Yleensä olen tehnyt omenahillon niin, että olen pyöräyttänyt raaat omenapalat kuorineen Moulinexissa, mättänyt mössön kattilaan ja keittänyt vähän sokerin kanssa hilloksi. Hyvin ovat säilyneet.
Nyt tein omenahillon siten että kuution raaat omenat ja keitin vähäisen sokerin kanssa hilloksi, joka ei soseutunut kokonaan. Tuli erinomaista sekä maultaan että rakenteeltaan, söisi vaikka lusikalla. Nyt mietin, miten kauan säilyy, kun kunkin omenakuution sisällä on pelkkää omenaa, eikä sinne asti sokeria riitä.
Onko siis kuutiona hilloksi keitetty raaka omena huonommin säilyvää kuin raastettuna hilloksi keitetty raaka omena?
Omppuhillon rakenne
3
175
Vastaukset
- kokki5,5
Pistä vaan pakastimeen niin säilyy, kunnes tulee syötyä.
Keitä seuraavalla kerralla niin kauan että menee soseeksi,
Keitä sitten hillosokeri paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan,
niin säilyy huoneen lämmössä eli kuumanana puhtaaseen purkkiin.
Umpiointi tietenkin vielä varmistaa säilyvyyden. - Lahjaomenoista iloa
Voi voi, En laita pakastimeen, kun teen hilloa jääkaappiin. En pyytänyt oheita. Olen jo keittänyt sekä kuutio- että sosehilloa, nyt kysyin kummalla tavalla säilyy paremmin tai itse asiassa säilyykö kuutiohillo ollenkaan. En myöskään suostu käyttämään hillosokeria, inhoan sitä.
Odotan kiitollisena osaavan ihmisen vastausta. Omenoita on vielä paljon ja koska kuutiohillo on mielettömän hyvää, tekisin sitä lisää.- .57
Olen parikymmentä vuotta keittänyt omppuhillon paloista soseuttamatta sokerilla ja ilman. Hyvin on säilynyt. Keittele vain lisää kuutiohilloa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745