Torniossa mopoilijat kaahailevat pyöräteillä!

Mopot maantielle

Nuoret mopoilijat hurjastelevat kovilla vauhdeilla Tornion pyöräteillä. Varsinkin lasten kanssa pyöräillessä saa olla todella peloissaan ja kauhuissaan nuorten kovista nopeuksista ja kaahailuista. Monta läheltäpiti kolari tilannetta on ainakin meidän perheellä ollut tänä kesänä. Osa mopoilijoista ei edes hidasta kun tulee ohitustilanne pyöräilevästä lapsesta.

28

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kusiluikku

      Joo.se yksi luikin laiha mopokläpi palosaari/pirkkiö alueella ajaa kuin sokeakana.ajan kysymys koska jotain tapahtuu.

    • VM65

      Varsinkin tuo pyörätiesilta on paha paikka. Liki päivittäin sitä pitkin edes takaisin pyöräilevänä näkee vaarallisia tilanteita. Pari vuotta sitten kolahti omalle kohdalle. Skootteri tuli lujaa päälle. Asiaa poliisin kanssa setviessä sanoi eräs heistä että jos hän saisi päättää, kiellettäisiin mopoliikenne pyöräteillä kokonaan. Mutta kun ei saa päättää. Pitänee tulla ensin ruumiita.

    • hantra garpo

      Mopolla ei saa ajaa pyörätiellä ellei pyörätiemerkin alla ole lisäkilpeä mopolla ajo sallittu esim.röyttäntien/näätsaarentien pyörätiellä EI SAA AJAA MOPOLLA.

    • Kukkahattutäti?

      Mitäpä tuo "torniolainen sankari" (minä) teitä haittaa ? Ei kumminkaan liikenteessä pelleillä. Antaa kaikkien harrastaa omaa lajiaan kunhan ei muita vaaranna.
      Muutenki, eihän nuo videot liity millään tapaa palstan aiheeseen ?
      Nojoo, kiitos mainostuksesta

    • MHOO pommi.

      ei nyt oo totta vanhat mummut kitisee,vaikka itse ainaki ajan aivan nätisti ihmisten ohi varsinkin vanhojen ja lapsien mutta silti kaikki kattoo pitkään ja kuvvaa kilpiä sun muuta ja keulitaan vain jos muita ihmisiä ei näy lähellä ja lasketaan keula jos joku tulee vastaan mikä ongelma teillä nyt on ? antakaa tornioon joku alue missä saa leikkiä mopoilla sun muilla niin ei tule liikenteessä ongelmia eikä tarvitse ajaa poliisia karkuun jos on keulinut jossaki parkkipaikalla.

      • Järki tähän hommaan..

        Hommatkaa kukkahatut meille hurjimuksille jotka tekevät laittomuuksia suuri asvaltoitu SULJETTU alue missä voisi rauhassa kikkailla , jos tuo tyhjällä parkkipaikalla keuliminen häiritsee , onhan skeittareille oma hallinsa miksei tällekkin harrastuksella oma harjoitus paikkansa? Paikka missä poliiseilla ei olisi valittamista , kunhan tämä pysyy alueen sisällä. Tämä sopisi minulle todella hyvin jos alue sijaitsisi noin 10-15km etäisyydeltä keskustasta.


    • Lasettaja52

      Nyt herätys, miten tämän *Sankarin* videot liittyvät ollenkaan kyseiseen aiheeseen? On totta,että on myös tilanteita missä mopoilijan pitäisi huomioida hiljentää nopeutta ja ajaa muutenkin varovaisemmin kevyenliikenteen väylillä. Mutta kyseinen *sankari* ei ole todellakaan ainoa keuliskelija/hurjastelija, joten on turha yleistää vain hänen videoitaan... Ja yleensä mopoilijoista pidetään yllä turhan isoa krittiikkiä.

    • gegeä

      Ja ollaan oltu monesti ns suljetuilla alueilla mutta sinnekkin on tullu poliisit härnäämään niin minne sitten pitäisi mennä ? harrastushan tämäkin on siinä missä muutkin ja mikä meissä mopopojissa on nyt niin kauheaa miksei voi tulla päin naamaa sanomaan asioita vaan täällä kitissä että huihui ko ajo mopo lujaa ohi voivoi meen pellaan css.

    • Nettipoliisi

      Kytkekää ne etupyörät maahan lain nimessä!

    • Kyllästynyt

      Kun ei ole kunnon valvontaa poliisin eikä vanhempien taholta,nämä jotkut ikäisiänsä huonommalla itsetunnolla olevat leikkivät isoapoikaa normaalin liikenteen seassa. Ja se onnistuu kun ei ole sitä valvontaa. Sitten ihmetellään ja ollaan tukka pystyssä,kun vakavaa sattuu. Nämä kakarat ovat kotona sitten niin pyhäkoulupoikia,mutta nurkantakana alkaa näyttämisenhalu ja isottelu!.
      VALVONTAA VIRKAVALTA,JA VANHEMMAT.!!!

    • eiturvallista

      Ajelimpa tuossa yks aamu autolla töihin kirkkoputaan sillan kautta, niin sieltä tuli vastaan nuori kaveri mopon keula pystyssä. Kaveri keuli läpi koko sillan hyvä etteii tullu syliin, vauhti oli ihan älytön! Säikähin pirusti että nyt rytisee!

      • onhan sekin

        Net säästävät eturatasta ja sitte ko takarengas on kulunu laitetaan eestä kumi taka.


    • aika mopedeja

      On niilä tehoa nuissa mopoissa ko puutarhakadulla ajaa niin nuo koululaiset kiilaa mopolla edelle jotain 60-70km,h. ja vielä siinä vauhissa mopo keulii, eiköhän poliisin pitäis hiukan tarkistella virityksiä.

    • Peilikuvasta

      Kukapa ei joskus olisi ollut nuori... Joskus.
      Kattokaapa peiliin ja miettikää onkos kuvatus peilissä tehnyt jotain vaarallisen hauskaa?
      Se vain joillakin unohtuu, kun hiukset harmaantuu...

      • kurttis

        peilikuvasta nimimerkille tiedoksi:kaikista mopopojista ei tule harmaahiuksisia. nuoruudessa erään pojan isän viritti poikansa mopon ja poika ajoi itsensä hengiltä.


    • solikka 40kmh

      liian halvat sanktiot virittämisestä,huvittaa kuunella naapurin jermua jolta lähti kilvet
      ei kulkenu ko vähänpääle 70kmh,alta 100e sakkoa,voiko tämä olla tosi.

    • kokemuksellani

      Jos henki menee kärsivät omaiset sekä lähimmäiset mutta voi käydä niinkin että mopoilija halvaantuu loppuelämäkseen sitten ei ole enää hauskaa kellään edes mopoilijalla on selkäranka niin löyhää tekoa ihmisellä että siihen ei paljon tarvita vääräsuuntaista vääntöä taikka iskua, voi olla että ei enää liiku kun silmät.

    • sellanen hyyppä

      Pojat on poikii, kyl se raja tulee ku vahinkoja sattuu. (Menkää Kivirannankoulun kentälle, soraa se on, mut ei kameroita oo siihen suuntaan sojottamassa)

    • poliisi töihin jo

      Jatkuvasti törmää mopoihin liikenteessä, jotka ajaa samaa tahtia kuin itse autolla, mittarin ollessa 70 km/h

    • Huilu*

      Nyt olisi poliisin helppo saada viritettyjä mopoja kiinnin - nimittäin Suensaaren mukulat eivät uskalla viedä viritettyjä mopoja koulun pihaan parkkiin vaan pitävät niitä raatihuoneen pohjoispäässä olevalla pihalla - siitä ne on helppo ratsata.

    • ampimopo

      ei poliisia kiinnosta ennen kuin joku ajetaan hengiltä tai mopolilija päättää päivänsä.sen jälkeen poliisi voi viikon vahtia mopoja.kromitien kevyliikenteen väylällä vedetään 70-100kmh:ssa, on vain ajankysymys koska rytisee.eipähän tuo haittaa kunhan sivulliset ei kärsi.
      tytöt näyttävät olevan fiksumpia kuskeja kuin pojat,ajavat liikennesääntöjen mukaan ja ottavat muut huomioon.heille fiksusta ajosta hatunnosto.

    • Liikennekuria

      Kannattaa ottaa jotain leveää kantamusta lenkille. Esimerkiksi jos rautakankea kannat poikittain niin kyllä alkaa mopot väistämään kauempaa. Toivottavasti kunnanvaltuutetut käyvät kävelemässä kivirannalle menevää rantatietä ja kokeilevat miltä tuntuu, kun mopo menee kyynärvarren mitan päästä ohi täysiä. Ennen mopot sentään kulkivat vain 40 km/h eikä silloinkaan saanut ajaa pyöräteillä. Nyt ne kulkevat yli viittäkymppiä. Ei tuota kivirannan pyörätietä ainakaan ole suunniteltu siihen, että kumpaankin suuntaan mahtuisi menemään kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat yhtä aikaa. Voisiko sen sallittu mopoille kyltin ottaa pois Tornion pyöräteiltä? Oppisivat ajamaan liikenteen seassa kunnioittavammin. Ennen kuin tosiaan jotain pahaa sattuu.

      • Nykyäänautolla

        Tuossa vielä 3 kk sitten päristelin mopolla ihan niiku viikottain, tuli ajettua kyllä pyöräteitä melkein kun aika oli mahollista ja oli merkki että saa ajaa siellä. Sitten kun esim se kaupungin pyörätiesilta se on yks perse aamusta varsikin, siitähän liikkuu kaikki nuoret melkein kouluihin yläasteesta ylöspäin, ja sitten aika monena aamuna tuli kyllä vaara tilanteita monestikkin siitä kun on käveliöitä ja pyöräilijoitä jotka ajaa rinnakkain eikä voi helvetti väistää yhtään. Näin talvikelillä niin tämä röyttäntie/näätsaarentie niin aika urainen ja semmosessa kunnossa että ei sinne mopolla haluta kuule lähteä ajaan, siihen vetää lipat ja auto tulee takana (joka ei monesti pietä turvaväliä vaan ajaa perseessä kiinni) nii se on äkkiä henkipois... Ja kenen vika se on? autoilijan kai kerta päälle ajo ku mopoilija kaatu kun tie on huono ja pyörätiellä ei sais ajaa. Itse olen kyllä tämmöisellä kelillä niin ajanu ihan oman terveen järjenmukaan siihen pyörätielle vaikka ei saiskaan koska kuka sinne tielle lähteemopolla itseä tapattamaan kun kauhea ajaa. En ole siellä pyörätiellä kyllä sitten mitenkään hurjastellut kerta siellä en saisi edes ajaa kerta siinä ei ole sitä lisäkilpeä, niin olen ajanut jotakin 30 km/h ja varonut kyllä kaikkia lapsia parhaani mukaan. Ja mopokaan ei kyllä kulje ku sen 52...
        Tämmöstä tänään toivottavasti pojat oppii enneku käypii huonosti


    • promenerare
    • mppoliisi

      ja lähtee vitun pässiaivohomovittusaatanapälvikaljutpellehomoalexsanderstubbhaarukka sperma pelletlaputtaa

      • hormooni-seppo

        Onpa penikka oppinut vanhemmiltaan fiksua kielenkäyttöä ...


    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      422
      2948
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2266
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      343
      1939
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1737
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    7. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      158
      1202
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe