miks mun letut näyttää aina suurin piirtein tältä:
http://www.feissarimokat.com/2013/02/huippukokki-haussa-osa-9/
Ne on joko liian ohuita, niin että ne murenee kun niitä kääntelee. Tai sitten ne on kunnon taikinapalloja, jotka kyllä pystyy kääntää, mutta eipä nekään hääppösiä ole..
Letut ei onnistu koskaan!
7
1057
Vastaukset
- etsilleen
Tee kunnon taikina (netistä löytyy ohjeita), anna sen "levätä" riittävän kauan jotta vehnäjauhot turpoaa hyvin (vähintään puoli tuntia), kuumenna pannu riittävän kuumaksi, sulata pannulla nokare voita, lisää taikina pannulle sopivan paksuisena massana, anna kypsyä rauhassa muutaman minuutin ajan ja käännä. Lämpötilan säädön oppii vain kokeilemalla - yleensä ensimmäinen on aina koekappale, josta näkee onko lämpötila sopiva.
Tärkeimmät ohjeet ovat - riittävästi turvonnut taikina, rasvan määrä ja oikea lämpötila.
Kyllä se siitä kunhan kokeilet.- samaamieltä
Eipä tohon ole lisäämistä. Toi taikinan lepuutus on oikeesti aika tärkee asia. Meillä jos paistetaan lettuja illalla, taikina tehdään odottelemaan jo aamulla.
Toi on hyvä myös: Ne paistetaan nimenomaan voilla, muilla rasvoilla vaan ei pääse samaan lopputulokseen, vaikka kuinka yrittäis.
- Torilla saat aina ta
En ota kantaa muuten , mutta teen vähemmän rasvaisia lättyjä niin , että pistän silikonisella pullasutilla rypsiöljyä pannulle pienen tipan ja levittelen.
- Ja onnistut!
Laita desin verran ohra-jauhoja,niin taikinasta tulee hieman sitkeämpi,ei repeä niin helposti!Taikinaan voi myös lisätä hieman sulatettua voita!
- diu diu
Aika hieno
- nyt heti tänne
Siis nyt joku pistää tähän kunnon läski-lettujen ohjeet!! Eihän siinä voi onnistua, jos on tyyliin litra maitoa ja desi vehnäjauhoja... no ehkä jotkut huuippukokit saa sillä aikaan jotain, mutta minä tartten jonkun kunnon liisteritaikina ohjeen. En jaksa enää yhtään kertaa kokeilla mitään lettua kohta.
Ap. - auttoikohan....
Mä teen vaan sellaisen vellimäisen seoksen, ei mitään kummempia mittoja oo, tilkka rasvaa, öljyä voita tms. taikinaan niin on helpompi kääntää. Ja sokeria ei sitten yhtään koska se ottaa pannuun kiinni, tosin sillä saa kauniin värisiä.
Pannu kuumaksi ja tippa rasvaa, itse käytän voita n. teelusikallisen. Taikina pannulle ja pannu on silloin kuuma kun taikina alkaa reunoilta heti kiinteytyä, keskellä on vielä vellimäistä taikinaa, paista niin kauan että vellimäinen seos muuttuu kiinteän näköiseksi ja käännä. Helloja on erilaisia et on vaikea antaa neuvoa millä lämmöllä mutta ensin kuumalla ja sitten voi pienentää lämpöä ja taas isontaa jos rupeaa kovin hitaasti paistumaan. Pannun paksuuskin vaikuttaa lämpöön, paksupohjaisessa pannussa paistuvat hitaammin kuin ohut pohjaisessa. Kaikenkaikkiaan on vain kokeiltava, taikinaanhan voi lisätä jauhoja jos tuntuu liian ohuelta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1108036Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu392905- 352482
- 1212213
- 181866
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais131624Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...
Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan381479- 101456
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa151425"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla141379