kertokaas miten valmistetaan kunnon aito suomalainen poronkäristys!pitäs yllättää koti, jossa asun ulkomailla ja haluaisivat syödä poroa..
siis ihan perusresepti ja huomatkaa että olen täysin avuton joten oikein rautalangasta veistetty malli sopii hyvinkin!
poronkäristys
7
4324
Vastaukset
- kerron
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=poronkäristys&lr=
- -ukko-
Poronkäristys lienee yksi maailman helpoimmista ruoista. Eli osta poronkäristystä (jos sitä sieltä saa). Ruskista lihapalat mielellään valurautapadassa pienissä erissä. Heitä sitten kaikki lihan pataan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitten vettä niin, että lihat melkein peittyvät (jotkut käyttävät myös olutta makua antamassa; laita sitä halutessasi desi tai kaksi). Hauduta noin kolme varttia.
Tarjoile perunamuussin ja puolukkasurvoksen kera. Ai että on herkkua!- Joulupukki
Joo, jos et saa poroo nii käytä saksanhirvee (engl. red deer), niin tulee riistakäristystä, anyway.
- Mössääjä
Joulupukki kirjoitti:
Joo, jos et saa poroo nii käytä saksanhirvee (engl. red deer), niin tulee riistakäristystä, anyway.
Vielä läheisempi poron sukulainen on villi metsäpeura. Niitä elää jonkinlainen kanta Itä-Suomessa. Pari otusta olen nähnyt omin silmin Kuhmossa (viimeksi kuluneena kesänä, hyppäsi autoni edestä tieltä n. 50-100 metrin päässä).
Ostimme Mössääjättären kanssa viime lauantaina Helsingin Hakaniemen hallin loistavasta lihakaupasta Reinin lihasta metsäpeuran potkakiekkoja. Hinta ei ollut ollenkaan paha. Teimme niistä osso bucoa (liemeen kunnon loraus valkoviiniä, tietty), ja johan tuli maistuvaa muonaa!
Rangifer tarandus domesticus = poro
Ranfifer tarandus = metsäpeura - Mössääjä
Mössääjä kirjoitti:
Vielä läheisempi poron sukulainen on villi metsäpeura. Niitä elää jonkinlainen kanta Itä-Suomessa. Pari otusta olen nähnyt omin silmin Kuhmossa (viimeksi kuluneena kesänä, hyppäsi autoni edestä tieltä n. 50-100 metrin päässä).
Ostimme Mössääjättären kanssa viime lauantaina Helsingin Hakaniemen hallin loistavasta lihakaupasta Reinin lihasta metsäpeuran potkakiekkoja. Hinta ei ollut ollenkaan paha. Teimme niistä osso bucoa (liemeen kunnon loraus valkoviiniä, tietty), ja johan tuli maistuvaa muonaa!
Rangifer tarandus domesticus = poro
Ranfifer tarandus = metsäpeuraRanfifer tarandus => Rangifer tarandus = metsäpeura
Kukahan lie laittanut f:n ja g:n niin lähelle toisiaan minun näppikselläni?
- Runttaaja
Myöhässä tämä varmaan tulee, mutta kirjoitanpahan kuitenkin vastaisuuden varalle.
Ensinnäkin, kauppojen hyllyiltä hyvää poronkäristyslihaa löytyy vain hyvällä tuurilla. Minulta saisi tietysti kunnollista, mutta...
No, osta jostain pakastettu poron paisti ja anna sen sulaa hetki niin, että saat vuoltua siitä ohuita lastuja.
Laita reilusti rasvaa (valurauta)pannulle, vaikka oikeaa voita (voipaketista sellainen reilun parin sentin siivu/kilo lihaa). Rasvana kuuluisi käyttää poron rasvaa ns. kuuta, mutta sen usein joutuu korvaamaan voilla, voit käyttää myös voin ja öljyn sekoitusta. Jotkut käyttävät sian rasvaa, mutta jos löydät villisian rasvaa, niin se on paljon parempaa.
Lihat ruskistetaan kuumassa rasvassa kunnolla, siis KÄRISTETÄÄN. Lihat saa olla osittain jäisiä.
Sitten lisätään vettä niin, että lihat melkein peittyy, minä lisään myös lorauksen olutta.
Seuraavaksi lisätään MERISUOLAA maun mukaan, eikä mitään muuta. Kansi päälle ja levy niin pienelle, että neste juuri ja juuri vähän kuplii (kiehuu).
Kunnollista käristyslihaa ei tarvi noin hauduttaa kuin n. 10 min, mutta huonolle lihalle ei tahdo riittää tuntikaan. Maistelemalla se selviää.
Tällä ohjeella onnistuu aina, kunhan liha vaan on kunnollista. Pottumuusin teko onkin sitten jo vaikeampaa. - naminami
Myisin sulle älyhyvää kärylihaa...
Mutta käykääpä katsomassa www.paliskunnat.fi jo löytyy ohjeita. NAM
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713498
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m851516Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251259- 1581222
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35971
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16953Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57832Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk91788- 62745