Spagettimalja 2014 spekkausta

veikkaaja

Royals vs Falcons

Royals ei ole häikäissyt Falconsia vastaan kummassakaan pelissä. Mutta toisaalta ei Falconskaan ole päässyt maaleilla juhlimaan Vaasaa vastaan. Toivon trilleriä ottelusta. Ehkä Vaasaa kuitenkin veikkaan voittajaksi sillä Falcons on ollut aika epätasainen. Toisaalta näin välierän Tampereella ja siinä Falcons oli kyllä aivan omalla tasollaan. Jos Falcons pelaa kuten välierässä, se voittaa.

35

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+14

      Onko jompikumpi mahdollisesti nousemassa, jos tilaisuus tulee?

      • 4+16

        Molemmat ovat antaneet ymmärtää, että nousu ei voiton(kaan) myötä ole välttämättä ajankohtainen. Voi tulla ykkösessä ruuhkaa, kun kakkosesta on nousemassa ainakin Huskies ja mahdollisesti Sun City.


    • KUNINKAALLINEN
    • 3+9

      Ihan sama kumpi nousee kunhan Kouvola lähtee pois sieltä.

    • Pallopoika Pablo

      Tsekatkaa tuosta kilpailujärjestelmä dokumentista:http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/5e90f64bcc8afd8976ac35c6964fcbf1/1409932977/application/pdf/2138023/Miesten kilpailujärjestelmä 2014-2016 - liittokokouksen hyväksymät.pdf
      Sivu 9. Ykkösdivari pelataan pääsääntöisesti kuudella joukkueela, eli jos Vaas/Hyvinkää, kumpi Spagetin voittaakaan, ei nouse niin Indians ei putoa.

      Paitsi jos Indians pudottautuu, silloin kaudella 2015 pelataan divari seitsemällä,mutta vain ko kauden.

      ELi käytännössä kakkosesta ei nouse kuin yksi joukkue, jos sille myönnetään paikka ykköseen.

      • 11+20

        Ja mitä jos Wolvot JA Indians pudottautuu, eikä kukaan halua nousta?


      • EPKU
        11+20 kirjoitti:

        Ja mitä jos Wolvot JA Indians pudottautuu, eikä kukaan halua nousta?

        Sitten voidaan pelata muulla määrällä. Muistaakseni nyt hyväksytty suunnitelma sanoo että vaahterassa pelataan 6-8 joukkueella.


    • Kikfkek

      Voimasuhteita vertailtaessa unohtuu sellainen pieni asia että Hyvinkäältä löytyy viisi henkilöä joille on laitettu kultaiset mitalit kaulaan useampaan kertaan, eli vähän kovemmatkin kinkerit on koettu ja voitettu. Vaasa on epävarman Järviön varassa.

      • Royal blood

        Vaasa ei todellakaan ole Järviön varassa. Juoksuhyökkäyksen taso ei laske tippaakan kantoi palloa kuka tahansa bäkeistä. Edellisistä kohtaamisista myös heittopeli on kehittynyt huomattavasti. Toki näin on myös Falconsin leirissä. Kokeneita pelureita löytyy kyllä molemmista joukkueista. Merkittävin kokemusero löytyy valmennuksen puolelta. Siinä vertailussa Falcons on selvästi edellä. Joukkueena Royals on kuitenkin kokonaisuudessaan laadukkaampi. Todella tiukka kamppailu on tiedossa. Mikäli Royals onnistuu välttämään hölmöjä virheitä, Spagettimalja jää Vaasaan.


    • oikeutta?

      Ja jos Royals voittaa ja nousee puuttuvilla kriteereillä liigaan niin jo on kumma. Paljon merkityksettömmilläkin asioilla on estetty liigaan nouseminen. Enkä jaksa uskoa että Kouvola edes haluaa tiputtautua. Kouvolalla kuitenkin sattuu olemaan kaikki kriteerit kunnossa

      • Royal Blood

        JOS(!) Royals nousee puuttuvilla kriteereillä liigaan ei se tarkoita sen vähemmän "oikeutta" kuin että Royals pelaa divaria puuttuvilla kriteereillä, mutta tämähän on tietysti pointtisi koska syystä tai toisesta näet elämäntehtäväksesi mollata Royalsia kaikin mahdollisin keinoin. Haluaisit varmaankin tiputtaa Royalsin takaisin kakkoseen tai jopa kolmoseen. Kysyn vaan, ketä se palvelisi, kun joukkue voittaisi kaikki 100-0?

        Liitolla on käytössä siirtymäajat ja sakkojärjestelmä jolla puuttuvat kriteerit voi hyvittää. Oleellinen kysymys on mikä palvelee parhaiten joukkuetta ja seuraa?
        Todennäköisesti divari tarjoaa Royalsille aivan riittävän haasteen myös ensi kaudella, kun taas nousu liigaan saattaisi olla nuorelle joukkueelle vielä liian iso askel. Parilla hyvällä hankinnalla joukkue voisi varmaankin haastaa ainakin muutaman joukkueen liigan hännillä, mutta Trojansin tempun uusiminen on kuitenkin hyvin kaukana. Ehkä on siis parempi antaa joukkueen kasvaa korkoa ja tarjota yleisölle parasta mahdollista viihdettä. Toisaalta, koskaan ei tiedä milloin seuraava mahdollisuus nousta tarjoutuu.

        Vaikka junnutoiminta onkin ollut säästöliekillä Royalsin etu on että joukkue koostuu (jenkit ja Järviö poislukien) kokonaan "omista" pelaajista. Sen varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta, myös junnutoimintaa.

        Kouvolan tilanteeseen en ota kantaa.


    • hoh-hoijaa

      Anteeks mut siis mitkä kriteerit. Siis millä kriteerillä perustetet, että Kouvola on enemmän liigajoukkue kuin Vaasa?

      1) Vaasalla on iso rosteri, osin toki kokematon mutta iso. Kouvola saa hädin tuskin joukkueen kasaan peleihin.

      2) Vaasalla on täysin ylivertainen organisaatio verrattuna yhteenkään suomalaiseen seuraan -liiga tai divari. Kouvolassa otteluita ja seuraa vedetään alle 10 hengen voimin. Huom. organisaatio ei tarkoita ketjujengiä tai tanssityttöjä.

      Vaasalla on erinomainen taloustilanne ja todella hyvä sponsoritilanne. Kouvolan osalta en osaa tähän sanoa muuta kuin että en usko seuran olevan yhtä vakaalla pohjalla.

      3) Vaasan kotipeleissä käy keskimäärin 800-1000 katsojaa. Kouvolan. No, siellä oli ehkä 100-150 katsojaa kun Meripäivillä kävin.

      3) Vaasan joukkue on urheilullinen kaikilla urheilullisuuden ja kilpailullisuuden mittareilla, Kouvolan joukkue näyttää lähinnä surulliselta. Ja loppupeleissä tässä kaiketi on kyse urheilusta, eikä mistään kriteerikikkailusta?

      4) Jos listan ainoa veruke on, että Vaasalla ei v-i-e-l-ä ole juniorijoukkueita tarvittavaa määrää niin kyllä taas ollaan oikeusmurhan partaalla. Junioritoimintaa on käynnissä Vikingsissa (Vikings ja Royalshan ovat yhtä perhettä vrt Wolverines ja Demons) eli ei siellä tyhjän päällä olla.

      Itse henkilökohtaisesti toivon, että Vaasa rohkeaa nousta liigaan sillä tuollaisia organisaatioita me tarvitsemme. Liigassa on muitakin hyviä seuroja, joissa ymmärretää, että 25 jätkää pukeissa sivurajalla ei ole sama kuin liigajoukkue. Vaasa oli tällä kaudella niin ylivoimainen divarissa, että pelaajille se on lähinnä taantuma, jos sinne jäävät junnaamaan.

      • 20+13

        Voin olla väärässä, mutta Vaahteraliigassa pelaavilla joukkueilla tulee olla jokaisessa junnuikäluokassa SM-sarjaa pelaava jengi edustettuna. Tästä syystä tekivät ton urpon uuden säännön, junnupuolella divaristakin tehtiin SM-sarja. Eli on 11vs11 SM-sarja ja 7vs7 SM-sarja.


      • 8+17
        20+13 kirjoitti:

        Voin olla väärässä, mutta Vaahteraliigassa pelaavilla joukkueilla tulee olla jokaisessa junnuikäluokassa SM-sarjaa pelaava jengi edustettuna. Tästä syystä tekivät ton urpon uuden säännön, junnupuolella divaristakin tehtiin SM-sarja. Eli on 11vs11 SM-sarja ja 7vs7 SM-sarja.

        Olet väärässä. Tuosta kohdasta selviää nykyään rahalla.


      • 1+10
        8+17 kirjoitti:

        Olet väärässä. Tuosta kohdasta selviää nykyään rahalla.

        No nythän Vaasa pääsee sitten kabinetissa lipputuloillaan ostamaan sen vaahterapaikan. Ei muuta kun pakka satasia liiton toimiston pöytään ja lounas Noroselle pöytään niin saadaan taas vietyä jenkkifudista aimo harppauksin eteenpäin. Hieno homma etät on keksitty kaikenlaisia kriteerisysteemejä ja sitten pystytään se romuttamaan isolla lompakolla ja kustaan niiden seurojen lahkeille jotka on vuosia tehnyt juniorityötä suomessa ja vienyt lajia eteenpäin. Royals on lähinnä edistänyt omaa asiaansa.


      • oikeutta?

        okei Vaasa menee nyt Kouvolan ohi rankingissä pelillisellä menestyksellä. Eli tällä verukkaalle on liigaan soveltuva joukkue. Mutta edelleen koska Kouvolalla on kriteerit muuten kunnossa niin tämä on se painava asia. Ja se raha ei tuo niitä kriteeripisteitä vaikka se sakoilla selviää tuosta että pystyisi nousemaan.

        ei enkä halua mollata Vaasaa vaan nostan hattua heidän tekemiselle lajin eteen Suomessa.

        ja kerro minkä oikeusmurhan Kuopio ja Oulu koki liiganousua yrittäessä? ;)


      • happea väliin
        1+10 kirjoitti:

        No nythän Vaasa pääsee sitten kabinetissa lipputuloillaan ostamaan sen vaahterapaikan. Ei muuta kun pakka satasia liiton toimiston pöytään ja lounas Noroselle pöytään niin saadaan taas vietyä jenkkifudista aimo harppauksin eteenpäin. Hieno homma etät on keksitty kaikenlaisia kriteerisysteemejä ja sitten pystytään se romuttamaan isolla lompakolla ja kustaan niiden seurojen lahkeille jotka on vuosia tehnyt juniorityötä suomessa ja vienyt lajia eteenpäin. Royals on lähinnä edistänyt omaa asiaansa.

        Eiköhän nyt odoteta mitä siellä Vaasassa päätetään tehdä. Toinen asia mistä ei myöskään olla puhuttu yhtään on se haluaako Kouvola pysyä liigassa? Se voi hyvin olla että kulunut vuosi on näyttänyt että liigassa pelaamiseen ei vain ole rahkeita noin pienellä rosterilla. Yksi asia on päivän selvä, se ei ole Vaasan vika kun voittavat. He tekevät sen sääntöjen sallimissa puitteissa eli turha mollata joukkuetta menestyksestä.


      • Nolla?

        Kuinka monta peliä Vaasan junnujoukkue tällä kaudella on pelannu?


    • 19+9

      Kröhöm.. Kouvolako on edistänyt lajia Suomessa? Älä nyt viitsi.
      Millään muulla seuralla ei ole niin huono maine tässä maassa kuin Kouvolalla. Seura laiminlyönyt velvollisuuksia niin valmentajia kuin ulkomaisia tuontipelaajiaan kohtaan. Ja niitähän siellä riittää. Jos kerran seuran juniorityö on niin erinomaista niin miten edustusjoukkue ei saa kunnon joukkuetta jalkeille? Puhumattakaan siitä, että pelinrakentaja pakenee seurasta kesken kauden?

      Vaasa Royals on ollut olemassa 2 vuotta ja siinä ajassa noussut suomalaisten seurojen top-5 kastiin heittämällä. Ei kärkeen, koska se junioritoiminta on vasta käynnistymässä, mutta menestyvän junioritoiminnan tae on AINA edustusjoukkue. Se toimii lippulaivana, jonne nuoret pelaajat tavoittelevat. Ja siinä asiassa Vaasa on heittämällä Indiansin edellä.

    • miten on?
      • 13+19

        Vanha juttu tosiaankin. Voimassa oleva kilpailujärjestelmähän on hyväksytty 2013.

        http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/b1d4edc3797ae6183c25046278597a9f/1410195740/application/pdf/2138023/Miesten kilpailujärjestelmä 2014-2016 - liittokokouksen hyväksymät.pdf

        Tämän mukaan liigapaikkaa voi hakea joukkueet sijoilla 1-8 ja vasta sen jälkeen jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa, voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla rankingsijoilla oleville vuorotellen. Lisenssivaatimuksia tai sakkojärjestelmän sisältöä en tarkemmin tunne mutta mielestäni näitäkin on viime vuosina muokattu. Voi siis hyvinkin olla että järjestely on muuttunut.


      • Lukekaa pliis
        13+19 kirjoitti:

        Vanha juttu tosiaankin. Voimassa oleva kilpailujärjestelmähän on hyväksytty 2013.

        http://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/b1d4edc3797ae6183c25046278597a9f/1410195740/application/pdf/2138023/Miesten kilpailujärjestelmä 2014-2016 - liittokokouksen hyväksymät.pdf

        Tämän mukaan liigapaikkaa voi hakea joukkueet sijoilla 1-8 ja vasta sen jälkeen jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa, voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla rankingsijoilla oleville vuorotellen. Lisenssivaatimuksia tai sakkojärjestelmän sisältöä en tarkemmin tunne mutta mielestäni näitäkin on viime vuosina muokattu. Voi siis hyvinkin olla että järjestely on muuttunut.

        Nimenomaan lisenssikriteet täyttäviä joukkueita. Lukekaa tuo ensimmäinen lause eli liiga pelataan lisenssikriteerien täyttymisen perusteella


        "3.1. VAAHTERALIIGA
        Vaahteraliiga pelataan vuosittain 6-8 joukkueella lisenssikriteerien täyttämisen perusteella. Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1-8 voidakseen anoa liigalisenssiä. Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla ranking sijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksaksi jäänyt joukkue sijoitetaan I-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä. Jos joukkueita on vähemmän kuin kahdeksan (8) sijoitetaan I-divisioonan voittaja näiden perään"

        Ja en usko että kouvola pudottautuu vapaaehtoisesti koska näin ei ole käyny vielä. Antaa niiden hakata päätä seinään, tuhlata rahaa ja hävitä


      • 13+19
        Lukekaa pliis kirjoitti:

        Nimenomaan lisenssikriteet täyttäviä joukkueita. Lukekaa tuo ensimmäinen lause eli liiga pelataan lisenssikriteerien täyttymisen perusteella


        "3.1. VAAHTERALIIGA
        Vaahteraliiga pelataan vuosittain 6-8 joukkueella lisenssikriteerien täyttämisen perusteella. Joukkueen tulee olla ranking listassa sijoilla 1-8 voidakseen anoa liigalisenssiä. Jos lisenssit täyttäviä joukkueita ei ole kahdeksaa (8) voidaan sarjaa täydentää tarjoamalla paikkaa seuraavilla ranking sijoille oleville vuorotellen pelillisen rankingin mukaisessa järjestyksessä. Sarjan kahdeksaksi jäänyt joukkue sijoitetaan I-divisioonan voittajan taakse rankingissa seuraavan vuoden lisenssejä myönnettäessä. Jos joukkueita on vähemmän kuin kahdeksan (8) sijoitetaan I-divisioonan voittaja näiden perään"

        Ja en usko että kouvola pudottautuu vapaaehtoisesti koska näin ei ole käyny vielä. Antaa niiden hakata päätä seinään, tuhlata rahaa ja hävitä

        Luettu on, mutta kuten todettu, tuosta ei käy ilmi miten tuo sakkojärjestelmä toimii. Eli luetaanko kriteeri täytetyksi jos maksaa sakon?

        Itselleni on ainakin jäänyt sellainen kuva, että luetaan. Mitään faktatietoa asiasta minulla ei kuitenkaan ole. Ja oli miten oli, Royals saattaa hyvinkin jättää hakematta liigapaikkaa.


      • 11+18
        13+19 kirjoitti:

        Luettu on, mutta kuten todettu, tuosta ei käy ilmi miten tuo sakkojärjestelmä toimii. Eli luetaanko kriteeri täytetyksi jos maksaa sakon?

        Itselleni on ainakin jäänyt sellainen kuva, että luetaan. Mitään faktatietoa asiasta minulla ei kuitenkaan ole. Ja oli miten oli, Royals saattaa hyvinkin jättää hakematta liigapaikkaa.

        en jaksa uskoa että liitolla olisi käyny niin naurettava virhe että raha korvaisi puuttuvia kriteereitä. ei se sakko tuo esimerkiksi junnujoukkuetta.

        ja kuinka monta junnujoukkuetta Vaasalla on tällä kaudella pelannu?


    • 1+16

      Junnujoukkueet voi korvata rahallisella maksulla.

    • 9+3

      jos olisi vaikka 10 000€ sakko puuttuvasta junnujoukkueesta ja seura maksaa tämän niin tuoko se seuralle jatkuvuutta? EI TODELLAKAAN. tai jos on niin jo tehty tyhmästi liiton puolesta (liitto tuntee aika monta tapausta jossa joukkue on ollu ongelmissa jatkuvuuden takia)

    • liigaan vaan

      Jos seura on ollut olemassa 2 vuotta, ei voi olettaa että kahdessa vuodessa olisi kaikki joukkueet pystyssä. Kyllä ne sieltä syntyy.
      Nyt vaan lisää löylyä kiukaalle ja Royals liigaan. Tekisi hyvää helsingin seuroille käydä katsomassa yksi ottelu Vaasassa. Näkisivät, mitä vapaaehtoistyöllä saa aikaan keskisuuressa kaupungissa. Kumma, ettei sitä saada toimimaan helsingissä.

      • Royal blood

        Sen verran pakko korjata, että seura, siis West Coast Vikings ry, jonka edustusjoukkue Royals on, on ollut olemassa 20 vuotta. Royals kuitenkin edustaa seuran uutta tulemista jenkkifutiksen puolella ja tämä näkyy varmasti pikapuolin myös junioritoiminnassa. Ainakin Vasassa on nyt huomattu jenkkifutiksen olemassa olo. Sen päälle on hyvä rakentaa.


      • 14+13

        Mikäs keskisuuri kaupunki 60.000 asukkaan kylä on?


    • 20+5

      No Suomen mittakaavassa se "kylä" on kyllä tosiaan keskisuuri tai oikeastaan iso. Suomen yli 300 kunnasta Vaasa on tosiaan 15. suurin. Hups. Kaikki ei asukaan Hesassa.

    • 20+5
      • 11+20

        Onhan ECG:lläkin suomen vanhin seura, sillä tämän päivän ECG:llä vaan ei ole mitään tekemistä 1979 perustetun seuran kanssa. Nykyistä seuraa pyörittää parikymppiset räkänokat jotka juuri ja juuri osaavat oman nenänsä pyyhkiä.

        Sama Royalsilla, Royals lanseerattiin 2 vuotta sitten ja sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että 80-luvulla on Vaasassa pelattu amerikkalaista jalkapalloa.


      • Royal blood
        11+20 kirjoitti:

        Onhan ECG:lläkin suomen vanhin seura, sillä tämän päivän ECG:llä vaan ei ole mitään tekemistä 1979 perustetun seuran kanssa. Nykyistä seuraa pyörittää parikymppiset räkänokat jotka juuri ja juuri osaavat oman nenänsä pyyhkiä.

        Sama Royalsilla, Royals lanseerattiin 2 vuotta sitten ja sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että 80-luvulla on Vaasassa pelattu amerikkalaista jalkapalloa.

        West Coast Vikings ry on perustettu vuonna 1994. Seurassa on 4 jaostoa: WCV Cheerleading, Vikings, Vikings Junior ja Royals. Uusi edustusjoukkue Royals lanseerattiin 2 vuotta sitten jolloin Vikingsista tuli kakkosjoukkue. Vikings on osallistunut sen jälkeen menestyksellä IV-divariin. Omaa juniorijoukkuetta Vikingsilla ei tosiaan ole tällä kaudella ollut, mutta junnuja on ilmeisesti ainakin jonkin verran. Osa on tiettävästi pelannut tämän kauden muualla, osa myös Vikingsissa. Royals ja Vikings ovat siis todellakin samaa seuraa joka tänä vuonna viettää 20-vuotisjuhlaansa (ei siis sama joka pelasi jefua Vaasassa 80-luvulla). Seurassa vaikuttaa edelleen sellaisia henkilöitä jotka ovat olleet perustamassa sitä.


      • 7+9
        11+20 kirjoitti:

        Onhan ECG:lläkin suomen vanhin seura, sillä tämän päivän ECG:llä vaan ei ole mitään tekemistä 1979 perustetun seuran kanssa. Nykyistä seuraa pyörittää parikymppiset räkänokat jotka juuri ja juuri osaavat oman nenänsä pyyhkiä.

        Sama Royalsilla, Royals lanseerattiin 2 vuotta sitten ja sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että 80-luvulla on Vaasassa pelattu amerikkalaista jalkapalloa.

        ei nyt puhtaasti 80-luvun pyörittäjät mutta 90-luvulla pelanneet ja pyörittäneet kyllä löytyvät Royalsin matkasta.


    • 3+1

      Kyllä sillä jotain yhteistä on, siellä on valmentajina ja taustajoukkoina kavereita jotka silloin 80-luvulla pelas jefua Vaasassa. Royals pelkkä edustusjoukkueen nimi muuten seura edelleen sama kutakuin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe