Omatekoinen pizza, millä täytät?

ensi vkl:n kohokohta

Ajattelin ensi viikonloppuna tehdä itse pizzan. Viikolla en ehdi ja idea tuli vasta nyt, niin parempi siirtää kokonaan ensi lauantaihin.

Olen kaikkiruokainen. Ainoat mistä en tykkää on vuohenjuusto ja simpukat.

En ole koskaan aiemmin tehnyt itse pizzaa, paitsi ehkä joskus köksän tunnilla yläasteella :-D

Mitä suosittelette pizzatäytteeksi? Mitä itse laitatte mieluiten pizzaa tehdessänne?

23

1820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pizzamestari

      Vuohenjuustoa ja simpukkaa

    • kokin special

      mä heitän aina majoneesit sinne!

    • kiviarina

      Keitä hyvä tomaattikastike (Alenin somesoosi on todella hyvä). Pinnalle pallomozzarellasta revittyjä paloja. Oliiviöljyä päälle. Kun pizza on valmista, basilikan lehtiä koristeeksi ja mausteeksi sekä vielä pikku pirskautus öljyä.

      Ei sun tartte säätää minkään kinkkujen ja katkarapujen kanssa. Yksinkertainen on hyvää ja kaunista. Pitkään itsekin elin harhaluulossa, että siihen pinnalle pitää latoa kaikkea mahdollista. Ei todellakaan!

    • nams nams

      Tomaattisoosin päälle mozzarellaa ja tuoretta tomaattia, basilikanlehtiä, valkosipulia oliiviöljyn sekaan hienonnettuna. Punaviinin kanssa syödään.

    • rhykukilil

      tonnikalaa,pekonia,pepperoonea,kinkkua

    • ketjun.aloittaja

      Wuhuuuuu!!!!

      Kohta alkaa pizzan tekeminen, ja ennen kaikkea, myöhemmin illalla sen syöminen!

      En olekaan moneen kuukauteen tehnyt pizzaa. Tällä kertaa ostin durum-vehnäjauhoja, koska durum-taikinaa on helpompi venyttää, kuulemma se ei vetäydy kasaan niin kuin tavallisesta vehnäjauhosta tehdyt taikinat.

      Täytteiksi tulee tällä kertaa, mausteisen tomaattimurska-ketsuppikastikkeen lisäksi, sipuli, valkosipuli, naudan jauheliha, herkkusieni, tomaatti, mozzarella-juusto, smetana.

      Katsoin Youtubesta videon, jolla amerikan-italialainen nainen nimeltä Laura näytti, kuinka tehdään ohut, pyöreä pizzapohja. Seuraan hänen näyttämäänsä mallia tänään. Lauran isä oli pizzamestari.

    • herlokki_solmunen

      On muuten mietitty huolella. Ketjun aloitus oli 5.10.2014 ja nyt heti perään 18.7.2015 on saatu tehtyä päätöksiä...

      • eimikäänpikaruoka

        Huolella valmisteltu on puoliksi tehty.

        Itse tein viime maanantaina "kasvis-pitsan", johon tuli toki muutamaa juustoa. Taikinan tein tavallisista puolikarkeista vehnäjauhoista eli 3 desiä vettä mikrossa sopivaksi (n. 40 asteista) lämmitettynä, teelusikallinen suolaa, kuivahiivaa vajaa pussi, 3-4 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä, jauhoja tarpeen mukaa, ainekset sekaisin ja eikun vaivaamaan - jauhoja lisätään tarvittessa - 10-15 minuutin vaivaamisen jälkeen taikinan pitäisi olla kulhon reunoista irtoavaa ja pehmeän kiinteää, kelmu kulhon päälle ja jääkaappiin hitaaseen kohotukseen noin 2-3 tuntia.

        Taikinan kohotessa hiljalleen voi aloittaa kastikkeen teon, johon käytin sipulia, chiliä, valkosipulia, oreganoa, mustapippuria, suolaa, pienen purkin tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, pienen purkin Pastellan basilikalla maustettua pasta-kastiketta ja pilkottuja oliiveita (tarkista ettei kiviä tule mukaan).

        Öljyä reilusti pannulle ja miedolla lämmöllä kuulotetaan hienonnetut sipulit, valkosipuli ja chili. Kun sipulit ovat pehmenneet niin sekaan pyree antaen sen vähän aikaa lämmetä pannulla - tähän voi lisätä myös mahdolliset basilikan varret hienonnettuina, jotka jäivät yli viimeistelyyn tarkoitetuista lehdistä - sekaan niin murska kuin pasta-kastike, oliivit ja antaa muhia jonkun aikaa välillä sekoittaen, maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan, anna muhia ja maista uudelleen, lisää makuja tarvittaessa (yrttejä) ja kun maku on mielestäsi hyvä kaada kulhoon, kelmu päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

        Täytteenä käytin vain tuoretta sipulia viipaloituna (varret mukaan) ja kotimaista keltaista paprikaa paloiteltuna mukaan hieman muutamaa juustoa eli mustaleimaista, parmesaania pienet palat raastettuina ja päälle mozzarellaa viipaloituna. Viimeistelyyn tuoreita basilikan lehtiä.

        Kun taikina on kohonnut 2-3 - kertaiseksi ota se jääkaapista, vaivaa vähän ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle - voit toki kaulia sen haluamaasi muotoon, mutta oikeastaan on parempi painella se oliiviöljyisillä käsillä muotoonsa, kun pohja on muodossaan sirottele vähän jauhoa sen pinnalle, peitä se joko liinalla tai leivinpaperilla ja siirrä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Samalla laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja valmista salaatti pitsan oheen - salaatti voi olla mitä tahansa mistä pidät, mutta lisää kastike vasta ruoan valmistuttua ettei mitään nahistumista tapahdu.

        Kun taikina on kohonnut toisen kerran niin lisää jäähtynyt kastike sen pinnalle (jos kastiketta jää yli niin pakasta se ja käytä myöhemmin esim. pasta-kastikkeeksi), lisää pinnalle sipulin vihreät osat, juustoraasteet, sipuli ja paprika, mozzarella viipaleet ja työnnä uuniin keskitasolle noin 15-20 minuutiksi. Pitsa on kypsä kun pinta on saanut vähän väriä, keskeltä juusto kohoilee ja pohja tuntuu kokeiltaessa kevyeltä ja rapsakalta. Väriä saa pintaan kääntämällä loppuvaiheessa grillivastukset päälle muutamaksi minuutiksi, mutta älä silti polta pitsaa.

        Kun pitsa on kypsä niin nosta se vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen leikkausta ja ennen tarjoilua lisää pinnalle basilikan lehdet.

        Ja ei muuta kuin nauti.


      • ketjun.aloittaja
        eimikäänpikaruoka kirjoitti:

        Huolella valmisteltu on puoliksi tehty.

        Itse tein viime maanantaina "kasvis-pitsan", johon tuli toki muutamaa juustoa. Taikinan tein tavallisista puolikarkeista vehnäjauhoista eli 3 desiä vettä mikrossa sopivaksi (n. 40 asteista) lämmitettynä, teelusikallinen suolaa, kuivahiivaa vajaa pussi, 3-4 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä, jauhoja tarpeen mukaa, ainekset sekaisin ja eikun vaivaamaan - jauhoja lisätään tarvittessa - 10-15 minuutin vaivaamisen jälkeen taikinan pitäisi olla kulhon reunoista irtoavaa ja pehmeän kiinteää, kelmu kulhon päälle ja jääkaappiin hitaaseen kohotukseen noin 2-3 tuntia.

        Taikinan kohotessa hiljalleen voi aloittaa kastikkeen teon, johon käytin sipulia, chiliä, valkosipulia, oreganoa, mustapippuria, suolaa, pienen purkin tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, pienen purkin Pastellan basilikalla maustettua pasta-kastiketta ja pilkottuja oliiveita (tarkista ettei kiviä tule mukaan).

        Öljyä reilusti pannulle ja miedolla lämmöllä kuulotetaan hienonnetut sipulit, valkosipuli ja chili. Kun sipulit ovat pehmenneet niin sekaan pyree antaen sen vähän aikaa lämmetä pannulla - tähän voi lisätä myös mahdolliset basilikan varret hienonnettuina, jotka jäivät yli viimeistelyyn tarkoitetuista lehdistä - sekaan niin murska kuin pasta-kastike, oliivit ja antaa muhia jonkun aikaa välillä sekoittaen, maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan, anna muhia ja maista uudelleen, lisää makuja tarvittaessa (yrttejä) ja kun maku on mielestäsi hyvä kaada kulhoon, kelmu päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

        Täytteenä käytin vain tuoretta sipulia viipaloituna (varret mukaan) ja kotimaista keltaista paprikaa paloiteltuna mukaan hieman muutamaa juustoa eli mustaleimaista, parmesaania pienet palat raastettuina ja päälle mozzarellaa viipaloituna. Viimeistelyyn tuoreita basilikan lehtiä.

        Kun taikina on kohonnut 2-3 - kertaiseksi ota se jääkaapista, vaivaa vähän ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle - voit toki kaulia sen haluamaasi muotoon, mutta oikeastaan on parempi painella se oliiviöljyisillä käsillä muotoonsa, kun pohja on muodossaan sirottele vähän jauhoa sen pinnalle, peitä se joko liinalla tai leivinpaperilla ja siirrä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Samalla laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja valmista salaatti pitsan oheen - salaatti voi olla mitä tahansa mistä pidät, mutta lisää kastike vasta ruoan valmistuttua ettei mitään nahistumista tapahdu.

        Kun taikina on kohonnut toisen kerran niin lisää jäähtynyt kastike sen pinnalle (jos kastiketta jää yli niin pakasta se ja käytä myöhemmin esim. pasta-kastikkeeksi), lisää pinnalle sipulin vihreät osat, juustoraasteet, sipuli ja paprika, mozzarella viipaleet ja työnnä uuniin keskitasolle noin 15-20 minuutiksi. Pitsa on kypsä kun pinta on saanut vähän väriä, keskeltä juusto kohoilee ja pohja tuntuu kokeiltaessa kevyeltä ja rapsakalta. Väriä saa pintaan kääntämällä loppuvaiheessa grillivastukset päälle muutamaksi minuutiksi, mutta älä silti polta pitsaa.

        Kun pitsa on kypsä niin nosta se vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen leikkausta ja ennen tarjoilua lisää pinnalle basilikan lehdet.

        Ja ei muuta kuin nauti.

        Nam, kuulostaa herkulliselta! Yksinkertaiset täytteet on yllättävän hyvät pizzaan.


      • eikuvähänlisäämausteita
        ketjun.aloittaja kirjoitti:

        Nam, kuulostaa herkulliselta! Yksinkertaiset täytteet on yllättävän hyvät pizzaan.

        Simppeli on usein se paras - toki pitsaan voi lisätä vaikka mitä, mutta taikina ja kastike ovat ne tärkeimmät - niihin kun satsaa niin pitsa on herkullinen täytteistä riippumatta.


    • nautiruoasta

      Pizzan pohjalle tomaattipyreetä ja juustoraastetta ja sen päälle täyte, pizzamaustetta yms...

      • Suussasulavatotuus

        Kyllä se pizza kastike pitäis valmistaa muustakin kuin tomaati pyreestä eli vähintäänkin siihen pyreen sekaan tulee etikka, suola, sokeri ja ruokaöljy ennen kuin sitä voi pizzakastikkeeksi sanoa.


      • 874
        Suussasulavatotuus kirjoitti:

        Kyllä se pizza kastike pitäis valmistaa muustakin kuin tomaati pyreestä eli vähintäänkin siihen pyreen sekaan tulee etikka, suola, sokeri ja ruokaöljy ennen kuin sitä voi pizzakastikkeeksi sanoa.

        Itse kun tekee, ei saa tehdä sellaista kuin itse haluaa. Pitää noudattaa teikäläisen ohjetta, joka on ainoa oikea tapa tehdä pizzaa, näinkö? Jos joku haluaa tehdä pizza_kastikkeen pelkästä tomaati_pyreestä, niin annapa tehdä.


    • ketjun.aloittaja

      Ei hemmetti vieköön, rupesi taas pizzapeukaloa kolottamaan..

      Tekee taas mieli omatekoista pizzaa. Tein viimeksi, mistä taisin tänne ilmoittaakin, durum-jauhoista ohutpohjaisen Margherita-pizzan, ja siitä tuli älyttömän hyvää.

      Laihduttelen tässä samalla, vaikkei ylipainoa nimeksi olekaan – haluan vain pari kiloa pois. Joten en voi oikein tänä viikonloppuna pizzaa tehdä, kun siinä on kaloreita aika paljon: vehnäjauhoista tulee, oliiviöljystä tulee, juustosta tulee, ketsupin sokerista (jota tykkään laittaa tomaattikastikkeeseen; minusta se tekee kastikkeesta maukkaan) tulee.

      Peijoona vieköön. Täytyy vain odottaa viikko, ja sitten seuraavana viikonloppuna tehdä pizzaa. Pizza on mun lemppariruoka, tai yksi niistä.

      • eiselihota

        Tuskin se pitsa illalla sun painoasi kohottaa vaan ne makeat välipalat päivän mittaan - jätä muutama "makeus" pois ja pitsaakin saa syödä ilman omantunnon tuskia.

        Toki voi kuvitella pitsan olevan kaloripommi juustoineen ja kastikkeineen, mutta totuus taitaa olla toisin - hyvän salaatin oheen muutama slaissi tuskin paljon verenpainetta nostaa.

        Ja hyvä salaati on domsku viipaloituma (muistit siis poistaa kannan), kuutioitua kurkkua, ohueksi slaissattua (joko veitsellä tai mandoliinilla) valkokaalia, ohueksi slaissattua punasipulia pinnalle ripoteltuna, kastikkeena hiukan valkoista balsamicoa ja hyvää neitsyt oliiviöljyä. Salaattia voi tuhdiuttaa muutamalla murretulla palalla feta-juustoa ja kivellisellä oliivilla.

        Ja näin sinulla on valmis ateria, joka ei ole sieltä rasvaisemmasta päästä ja hiilaritkin ovat kohtuullisella tasolla - ei siis lihota.

        Parasta tomaattipohjainen pitsa on jäähdyttyään eli jääkaappi-kylmä slaissi kuuman, makean maitokahvin kera - uskomaton makunautinto, kannattaa kokeilla.


    • SaariHK

      Täytteet ovat sivuseikka. Pääasia on kunnollinen pizza kivi, sekä pizzapohja. Mitä paremman pohjan teet, sen paremman pizzan saat. Täytteitä osaa roiskia sekaan koulutettu apinakin.

      • pitsaonpitsaonpitsa

        Itseasiassa homma toimii juuri toisinpäin eli pohjan osaa tehdä apinatkin tai ainakin monitoimikone, mutta täytteisiin sitten tarvitaankin älyä eli mitä sitten haluaakin - täytteen pitää kypsyä pitsan paiston aikana eli noin 15 minutissa.

        Mitä sitten täytteisiin haluaa niin osan joutuu valmistelemaan etukäteen kuten lihat, kastikkeen tai muut pidempää kypsymistä vaativat raaka-aineet.

        Pelkkä vehnälätty tomaatti-pyreellä päällystettynä, vähän tsinkkaa ja juustoa päälle ei itseasiassa ole pitsa vaan sen näköinen korvike kun ei parempaakaan tavis sitten pystynyt tekemään.


    • hyvääniin

      mut haukuttiin uusavuttomaksi kun kerroin tehneeni itse pitsaa ja pullaa....itse laitoin vain tomaattipyrettä.jauhelihaa,tomaattia ja pitsajuustoa....mieheni kun tykkää jauhelihasta itse olisin halunnut tehdä tonnikala pitsan....en ruvennut tekemään puolta ja puolta kun maistui se itsetehtynä kuitenkin hyvältä myös sellaisenaan.

    • Pizza

      2,5 dl vettä,6 dl vehnäjauhoa, 2tl kuivahiivaa, 1tl suolaa, 1tl sokeria, 2rl öljyä. Keitä vesi ja anna jäähtyä n. 42 asteiseksi. Sekaan suola ja sokeri. Sekoita jauhot ja hiiva ja laita veteen ja alusta. Viimeiseksi öljy tai 0,5 dl sulatettua voita. Anna taikinan nousta n. puoli tuntia huoneenlämmössä. Tulee uunipellillinen, n. sentin paksuinen pohja. Teen kastikkeen pyreestä, jonka sekoitan 1,5 dl veteen. Hiukan suolaa ja 1rl oreganoa. Opittu pizzeriasta. Kastikkeen päälle ensin juustoraastetta ja täytettä maun mukaan ja juustoraaste päällekin. Uuni 210 astetta, paisto keskitasolla n. 2o min. Riippuu tietysti vähän uunista: 15 minuuttiakin saattaa riittää. Eikun leipomaan!

      • jaeikukokkailemaan

        Pitsa-taikinasta saa maistuvan lisäten siihen massaan yrttejä joko tuoreena tai kuivattuina eli muutama teelusikallinen oreganoa/basilikaa/persiljaa jne.. taikinan sekaan ja antaa taikinan kohota hitaasti jääkaapissa useamman tunnin ajan tai mieluummin yön yli taikinan saaden näin myös hapokkuutta.

        Taikinan kohottua vaivaa ilmat pois, muotoilee sen haluamakseen muotoon ja antaa kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia, täyteet pääle ja uuniin noin 250 asteesen 10-15 minuutia.

        Olen aina ihmetellyt noita pitsa-kiviä - itselläni pohja on rapsakka ihan vain uunipellille asetettuna - ehkä uuneissa on eroja.

        Parhaimman tavan tehdä pitsaa löytää vain kokeilemalla - mikään ei ole oikein tai väärin vaan tärkeintä on, etä se maistuu hyvältä.


    • Frutti-0

      Mul on juustoa, tomaattipyreetä, tonnikalaa, katkarapua ja simpukoita. ja jos löydän tietyn mereneläväpakkauksen niin myös mustekalaa. :D

      • Fisudemare

        Anjovikset :)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe