Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

palvelutiski

vihreä ostaja

Ihmettelin isohkossa elintarvikeliikkeessä käydessäni palvelutiskin hygieniaa.
Tiskillä oli monenlaisia laatikoita ,joissa valmiita salaatteja,maustettuja lihoja,valmiita ruokia,pannukakkuja jne.Kuinka on mahdollista ,että ylärivillä oli laatikossa marinoituja,raakoja lihoja ja sen alapuolella laatikko pannukakun paloja.Kuinka siis raakoja tuotteita voidaan pitää valmiiden ruokien vieressä,kuinka voi olla varmaa,ettei mitään tipu valmiin ruuan päälle.Erityisesti kun on kyse kanasta/broilerista.

21

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihävikille

      En ole vuosikausiin uskaltanut ostaa kaupan "irtotiskistä" tai kaupan itse pakkaamia tuotteita. Teollisuuden pakkaamissa tuotteissa on sentään tehokasta valvontaa, että mitä sinne pakettiin laitetaan ja kauanko se säilyy. Eräässäkin kaupassa kuulemma avataan leikkelepaketit ja myydään palvelutiskiltä irtoleikkeleinä kalliimpaan hintaan.
      kaikkein pahimpia ovat nuo kauppojen omat marinoidut liha ja kalatuotteet sekä kaupassa jauhettu jauheliha.

      • nainen5

        tuossa tekstissäsi olikin tuo sana kuulemma, kuulopuheisiin kannattaa aina uskoa.


    • K-ukko

      Onneksi palvelutiskit ovat koko ajan vähenemään päin , ja lienee niissä ihan asiallisesti hoidettujakin joukossa ?

    • Suomenmieli

      Sehän se surkuhupaisaa onkin kun suuri osa kuluttajista luulee saavansa tuoreempaa tavaraa palvelutiskistä, vaikka todellisuudessa teollisuuden pakkaama on paljon steriilimpää.

      • Öh...

        Kuukauden suojakaasussa maannut liha on siis mielestäsi tuoreempaa, kun tiskissä päivän tai pari avonaisena ollut?

        Toki suojakaasussa oleva tuote säilyy pidempään, kun irtomyynnissä oleva. Siksihän se pakataan siihen suojakaasuun mahdollisimman hygieenisissä oloissa, että päiväystä voidaan laittaa reilummin, kun irtomyynnissä olevaan.


      • hö...
        Öh... kirjoitti:

        Kuukauden suojakaasussa maannut liha on siis mielestäsi tuoreempaa, kun tiskissä päivän tai pari avonaisena ollut?

        Toki suojakaasussa oleva tuote säilyy pidempään, kun irtomyynnissä oleva. Siksihän se pakataan siihen suojakaasuun mahdollisimman hygieenisissä oloissa, että päiväystä voidaan laittaa reilummin, kun irtomyynnissä olevaan.

        Mitäs sitten kun ne tiskissä olevat lihat on ensin olleet kuukauden suojakaasussa, ohittaneet pe päivän ja sitten paketit avataan ja lihat "tuoretiskiin" ja vähän lisää marinadia päälle. maustamattomat voikin sitten jauhaa vaikka jauhelihaksi. kyllä on laatu kohdallaan


      • yks asiakas
        hö... kirjoitti:

        Mitäs sitten kun ne tiskissä olevat lihat on ensin olleet kuukauden suojakaasussa, ohittaneet pe päivän ja sitten paketit avataan ja lihat "tuoretiskiin" ja vähän lisää marinadia päälle. maustamattomat voikin sitten jauhaa vaikka jauhelihaksi. kyllä on laatu kohdallaan

        Kukaan fiksu kauppias ei noin tee... - ja niitä lienee suurin osa nykyihmisistä, joskus vuosikymmeniä sitten on (voinut) tilanne olla toinen...


      • Öh...
        hö... kirjoitti:

        Mitäs sitten kun ne tiskissä olevat lihat on ensin olleet kuukauden suojakaasussa, ohittaneet pe päivän ja sitten paketit avataan ja lihat "tuoretiskiin" ja vähän lisää marinadia päälle. maustamattomat voikin sitten jauhaa vaikka jauhelihaksi. kyllä on laatu kohdallaan

        Vasta äsken ostin kaupan pakkaamia karjalanpaistilihoja -30% hinnalla. Lihat oli todennäköisesti pilkottu myymättä jääneistä isommista ruhonosista (Miksi niin ei saisi tehdä, jos tavara on kunnossa? Onko parempi heittää roskiin?). Lihojen ulkonäkö peittosi mennen tullen palaten tehtaan valmiissa ja "steriileissä" rasioissa myytävät vastaavat lihat. Myöskään maussa tai tuoksussa ei ollut mitään valittamista. Tuli oikein erinomainen ruoka. Kyseessä oli vielä pieni laitakaupungin kauppa.


      • öhö...
        Öh... kirjoitti:

        Vasta äsken ostin kaupan pakkaamia karjalanpaistilihoja -30% hinnalla. Lihat oli todennäköisesti pilkottu myymättä jääneistä isommista ruhonosista (Miksi niin ei saisi tehdä, jos tavara on kunnossa? Onko parempi heittää roskiin?). Lihojen ulkonäkö peittosi mennen tullen palaten tehtaan valmiissa ja "steriileissä" rasioissa myytävät vastaavat lihat. Myöskään maussa tai tuoksussa ei ollut mitään valittamista. Tuli oikein erinomainen ruoka. Kyseessä oli vielä pieni laitakaupungin kauppa.

        katsoitko varmasti että edellisenä päivänä ei ollut tiskissä teollisuuden pakkaamaa karjalanpaistia -30%...ja sitten seuraavana päivänä kaupan pakkaamaa esillä. mitä mahtoikaan tapahtua. kerropa kaikille mikä pieni laitakaupungin kauppa pilkkoo isoja ruhonosia.


      • Öh...
        öhö... kirjoitti:

        katsoitko varmasti että edellisenä päivänä ei ollut tiskissä teollisuuden pakkaamaa karjalanpaistia -30%...ja sitten seuraavana päivänä kaupan pakkaamaa esillä. mitä mahtoikaan tapahtua. kerropa kaikille mikä pieni laitakaupungin kauppa pilkkoo isoja ruhonosia.

        Vaali toki rauhassa hysteeristä ja pakkomielteenomaista näkemystäsi elintarvikkeiden käsittelystä, jos se tekee sinut onnelliseksi.

        Mulle itelleni on aivan sama, vaikka se liha olisi ollut siinä teollisuuden paketissa myynnissä puoli vuotta ja sitten kauppa pakannut sen uudestaan. Jos liha on ostohetkellä noin siistin näköistä, rakenne hyvä, haju tuore ja väri terve, niin millään muulla ei ole minulle mitään väliä. En jaksa alkaa vaivaamaan päätäni mitä ihmeellisimmillä salaliittoteorioilla tai iltasanomien "kohu"uutisilla. Minä luotan enemmän omiin aisteihini. Olen kuitenkin ollut elintarvikealalla 15 vuotta töissä. Nykyihmisellä tosin on taipumusta uskoa mieluummin iltasanomien järjettömiä hysterianlietsontajuttuja sen sijaan, että vähän vaivautuisi käyttämään omaa päätään ja järkeään.

        Seuraavasta linkistä voit sitten tarkistaa, että mitä tarkoitetaan ruhon osilla. Se käsittää vähän muutakin, kun puolikkaan lehmän tai sian.


      • Ruhon osat
        Öh... kirjoitti:

        Vaali toki rauhassa hysteeristä ja pakkomielteenomaista näkemystäsi elintarvikkeiden käsittelystä, jos se tekee sinut onnelliseksi.

        Mulle itelleni on aivan sama, vaikka se liha olisi ollut siinä teollisuuden paketissa myynnissä puoli vuotta ja sitten kauppa pakannut sen uudestaan. Jos liha on ostohetkellä noin siistin näköistä, rakenne hyvä, haju tuore ja väri terve, niin millään muulla ei ole minulle mitään väliä. En jaksa alkaa vaivaamaan päätäni mitä ihmeellisimmillä salaliittoteorioilla tai iltasanomien "kohu"uutisilla. Minä luotan enemmän omiin aisteihini. Olen kuitenkin ollut elintarvikealalla 15 vuotta töissä. Nykyihmisellä tosin on taipumusta uskoa mieluummin iltasanomien järjettömiä hysterianlietsontajuttuja sen sijaan, että vähän vaivautuisi käyttämään omaa päätään ja järkeään.

        Seuraavasta linkistä voit sitten tarkistaa, että mitä tarkoitetaan ruhon osilla. Se käsittää vähän muutakin, kun puolikkaan lehmän tai sian.

        http://www.keittotaito.com/naudan_ruhon_tarkeimmat_osat.html


      • höhöhöö
        Öh... kirjoitti:

        Vaali toki rauhassa hysteeristä ja pakkomielteenomaista näkemystäsi elintarvikkeiden käsittelystä, jos se tekee sinut onnelliseksi.

        Mulle itelleni on aivan sama, vaikka se liha olisi ollut siinä teollisuuden paketissa myynnissä puoli vuotta ja sitten kauppa pakannut sen uudestaan. Jos liha on ostohetkellä noin siistin näköistä, rakenne hyvä, haju tuore ja väri terve, niin millään muulla ei ole minulle mitään väliä. En jaksa alkaa vaivaamaan päätäni mitä ihmeellisimmillä salaliittoteorioilla tai iltasanomien "kohu"uutisilla. Minä luotan enemmän omiin aisteihini. Olen kuitenkin ollut elintarvikealalla 15 vuotta töissä. Nykyihmisellä tosin on taipumusta uskoa mieluummin iltasanomien järjettömiä hysterianlietsontajuttuja sen sijaan, että vähän vaivautuisi käyttämään omaa päätään ja järkeään.

        Seuraavasta linkistä voit sitten tarkistaa, että mitä tarkoitetaan ruhon osilla. Se käsittää vähän muutakin, kun puolikkaan lehmän tai sian.

        kyllä puolikas lehmä mielestäni pitää kaikki nuo ruhon osat sisällään. sika ei tietenkään noita lehmän osia mutta muuten minulta meni linkkisi pointti täysin ohi?
        Moniko pikkukauppa leikkaa (tai edes saa leikata tai pakata) esimerkiksi kokopaistista sisäpaistit pyöröpaistit tai sisäpaistit. Voihan olla että juuri siinä kaupassa missä sinä toimit kauppiaana tehdään asiat oikein mutta sitten vaan kärsit kollegoittesi asiakkaita aliarvioivasta toimintatavasta. tiedät kyllä itsekin että tätä tapahtuu.


      • Öh...
        höhöhöö kirjoitti:

        kyllä puolikas lehmä mielestäni pitää kaikki nuo ruhon osat sisällään. sika ei tietenkään noita lehmän osia mutta muuten minulta meni linkkisi pointti täysin ohi?
        Moniko pikkukauppa leikkaa (tai edes saa leikata tai pakata) esimerkiksi kokopaistista sisäpaistit pyöröpaistit tai sisäpaistit. Voihan olla että juuri siinä kaupassa missä sinä toimit kauppiaana tehdään asiat oikein mutta sitten vaan kärsit kollegoittesi asiakkaita aliarvioivasta toimintatavasta. tiedät kyllä itsekin että tätä tapahtuu.

        Luovutan...

        Enkä muuten ole kauppias.


    • bropyttis

      Tiedän kaupan (tuskin ainoa), jossa grilli on nimenomaan vanhentunutta lihaa varten. Ainoastaan broileri menee suoraan grilliin.

    • K-ukko

      Se on sitä kierrätysta parhaimmillaan , saa köyhä kauppias pidettyä hävikin pienempänä , kun grillailee vanhaksi jääneitä , toinen jäänne on tietty jos lihamylly on vielä käytössä , ei tarvi kaikkia vanhoja marinoida .

    • rebabfadb

      Ehkäpä ne kananlihat ei sittenkään olleet raakoja.

      Huhupuheilla on taipumus olla roskaa.

      • edelleenkin vihreä

        Kävin tänään samassa liikkeessä ja samoin olivat tuotteet esillä.Yläpuolisessa laatikossa marinoituja broilerinlihoja ja alapuolella tuore salaatti laatikko.Joten ei siis huhupuhetta.terv.viestin aloittaja.


      • paraneevanhetessaan
        edelleenkin vihreä kirjoitti:

        Kävin tänään samassa liikkeessä ja samoin olivat tuotteet esillä.Yläpuolisessa laatikossa marinoituja broilerinlihoja ja alapuolella tuore salaatti laatikko.Joten ei siis huhupuhetta.terv.viestin aloittaja.

        Voipi olla että oli ihan samat tuotteetkin esillä. Mitään päiväysmerkintäähän ei palvelutiskin tuotteissa ole. Ketjun aloituksesta on kuitenkin vasta vähän yli viikko


      • etsilleen
        edelleenkin vihreä kirjoitti:

        Kävin tänään samassa liikkeessä ja samoin olivat tuotteet esillä.Yläpuolisessa laatikossa marinoituja broilerinlihoja ja alapuolella tuore salaatti laatikko.Joten ei siis huhupuhetta.terv.viestin aloittaja.

        Säädösten mukaan raaka-aines, raaka liha ja kypsennetty liha tulisi säilyttää erillään toisistaan - jos näin ei ole, vaihtaisin kauppaa.

        En edes kotona käytä samoja välineitä raa'an lihan ja salaatin käsittelyyn ja jääkaapissakin tsikkeni on aina erillään kasviksista hyvin suojattuna kylmimmässä osassa kaappia.

        Naiseni kanssa tehdessämme ruokaa toinen tekee tuoreet tuotteet (salaatin ja lisukkeet) ja toinen lihatuotteet erillään toisistaan käsihygienian ollessa kohdillaan.


      • Jos häiritsee
        edelleenkin vihreä kirjoitti:

        Kävin tänään samassa liikkeessä ja samoin olivat tuotteet esillä.Yläpuolisessa laatikossa marinoituja broilerinlihoja ja alapuolella tuore salaatti laatikko.Joten ei siis huhupuhetta.terv.viestin aloittaja.

        Kovasti olet huolissasi elintarvikehygieniasta ja kansalaisten terveydestä. Oletko kuitenkaan ottanut yhteyttä kuntasi valvovaan elintarvikeviranomaiseen? Vai jupisetko vain täällä suomi24 palstalla? Siellä virastossa ne kyllä tasan tarkkaan tietää, mikä on sallittua ja mikä ei, ja voivat jopa puuttua asiaan, jos tarpeelliseksi näkevät.


      • Suomenmieli
        Jos häiritsee kirjoitti:

        Kovasti olet huolissasi elintarvikehygieniasta ja kansalaisten terveydestä. Oletko kuitenkaan ottanut yhteyttä kuntasi valvovaan elintarvikeviranomaiseen? Vai jupisetko vain täällä suomi24 palstalla? Siellä virastossa ne kyllä tasan tarkkaan tietää, mikä on sallittua ja mikä ei, ja voivat jopa puuttua asiaan, jos tarpeelliseksi näkevät.

        Kyllähän ne eläinlääkäit tietävät missä mennään, mutta ensisijaisesti on tehtävä eläinlääkärin työt. Ensin eläimet, sitten elintarvikevalvontaa jos aikaa jää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe