Superfood ja urheilu

sportsmother

Heido, onko porukalla kokemusta kannattaako urheilijoiden syödä näitä superfoodeja? Poikani on urheilija, ja siksi olen alkanut kiinnostumaan ruoka-asisoita enemmän. Onko tiedossa hyviä artikkeleita tai blogeja tms. aiheesta?

11

1001

Vastaukset

 • Superfood on enimmäkseen vain mainostemppu: http://en.wikipedia.org/wiki/Superfood

  Kyllähän ne enimmäkseen on terveellisiä, mutta ne on monesti aika kalliita myös. Jos on varaa niin voihan niitä tietysti panna mukaan tavallisen terveellisen monipuolisen ruokavalion lisäksi.

  Mutta kyllä monet ihan tavalliset ruuat, kuten kauraryyni, pähkinät, marjat, vihannekset, hedelmät, liha, täysjyväpasta, täysjyväriisi j.n.e. on yhtä paljon 'superfood' kuten niin sanotut 'superfoodit'.

  • Superfuudista en tiedä, mutta itse treenaan punttia 10h. Viikossa ja olen jättänyt lisäravinteet pois jo vuosia sitten. Tilalle on tullut lehmän ja vuohen maito suoraan tissistä:) ja luomu munat, joita saan naapureilta. Kotimainen luonnon kala, marjat ja hirvenliha. Omalta kasvimaalta perunaa, sipulia, porkkanaa yms. Vireystila parani paljon, eikä kroppa näytä turvonneelta. Jatkuvat tulehdukset nivelissä loppuivat. Suosittelen.


  • Puntti ukko kirjoitti:

   Superfuudista en tiedä, mutta itse treenaan punttia 10h. Viikossa ja olen jättänyt lisäravinteet pois jo vuosia sitten. Tilalle on tullut lehmän ja vuohen maito suoraan tissistä:) ja luomu munat, joita saan naapureilta. Kotimainen luonnon kala, marjat ja hirvenliha. Omalta kasvimaalta perunaa, sipulia, porkkanaa yms. Vireystila parani paljon, eikä kroppa näytä turvonneelta. Jatkuvat tulehdukset nivelissä loppuivat. Suosittelen.

   Suomesta löytyy superfoodia ihan riittävästi, superfood on mainosmiesten kikka älyttää hyväuskoisia.


 • "Heido" tarkoittaa hei sitten tai näkemiin, jos aloittaa sillä sanalla viestinsä niin pitää olla aika heido.

  • Fiksu? Liittyikö aiheeseen?


 • Se on suhteellista monella tapaa.
  On hyötyjä jos haittojakin, henkilökohtaisia juttuja kuten imeytyminen.
  Mun kompromissi on monipuolisuus. Appelsiinistakin riittää puolikas kerralla, mutta sitten on avokadonkin puolikas, kuivattu luumu (sen jälkeen kun lehti "aktiv träning" sen kehui) mustia rusinoita (punarypäleistä; punaviinin terveysedut ilman alkoholia) mantelia, saksanpähkinää, hasselia veteenliotettuna (entsyyminstäjä poistuu ja imeytyminen onnistuu) mutta vain muutamia päivässä, kalliitakin ovat. Banaani ja omena tietysti.
  Liha on vain jäänyt, kalalla varmistaa proteiinin, kuten kalanmaksaöljylusikallinen päivässä varmistaa "aivohuollon" eikä ole vielä liikaa.
  Kananmunaan reagointi on juuri henkilökohtaista (kolesteroli)

  Liisa Veijalainen voitti suunnistuksen maailmanmestaruuden ja oli kasvissyöjä. Myöhemmin hän kertoi laajentaneensa kalan mukaan.
  Aikoinaan kilpakumppani sanoi että Liisa käyttää ravintoainetaulukkoja ja apteekkivaakaa ruokajutuissaan, hänelle se ei ole mahdollista ja hän on kaikkiruokainen.

  Nimenomaan ne eksoottiset marjat, ankaran tutkijan kriteereillä niistä ei varsinaista hyötyä ole osoitettu, väitetään.
  Kahvi (suodatin-) on itse asiassa eliksiiri, punajuuri on tutkittu palautumista edistäväksi, kaakao (se on ainoa kahvimausteeni) on terveyspommi.
  Urheillessa kulutus kasvaa. Esim. spirulina on ravitsevaa, kun niin on mitattu, mutta miksi merestä haavitettu levä maksaa niin .... ?

 • tässä mun vinkki; 1tl spirulinaa, 1tl msm, 1dl luomukaurahiutaleita, 1rkl kaakaojauhetta, 1 banaani, kourallinen pinaattia, marjoja, ja blenderiin. varppina puntti nousee.

 • Ylläolevan smoothien resepti vaikuttaa hyvälle. Kokeile myös tätä herkkujuomaa
  250g maitorahkaa
  100g mansikoita
  100g mustikoita
  1rl kaakaonipsejä
  1,5dl vettä
  1,5dl mantelijuomaa
  3rl smoothie mix pulveria
  1rl pellavarouhetta

  Nämä kaikki blenderiin ja muutama pyöräytys, niin siinä on todellinen terveyspommi. Pari muuta helppoa reseptiä oli myös tuossa samassa blogissa https://suomenparas.blogaaja.fi/superfood-reseptit-kesa-2016/

 • Ei spirulinaa. Mahdollinen neuoro- tai maksatoksiini ja silloin varsinkin kun suurin osa eristä tulee Kiinasta. Maasta, jonka maaperä on puhdasta vain 13%. Spirulinan sijaan söisin ihan tavallisia leviä silloin tällöin ja ihan kotimaista pinaattia, nokkosta...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  64
  2901
 2. Mä välitän susta

  edelleen paljon, sitä ei mikään koskaan muuta, enkä halua sulle mitään pahaa. Toivon että olet onnellinen. Itse tyydyn osaani ja yritän pärjätä näillä
  Ikävä
  55
  724
 3. Tiedät nainen itekin

  jos me ruvettas niin haluaisin; että oltais vain toisia varten. Sinusta en kyllä ole yhtään varma. :(
  Ikävä
  31
  523