Miksi ihmeessä suomalainen valmisruoka on lähes kauttaaltaan mautonta? Ostat sitten pakastepizzaa tai jotain muuta einestä puhumattakaan makkaroista tai juustoista, niin makua saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Mutta ostappa ulkomaalaista, niin sitten on jo makuakin mukana.
Voin jo arvata mitä einesten valmistajat vastaisivat tähän kysymykseen. He tekevät juuri sellaista ruokaa kuin suomalaiset haluavat. Ja tottahan se on. Suurin osa suomalaisista ei halua ruokansa maistuvan juuri miltään. Auta armias, jos ruokaan lisätään mausteita niin syömättä jää.
Tämä mauttomuuden ylistys alkaa jo peruskoulusta. Mikään ei ole niin mautonta kuin kouluruoka vaikka se olisikin tehty hyvistä raaka-aineista. Maustamisessa pitää mennä aina niin varovaista linjaa jotta kukaan vain ei paheksu "voimakasta makua".
Eilen ostin suomalaisen valmistajan pakastepizzan (Jauheliha) ja en voi muuta kuin ihmetellä miten niistäkin aineista voi saada niin mautonta. Tomaattikastikekkaan ei maistunut kuin vedellä laimennetulta tomaattimurskalta.
Mautonta ruokaa
12
1058
Vastaukset
- naaaaaaatiskelija
"Miksi ihmeessä suomalainen valmisruoka on lähes kauttaaltaan mautonta?"
Siksi, että suomalaiset eivät ymmärrä hyvän ruoan päälle yhtään mitään. Riittää, kun maha täyttyy ja on halpaa, maulla ja laadulla ei ole mitään väliä. - beef_wellington
Miksi ylipäätään ostat valmisruokaa? Sehän on mautonta. Tee itse, niin voit 100%:sti vaikuttaa, mille ruoka maistuu. Ei kokkaaminen mitään rakettitiedettä ole.
- Maustekaappi
Ja valmisruokaahan ei voi maustaa itse lisää?
Ostin tänään kaupasta paketin väittämän mukaan tulista chilisulatejuustomakkaraa. Saas nähdä miten tuon tulisuuden kanssa sitten on, kunhan joskus sitä kerkiän syömään. Vähän epäilyttää aina nuo kaupan tuliset, kun chilikauppojen miedot eväät ovat monasti paljon tulisempia :D
Mutta siis joo... Suomessahan ainoat sallitut mausteet ovat suola ja mustapippuri ja niitäkin pitäisi käyttää säästeliäästi. Einesteollisuus ja valmisruoka tähtäävät mahdollisimman monelle sopivaan makuun. Eli myös herkkäkurkkuiset voivat niitä syödä ja sitten reippaammasta mausteesta tykkäävät voivat (jos nyt siis osaavat) maustaa niitä itse lisää.
Näin pienessä maassa ei varmaan firmat kovin hyvin tule toimeen pelkillä "erikoistuotteilla", koska suurin osa kansasta pitää jo juustonakkia extreme-elämyksenä. Harmi sinänsä, koska meitä mausteisen ruuan ystäviäkin on. Peruskulutukseemme nähden pienten erikoiserien valmistaminen on kuitenkin kalliimpaa, kun tavallisen "pullamössön" massatuotanto. Mutta onneksi kotonaan voi kokata ihan mitä mieli tekee ja kiitos internetin, mausteiden valikoima on laaja! - Anonyymi
Maustekaappi kirjoitti:
Ja valmisruokaahan ei voi maustaa itse lisää?
Ostin tänään kaupasta paketin väittämän mukaan tulista chilisulatejuustomakkaraa. Saas nähdä miten tuon tulisuuden kanssa sitten on, kunhan joskus sitä kerkiän syömään. Vähän epäilyttää aina nuo kaupan tuliset, kun chilikauppojen miedot eväät ovat monasti paljon tulisempia :D
Mutta siis joo... Suomessahan ainoat sallitut mausteet ovat suola ja mustapippuri ja niitäkin pitäisi käyttää säästeliäästi. Einesteollisuus ja valmisruoka tähtäävät mahdollisimman monelle sopivaan makuun. Eli myös herkkäkurkkuiset voivat niitä syödä ja sitten reippaammasta mausteesta tykkäävät voivat (jos nyt siis osaavat) maustaa niitä itse lisää.
Näin pienessä maassa ei varmaan firmat kovin hyvin tule toimeen pelkillä "erikoistuotteilla", koska suurin osa kansasta pitää jo juustonakkia extreme-elämyksenä. Harmi sinänsä, koska meitä mausteisen ruuan ystäviäkin on. Peruskulutukseemme nähden pienten erikoiserien valmistaminen on kuitenkin kalliimpaa, kun tavallisen "pullamössön" massatuotanto. Mutta onneksi kotonaan voi kokata ihan mitä mieli tekee ja kiitos internetin, mausteiden valikoima on laaja!Jos sä olet reissussa ja halua syödä tien päällä, niin kyllä se ruoka s*******na voisi hyvääkin olla, ilman että "voihan sitä maustaa" Suomalainen puolustaa aina kotimaista valmistusta vaikka söisi p******kaa. Se on toden totta, että valmisruoat ovat Suomessa mauttomia. Jos teen vaelluksia, niin tilaan valmisruuat/pussiruuat esim. Norjasta, ovat todella hyviä täyttäviä ja hyvin maustettuja. Maistakaa, niin tiedätte mistä kirjoitan.
- Anonyymi
VIDDU TEE OOTTE JUNTTEJA!
- Anonyymi
Kuulostat homolta.
- Anonyymi
Mausteilla voi muuttaa ruoan todellista raaka aineen makua. Pilaantuneen jauhelihankin saa mausteilla hyvän makuiseksi.Miten neilikka mielestäsi sopii leikkelemakkaraan, ihme sivumaku makkarassa.
- Anonyymi
Ydinsota kun tuhoaa ruokatehtaat niin pääsette kaikki mutustelemaan maukasta rottaa ja torakkakeittoa
- Anonyymi
Suola on ainoa mauste mitä tarvitsee.
- Anonyymi
Jos joku on mautonta, niin avokado, ja useat muutki hedelmät.
- Anonyymi
"ALLERGIAVAARAN TAKIA"!!!
- Anonyymi
Minulla ei ole kissoja eikä koiria. Kerrostalossa niitä olisi hankala pitää. Kävisikö häkkilinnut?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2514545Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1282978Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412742Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?741720Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051563Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn201451- 551314
- 931225
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2041083- 471075