edulliset juoksukengät

Tiina

Joo, tiedän että halvalla ei saa hyvää. Mutta mitä lenkkareita suosittelisitte jotka olis ees kohtuu hyvät mutta ei maksais ihan maltaita?

21

2805

  Vastaukset

  • maksaa n 50e

  • miten paljon juokset, millä alustalla, onko ylipronaatiota/supinaatiota...yleensä alle 100 euron ei saa sekä kanta-että päkiävaimennettua kenkää, ainakaan hyvää sellaista, joka aktiivijuoksijalle kävisi. mutta alesta voi saada jopa puoleen hintaan hyvät lenkkarit, jos ei ole pakko olla juuri tämän vuoden malli. kannattaa siis kierrellä urheiluliikkeiden alennusmyynneissä.

  • no tietenkin niken lenkkarit

  • Olen aiemmin juossut asiceilla, mutta nyt kun menin uusia hakemaan, ei lesti sopinut minun jalkaani. Jouduin ostamaan Brooksit. Muitaakseni Adrenaline mallia. On tuntuneet yllättävän hyviltä ottaen huomioon, että maksoi muistaakseni vain 85 eukkoa... En nyt vielä uskalla suositella, kun en ole kovin kauaa juossut noilla, mutta vielä en ole juuri huonoja puolia löytänyt...

  • New Balancet on kuulemma ihan ok ja kohtuu hintaiset.

   • Mulla oli 80 luvulla new balancet.
    Olivat hyvät.


   • paljon juossut kirjoitti:

    Mulla oli 80 luvulla new balancet.
    Olivat hyvät.

    Inter Sportissa ainakin olen nähnyt.  • saucony fastswitch on kevyt ja hyvä pitkän matkan juoksukenkä, jos ei tarvitse paljoa pronaatiotukea. itse käytin monta vuotta asics trainereita ja nyt olen totaalisen kyllästynyt niihin. sauconeissa on hinta/laatu todella kohdallaan.

  • Olin eilen ne jalassa lenkillä. Halvat olivat, mutta ei hyvät jalalle.

   • TopSportissa (Myyrmäki) oli vähintään -30% kaikista lopuista tossuista ja suht hyvin hajakokoja. Nyt on hyvä aika ostaa laatutossuja kohtalaisen edullisesti.

    Tarttui Adidaksen juoksutakkikin haaviin samalla -50%. Niitä ei kyllä ollut kun 2 tangolla, ja toinen vielä oikeeta kokoa.


  • Älkää hyvät ihmiset pilatko jalkojanne halvoilla eli huonoilla kengillä!!!
   Tämä on juuri se kohta josta EI SAA säästää. Kenkien tulee olla kunnolliset jos juoksee useamman kerran viikossa. Olen itse työkseni hoitanut ihmisten jalkoja ja tiedän mitä tarkoitukseen sopimaton kenkä jaloille tekee. ( vaivasen luut, vasara varpaat , kynsisieni , erilaiset virhe asennot jne...) Ja eikä vain jaloille vaan jaloista kaikki vaivat keijastuu koko kehoon. ( penikkatauti, selkävaiviat jne...)
   Siis hanki kunnolliset kengät ja terveytesi säästyy myös.

   • Vaan millaiset siis on hyvät? Pliis ei yksittäisten merkkien/mallien puffeja vaan kriteereitä: mistä tunnistan hyvät juoksukengät (aloittelijana kävelen ainakin puolet lenkkiajasta, lenkit paljolti asvaltilla)


  • Itse suosin kiertolöysiä juoksutossuja.

  • Käytän Adidaksen ultraboosteja, koska niissä on hyvä vaimennus, joka riittää nyös pitkille lenkeille. Niitä saa melko edullisesti jostain alesta, esim. Zalandolta.

  • Kengän tulee istua napakasti jalkaan eli liika leveys on pahasta. Toinen tärkeä asia on kimmosuuden tunne eli pullamainen pehmeys väsyttää. Kummat tuet voit unohtaa, mikäli sinulla ei ole todella suurta asentovirhettä. Eli neutraali tossu on se, jota kannattaa hakea, näe vaivaa ja tsekkaa poistot, hyvällä tuurilla hyvä tossu irtoaa reilusti alle 100 euroa.

  • Boston 8 kenkää saa nyt alta satasen. Aivan loistava juoksukenkä.

  • Adidaksella on myös hyvä Bostonin tyyppinen vähän halvempi kenkä, Tempo 9. En ole löytänyt sitä enää kuin verkkokaupoista. Viime vuonna Tempoa oli vielä Stadiumissa joissain myymälöissä.

  • 100 eurolla saa jo ihan hyvät kengät (nike, adidas, asics yms). Itse en alle 100 lähtisi lenkkareiden kanssa kotia.

   • Tarkoitatko ovh-hintaa? Adidaksella kun saa alennuksesta juuri alta satasen huippukenkää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko ovh-hintaa? Adidaksella kun saa alennuksesta juuri alta satasen huippukenkää.

    Kaikki nuo jalkaan sopivat ovat uutena hyviä, mutta säilyykö tossujen vaimennus useampia vuosia, Ilmatyynyt ja geelit varmaan säilyy, mutta miten muut:


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   192
   7447
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   5264
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4158
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3135