Talkkuna

Aamiais Talakkuna

Olen etsinyt etnistä suomalaistuoka-ainetta nimeltä Talkkuna.

Kaupoissa myytävä Talkkuna on jauhettu jauhoksi joka ei ole oikeanlaista.

Oikeanlainen Talkkuna on hiukan ryynimäista mannaryyniiä hienompaa, mutta ei lähelläkään jauhoa.

Mistä oikeaa Talkkunaa saa ostaa?

11

94

Vastaukset

  • haluatko hämäläistä vai savolaista talkkunaa?

    • kainuulaista, sitä oikeaa talkkunaa - ei mitään helvetin hölynpölyä!


  • Talakkuna eli talkkunapuuro
    4.11.2010 13:39 (4.11.2010 13:39)
    4 annosta
    2 dl talkkunajauhoja
    1/2 l vettä
    2 tl suolaa

    Laita vesi ja suola kattilaan ja kiehauta. Sekoita koko ajan vatkaten talkkunajauhot sekaan. Kun puuro uudelleen kiehahtaa, se on valmis nautittavaksi voisilmän tai tirripaistin kera.

    Tirripaisti
    Käristä kylkiviipaleet kuumalla pannulla rapeiksi ilman lisärasvaa kolmessa erässä. Nosta käristetyt lihat kattilaan mutta valuta ylimääräinen rasva pois.

    Kuori ja hienonna sipuli ja lisää viimeisten lihojen joukkoon hetkeksi pehmentymään. Nosta ainekset kattilaan. Lisää pippurit ja vettä niin paljon, että lihat peittyvät.

    Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia niin, että lihasta tulee mureaa. Mausta lihakastike suolalla. Tarjoa tirripaisti keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

    http://www.savolaistakotitalkkunaa.fi/reseptit/Talkkuna resepti.pdf

    Olen ostanut maaseutu kylässä- tapahtumista

  • Luomuna Savolaista kotitalkkunaa Kuoreton, paljassiemeninen Jorma -ohra on ikivahaa ( 3500 v) Rautalammin maatiaisohraa. Siitä valmistettu Savolainen kotitalkkuna on todellinen kokojyvätuote. Se sisältää runsaasti ravintokuituja (jopa 19 %), valkuais- ja kivennäisaineita. Ohrakuidun kolesterolia alentavat ja verensokeriarvoja tasaavat vaikutukset tunnetaan hyvin.
    www.savolaistakotitalkkunaa.fi
    Saa peeÄssä liikkeistä Savossa. heila Heinola Pismojen yhteydessä maatilatori Kannelmäki ja Jumbo.

  • Miksi tämä on etnisen keittiön keskusteluissa?

  • Ihan hyvä avaus! Alkaa olla Suomalainen perinneruoka jo etnoa ihan oikeesti. Tokihan maailma muuttuu ja me sen mukana, mutta välillä todella kaipaa mummovainaan tekemää uunipaistia, lanttu- sekä porkkanalaatikkoa ja jälkkäriksi talkkunaa ja marjoja sokerin kera möyheeksi hierottuna!

  • puolukat sekaan

  • Pidän enemmän mynämäen perinneherkusta, mulkkuna,

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.