Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Välien katkaiseminen vain lapsellista pakenemista?

333333333

Mulla on sellainen tilanne että mulla on n8 vuotta vanhempi sisko, kolmekymppinen. Hänen kanssaan kaikki on menneet ihan jees kun ollaan nuorempia oltu, mutta nyt kun molemmat on samassa elämäntilanteessa perheellisenä ja on enemmän kanssakäymistäkin niin emme vaan osaa toimia yhdessä. Minussakin on vikaa tiedän, mutta jos nyt aloitamme siskostani niin en siedä hänen arvostelemistaan, vähättelyään, itsekeskeisyyttään, alaspäin katsomista, äitimäisyyttä jne jne... Ymmärrän että olen pikkusisko, mutta minulla on kaksi muutakin isosiskoa eivätkä he ole tuollaisia, eikä tämä minun siskoni ole heille tuollainen vaikka on vanhin sisko. Minä siis muutaman riidan jälkeen katkaisin välit, koska se tuntui jokaisen riidan jälkeen niin hyvältä idealta ja sainkin vihdoin rauhan kun tiesin ettei tarvitse tuollaista enää kestää. Mutta pitäähän meidän nyt kuitenkin tämä asia käydä läpi ja en jaksaisi yhtään. Minulle tämäkin tilanne olisi ok mutta perheemme/sukumme kärsii ja silloin myös minä. Vanhempieni mielestä meidän pitäisi sopia mutta minulla menee juuri nyt hyvin tämän asian kanssa ja en vaan tajua miksi minun täytyy pitää elämässäni ihminen joka saa minut voiman pahoin. Tiedän myös että elämässä tulee tällaisia ihmisiä eteen ja paljon mutta jos niistä voi ongelmitta päästä eroon niin miksi hemmetissä niissä pitää roikkua?? Jos esim kyse on pomosta niin sitten vaihdetaan työpaikkaa jos pomo käy aivan liian hankalaksi, jos taas työpaikasta lähteminen ei tule kuuloonkaan niin sitten jäädään (juu todennäköisempi vaihtoehto) mutta tarkoitan siis sitä, että kaikissa tilanteissa ei ole sitä vaihtoehtoa että "pakenee" tällaista ihmistä mutten ymmärrä miksi niissä tilanteissa joissa niin voi tehdä, niin sitten ei saa tehdä?? Kamalasta puolisostakin käsketään eroamaan, jopa lasten takia, mutta tällaisessa pitää roikkua vaikkemme koskaan ole olleet mitään käsi kädessä leikkiviä siskoja?? Tottakai yritin tulla siskoni kanssa toimeen mutten enää jaksa. Ahdistaa kun kaikki patistavat minua siihen, toivottavasti myös siskoani koska en ole tästä yksin vastuussa..


Meillä tuli siis ihan ihmeellisistä asioista kinaa, useammankin kerran tässä parin vuoden sisällä ja hänen letkautuksensa välillä ovat myös siis harmittaneet. Olen hänelle myös kauniisti sanonut että tuo ei ole kivaa jne mutta hän ei pyytele anteeksi eikä muutu. No en sitten minäkään miksikään tossukaksi aio muuuttua, anteeksi nyt vaan maailma. Olen pyydellyt häneltä aiempia riitojamme anteeksi vaikka hänessäkin tottakai on vikaa mutta ilmeisesti hänen mielestään se on pääasia että toinen pyytää anteeksi.. Hän ei koskaan. Olen ihan aidosti pyytänyt anteeksi, jotenkin pikkusiskon velvollisuudestakin mutten enää jaksa. Jos nyt pyydän anteeksi tätä viimeisintä, kamalinta riitaamme, mielestäni se kertoo siitä, että hyväksyn hänen käytöksensä ja että minua saa kohdella näin. Ja se ei pidä paikkaansa. Minua ei tarvitse kohdella noin kun eivät muutkaan kohtele. Enkä riitele muidenkaan ihmisten kanssa noin joten me emme vaan sovi yhteen, miksi siis pakolla yrittää.. Kyse ei ollut mistään yhden riidan menemisestä yli, vaan niiden muidenkin, nyt vaan mulla tuli mitta täyteen. En jaksa tätä oikeasti että minua syyllistetään etten sovi siskoni kanssa! Vaikka kaikki vika olisikin minussa, niin eikö siskonikin ole parempi ilman minua, jos kerta vain riitelemme?? Jos olen niin vaikea ihminen ettei minun kanssa voi puhua niin miksi sitten tarvitsee? Enkö voi vain olla ilman yhteyttä siskooni ja hoitaa lasten synttärit sitten vaikka vaan lähettämällä postissa lahjan jne. Onko pakko mennä tekohymyn kanssa aina käymään ja kaiken lisäksi miettiä että mitähän toikin ajattelee, arvosteleekohan se mua nytkin mielessään. En vaan sitä jotenkin jaksa.....
.

7

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3333331

      Kyse ei myöskään ole siitä, ettenkö kestäisi pientä kritiikkiä. Mielestäni ei vaan ole siskojen tehtävä tulla kuin äitinä arvostelemaan ja kertomaan mitä minun pitäisi tehdä... Eikä kyse ole myöskään siitä mitä kamalaa hän sanoo, vaan MITEN hän sen sanoo.. Ja hän olettaa, olettaa, olettaa, olettaa, olettaa ja prkl olettaa.... En voi sietää sitä!!! Monta kertaa hän on vaan kysyny/sanonut jotain todella tökeröä koska on olettanut jonkin asian olevan jotenkin. Ja siis huonommin/väärin jne, jos ymmärrätte. Vain hän tietää ja osaa. Tunnistan kyllä hyväntahtoisen neuvomisen ja siskollisuuden. Tämä on vain ja ainoastaan omaa pönkittämistä ja pätemistä... Vaikka olen nuori niin (huolimatta tekstistäni ) olen ihan ikäiseni tasolla ellen kypsempikin, ihan vaan sen takia että lapset pakottaa kypymään. Hän pitää minua ihan kakarana ja välillä tekisi mieli huutaa siskolleni että kaikki ei ole samanlaisia lahopäitä kuin hän minun iässäni. Hän siis eli perus teinielämää minun iässäni ja se on kai outoa että minä elin sen varmaan samaan aikaan kuin hän, eli paljon nuorempana.. Ja hyvä niin, ei tarvitse nyt enää tehdä tyhmyyksiä.


      Aiemmin en jaksanut koko vitun ihmistä, sitten en jaksanut sitä riitelyä, sitten sain rauhan kun sanoin että meidän on parempi varmaan olla ihan omassa rauhassamme ja nyt sitten päässä myllertää enemmän kuin koskaan. Voisin hänet joskus tänne kutsua puhumaan mutta pelkään että hän jyrää minut vanhemman siskon oikeuksillaan ja keksii lisää kamaluuksia. Tai vielä kamalampaa: esittää lipevää, katuvaa ja ihanaa siskoa ja sama paska jatkuisikin. En jaksa. Vanhemmilleni tämä on varmasti rankkaa mutten voi heidän takiaan hitto sopia! Eikä minulla ole mitään tarvetta saada siskoni takaisin elämääni, mikä hitto siinä sukulaisuudessa nyt niin ihanaa on, onhan minulla ympärilläni muitakin ihmisiä....?? Mitä ihmettä tässä nyt tekisi. Siitä kuitenkin vanhempani ovat samaa mieltä että vähän taukoa kannattaisi pitää mutta sitten kuitenkin pitäisi sopia..? Vaikea muutenkin yhtäkkiä sopia kun silloin kun välit jäähdytin, siskoni lähetti hirveän loukkaantuneen raivoviestin minulle. Hän myös syytti että riitelen yksin ja etten vaan kestä kritiikkiä. Kun sanoin että onhan minulla oikeus loukkaantua kun noin minulle puhut niin hän vaan jatkoi etten kestä kritiikkiä jne. Hän siis pysyy kannassaan että olen sellainen ja sellainen ihminen ja se on vaan fakta. Miten tuollaisen jälkeen voi palata normaaliin? Ja siis kaikki kenelle meidän viestit olen näyttänyt ovat sanoneet ettei kyllä heidän siskonsa noin heille ikinä ikinä puhuisi. Joten kyse ei ole mistään minun dramaattisuudestani, ainakaan pelkästään... On se rankkaa kun ei voi vaan kadota marsiin. Minulla ei ole todellakaan tapana paeta ongelmia, nimenomaan minä olen ensimmäisenä niitä ratkomassa mutta tämä on jotenkin liikaa, että oma sisko on niin tyly niin nyt luovutan.


      Minä olen myös aiemmat riitamme sopinee ja perääntyneet, kun nyt kerran sanoin hänelle vastaan, ehkä rumastikin, niin homma levisi niin käsiin että tässä ollaan. Hän saa siis puhua minulle miten huvittaa mutta kun minä kerran sanon vastaan niin auta armias.. Kyse ei ole yhdesta viestistä vaan monista keskusteluista jossa minua päädytään arvostelemaan ja halveksumaan, ihan tavallisissakin asioissa. Siskoni lähetti esim kaupassa viestin että on ostamassa äidillemme 300€ lahjaa että 50€ per osallistuja ja yritin kysyä etteikö olisi järkevämpää ostaa se aiemmin suunnittelemamme peruspuhelin kun äitin puhelin on rikki(ja ikää 70v), niin hän raivostui koska tein asioista niin vaikeita ja laitan nyt viimeisillään raskaana olevan naisen kiertelemeään kauppoja ilman rahaa väsyneenä viesti oli täynnä kirosanoja. No ihmettelin asiaa mutta pyysin anteeksi suurta typeryyttäni ja sanoin että voin itse käydä ostamassa sen puhelimen niin hän pääsee kotiin. Hän lähetti vain selvä ja kaupan nimen minne kannattaa mennä. Tein sen ihan mielelläni juu, mutta se että minua joka välissä haukutaan ja kohdellaan kuin paskaa niin laittaa vituttamaan että miksi ikinä häntä yritinkään auttaa, ja voin sanoa ettei hän tekisi ikinä noin minulle.. Vaikea teidän sanoa mitään, mutta olen myös puolueettomilta ihmisiltä kysellyt ja kyllä siskoni todella on omituinen ja jopa ilkeä, ja minä herkkä sekä omituinen. sorry oli pakko avautua.

      • joooooooooo

        Älä ole sen lähellä.mun eksä samanlainen,egkä pers.häiriö,kiroilu,vallanhalu,törkeä puhe,ei pyydä anteeksi,itsekeskeisyys,väärien tulkintojen teko,hänen huumoriaan joopa joo,oikeesti jotain teidän väleissä on,älä pidä lähellä,liian lähellä,mökötä vaikka,ei tuollaisen kanssa voi puhua


      • rujststk

        Kuullostaa niin tutulta!!
        Minulla on taasen nuorempi sisko aikalailla tuollainen.

        Luonteeltaan ollaan aina oltu erinlaisia. Hän rauhallisempi, minä taas omapäinen rämäpää. (en tarkoita että elän holtittomasti, vaan rakastan vauhdin hurmaa ja olen aina suuna päänä kokeilemassa kaikenlaisia extreme lajeja, hän taas pelkäisi edes vetää laskettelumonoja jalkaan, sukeltamisesta puhumattakaan.... enkä ole vielä 40 ikävuoteen mennessä rauhoittunut tämän asian suhteen)

        Jostain syystä siskoa on minun rämäpäissyteni aina ärsyttänyt äärimmilleen asti, tai ylipäätään sekin että olen aika suulas ja sosiaalinen. Ihan sama mitä vuosien varrella olen elämässäni tehnyt, niin aina on ollut pelkkää sanomista ja arvostelemista. Ymmärtäisin jos sanomista tulisi esim. jos ryyppää rällästäisin...

        Nyt sitten kun minä olen saanut lapsen, ja hän ei vielä. Niin tämä on ollut sitten viime aikaisin "kiistamme." Tiedän että lapsesta hän on erittäin kateellinen... kun kyllähän sitä vuosikausia jokainen tuttu, perheenjäsen tai sukulainen, minä itse mukaanlukien ajatteli, että jos jompi kumpi meistä lapsen tekee, se on ehdottomasti siskoni.
        Mutta sitten minullakin tuli tämä ikä biologinen kello eteen, ja oli päätettävä että nyt tai ei koskaan.... Ja mitään muuta en enää kuule kun nipottamista ja arvostelua. *huokaus*

        Hänellä on myös uskomaton tapa tarrautua ja puuttua minun elämääni, kun mielestäni minun asiani eivät hänelle kuulu. Enkä ole enää vuosiin kertonut omasta elämästäni mitään, kun en suoraan sanoen jaksa taas kuulla räpätystä. ja minä olen kuitenkin meistä se, kumpi on vuosikausia elänyt tasaista elämää paikallani, hän taasen keikkuu edelleen niissä omissa pätkäduuneissaan... mutta jostain syystä minä silti vaan hänen mielestään koko ajan teen vääriä juttuja elämässäni. Minä kun en äitinä enää saisi lasketella, sukeltaa enkä kiipeillä...

        Viimeisin kiukuttelut sain siitä että kun nyt muksu on 8kk ja ensimmäistä kertaa menossa yöhoitoon anopille. Kun lähdemme pienelle pidennetylle vanhempain lomalle ulkomaille (4 yötä) niin olen aivan paska, ja kuinka minä voin lapseni hylätä. *huokaus*.

        Minä itse en puutu siskoni elämään millään tavalla, puolestani hän aikuisena ihmisenä saa tehdä mitä haluaa. Hän kyllä avautuu vaikeuksistaan, ja jos hänestä siltä tuntuu, niin saa avautua, mutta en käy niihin ongelmiin puuttumaan. Siitäkään syystä etten minä niitä pysty ratkaisemaan. Koitan pitää niin vähän yhteyttä kun mahollista, pitäen oman suuni kiinni omasta elämästäni.

        Ihmettelen että tämä nyt aina on vaan niin vaikeaa.
        Ja jos on jotain sanomista jostain asiasta, niin MIKSI asiaa ei voisi sanoa ystävällisesti, vaan se pitää aina tölväistä ikävästi.

        t. erittäin huono äiti


      • Jussijussijussijussi

        Voisiko tehdä niin, että et katkaise välejä, vaan pidät riittävää etäisyyttä? Et osallistu yhteislajoihin yms. Jos kysyy, ilmaise lyhyesti ja napakasti. Rumiin viesteihin ei tarvitse vastata, tai vastaa lyhyesti. Ei tarvitse soitella tai muuten olla yhteydessä. Ei tarvitse kertoa hänelle menoja yms. Joa näette jossain juhlissa tms. siirry pois hänen tieltään. Tuo ei ole tossukaksi muuttumista vaan välinpitämättömyyttä ja etäisyyden ottamista. Älä provosoidu, vaikka provosoidaan.

        Tuo voisi toimia moneen tapaukseen. En osaa sanoa sopiiko teidän kuvioihin.


    • tsemiä

      Ei ole pakko jos ei haluu. Tunti-pari jouluna ym sukujuhlissa ehkä on fyysisesti oltava läsnä, henkisesyti voit pitää terveen suojaetäisyyden. Jotakin kateutta tms kaunaa siskosi kantaa tod.näk. hautaan asti sinua, pikku lellisiskoa kohtaan. Ns. projektio voi myös olla kyseessä, eli hän näkee sinussa asioita, joita pelkää tai ei voi hyväksyä itsessään. Tai sitten vain narsistinen luonne. Sama se, mutta jos et halua tehdä sopua ja olla tekemisissä, niin keskity omaan pikku perheeseesi ja sinua positiivisesti rakentaviin asioihin/ihmisiin. Siinä se, onnellisen elämän salaisuus.
      Vanhemmillesi voit sanoa jotakin ympäripyöreätä, esim että oma elämäsi on nykyisin niin kiireistä että et ole muistanut koko kinaa aikoihin etkä käsitä miksi sitä vielä pitäisi kaivella.

    • LogiikkaAuttaa

      Itse ajauduin mahdottomaan riitatilanteeseen perheeni uusien sukulaisteni kanssa. He ilmaisivat asian tyyliin etteivät IKINÄ ole kellekään pahaa tarkoittaneet ja että KAIKKI ongelmat tulevat meidän puoleltamme.

      Pureksin tätä lausuntoa pitkään ja päädyin kahteen vaihtoehtoon:

      Vaihtoehto 1: He ovat oikeassa. Kaikki riidat johtuvat meistä ja siitä että meidän kanssamme on mahdotonta tulla toimeen. Olemme lisäksi niin typeriä ja/tai pahoja ihmisiä ettemme itse tajua tätä koska meidän mielestämme heistäkin syytä löytyy.

      Ratkaisu: Jos tämä on totta teemme heille palveluksen olemalla pitämättä yhteyttä. Olemme niin tunnottomia ja mahdottomia että yhteydenpitomme aiheuttaa näille viattomille ihmisille tarpeetonta tuskaa.

      Vaihtoehto 2: He ovat väärässä. Näissä riidoissa on kaksi aiheuttavaa osapuolta (kuten minä uskon). He ovat kuitenkin niin typeriä ja/tai pahoja ihmisiä etteivät he itse tajua tätä koska heidän mielestään syytä löytyy vain meistä.

      Ratkaisu: Jos tämä on totta teemme itsellemme palveluksen olemalla pitämättä yhteyttä. He ovat niin tunnottomia ja mahdottomia että yhteydenpitomme aiheuttaa meille tarpeetonta tuskaa.

    • oppeliini1

      Oli ihminen osa perhettä tai ei, ilkeä ja pahansuopa käyttäytyminen toista kohtaa ei ole hyväksyttävää.
      Te kumpikin olette aikuisia, teillä on omat elämät. Mitähän jos keskittäytyisit tuohon tosiasiaan. Salli siskosi olla rauhassa. Pääset itsekin paljon vähemmällä jä säästyt monelta mieliharmilta.

      Rajoita yhteydenpitoa tapaamisiin pakollisiin sukukokouksiin. niissä on muitakin ihmisiä joten sinun ei tarvitse sanoa hänelle muuta kuin hei mitä kuuluu. Kiitos oikein hyvää , riittää vastaukseksi. EI muuta.

      Luullaan että kun on osana perhettä täytyy ottaa vastaan aivan kaikki mitä muu suku syottää. Ei ole totta. Ei tarvitse!

      Jokaisen ITSESUOJELUVAISTO sanelee rajat kenen kanssa pidetään yhteyttä, kenen kanssa ei.
      Sisaresi (ja kaikki muut negatiivisuutta aiheuttavat jäsenet) kuuluvat ei-yhteydenpitoa-sarjaan.
      Täten sinä voit säästää kaikki mieliharmilta - itsesi ennenkaikkea!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe