Mikä seuraava teurasjätetrendiruoka?

Tauski lihatiskiltä

Ensin wingsit, sitten pulled-lihat, mutta mitä next and so?

"Vähempiarvoisista ruhonosistakin saa maistuvaa trendiruokaa kaikille junteille" -lässynlässynhuijaus.

12

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootellaan

      sinä kun oot siellä töissä niin varmaan kerrot

    • naaaaaaatiskelija

      Aloittajalle varmaankin on kaikki muu kuin sisäfile teurasjätettä.

      Kulinaristit tietävät, että sisäfile on mauttomin ruhonosa.

    • vi-Hannes

      Kaikki liha on teurasjätettä. Olet itsekin sitä mitä syöt.

      • J. Äte

        Kasvikset ovat niittojätettä.


      • lihannes
        J. Äte kirjoitti:

        Kasvikset ovat niittojätettä.

        Aivan.
        Liha on kasvis, josta on poistettu p.aska.


    • Suomenmieli

      No keksipä vaikka ite jollekin oikein vanhalle ruoalle uusi nimi, joka ei ole suomenkieltä tai sitten armottoman hölmö suomennos. Se on siinä! Ei sillä ole mitään väliä mitä ruoka oikeasti on, pääasia että "ruuti" keksitään taas kerran uudestaan.

    • silloin ennen,kun

      osattiin laittaa vielä ihan tavalista ruokaa ei teurastetusta eläimestä jäänyt syömättä muuta kun luut ja nahka nekin vielä hyötykäytettiin.Sitten kun tulivat kaikkitietävät Gurmee- ja julkiskokit eihänne tiedä ruhosta kun sisäfile, ulkofile ja paisti hernekeittoonkin laitetaa vain sisäfilettä.

    • Pulled jees

      Wingsit on nahkaa ja luuta, sekä ne lihan jämät on sitten grillaamalla kuivatettu.
      Sama juttu kyljet ja "makuluut".

      Pulledpork on taas ok, ei tule hukkaa ja on hyvää, teen sen kaslerista (possun niskaa).

    • etsilleen

      Kyse ei ole "trendi-ruoasta" vaan tavallisen kansan järkevästä kokkauksesta. Ns. vähempi-arvoiset ruhon osat sopivat hyvin pitkää haudutusta vaativiin ruokiin vaikka sisä-fileettäkin voi niihin käyttää, jos niin haluaa.

      Tärkeintä on ensin poistaa kalvot ja sidekudokset lihasta, paloitella sopiviksi paloiksi,ruskistaa ne hyvin pannulla, laittaa uuniin tai pataan juuresten, mausteiden ja nesteen kera ja kypsentää riittävän kauan eli 3-5 tuntia.

      Ei siis mikään lässynlässyn vaan herkku vailla vertaa - sisäfilee ei oikeastaan maistu paljon miltään ilman lisukkeita, maustamista ja kastikkeita, mutta pitkään kypsytetty "vähempiarvoinen" liha taas on herkkua itsessään ilman lisukkeita. Ihmisten pitäisi vain oppia kunnioittamaan eläintä, joka on menettänyt elämänsä junttien proteiinin kaipuun tähden.

      Itse pidän esim. ryynimakkarasta, johon on käytetty liki kaikki siasta - silava, kamara, sisäelimet, veri ja liha ohraryynien kera savustettuna luonnonsuoleen - muutama viilto makkaran pintaan ja pannulle kuumaan rasvaan saadakseen pinnan rapeaksi. Oheen itsetehtyä kuohkeaa perunamuussia ja etikkaisia eikä parempaa ole.

    • naudantissiäpöytään

      Naudanrinta ehkä, halvin lehmän ruhonosa... tosin suomesta ei saa kunnon rasvaista naudanrintaa kuin premium lihatukuista ja eipä se sitten enää NIIN halpaa ole.

      Se myös on haastavampi valmistaa kuin pulled pork kun vaatii yönyli kypsennystä ja mielellään savustimessa, tai >48tuntia Sous Videssä. Tuppaa muuten tulemaan purukumia, mutta oikein valmistettu ylikypsä, mutta silti mehevä "brisket"/naudanrinta on aivan järjettömän hyvää.

    • K-ukko

      Paljon menee suomessa eläinten ruokiin (koirille ) teurasherkkuja joita voisi vaikka marinoimalla saada hyvinkin hovikelpoisiksi , esim : aivot , silmämunat, vatsalaukut , nahkat ym. ym .

    • hohohohoo

      Jaahas, joku tupauuno taas kertoo 'faktoja'.

      Millä perusteella pulled pork on teurasjätettä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      175
      2968
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      64
      2566
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2220
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      73
      1849
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1773
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1651
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      102
      1452
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      217
      1151
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1120
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1079
    Aihe