Ajattelin ensi viikonloppuna tehdä itse pizzan. Viikolla en ehdi ja idea tuli vasta nyt, niin parempi siirtää kokonaan ensi lauantaihin.
Olen kaikkiruokainen. Ainoat mistä en tykkää on vuohenjuusto ja simpukat.
En ole koskaan aiemmin tehnyt itse pizzaa, paitsi ehkä joskus köksän tunnilla yläasteella :-D
Mitä suosittelette pizzatäytteeksi? Mitä itse laitatte mieluiten pizzaa tehdessänne?
Omatekoinen pizza, millä täytät?
23
1918
Vastaukset
- pizzamestari
Vuohenjuustoa ja simpukkaa
- kokin special
mä heitän aina majoneesit sinne!
- kiviarina
Keitä hyvä tomaattikastike (Alenin somesoosi on todella hyvä). Pinnalle pallomozzarellasta revittyjä paloja. Oliiviöljyä päälle. Kun pizza on valmista, basilikan lehtiä koristeeksi ja mausteeksi sekä vielä pikku pirskautus öljyä.
Ei sun tartte säätää minkään kinkkujen ja katkarapujen kanssa. Yksinkertainen on hyvää ja kaunista. Pitkään itsekin elin harhaluulossa, että siihen pinnalle pitää latoa kaikkea mahdollista. Ei todellakaan! - nams nams
Tomaattisoosin päälle mozzarellaa ja tuoretta tomaattia, basilikanlehtiä, valkosipulia oliiviöljyn sekaan hienonnettuna. Punaviinin kanssa syödään.
- rhykukilil
tonnikalaa,pekonia,pepperoonea,kinkkua
- ketjun.aloittaja
Wuhuuuuu!!!!
Kohta alkaa pizzan tekeminen, ja ennen kaikkea, myöhemmin illalla sen syöminen!
En olekaan moneen kuukauteen tehnyt pizzaa. Tällä kertaa ostin durum-vehnäjauhoja, koska durum-taikinaa on helpompi venyttää, kuulemma se ei vetäydy kasaan niin kuin tavallisesta vehnäjauhosta tehdyt taikinat.
Täytteiksi tulee tällä kertaa, mausteisen tomaattimurska-ketsuppikastikkeen lisäksi, sipuli, valkosipuli, naudan jauheliha, herkkusieni, tomaatti, mozzarella-juusto, smetana.
Katsoin Youtubesta videon, jolla amerikan-italialainen nainen nimeltä Laura näytti, kuinka tehdään ohut, pyöreä pizzapohja. Seuraan hänen näyttämäänsä mallia tänään. Lauran isä oli pizzamestari. - herlokki_solmunen
On muuten mietitty huolella. Ketjun aloitus oli 5.10.2014 ja nyt heti perään 18.7.2015 on saatu tehtyä päätöksiä...
- eimikäänpikaruoka
Huolella valmisteltu on puoliksi tehty.
Itse tein viime maanantaina "kasvis-pitsan", johon tuli toki muutamaa juustoa. Taikinan tein tavallisista puolikarkeista vehnäjauhoista eli 3 desiä vettä mikrossa sopivaksi (n. 40 asteista) lämmitettynä, teelusikallinen suolaa, kuivahiivaa vajaa pussi, 3-4 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä, jauhoja tarpeen mukaa, ainekset sekaisin ja eikun vaivaamaan - jauhoja lisätään tarvittessa - 10-15 minuutin vaivaamisen jälkeen taikinan pitäisi olla kulhon reunoista irtoavaa ja pehmeän kiinteää, kelmu kulhon päälle ja jääkaappiin hitaaseen kohotukseen noin 2-3 tuntia.
Taikinan kohotessa hiljalleen voi aloittaa kastikkeen teon, johon käytin sipulia, chiliä, valkosipulia, oreganoa, mustapippuria, suolaa, pienen purkin tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, pienen purkin Pastellan basilikalla maustettua pasta-kastiketta ja pilkottuja oliiveita (tarkista ettei kiviä tule mukaan).
Öljyä reilusti pannulle ja miedolla lämmöllä kuulotetaan hienonnetut sipulit, valkosipuli ja chili. Kun sipulit ovat pehmenneet niin sekaan pyree antaen sen vähän aikaa lämmetä pannulla - tähän voi lisätä myös mahdolliset basilikan varret hienonnettuina, jotka jäivät yli viimeistelyyn tarkoitetuista lehdistä - sekaan niin murska kuin pasta-kastike, oliivit ja antaa muhia jonkun aikaa välillä sekoittaen, maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan, anna muhia ja maista uudelleen, lisää makuja tarvittaessa (yrttejä) ja kun maku on mielestäsi hyvä kaada kulhoon, kelmu päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Täytteenä käytin vain tuoretta sipulia viipaloituna (varret mukaan) ja kotimaista keltaista paprikaa paloiteltuna mukaan hieman muutamaa juustoa eli mustaleimaista, parmesaania pienet palat raastettuina ja päälle mozzarellaa viipaloituna. Viimeistelyyn tuoreita basilikan lehtiä.
Kun taikina on kohonnut 2-3 - kertaiseksi ota se jääkaapista, vaivaa vähän ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle - voit toki kaulia sen haluamaasi muotoon, mutta oikeastaan on parempi painella se oliiviöljyisillä käsillä muotoonsa, kun pohja on muodossaan sirottele vähän jauhoa sen pinnalle, peitä se joko liinalla tai leivinpaperilla ja siirrä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Samalla laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja valmista salaatti pitsan oheen - salaatti voi olla mitä tahansa mistä pidät, mutta lisää kastike vasta ruoan valmistuttua ettei mitään nahistumista tapahdu.
Kun taikina on kohonnut toisen kerran niin lisää jäähtynyt kastike sen pinnalle (jos kastiketta jää yli niin pakasta se ja käytä myöhemmin esim. pasta-kastikkeeksi), lisää pinnalle sipulin vihreät osat, juustoraasteet, sipuli ja paprika, mozzarella viipaleet ja työnnä uuniin keskitasolle noin 15-20 minuutiksi. Pitsa on kypsä kun pinta on saanut vähän väriä, keskeltä juusto kohoilee ja pohja tuntuu kokeiltaessa kevyeltä ja rapsakalta. Väriä saa pintaan kääntämällä loppuvaiheessa grillivastukset päälle muutamaksi minuutiksi, mutta älä silti polta pitsaa.
Kun pitsa on kypsä niin nosta se vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen leikkausta ja ennen tarjoilua lisää pinnalle basilikan lehdet.
Ja ei muuta kuin nauti. - ketjun.aloittaja
eimikäänpikaruoka kirjoitti:
Huolella valmisteltu on puoliksi tehty.
Itse tein viime maanantaina "kasvis-pitsan", johon tuli toki muutamaa juustoa. Taikinan tein tavallisista puolikarkeista vehnäjauhoista eli 3 desiä vettä mikrossa sopivaksi (n. 40 asteista) lämmitettynä, teelusikallinen suolaa, kuivahiivaa vajaa pussi, 3-4 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä, jauhoja tarpeen mukaa, ainekset sekaisin ja eikun vaivaamaan - jauhoja lisätään tarvittessa - 10-15 minuutin vaivaamisen jälkeen taikinan pitäisi olla kulhon reunoista irtoavaa ja pehmeän kiinteää, kelmu kulhon päälle ja jääkaappiin hitaaseen kohotukseen noin 2-3 tuntia.
Taikinan kohotessa hiljalleen voi aloittaa kastikkeen teon, johon käytin sipulia, chiliä, valkosipulia, oreganoa, mustapippuria, suolaa, pienen purkin tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, pienen purkin Pastellan basilikalla maustettua pasta-kastiketta ja pilkottuja oliiveita (tarkista ettei kiviä tule mukaan).
Öljyä reilusti pannulle ja miedolla lämmöllä kuulotetaan hienonnetut sipulit, valkosipuli ja chili. Kun sipulit ovat pehmenneet niin sekaan pyree antaen sen vähän aikaa lämmetä pannulla - tähän voi lisätä myös mahdolliset basilikan varret hienonnettuina, jotka jäivät yli viimeistelyyn tarkoitetuista lehdistä - sekaan niin murska kuin pasta-kastike, oliivit ja antaa muhia jonkun aikaa välillä sekoittaen, maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan, anna muhia ja maista uudelleen, lisää makuja tarvittaessa (yrttejä) ja kun maku on mielestäsi hyvä kaada kulhoon, kelmu päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Täytteenä käytin vain tuoretta sipulia viipaloituna (varret mukaan) ja kotimaista keltaista paprikaa paloiteltuna mukaan hieman muutamaa juustoa eli mustaleimaista, parmesaania pienet palat raastettuina ja päälle mozzarellaa viipaloituna. Viimeistelyyn tuoreita basilikan lehtiä.
Kun taikina on kohonnut 2-3 - kertaiseksi ota se jääkaapista, vaivaa vähän ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle - voit toki kaulia sen haluamaasi muotoon, mutta oikeastaan on parempi painella se oliiviöljyisillä käsillä muotoonsa, kun pohja on muodossaan sirottele vähän jauhoa sen pinnalle, peitä se joko liinalla tai leivinpaperilla ja siirrä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Samalla laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja valmista salaatti pitsan oheen - salaatti voi olla mitä tahansa mistä pidät, mutta lisää kastike vasta ruoan valmistuttua ettei mitään nahistumista tapahdu.
Kun taikina on kohonnut toisen kerran niin lisää jäähtynyt kastike sen pinnalle (jos kastiketta jää yli niin pakasta se ja käytä myöhemmin esim. pasta-kastikkeeksi), lisää pinnalle sipulin vihreät osat, juustoraasteet, sipuli ja paprika, mozzarella viipaleet ja työnnä uuniin keskitasolle noin 15-20 minuutiksi. Pitsa on kypsä kun pinta on saanut vähän väriä, keskeltä juusto kohoilee ja pohja tuntuu kokeiltaessa kevyeltä ja rapsakalta. Väriä saa pintaan kääntämällä loppuvaiheessa grillivastukset päälle muutamaksi minuutiksi, mutta älä silti polta pitsaa.
Kun pitsa on kypsä niin nosta se vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen leikkausta ja ennen tarjoilua lisää pinnalle basilikan lehdet.
Ja ei muuta kuin nauti.Nam, kuulostaa herkulliselta! Yksinkertaiset täytteet on yllättävän hyvät pizzaan.
- eikuvähänlisäämausteita
ketjun.aloittaja kirjoitti:
Nam, kuulostaa herkulliselta! Yksinkertaiset täytteet on yllättävän hyvät pizzaan.
Simppeli on usein se paras - toki pitsaan voi lisätä vaikka mitä, mutta taikina ja kastike ovat ne tärkeimmät - niihin kun satsaa niin pitsa on herkullinen täytteistä riippumatta.
- nautiruoasta
Pizzan pohjalle tomaattipyreetä ja juustoraastetta ja sen päälle täyte, pizzamaustetta yms...
- Suussasulavatotuus
Kyllä se pizza kastike pitäis valmistaa muustakin kuin tomaati pyreestä eli vähintäänkin siihen pyreen sekaan tulee etikka, suola, sokeri ja ruokaöljy ennen kuin sitä voi pizzakastikkeeksi sanoa.
- 874
Suussasulavatotuus kirjoitti:
Kyllä se pizza kastike pitäis valmistaa muustakin kuin tomaati pyreestä eli vähintäänkin siihen pyreen sekaan tulee etikka, suola, sokeri ja ruokaöljy ennen kuin sitä voi pizzakastikkeeksi sanoa.
Itse kun tekee, ei saa tehdä sellaista kuin itse haluaa. Pitää noudattaa teikäläisen ohjetta, joka on ainoa oikea tapa tehdä pizzaa, näinkö? Jos joku haluaa tehdä pizza_kastikkeen pelkästä tomaati_pyreestä, niin annapa tehdä.
- ketjun.aloittaja
Ei hemmetti vieköön, rupesi taas pizzapeukaloa kolottamaan..
Tekee taas mieli omatekoista pizzaa. Tein viimeksi, mistä taisin tänne ilmoittaakin, durum-jauhoista ohutpohjaisen Margherita-pizzan, ja siitä tuli älyttömän hyvää.
Laihduttelen tässä samalla, vaikkei ylipainoa nimeksi olekaan – haluan vain pari kiloa pois. Joten en voi oikein tänä viikonloppuna pizzaa tehdä, kun siinä on kaloreita aika paljon: vehnäjauhoista tulee, oliiviöljystä tulee, juustosta tulee, ketsupin sokerista (jota tykkään laittaa tomaattikastikkeeseen; minusta se tekee kastikkeesta maukkaan) tulee.
Peijoona vieköön. Täytyy vain odottaa viikko, ja sitten seuraavana viikonloppuna tehdä pizzaa. Pizza on mun lemppariruoka, tai yksi niistä.- eiselihota
Tuskin se pitsa illalla sun painoasi kohottaa vaan ne makeat välipalat päivän mittaan - jätä muutama "makeus" pois ja pitsaakin saa syödä ilman omantunnon tuskia.
Toki voi kuvitella pitsan olevan kaloripommi juustoineen ja kastikkeineen, mutta totuus taitaa olla toisin - hyvän salaatin oheen muutama slaissi tuskin paljon verenpainetta nostaa.
Ja hyvä salaati on domsku viipaloituma (muistit siis poistaa kannan), kuutioitua kurkkua, ohueksi slaissattua (joko veitsellä tai mandoliinilla) valkokaalia, ohueksi slaissattua punasipulia pinnalle ripoteltuna, kastikkeena hiukan valkoista balsamicoa ja hyvää neitsyt oliiviöljyä. Salaattia voi tuhdiuttaa muutamalla murretulla palalla feta-juustoa ja kivellisellä oliivilla.
Ja näin sinulla on valmis ateria, joka ei ole sieltä rasvaisemmasta päästä ja hiilaritkin ovat kohtuullisella tasolla - ei siis lihota.
Parasta tomaattipohjainen pitsa on jäähdyttyään eli jääkaappi-kylmä slaissi kuuman, makean maitokahvin kera - uskomaton makunautinto, kannattaa kokeilla.
- SaariHK
Täytteet ovat sivuseikka. Pääasia on kunnollinen pizza kivi, sekä pizzapohja. Mitä paremman pohjan teet, sen paremman pizzan saat. Täytteitä osaa roiskia sekaan koulutettu apinakin.
- pitsaonpitsaonpitsa
Itseasiassa homma toimii juuri toisinpäin eli pohjan osaa tehdä apinatkin tai ainakin monitoimikone, mutta täytteisiin sitten tarvitaankin älyä eli mitä sitten haluaakin - täytteen pitää kypsyä pitsan paiston aikana eli noin 15 minutissa.
Mitä sitten täytteisiin haluaa niin osan joutuu valmistelemaan etukäteen kuten lihat, kastikkeen tai muut pidempää kypsymistä vaativat raaka-aineet.
Pelkkä vehnälätty tomaatti-pyreellä päällystettynä, vähän tsinkkaa ja juustoa päälle ei itseasiassa ole pitsa vaan sen näköinen korvike kun ei parempaakaan tavis sitten pystynyt tekemään.
- hyvääniin
mut haukuttiin uusavuttomaksi kun kerroin tehneeni itse pitsaa ja pullaa....itse laitoin vain tomaattipyrettä.jauhelihaa,tomaattia ja pitsajuustoa....mieheni kun tykkää jauhelihasta itse olisin halunnut tehdä tonnikala pitsan....en ruvennut tekemään puolta ja puolta kun maistui se itsetehtynä kuitenkin hyvältä myös sellaisenaan.
- Pizza
2,5 dl vettä,6 dl vehnäjauhoa, 2tl kuivahiivaa, 1tl suolaa, 1tl sokeria, 2rl öljyä. Keitä vesi ja anna jäähtyä n. 42 asteiseksi. Sekaan suola ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja laita veteen ja alusta. Viimeiseksi öljy tai 0,5 dl sulatettua voita. Anna taikinan nousta n. puoli tuntia huoneenlämmössä. Tulee uunipellillinen, n. sentin paksuinen pohja. Teen kastikkeen pyreestä, jonka sekoitan 1,5 dl veteen. Hiukan suolaa ja 1rl oreganoa. Opittu pizzeriasta. Kastikkeen päälle ensin juustoraastetta ja täytettä maun mukaan ja juustoraaste päällekin. Uuni 210 astetta, paisto keskitasolla n. 2o min. Riippuu tietysti vähän uunista: 15 minuuttiakin saattaa riittää. Eikun leipomaan!
- jaeikukokkailemaan
Pitsa-taikinasta saa maistuvan lisäten siihen massaan yrttejä joko tuoreena tai kuivattuina eli muutama teelusikallinen oreganoa/basilikaa/persiljaa jne.. taikinan sekaan ja antaa taikinan kohota hitaasti jääkaapissa useamman tunnin ajan tai mieluummin yön yli taikinan saaden näin myös hapokkuutta.
Taikinan kohottua vaivaa ilmat pois, muotoilee sen haluamakseen muotoon ja antaa kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia, täyteet pääle ja uuniin noin 250 asteesen 10-15 minuutia.
Olen aina ihmetellyt noita pitsa-kiviä - itselläni pohja on rapsakka ihan vain uunipellille asetettuna - ehkä uuneissa on eroja.
Parhaimman tavan tehdä pitsaa löytää vain kokeilemalla - mikään ei ole oikein tai väärin vaan tärkeintä on, etä se maistuu hyvältä.
- Frutti-0
Mul on juustoa, tomaattipyreetä, tonnikalaa, katkarapua ja simpukoita. ja jos löydän tietyn mereneläväpakkauksen niin myös mustekalaa. :D
- Fisudemare
Anjovikset :)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12691Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1541290Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491145- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206979Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15939- 42879
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297875- 72865