Olen yksinäinen

Oon pian 24 täyttävä mies. Tunnen itseni yksinäiseksi. Nyt tuntuu siltä, että haluun kertoa mun asioista.

Joskus lapsena leikin pihalla muiden lasten kanssa. Oon koko ikäni asunu kerrostalossa, ja lapsia on asunu naapurissa. Ja oli mulla yksi kaveri ala-asteella samalta luokalta. Käytiin toisteme luona kylässä. Enimmäkseen mä kävin hänen luona. Harvoin hän kävi mun luona. Ja kyläilyt oli enimmäkseen sitä, että katoin vierestä kun toinen pelaa pleikkaria. Joskus harvoin pelattiin kaksinpeliä mun pyynnöstä. Tää kaveri rupes oikeen kunnolla kiusaamaan mua, niin ei olla oltu sit enää tekemisissä.

Ylä-asteella mä kyllä joillekkin juttelin niitä näitä välituntisin. Ysillä juttelin paljon niitä näitä tyttöjenkin kanssa, joihin olin ihastunu. Mutta en sitten ujouttani kertonu mun ihastumisesta. Vapaa-aikana en ollu kenenkään koulukaverin kaa tekemisissä. Pelasin pleikkaria, katoin telkkaria, tai luin jotain kirjaa kotona.

Yläasteen jälkeen pääsin amikseen, jonne menin joka aamu bussilla. Käytyäni amiksen, menin armeijaan. Armeijan jälkeen vuonna 2011 keväällä sain olla lyhyen aikaa koulutusta vastaavassa työssä. Tuon jälkeen en oo ollu palkallisessa työssä, vaikka oon joihinkin paikkoihin hakenu.

2011 syksyllä pääsin puoleksi vuodeksi työttömien työpajalle työelämänvalmennukseen. 2012 pääsin uuestaan samaan paikkaan kuntouttavaan työtoimintaan, kun oon pitkäaikaistyötön. Ja siellä samassa paikassa oon vieläkin kuntouttavassa työtoiminnassa.

Illat ja viikonloput menee enimmäkseen koneella istuessa. Oon nyt kesästä asti käyny lähes päivittäin lenkillä, ettei elämä olis pelkkää koneella istumista. Muutenkin oon yrittäny alkaa pitämään kunnosta huolta. Limsojen sun muiden herkkujen ostoa oon vähentäny. Alkoholia oon aina juonu tosi vähän. Kännejä en oo juonu koskaan. Tupakkaa kokeilin armeijassa, mutta lopetin sen touhun aika äkkiä.

Mä asun vielä mun vanhempien luona. Mulla ei oo sisaruksia. Oon täs kattellu yksiötä, johon vois muuttaa. Kaikenlaisia astioita, kattiloita ja muuta tarpeellista oon ostellu valmiiks omaan kämppään. Yhdestä asuntoilmotuksesta olin jo kiinnostunu aiemmin, mutta se kämppä olikin jo vuokrattu jollekkin.

Sellaista tosiystävää mulla ei ole koskaan ollut, jolle avaudutaan kaikesta. No avauduin mun elämän tilanteesta nyt täällä suomi24-palstalla. Ehkä kerron myöhemmin lisää.

16

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei! Voin samaistua. Paitsi että lapsuus meni niin syrjällä seudulla, ettei siellä juuri muita lapsia ollut kavereiksi paitsi koulussa tietysti muutama. Yläasteella myös erinäisten ongelmien, ml. kiusaaminen, takia eristäydyin vielä entisestään.

      Onko alasi töitä tarjolla lähikunnissa/-kaupungeissa tai pk-seudulla? Onko toisen tutkinnon suorittaminen mahdollista?

      Vanhempien luona asumisessa on se hyvä puoli, että näkee edes joitain ihmisiä ja saa päivittäin ainakin muutaman sanan vaihtaa. Joskus tuntuu, että omaan kämppään tahtoo erakoitua vähän turhankin helposti. Ja vanhempia on mukava nähdä, kun vielä ovat tässä maailmassa ja suht. terveinä. Koetan tässä sanoa, ettei vanhempien nurkissa asuminen ole ihan niin negatiivinen asia, kuin yleinen mielipide ehkä väittää.

      Vaikka sitten vain vaaksa kerrallaan, mutta eteenpäin. Lenkkeily on terve harrastus ja työelämänvalmennus kuulostaa äkikseltään paikalta, jossa harjoitella ihmisten kanssa juttelua ja hyvällä tuurilla saada joku uusi kaveri tai tuttavakin. Toivotan jaksamista.

    • nainen22v

      En tiedä mitä kirjottaisin ja haluaisin sanoa, mutta tsemppiä. Olin itsekin koko ala- ja yläasteen, myös lukion todella yksinäinen. Osan ala-asteesta ja yläasteen ajan myös koulukiusattu, mikä tällöin ja yhäkin vaikutti persoonallisuuteeni ja itsetuntooni. Minulla ei ole koskaan ollut moniakaan kavereita ja koko peruskoulun ja lukion ajalta pystyn varmasti laskemaan ne kerrat kun kävin kaverin luona/kaveri kävi minun luona.

      Jossain vaiheessa kai jokin muuttui ja onnistuin harjoittelemaan sosiaalisia taitoja. En ole yhäkään maailman suosituin ihminen ja kavereita minulla on vähän. Kannattaa hakeutua ihmisten seuraan, sillä niin voi saada kavereita.
      Tiedän, että se saattaa olla vaikeaa, ja jos joku olisi minulle sanonut näin aiemmin, olisin nauranut päin naamaa, että se ei muuta mitään. Mutta kaiketi se on kiinni sattumastakin ja ketä tapaa. Mutta jos sulla on asioita mistä pidät, yritä hakeutua sellaisiin harrastuksiin missä voit tavata ihmisiä.

    • vieläpoikka

      asun vanhempien luona myös ja 26 v

      en jaksa enää oikeestaan välittää mitä muut ajattelee

      • 5+10= ?

        Ei siinä ole mitään hävettävää että asuu vanhempien luona, muutin itsekkin vasta 22 vuotiaana omaan kotiin, en sen takia että se hävetti vaan olosuhteiden takia se oli välttämätöntä.

        Yksin asumisessa on usein pelottavaa se että kun on aina yksin niin pelottaa että järkikin lähtee kohta kun ei juuri näe muita ihmisiä.

        Minunkin päiväni menevät vain koneella istumiseen, ja muutaman kerran viikossa kuntoutus ohjelmaa joka on ajan tuhlausta kaikille.

        Usein en yksinkertaisesti jaksa enään välittää sillä elämäni on jo sirpaleina ja sen korjaamiseen menisi koko elinikä


    • luuserimies.

      itse asun vieläkin vanhempien luona vaikka olen jo 28.5v, jotenkin ei ole koskaan ollut omaa motivaatiota etsiä asuntoa ja muutenkin koulutuksen/työn suhteen aina ollut hälläväliä-fiilis mikä kostautuu aika pahasti tällä hetkellä.
      tässä iässä kun pitäisi olla jo joku korkean statuksen koulutus/ammatti että naiset kiinnostuisivat..

      • tuhkamunane

        älä välitä naisista,tuo just kuvaa hyvin että etsivät vain hyvin toimeentulevaa miestä joka elättäisi heidät..halvemmaksi tulee käydä ilotyttöjen luona jos seksi jotain merkitsee


    • yks nainen

      Sulla aloittaja on siinä mielessä asiat kuitenkin ihan ok, että et ole lähtenyt päihteitä käyttämään. Alkoholi on yksittäisistä syrjäyttävistä ja terveyttä tuhoavista tekijöistä se ykkönen. Hienoa, ettet juo liikaa alkoholia! Onnittelen siitä todella.

      Suosittelen oman mukavan yksiön vuokraamista mitä pikimmiten. Saat siitä kohennusta itseluottamuksellesi, kokemuksen itsenäisyydestä, joka on tärkeä hyvinvoinnin tekijä aikuisella miehellä.

      Kun valitset yksiötä, älä mielellään ota sitä kaikkein halvinta, jos se ei ole sinusta yhtään viihtyisä. Ota perusremontoitu, siistissä kunnossa oleva, suht moderni kämppä, joka on helppo pitää siistinä. Nykyään on saunallisiakin yksiöitä. En tiedä, mitkä ovat omat mieltymyksesi ja että asutko kasvukeskuksessa vai pienellä paikkakunnalla, mutta itse viihdyn parhaiten lähellä keskustaa, alueella, jossa on puistoja ja kauppoja, lapsia, ihmisiä, elämää.

      Joka tapauksessa, kun valitsee kotia itselleen, yksiötäkin, kannattaa satsata viihtyisyyteen eikä vain tuijottaa vuokran määrään ja valita sen perusteella rähjäisintä kämppää juoppojen talosta.

    • jo iäkkäämpi

      Hienoa, nuori mies, että kirjoitit ja avauduit kirjoittamalla tänne. Elämäsi on monella tavoin kunnossa, kun et touhua päihteiden kanssa. Vaikka on yksinäisyyttäkin, ei juomaporukoissa kaveraaminen pitemmän päälle kunniaan johda.
      Jatka vain lenkkeilyä ja liikunnallisia juttuja. Jospa keksisit vielä jonkin mukavan harrastuksen, jonka myötä pääsisit ihmisten pariin.
      Kyllä vielä työelämässäkin löydät paikkasi.
      Kirjoittele lisää.

    • yksi huomio

      "2011 syksyllä pääsin puoleksi vuodeksi työttömien työpajalle työelämänvalmennukseen. 2012 pääsin uuestaan samaan paikkaan kuntouttavaan työtoimintaan, kun oon pitkäaikaistyötön. Ja siellä samassa paikassa oon vieläkin kuntouttavassa työtoiminnassa."


      Tästä toteaisin, että kokeile rohkeasti hakea ennen kaikkea suunnilleen mitä tahansa töitä (jos vain terveys on kohdillaan). Nämä työpajat, kuntouttavat työtoiminnat yms. ovat oikeastaan vihon viimeisiä paikkoja, joihin kannattaa jäädä.

      Niissä olevat työntekijät saavat siitä palkkaa, että siellä on näitä "työkuntoutujia". Heillä ei ole siis erikoisemmin motivaatiota saada sieltä ketään pois, koska se ei hyödytä heitä itseään millään tavalla. Tämä onkin se suurin ongelma koko systeemissä eli nuo "laitokset" hyödyttävät liikaa työvoimatoimiston väkeä ja sosiaaliviranomaisia kaupungin työntekijöitä, jotka ovat näissä mukana.

      Yksi ongelma mikä liittyy noihin on siinäkin, että sitä kautta tarjotaan yleensä vain 9€/päivä hommia. Käytännössä teet saman tai alhaisemman tuntimäärän kuin vakinaiset työntekijät, mutta saat siitä vain tuon 9€/päivä kulukorvauksen. Samaan aikaan "samassa paikassa oleva tekijä" saa täyden palkan, joka on n. 2000 €/kk (veroineenkin siis jää yli 1200-1400€).

      Pahinta onkin oikeastaan se, että näillä toimenpiteillä kaunistetaan ennen kaikkea tilastoja. Niiden kautta ei luoda mitään konkretiaa, että henkilö pääsisi työmarkkinoille.

      • yksi huomio

        Juomisesta ja päihteistä voisi sanoa, että jossakin määrin niiden käyttö on hyväkin asia. Mutta kannattaa varoa liiallista käyttöä. Absolutismi voi olla periaatteessa yhtä paha juttu kuin päihdeongelma.

        Päihdeongelma ei tule missään hetkessä. Yleensä se tulee muun yksinolon ja turhautumisen ohella.

        Toisaalta seuran saanti perustuu lähes yksinomaan monissa paikoissa juomiselle. Saatat löytää seuraa netistä tai muualtakin, mutta kyse on silloin enemmän tuurista. Varsinkin yksin oleva mies on "aina heikommassa asemassa". Jos ei ole hyviä sosiaalisia taitoja ja aktiivisuutta muihinkin juttuihin.


    • helposti koukkuun

      Jos alkaa juoda vain sosiaalisin perustein ja ettei tarttis olla yksin, siitä tulee tapa ja tottumus.
      Tiedän oman isäni, josta tuli alkoholisti pikkuhiljaa. Hän kertoi, että inhosi viinaa ja mutta kun ei ollut kavereita ja oli selvin päin ujonlainen, piti ottaa seuran vuoksi ja sitten rohkaisuryyppy.
      Ja eihän aloittaja nyt mikään absolutisti olekaan alkoholin suhteen.

    • Tiiän kyllä, mitä alkoholi voi saada aikaan. Mun suvussa on tästä esimerkkejä. Siks en oo itte viittiny kauhean paljon olla alkoholin kanssa tekemisissä.

    • c0ld

      Voin samaistua tarinaasi! Olen kohta 21-vuotias ja yritän vielä lukiota saada päätökseen. Viivästyi mokoma kun järki alkoi pettää. Kunhan tuosta lukiosta pääsee eroon niin mieli alkaa varmasti kirkastua. En todellakaan ymmärrä miksi vanhempien luona asumista pidetään jotenkin nihkeänä. Jos se olisi henkilölle jotenkin epämellyttävää hän olisi varmaan jo muuttanut pois kotoa. Mutta onhan siinäkin jokin raja. Itse pitäisin hieman omituisena jos vielä 30-kymppinen asuisi kotona, mutta ei sekään tekisi ihmisestä yhtään sen huonompaa. Mutta jokainen ihminen on tärkeä juuri sellaisena kuin on jos nyt ei ole ihan täysi kusipää.

      Pitkästä aikaa muuten viestiketju mitä itse olen lukenut, jossa on oikeaa asiaa! Ja järkeviä viestejä ennen kaikkea. Hyvä ;D

      • hyvä ratkaisu heille

        Jos se itselle ja vanhemmille passaa niin lapsuudenkodissaan saa asua vaikka koko ikänsä. Ei ole missään sanottu, että pitää muuttaa omaa asuntoon. Mihin ihmeen muottiin ihmisten pitää asettautua. Asumisjärjestelyt ovat jokaikisen perhekunnan oma valinta. Minunkin serkkupoika on 50-vuotias ja asuu vielä äidinsä kanssa syntymäkodissaan. Oli hänellä melkein kaksikymmentä vuotta avovaimokin siinä, mutta hän lähti toisen matkaan.
        Serkku käy töissä ja on siinä tukena äidilleen.


    • 19+4

      Itse ymmärrän hyvin sen että tarvitsee oman asunnon jos on tyttöystävä ym kavereita/sosiaalista elämää mutta jos on nolife kaveriton/tyttöystävätön niin oman asunnon hankkiminen tuntuu aika yhdentekevältä.

    • Nyt kerron, miks tahtoisin muuttaa omaan kämppään. Mun isä ottaa mun joka tilistä rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei mulle itelle jää paljon mitään. Tilistä jää yleensä itelle 100-200 euroa. Sitten niistä jäljelle jäävistä rahoista hän on pyytelee lainaa, joita sitten makselee takas, kun pystyy.

      Mun vanhemmilla on ulosotossa perittävää, en tiedä paljonko. Molemmat vanhemmat on töissä. Äitillä on vakituinen työsuhde, isä tukityöllistettynä, eli valtio maksaa osan palkasta. Mun isällä on peliriippuvuus. Hän pelaa ravia, ja meillä näkyy kesäsin maksullinen TotoTV-kanava. Lisäks mun isä pelaa netissä monilla eri casinosivustoilla. Kaupoissa oleviin kolikkopeleihinkin hän pistää rahaa.

      Äiti sai isän jo aiemmin lopettamaan alkoholin. Ennen vanhaan mun isä veti kännit joka viikonloppu. Heillä oli jo erohakemus vireillä. Äiti lupas jäädä, jos juominen loppuu. Eivät sitten eronneet, kun isä lopetti juomasta alkoholia. Hänen peliriippuvuus on kehittyny sen jälkeen, kun pääsi alkoholista eroon.

      Meillä ei oo oikeastaan mitään yhteisiä koko perheen aktiviteettia. Jokanen vaan istutaan omalla koneella. Joskus kesäsin isä lainaa jonkun tutun autoa, ja mennään käymään jossain. Tänäkin kesänä oli reissu eläinpuistoon. Mutta mä en lähteny mukaan, kun kuitenkin ois saanu katella jossain huoltsikalla katella isän pelaamista pelikoneella. Ois ne reissut kivoja, jos ei tarvis kattoa sitä rahan hassaamista pelikoneeseen joka toisella huoltsikalla.

      Oon laittanu pankkiin säästötilin, jonne säästän rahaa mahdollisuuksien mukaan. Isä ei tiedä säästötilin rahoista. Niillä säästöillä sitten jonain päivänä maksan takuuvuokran yms, kun muutan omaan kämppään. Oon koittanu myydä jotain mun tavaroita Huuto.netissä, ja oon saanukki jotain myydyks. Nekin rahat pistän mun säästötilille, jotta voisin asua omassa asunnossa jonain päivänä.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3519
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2939
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2554
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      19
      2075
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2065
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1847
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1692
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1640
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      275
      1350
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1316
    Aihe