Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Parisuhteen kulun suunnat

Dusty

Ajatus, että parisuhteen kulun suunnat määräytyvät jo suhteen alkuvaiheessa. Silloin jo voisi todeta polkujen suunnissa olevan eron, joka tietenkin silloin etäisyytenä oli vähäinen mutta että joka kasvaisi vuosien mittaan niin suureksi, että ensin katoaisi puheyhteys – ja sitten kosketus. Ja kun ei ole yhteyttä, niin silloin suunta voi muuttua nopeastikin sinne, mikä itsestä tuntuu oikealta, mutta joka kuitenkin vie toisesta nopeasti kauemmas. Ja jossain vaiheessa sen tajuaakin, että toinen ei ole enää tässä, ei ole ollut enää pitkään aikaan.
Jos olisi viisas ja olisi paljon elämänkokemusta, voisi jo alussa nähdä millaiseksi suhde muotoutuisi. Silloin kun olisi vielä nuori, ei olisi yhdessä hankittua kotia, emme olisi kenenkään kummeja yhdessä, enkä tuntisi sinun vanhempiasi. Silloin, kun ei olisi vielä lapsia.
Jossain vaiheessa kun maasto on sopiva, huomaa, että tuo tuolla joen toisella puolen oletkin sinä. Se joki oli ensin pieni puro niin että sen yli pystyi astumaan, paljon myöhemminkin pääsi vielä hyppäämään. Nyt se joki on niin suuri, että sen yli yrittäminen voi tapahtua vain riisumallaan ja jättämällä taakseen kaiken, minkä on omalta reitiltään tärkeäksi katsonut ja jonka edestä on nähnyt vaivaa kantaakseen sitä ja vartioidakseen sitä öisin. Kumpikaan ei ole siihen enää valmis. Tuo tuolla ei tunnu rakkaimmalta. Miksi lähteä kohti tuota, joka mykkänä, tylynä katsoo tännepäin. Ei, ei ainakaan kohden tuota, jonka jo tietää, millainen on.
Alusta asti oli asioita, jotka vaivasivat minua. Tiesin ne jo silloin, mutta ajattelin, että niiden ajatteleminen on itsekästä ja ajattelin, että rakkaus on tahdon asia. Sen olin oppinut jostain, mutta sitä ei olisi pitänyt uskoa.
Oli kesäinen lauantai-ilta, alkuilta niin että aurinko paistoi ja oli lämmin. Yliopiston elokuvakerho näytti joka viikko elokuvan kampuksen viereisessä ostoskeskuksessa olevassa elokuvateatterissa. Se oli oikein hyvä elokuvateatteri, pieni mutta kunnollinen niin, että siellä oli nouseva katsomo, hyvät penkit ja oikea valkokangas. Kun valot sammutettiin sinne tuli täydellisen pimeää.
Kävelimme asunnoltamme pyörätietä ostoskeskukselle. Matka oli lyhyt, vain muutamia satoja metrejä, eikä se ollut lainkaan rasittava. Päinvastoin, se oli minusta kiva tie kun siellä oli aina ihmisiä: opiskelijoita, jotka kävivät lähikaupasta hakemassa ruokaa ja tavallisia ihmisiä kaupungin vuokra-asunnoista. Heidän asuntonsa alkoivat korkeina tornitaloina heti opiskelija-asuntojen jälkeen.
Elokuviin ehti aina, vaikka olisi lähtenyt myöhässäkin. Matka oli niin lyhyt ja elokuvat alkoivat myöhässä. Minä halusin kuitenkin lähteä aina ajoissa, koska silloin saattoi kävellä rauhassa ja seisoskella hetken elokuvateatterin pihalla. Siinä oli pieni, koristeellisesti laitettu betonikiveys ja istutuksia. Sellaiset koristivat ihmeesti asfaltoituja pihamaita. Elokuvateatterin pihamaa oli erityisen lämmin, koska ilta-aurinko paistoi siihen lännestä. Vaikka olikin hyvin valoisaa ja aurinko paistoi, niin ilmassa oli jo ripaus illan tuntua. Silloin ajattelin yhteistä kotia. Sitä että se olisi pieni, mutta puhdas ja siisti. Se ei olisi kovin koristeellinen sillä ajattelin, että meidän rakkautemme koristelisi sen.
Kun elokuva päättyi, oli hämmästyttävää, että aurinko edelleen paistoi korkealta ja oli lämmintä ja valoisaa. Ilta ei vieläkään ollut kovin pitkällä ja vielä ehtisi tehdä jotain. Elokuvissa käynti ei ollut väärin, vaikka siihen menikin oma aikansa. Elokuvan tuntu oli sisällä vahvana. Ei halunnut aivan heti sanoa toiselle mitään, vaikka tiesikin, että haluaisi sanoa jotain siitä, mikä elokuvassa kosketti.
Toistuvasti tapahtui kuitenkin jotain. Jotain, joka jo silloin harmitti ja turhautti; koulutti ikävällä pienellä impulssilla niin kuin sähköpaimen kouluttaa lehmää. Kun asiaa katsoo nyt, siitä pisteestä missä nyt ollaan taaksepäin, niin näkee, että nuokin tapahtumat ovat tarkasti linjassa. Vaikka sitä silloin ihmetteli ja se surettikin, tuntuu se nyt ainoalta oikealta tapahtumalta, meille. Sinä et oikeasti pitänyt elokuvista. Pidit niiden juonia tyhminä ja niissä olevia ihmisiä tyhmästi toimivina. Et nähnyt sitä, että niissä olisi voinut olla edes ripaus totuutta, että ne olisivat voineet olla arvokkaita juuri siksi, että ne tavoittivat jotain inhimillistä. Et voinut myöntää, että elokuvat olisivat voineet olla tärkeitä siksi, että ihmiset niissäkään eivät olleet täydellisiä, niin kuin mekään emme ole. Ajattelin, että vaikka emme olleetkaan täydellisiä niin me ehkä haluaisimme kuitenkin olla toisillemme hyviä. En rakastellut kanssasi niinä iltoina. Olin pettynyt, ja peloissanikin siitä, että emme ymmärtäneet toisiamme. Jos olisin tehnyt sen kanssasi silloin, niin olisin voinut tehdä sen kenen tahansa kanssa. Helpomminkin, tuntemattomasta en tietäisi sitä mitä tiesin sinusta.

2

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öh öh

      Sun "vika" suhteen kannalta on siis se että et uskalla vaan panna, et pysty ottamaan rennosti vaan oot liian vakava. Nyt teillä on oiva tilaisuus päästä seksissä uusiin svääreihin. Viettele naisesi ja tee "syntiä" oman puolisosi kanssa.

      • öh öh

        Kiitos kun jaoit tuon tiedon, että jo suhteen alussa kaikki ei tuntunut loksahtavan kohdalleen , mutta melkein kyllä. Tuo on varmaan vaiettu tabu monissa suhteissa. Jotkut vaan joutuu tekeen kompromisseja enemmän kuin toiset säilyäkseen edes hengissä. Usein käy kuitenkin parisuhteessa niin että asiat kääntyvät päälaelleen. Huonot asiat muuttuvatkin voimavaroiksi ja hyvät alkavat tuntumaan mitättömiltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe