Mikä seuraava teurasjätetrendiruoka?

Tauski lihatiskiltä

Ensin wingsit, sitten pulled-lihat, mutta mitä next and so?

"Vähempiarvoisista ruhonosistakin saa maistuvaa trendiruokaa kaikille junteille" -lässynlässynhuijaus.

12

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootellaan

      sinä kun oot siellä töissä niin varmaan kerrot

    • naaaaaaatiskelija

      Aloittajalle varmaankin on kaikki muu kuin sisäfile teurasjätettä.

      Kulinaristit tietävät, että sisäfile on mauttomin ruhonosa.

    • vi-Hannes

      Kaikki liha on teurasjätettä. Olet itsekin sitä mitä syöt.

      • J. Äte

        Kasvikset ovat niittojätettä.


      • lihannes
        J. Äte kirjoitti:

        Kasvikset ovat niittojätettä.

        Aivan.
        Liha on kasvis, josta on poistettu p.aska.


    • Suomenmieli

      No keksipä vaikka ite jollekin oikein vanhalle ruoalle uusi nimi, joka ei ole suomenkieltä tai sitten armottoman hölmö suomennos. Se on siinä! Ei sillä ole mitään väliä mitä ruoka oikeasti on, pääasia että "ruuti" keksitään taas kerran uudestaan.

    • silloin ennen,kun

      osattiin laittaa vielä ihan tavalista ruokaa ei teurastetusta eläimestä jäänyt syömättä muuta kun luut ja nahka nekin vielä hyötykäytettiin.Sitten kun tulivat kaikkitietävät Gurmee- ja julkiskokit eihänne tiedä ruhosta kun sisäfile, ulkofile ja paisti hernekeittoonkin laitetaa vain sisäfilettä.

    • Pulled jees

      Wingsit on nahkaa ja luuta, sekä ne lihan jämät on sitten grillaamalla kuivatettu.
      Sama juttu kyljet ja "makuluut".

      Pulledpork on taas ok, ei tule hukkaa ja on hyvää, teen sen kaslerista (possun niskaa).

    • etsilleen

      Kyse ei ole "trendi-ruoasta" vaan tavallisen kansan järkevästä kokkauksesta. Ns. vähempi-arvoiset ruhon osat sopivat hyvin pitkää haudutusta vaativiin ruokiin vaikka sisä-fileettäkin voi niihin käyttää, jos niin haluaa.

      Tärkeintä on ensin poistaa kalvot ja sidekudokset lihasta, paloitella sopiviksi paloiksi,ruskistaa ne hyvin pannulla, laittaa uuniin tai pataan juuresten, mausteiden ja nesteen kera ja kypsentää riittävän kauan eli 3-5 tuntia.

      Ei siis mikään lässynlässyn vaan herkku vailla vertaa - sisäfilee ei oikeastaan maistu paljon miltään ilman lisukkeita, maustamista ja kastikkeita, mutta pitkään kypsytetty "vähempiarvoinen" liha taas on herkkua itsessään ilman lisukkeita. Ihmisten pitäisi vain oppia kunnioittamaan eläintä, joka on menettänyt elämänsä junttien proteiinin kaipuun tähden.

      Itse pidän esim. ryynimakkarasta, johon on käytetty liki kaikki siasta - silava, kamara, sisäelimet, veri ja liha ohraryynien kera savustettuna luonnonsuoleen - muutama viilto makkaran pintaan ja pannulle kuumaan rasvaan saadakseen pinnan rapeaksi. Oheen itsetehtyä kuohkeaa perunamuussia ja etikkaisia eikä parempaa ole.

    • naudantissiäpöytään

      Naudanrinta ehkä, halvin lehmän ruhonosa... tosin suomesta ei saa kunnon rasvaista naudanrintaa kuin premium lihatukuista ja eipä se sitten enää NIIN halpaa ole.

      Se myös on haastavampi valmistaa kuin pulled pork kun vaatii yönyli kypsennystä ja mielellään savustimessa, tai >48tuntia Sous Videssä. Tuppaa muuten tulemaan purukumia, mutta oikein valmistettu ylikypsä, mutta silti mehevä "brisket"/naudanrinta on aivan järjettömän hyvää.

    • K-ukko

      Paljon menee suomessa eläinten ruokiin (koirille ) teurasherkkuja joita voisi vaikka marinoimalla saada hyvinkin hovikelpoisiksi , esim : aivot , silmämunat, vatsalaukut , nahkat ym. ym .

    • hohohohoo

      Jaahas, joku tupauuno taas kertoo 'faktoja'.

      Millä perusteella pulled pork on teurasjätettä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      177
      11208
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      54
      5328
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2565
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      37
      2256
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1781
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      43
      1685
    7. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      31
      1320
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      36
      1275
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1096
    10. Daniel Nummelan linjapuhe 2025

      Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo
      Luterilaisuus
      112
      1014
    Aihe