Mitä tänään syötäisiin?

etsilleen

Voe, voe wahlman - mitä teit?

Tsikkenin koipia oli tarjolla ja niitä sivelit sinapilla simppelillä kuorrutuksella, mutta käytit sitä ainoaa sinappi-purkkia ja samaa lusikkaa, jolla sivelit tsikkenin ensin ja sen jälkeen käytit samaa sinappia ja lusikkaa valmistaaksesi raaka salaatin kastikkeen.

Tämähän on ehdoton nounou - tsikkenit käsitellään aina erikseen tuoreista kasviksista tai muista raaka-aineista - luulisi kokeneen kokin osaavan paremmin, mutta tämä on tätä todellisuutta ja keittiöissä kautta maan valitettavasti toimitaan samoin - se vain on tseffien opittua "huolimattomuutta" ja sitten heitetään loskat suuhun valitettaessa ripuloinnista.

5

310

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kampylobakteeri

      Huomasin saman ja ämmyrkäiseksi sai. Ilmeisesti kesäparta sai pojan höllentämään myös muita vaatimuksia ruoan suhteen.

      Hygienia on ilmeisen vaativa laji ja henkka ei sitä ainakaan halua oppia kun vastusti aikoinaan niin kovin hygienia-pasin suorittamista perustellen, että hän on ammattilainen eikä moista siksi tarvitse.

    • kanajasienetehkä

      hmm siitäpä tuli hyvä idea mitä voisi kokeilla: näitä kanan filee suikaleita naturell, näiden kanssa voisi käydä herkkusienet, samalla paistaisi nekin. Ei jaksa lähteä itse keräämään sieniä metsään, herkkusieniä kaupasta.

      Jonkinlainen kastike, joku kermakastike ehkä voisi käydä tuollaisen paistelman kanssa.

      • tsikkeni

        Kermakastike voisi toimia hyvinkin - tsikkenin ja sienet pannulle ottamaan väriä, hyvät mausteet mukaan eli timjamia, suolaa, peppaa ja ehkä vähän valkosipulia. Kun tsikkenit ja sienet ovat kypsyneet niin pari desia kermaa päälle ja antaa kiehua muutaman minuutin kasaan.

        Tarjoile tuorepastaan sekoitettuna ja päälle jotain tuoretta yrttiä maun mukaan, oheen yksinkertainen tomaatti/sipuli-salaatti valkoisella balsamicolla ja oliiviöljyllä maustettuna.

        Eiköhän siinä olisi ihan maittava ja terveellinen ateria.


      • haitsienisti
        tsikkeni kirjoitti:

        Kermakastike voisi toimia hyvinkin - tsikkenin ja sienet pannulle ottamaan väriä, hyvät mausteet mukaan eli timjamia, suolaa, peppaa ja ehkä vähän valkosipulia. Kun tsikkenit ja sienet ovat kypsyneet niin pari desia kermaa päälle ja antaa kiehua muutaman minuutin kasaan.

        Tarjoile tuorepastaan sekoitettuna ja päälle jotain tuoretta yrttiä maun mukaan, oheen yksinkertainen tomaatti/sipuli-salaatti valkoisella balsamicolla ja oliiviöljyllä maustettuna.

        Eiköhän siinä olisi ihan maittava ja terveellinen ateria.

        Muista silti hygieenisyys - samoilla välineillä ei tule koskaan käsitellä raakaa kanaa (tai kalaa ja lihaa) ja muita ruoka-aineita ja pese kätesi hyvin kanan käsittelyn jälkeen. Kypsä kana ei tietenkään enää ole mikään terveysriski vaan voit kypsentämisen jälkeen käsitellä sitä kuin muitakin ruoka-aineita.

        Hygieniasta tuli mieleen eräs hollantilaiskokki Rudolfin tapa poimia säilykkeitä purkista puhtaalla esineellä toisin kuin esim. tseimin tapa, jossa hän työntää paskaiset sormensa purkkiin ja noukkii tarvitsemansa. Ihmisen sormet ovat likaisimmat suun ja anuksen lisäksi ja ovat käyneet molemmissa, joten ruoan säilyvyyden kannalta olisi paras olla koskettamatta liikaa ruoka-aineita - Rudolf jopa mainitsi, ettei halua välittää bakteereitaan säilykkeeseen vaikka luulisi etikan, suolan ja sokerin estävän haitallisen bakteeriston kasvun.

        Itse tosin käytän vain puhdasta haarukkaa, veistä tai lusikkaa säilötyn eineksen esilleottamiseen ja vältän sormikosketusta purkin sisäpintaan tai eineksiin, suljen astian kannen otettuani tarvitsemani ja siirrän sen samalla jääkaappiin parempaan säilöön.


    • grillaamo

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3148
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      236
      1969
    3. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      61
      1879
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1362
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1245
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1165
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1164
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1147
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      68
      997
    Aihe