsiviä) pitäisi syödä kananmuna joka aamu.

      Olet muuten aivan väärällä palstalla. Tuolla alempaa on VEGAANIRUOKA-palsta. Kasvisruokia ovat myös ne ruuat, joihin tulee maitoa ja kananmunaa, kermaa, juustoa ja voita. :)

      Katsopa, mitä kaikkea tavallisesta keittokirjasta löytyy kasvisruoka-kategorian alta.

      • bacon & eggs

        Samaa mieltä. jos kerta himoihet niitä niin miksi sitten piinata itseensä.
        Ne kasvispekonit on ihan vitsi, en vieläkään tajua koko vegaaanisen pekonin ideologiaa. Jos vetää jotain seitania ja väittää sitä pekoniksi on päässä pahmman luokan vika.


    • Kikhernekästä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Desi kikhernejauhoa, desi vettä ja mausteita.

      "Ne kasvispekonit on ihan vitsi, en vieläkään tajua koko vegaaanisen pekonin ideologiaa."
      Huomaankin että et ole ymmärtänyt kasvissyönnin ideaa :) Moni kasvissyöjä kyllä pitää lihan mausta, mutta pitää sen syöntiä epäeettisenä. Jos seitan sattuu maistumaan lihalta, ja sen syöntiä pitää eettisempänä, miksi se häiritsee sinua? Juuri eilen kasvissyöjäkaverini maistoi ekaa kertaa seitania, ja piti sitä häiritsevänin lihaisana. Vegepekonia tosin en ole koskaan maistanut.

    • Sannnnnnni

      Tosiasiahan on että ruokaan tottuu. Maistoin hiukan kalaa koska joku vanha sukulainen painosti, ja se oli aivan luokattoman pahaa. Tämä oli samaa kalaa samalla tavoin laitettuna jota lapsena rakastin ja luulin edelleenkin kaipaavani, mutta huh, se maistui kuolleelta Cthulhulta. Ennenkuin tein ruokavaliokorjauksen niin krapulassa *täytyi* saada juustonaksuja; ensimmäinen uudenvuodenpäivä ilman niitä oli aika tukala, mutta nyt *täytyy* saada jääkaappikylmiä hedelmiä. Ei tarvitse huolehtia että kaipaat pekonia & munia loppuikäsi -ruokahimot muuttuvat.
      Kaivatessani rasvaista proteiinia a'la pyttipannu syön kiinteää tofua joka ensin pakastetaan painon alla (tofu ulos paketista, lautaselle, toinen lautanen päälle, kivi päällimmäiselle lautaselle, pakastimeen -näin se kiinteytyy ja lakkaa olemasta vetistä) ja sitten uppopaistetaan kuumassa öljyssä jotta saadaan juuri sellainen epäterveellinen rasvainen rapeus ^^
      (Ja viitsisivätkö lihansyöjätrollit taas selittää miksi tyrkyttävät meille pekonia? En minä tule pihvipalstalle selittämään että punainen liha on helvetin epäterveellistä ja planeetan tuho lisäksi? Aiheuttaako lihansyönti kaiken muun ikävän lisäksi myös röyhkeää käytöstä?)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe