Juha Sipilästä seuraava pääministeri !

Näin se mennee !

Gallupit osoittavat vääjäämättä se totuuden et kun Suomi on kuilun partaalla niin ihmiset luottavat Keskustaan. Nyt kun vielä Keskustalla on loistava puheenjohtaja Sipilä niin se nostaa entisestään kannatusta. Hyvä niin. "Höttö" "Nato"- Stubit saavat vain nuorten alle 25-vuotiaitten pääkaupunkiseudun urbaani-uskovaisten äänet. Sipilä on tuonu politiikkaan uudenlaisen tavan hakea kansakunnan parasta eikä sorru räksyttämään . Hänen teesisinsä ovat realismia ,arkirealismia jolla Suomi saadaan ylös ! Ääni hänelle !

95

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lestamafia

      Ei lestaihmisiä ei enää!

    • Remontti talouteen

      Keskusta joutuu jälleen tekemään ratkaisevat leikkaus ja huononnuspäätökset jotta talous saadaan kuntoon.
      Toivottavasti ihmiset ymmärtävät päätösten tarpeellisuuden. Toivon Sipilälle voimia tähän rankkaan työhön!

      • uusi aika on

        niin mutta kuinka paljon ääniä saavat pienpuolueet, mitä jos äänestämme näissä vaaleissa uusia voimia eduskuntaan, kuten O. Harjula Muutos 2011 puolue ja K. Nurmikumpu KTP puolue? Tehdään yhdessä suuri vallansiirto, äänestä sinäkin uutta voimaa eduskuntataloon istumaan, tekemään, toimimaan!


    • tuonki vielä luki

      Et suikhaan sä oo tosissaan ? Nuo Nurmikummut ja Harjulatko muka jottain todellista osais ? Ei ufoilla sentään !

      • Remontti talouteen

        Hullua pois vaaliuurnilla. Äänestetään vaan Sipilää ja keskustaa niin saadaan talous kuntoon!


      • kuka ehdokas?
        Remontti talouteen kirjoitti:

        Hullua pois vaaliuurnilla. Äänestetään vaan Sipilää ja keskustaa niin saadaan talous kuntoon!

        Ketä me Keskustassa äänestää voidaan nyt, kun Kemijärven oma ehdokas, massaliikkeen junakapinaliikkeen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja palkittu ja ansioitunut, arvostellut H. Nivala on pois ehdokaslistalta, siis kuka on sitten Kemijärven Keskustan ehdokas, tätä pohdin?


      • Kemijärven tilanne

        no sanonpa vain teille, että jokaisella on omat osaamisensa

        Nurmikumpu tuntee syvällisesti oman aatteen, on opiskellut Moskovassa (oletteko te?) ja on raudanluja marxilainen kommunisti. Onko se hyvä aate, no sitä voi sitten pohtia katsoen toimia Stalinin aikana tai Pohjois-Koreassa, mutta se, että Nurmikumpu olisi jotenkin väheksyttävä, voi voi, se on väärä väite. Nurmikumpu älykäs mies ja jos kommunistiaatteella olisi kannatus, niin me porvarit saisimme todella pelätä. Olen äänestänyt Kokoomuksen ehdokasta. Nyt tilanne on hyvä, kun kommunisteja ei kannateta. Nurmikummun henkilökohtaista älyä ja osaamista en missään tapauksessa hauku ja ala-arvoisesti nimittele. En ole siis "rollodemarin" hengenheimolainen, joka huutaen karjui - turpa tukkoon!

        Harjula taas on aktiivinen henkilö, jolla on paljon hyviä elinkeino-, ympäristö- ym. ideoita. Hän on tunnettu järjestöihminen ja rohkea kannanottaja. Hänellä oli ennen keskustelupalsta netissä, en tiedä, onko sitä enää, ei löytynt "kuuklettamalla". Harjula on ollut ainakin Vihreässä puolueessa, Liberaaleissa ja nyt Muutos v. 2011 puolueessa. Hänen asiansa Suomun Keskuksesta on jopa kaupunginvaltuuston käsittelemä ja jatkotyöstäminen on nyt Kemijärven Yrittäjillä.

        Ufot eivät liity tähän kysymykseen ollenkaan. Jos joku poliitikko on nähnyt ufoja, ei se tee hänestä huonompaa poliitikkoa. Ei, jokaisella on sanan ja mielipideenvapaus.


    • + Paavo

      Hoonot kylykiäiset!

    • vekeveeti

      Ette ole tosissanne....keskusta pettää aina. Keskusta on aina siellä missä huonot päätökset syntyy. Samalla takki kääntyy niin että napit lentää.

      • hake r

        Minulla on ilmainen neuvo. Antakaa äänenne sille samalle tyypille kuten aikaisemmatkin vuodet olette tehneet. Jos se vaikka tällä kertaa saisi aikaan jotain hyvää, kun viimeisen 20 vuoden aikana ei ole saanut.


      • Pentti "Pena" A-l-n
        hake r kirjoitti:

        Minulla on ilmainen neuvo. Antakaa äänenne sille samalle tyypille kuten aikaisemmatkin vuodet olette tehneet. Jos se vaikka tällä kertaa saisi aikaan jotain hyvää, kun viimeisen 20 vuoden aikana ei ole saanut.

        Miten voi antaa jos ei ole enää ehdokkaaan!!???


    • paikat kuntoon

      Suomi on kuilunpartaalla, se on tosiasia, mutta hullujako olette, että pääministeriä vaihtamalla Suomi nostettaisiin pois kuilunpartaalta.

      Suomi on osa Eurooppaa, ja euroopan taloustilanne, ja muut seikat maailmassa huomioonottaen vaikuttavat Suomen taloudelliseen tilanteeseen. Miten Suomi selviää taloudellisista kriiseistä, ei ole riippuvainen ministereitä vaihtamalla. On paljon ulkopuolisia asioita jotka vaikuttavat Suomen asioihin, kuten myös Suomen sisäiset asiat, verotukseen liittyvät asiat, eläkeratkaisut. Suuria päätöksiä ja kipeitäkin ratkaisuja joudutaan lähivuosina tekemään, jotta Suomi ei uppoa suohon, ojasta allikkoon.

    • de mukka

      Sipilä on hyvä mies, ottaen huomioon, että hän on kepulainen.
      Hänen karismallaan Keskustasta saattaa tulla suurin puolue. On kuitenkin hyvä muistaa mitä se muu kepun porukka on. On pekkarista, juhantaloa, anttilaa ja tiilikaista, voi hyvänen aika sentään!
      Tietysti ne persuja parempia on, mutta kuitenkin.
      Vetoaisin ajatteleviin kansalaisiin, että luottaisivat demareihin, siellä on kansakunnan järki ja oikeudenmukaisuus.

      • Se siitä demuista

        Demarit ne suohon ajaa. Non jäykistäneet koko elinkeinoelämää jo vuosikymmenet. Tasapäistäneet suomalaisia ja nyt tulokset näkyy. Kilpailukyky on pohjissa. Demarivirkamieskunta imee istumalla loupukki rahat valtion kirstusta. Demarit ei oo koskaan luoneet mitään uutta menestystä vaan ovat napottaneet jalat yhteikunnan pöydän alla ja nauttineet hyviä palkkkoja. Nyt taitaa heillekki kortisto kutsua. Valtion ja kuntien rahat on finiitto.


    • paikat kuntoon

      Sama se, kuka on pääministeri, tai mikä ministeri mikä tahansa ministeri. Ministeri kuin ministeri. Ministeri vaikka teatterista. Voisinhan minäkin alkaa ministeriksi, tai vaoikkapa työtön naapurini. Sama se kuka ministerinä on, ei Suomen talous siitä kuitenkaan lähde nousuun. Ministereitä vaihtamalla, sekö ratkaisee Suomen taloudelliset ongelmat?

    • de mukka

      Alamäki alkoi, kun maahan tuli presidentti uudesta puolueesta. Hänen sanomisensa on olleet pelkkiä latteuksia, tyyliin: jos Suomeen tulee terrotisteja, heidän toimintaansa pitää valvoa.
      Demarien avulla on rakennettu lähes maailman paras yhteiskunta, jota nyt Nokian romahdus ja Venäjän boikotti, sekä typerä tahallinen venäjä suhteiden pilaaminen häiritsevät.
      En ole ollut koskaan mikään P Värysen kannattaja, mutta suhteesta Venäjään hän on oikeassa. Hyvät suhteet Venäjälle on suomalaisten suuri mahdollisuus, Sensijaan huonot merkitsee, että olemme todella finlandia.

      • Eri asia

        Demukka ja de mukka.


      • Kusetettu...
        Eri asia kirjoitti:

        Demukka ja de mukka.

        Ps. Sekään ei niin varmaa, mutta de mari on.


    • Eeevaaaaa

      Räisälän tansseissa oli mukava meno.

    • Talous kuntoon!

      Kyllä pääministeri on avaiasemassa sisäpolitiikassa. Siitä on turha kiistellä. Demarit ovat yrittäneet velkarahalla ylläpitää valtion ja kuntien palveluita mutta nyt on se tie kuljettu loppuun.
      Nyt on alettava toimiin valtiotalouden kuntoon laittamiseksi. Palkansaajien verotusta ei voi enää kiristää joten menopuoli on käytävä tarkasti läpi. Valtion ja.kuntien työpaikat on käytävä tiheällä kammalla läpi ja suojatyöpaikat tulee lopettaa.
      Palveluissa on valtava potentiaali, siellä karsittavaa riittää.

      Työtä on paljon ja se on aloitettava mahdollisimman pian, muuten ei hyvä heilu.

      • KorpiPorvari

        Lisätään maataloustukia=lisää suojatyöpaikkoja. Kepulaiset ne vasta ovatkin verorahojen polttajia.. M;uka veronmaksajia, eiköhän ne verovaroista maksettavat tuet ole aina suuremmat ja metsän myynti on veronkierron keidas kaikkinen vähennysmahdollisuuksineen. Turha haikailla Sipilän nostavan Suomea ahdingosta, eikä yleensäkään Kepun. Jo se on moneen kertaan nähty,. Ei Suomen kansa ole enää niin tyhmää, että oikeasti turvautuu Kepuun, saatte nähdä sen tulevana keväänä.


      • lantakasan vierest
        KorpiPorvari kirjoitti:

        Lisätään maataloustukia=lisää suojatyöpaikkoja. Kepulaiset ne vasta ovatkin verorahojen polttajia.. M;uka veronmaksajia, eiköhän ne verovaroista maksettavat tuet ole aina suuremmat ja metsän myynti on veronkierron keidas kaikkinen vähennysmahdollisuuksineen. Turha haikailla Sipilän nostavan Suomea ahdingosta, eikä yleensäkään Kepun. Jo se on moneen kertaan nähty,. Ei Suomen kansa ole enää niin tyhmää, että oikeasti turvautuu Kepuun, saatte nähdä sen tulevana keväänä.

        Maataloustuethan ovat kuluttjatukia ! Jos ei olisi tukia niin maitolitra maksais anaki 1,50 € litra. Sitten se vasta huuto alkas ? Mikäs siinä jos maailmanlaajuisesti otettaisiin maataloustuet pois niin käyhän se. Sit pelataan markkinoilla ...


    • Soutaa & huopaa!!!!!

      Per₩₩₩kele! Ole nyt de mukka!!!!!!!!

    • Rovaniemi Suomi 24

      Paskaperse leikkii paskalla ripulipaskalla.

    • hoh hoijaa

      Niinistöllä "hyytävä" lausunto Kanadassa
      Presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa Venäjän ja lännen suhteisiin kanadalaislehden haastattelussa.
      Niinistö varoittaa Globe and Mail -lehdessä paluusta kylmään sotaan.

      Lehden mukaan Niinistö on huolissaan siitä, että Ukrainan kriisi jäähdyttää idän ja lännen välit kylmän sodan tasolle.

      Hän luonnehti lehdessä Ukrainan ja ukrainalaisten tilannetta hirvittäväksi katastrofiksi. Lisäksi hän sanoi, että on tärkeä muistaa, kuka konfliktin aloitti.

      Niinistöstä lännen pitäisi kuitenkin säilyttää keskusteluyhteys Venäjän johtoon. Lännen pitäisi myös olla valmis harkitsemaan pakotteiden liennyttämistä, jos Venäjä kunnioittaa tulitaukoa Ukrainassa ja toimii rakentavasti neuvotteluissa Itä-Ukrainan tulevaisuudesta.

      Niinistö painotti lehdelle, että Suomi seisoo horjumatta pakoterintamassa ja tuomitsi Krimin valtauksen nopeasti.
      STT

    • Talous kuntoon

      KorpiPorvari kadehtii metsänmyyntiä. Älä turhaa kadehdi. Tosiasia on se, että täällä pohjoisessa pitää olla metsää, ja hyvää sellaista, ainakin 200 ha jotta sillä jonkinmoisen tilin tekisi. Itse metsätyöt pitäisi pystyä tekemään itse jotta siitä jäisi viivan alle edes jotakin.
      Itse olen työtätekevä ihminen ja satun omistamaan maatilan. Maatilalla ei harjoiteta mitään toimintaa vaan se on kylmillään. Tilan pinta-ala on noin 100 ha josta metsää noin 40 ha. Koska itselläni ei ollut mahdollisuutta osallistua metsätöihin, annoin koko metsäkaupan metsänhoitoyhdistykset hoidettavaksi. Asia hoidettiin hyvin ja myyntituloa kertyi noin 35 000 €. Tämä kuulostaa varsin hyvältä, mutta kun siitä vähennetään verot, raivaustyöpalkat, äestykset, kylvöt ja taimien istutustyön palkat, alkaakin saldo näyttää jo aivan eri lukemaa.
      Seuraava myynti on näillä pohjoisen kasvunopeuksilla joskus 20...30 vuoden kuluttua.
      Kun huomioi kaiken tämän, huomaa kyllä ettei siinä ole lopultakaan mitään kadehdittavaa.

      Mutta alkuperäiseen asiaan palatakseni, on Juha Sipilä puolueen puheenjohtajana hoitanut hommansa aivan hyvin. Hän on oikeastaan ainut vakavastiotettava puoluejohtaja Suomessa. Stub ystävineen hoitaa hommiaan todella härskisti kansan mielipiteestä välittämättä, siis perinteistä kokoomuslaisia sulle....mulle politiikkaa.

      Soini esittää räväkkää perseenmyyntipolitiikkaa. Timpan fraasit on nähty ja ne ei todellakaan johda mihinkään.

      Rinne ei tiedä politiikasta käytännössä mitään. Hänen mielipiteensä muuttuivat täysin kun hänestä tuli ministeri.

      Niinistö, Arhinmäki, Räsänen ja Haglund ovat omaa luokkaansa. Ehkä joku näistä täydentää tulevaa hallitusta.

      • Asiaa jotta..

        Talous kuntoon puhuu asiaa. Sit ko vielä sais purettua pois mm. metsäkeskukset. Turhaa joukkoa istuskelee päivät pitkät toimistoissaan. vartiovat valtion pikkuruisia tukia ja tekevät varantosuunnitelmia jne.. Eiköhän Suomen metsävaranto oo kartotettu moneen kertaa. Kasvu tiijetään ja hakkuut voijaan ja kerätään tiedostoihin. Hakkuu puottaa varantoa ja vuosikasvu lisää.. Kone osaa laskea neton. Metsäautotiet on jo rakennettu joka paikkaan. Ei uusia tarvi suunnitella. Ojituksia on jo liikaaki. Mitä ne ukot sit vielä tekee ? Valtion palkkalistoilla iso joukko. Niillekki rahoille ois muuta käyttöä. Maksettais vaikka enerkipuutuki et pieniki harvennuspuu lähtis liikkeelle.


    • MaitoMikko

      Talous kuntoon ilman tukia onnistuu. Sääntelytalous (MTK:oon tuet) on jäänne meidän sekataloudestamme Neuvostoaikaan.
      Perusmarkkinatalous hoitaa hinnat kohdalleen ja tuottajat voivat hyvin, kuten koko kansa.
      Tuki maa- ja metsätaloudessa valuu em. yrittäjien lompakosta ostoksina turhuuksiin, jotka valmistetaan ulkomailla.rahan tuputus onnistuu, kun on yhteiskunnan järjestämää löysää rahaa!!!!!Sinnen ne toisten työllä tuottamat verovarat sitten hupenee koetellen kauppatasetta.

    • jokunen1

      Muuttuko mikään vaikka Sipilästä tulisi pääministeri, sillä nyt jo hän on pitänyt vähäisinä tämän hallituksen aikaansaannoksia
      Hän ei kuitenkaan kerro mitä pitäisi leikata, siilä jios hän kertoisi, niin kepun kannatus romahtaisi
      Kokoomus sai kannatuksensa aikoinaan lupaamalla kaikenlaista hyvää piti itseään työväen etujen ajajana
      KÄYTÄNNÖN POLItiika seurauksena on kannatus alkanut laskamaa, kepun politiikkaan kyllästyneet äänestäjät palaavat keupun hoiviin ja entinen meno jatkuu kun kepu pääsee ohjaimiin

      En kannata Sipilää pääministeriksi

    • Sipilä

      Meni halpaan.

      • VaaliVeikko

        Oli helppo ennustaa Kepulaisten vaalitappion jälkeinen Elvistely nyky maailmantilanteesta. Monelle valistuneelle se kertoo kepuliperuspopulismista, joka sinänsä on itsestään selvyys, kun kynnet ei muuhun pysty. No kyllähän se maaseudun jätekaivovaatimus saa kannattajia tuleviin vaaleihin, niin monia se koskee, mutta tämän päivän kansalainen ymmärtää asiat jo laajemmin ja jättää äänestämästä KEPUA.


    • vaihtoehtoja vähän

      Sipilä ylivoimainen pääministeriksi. Uusi ajattelutapa ja sitä kautta luottamusta
      muihin puolueisiin. Rinne täysin nolla. Vain kannatusluvut päätöksenteon taus-
      talla. Ei Lapissa ole mitään sijaa vasemmistopuolueille. Vain pöllöt äänestäjät
      pitävät heidät jotenkin pinnalla. Samoin kokoomus ja vihreät - ei mitään Lapin
      eteen. Perseistä ei kannata mustetta kuluttaa.

      • EpäKepu

        Sipilä sopisi kyllä Lapin pääministeriksi, mutta ei sentään koko Suomen.
        Kepun vuoksi Lappi on tyhjennyt ja tyhjenee. Maataloustuet ovat olleet tekohengitystä Lapissa. Se on näytetty toteen!!!!


    • näin on jämpti

      Kyllä se on niin, että ei Suomen pääministeriksi valita ketään, joka Lapin asioita ajaa, ne on pelikentät etelässä ja politiikkaa tehdään sen mukaan.
      Syrjäseudut on aina vain syrjäseutuja ja saavat muruset pöydiltä.

    • PoroPorovari

      Ahon pääministerikausi, samoin Jäätteenmäen/Vanhasen/Kiviniemen pääministerijaksot ovat olleet surkeaa näyttöä Kepusta puolueena.
      Mokomatkin maaseudun asiaa ajavat. Tyhjentäneet pikku hiljaa Suomea pohjoisesta ja idästä. Ilman Kokoomusta ja Demareita Kainuussa syötäisiin taas pettua.
      Lapissa taas poronhoito estäisi kaikenlaisen kehittymisen Kepun varjeluksessa jne.

    • Talous kuntoon

      PoroPorvari puhuu mitä sylki suuhun tuo. Tämä nähtiin jo kahteenkin kertaan kun nykyhallitus pisti kahteen kertaan noin 100 M€ Helsingin ja Tampereen hankkeisiin.

      Vain ja ainoastaan etelä-Suomen kasvukeskusten kehittäminen sopii Kokoomukselle ja Demareille. Jos seuraisin politiikkaa niin tämän tietäisit jo muutenkin!

      • pronomiini rock

        Kepu estää toimillaan tuottavien työpaikkojen synnyn juuri eniten lapissa. Kunhan tulee itselle tukia ja verovähennystä. On se nähty. Kansa tietää ,


      • Juha rules
        pronomiini rock kirjoitti:

        Kepu estää toimillaan tuottavien työpaikkojen synnyn juuri eniten lapissa. Kunhan tulee itselle tukia ja verovähennystä. On se nähty. Kansa tietää ,

        Muistelepas asioita ilman punaisia silmälaseja. Urkki ja silloisen maalaisliiton kansanedustaja Lahtela olivat pääpuuhamiehinä perustamassa Kemijärvelle sellutehdasta. En tiedä mitä tukia silloiset maalaisliittolaiset saivat mutta tehdas kuitenkin toi Itä-Lappilaisille paljon puunmyyntituloja, tehtaan työntekijöille palkkatuloja sekä Kemijärvelle että ympäristökuntiin verotuloja.

        Kyllä ne kähminnät ja hyvävelijutut ovat noita Stubbin kaveriporukan hommia etupäässä. Ainakin viimeaikoina aika härskiä temppuja.


      • i0imu8y
        Juha rules kirjoitti:

        Muistelepas asioita ilman punaisia silmälaseja. Urkki ja silloisen maalaisliiton kansanedustaja Lahtela olivat pääpuuhamiehinä perustamassa Kemijärvelle sellutehdasta. En tiedä mitä tukia silloiset maalaisliittolaiset saivat mutta tehdas kuitenkin toi Itä-Lappilaisille paljon puunmyyntituloja, tehtaan työntekijöille palkkatuloja sekä Kemijärvelle että ympäristökuntiin verotuloja.

        Kyllä ne kähminnät ja hyvävelijutut ovat noita Stubbin kaveriporukan hommia etupäässä. Ainakin viimeaikoina aika härskiä temppuja.

        Hyvä esimerkki hulvattomasta valtion tuesta. Ne valtion tukirahat, joita vielä 90-luvulla työnnettiin tehtaaseen satoja miljoonia, valuivat Kemijokeen, haihtuivat taivaan tuuliin ja Kepulaisten yltäkylläisyyteen.


      • Joke Isoltakylältä
        i0imu8y kirjoitti:

        Hyvä esimerkki hulvattomasta valtion tuesta. Ne valtion tukirahat, joita vielä 90-luvulla työnnettiin tehtaaseen satoja miljoonia, valuivat Kemijokeen, haihtuivat taivaan tuuliin ja Kepulaisten yltäkylläisyyteen.

        Rahat eivät menneet hukkaan vaan ne siirtyivät lisääntyneen tuotannon kautta suoraan kasvattamaan StoraEnson tasetta.
        Osa varmaan hyödytti kepulaisiakin tehtaalta saatuina palkkatuloina ja tietysti parempana puunhintana sitä myyneille niin kepulaisille kuin muidenkin puolueiden kannattajille.
        Silloinen tuki oli täysin järkevä. Sillä varmistettiin suoraan tehtaalla noin 230 työpaikan säilyminen ja myös välillisten työpaikkojen säilyminen Kemijärvellä ja koko Itä-Lapissa.
        Järki loppui sitten lokakuussa 2007 jolloin kannattavan tehtaan lopetuspäätös tehtiin. Tätä päätöstä on sitten jälkeenpäin katunut julkisesti mm. silloinen toimitusjohtaja Jouko Karvinen.


      • Tasa SEllo
        Joke Isoltakylältä kirjoitti:

        Rahat eivät menneet hukkaan vaan ne siirtyivät lisääntyneen tuotannon kautta suoraan kasvattamaan StoraEnson tasetta.
        Osa varmaan hyödytti kepulaisiakin tehtaalta saatuina palkkatuloina ja tietysti parempana puunhintana sitä myyneille niin kepulaisille kuin muidenkin puolueiden kannattajille.
        Silloinen tuki oli täysin järkevä. Sillä varmistettiin suoraan tehtaalla noin 230 työpaikan säilyminen ja myös välillisten työpaikkojen säilyminen Kemijärvellä ja koko Itä-Lapissa.
        Järki loppui sitten lokakuussa 2007 jolloin kannattavan tehtaan lopetuspäätös tehtiin. Tätä päätöstä on sitten jälkeenpäin katunut julkisesti mm. silloinen toimitusjohtaja Jouko Karvinen.

        Ei KARVINEN KATUNUT TEHTAAN LOPETTAMISPÄÄTÖSTÄ, VAAN HUONOA TIEDOTTAMISTA ASIASTA. Kaikki tietää, ettei kannattavia tehtaita lopeteta!!!!!!!
        Kemijärven Sellu oli huonokuntoinen ja ennen kaikkea liian pieni yksikkö toimiakseen kannattavasti nyky maailman voluumissa. Uskokaa jo.


      • Joke Isoltakylältä
        Tasa SEllo kirjoitti:

        Ei KARVINEN KATUNUT TEHTAAN LOPETTAMISPÄÄTÖSTÄ, VAAN HUONOA TIEDOTTAMISTA ASIASTA. Kaikki tietää, ettei kannattavia tehtaita lopeteta!!!!!!!
        Kemijärven Sellu oli huonokuntoinen ja ennen kaikkea liian pieni yksikkö toimiakseen kannattavasti nyky maailman voluumissa. Uskokaa jo.

        Tästä on turha kinastella. Tiedän nimittäin tasan tarkkaan mikä oli tehtaan kannattavuus koska olin siellä töissä ja jouduin työni vuoksi vaikuttamaan myös talousasioihin.

        Tehtaan kunto oli hyvä koska melkein kaikki osastot oli laitettu BAT kuntoon, viimeisimpänä jätevedenpuhdistusjärjestelmä.

        Tämä on faktaa ja siitä on turha kinastella.


      • rahanhaju
        Joke Isoltakylältä kirjoitti:

        Tästä on turha kinastella. Tiedän nimittäin tasan tarkkaan mikä oli tehtaan kannattavuus koska olin siellä töissä ja jouduin työni vuoksi vaikuttamaan myös talousasioihin.

        Tehtaan kunto oli hyvä koska melkein kaikki osastot oli laitettu BAT kuntoon, viimeisimpänä jätevedenpuhdistusjärjestelmä.

        Tämä on faktaa ja siitä on turha kinastella.

        Olisitpa käynyt muilla sellutehtailla, niin tietäisit verrata ja ymmärtää miksi kemijärven sellu purettiin ja mihin satojen miljoonien tuella saatiin näennäinen kannattavuus!!!!!


      • aaiivee
        rahanhaju kirjoitti:

        Olisitpa käynyt muilla sellutehtailla, niin tietäisit verrata ja ymmärtää miksi kemijärven sellu purettiin ja mihin satojen miljoonien tuella saatiin näennäinen kannattavuus!!!!!

        Joo. Ne oli kalliita työpaikkoja meille maksajille. Kuten mtk.n kepulaisten sipilän luotsaama maa-metsätalous. Älkää äänestäkö kepua ja sipilää jos haluatte korkeaa elintasoa pitkään.


      • Että sillee
        i0imu8y kirjoitti:

        Hyvä esimerkki hulvattomasta valtion tuesta. Ne valtion tukirahat, joita vielä 90-luvulla työnnettiin tehtaaseen satoja miljoonia, valuivat Kemijokeen, haihtuivat taivaan tuuliin ja Kepulaisten yltäkylläisyyteen.

        Kuka olikaan pääministerinä silloin kun Suomi vietiin rahaliittoon. Taisi olla SDPn suurmies . Tämä vei Suomelta kilpailukyvyn, Ruotsilta ei mennyt,sielä metsäteollisuus pelasi voimakkaasti Täälä suljettiin useita paperi ja sellutehtaita.


    • Late Lapista.
    • kaikki tämän tietää

      Se on ihan sama kuka johtaa, mutta Lappi ei tule olemaan KENELLÄKÄÄN agendalla. Etelässä on puolueiden huomio. Täällä on niin vähän väkeä, että ketään ei asia kiinnosta. Jos Kekkonen olisi vallassa tänään, niin aivan sama asia, ei tulisi lanttiakaan häneltä näille kairoille nykyaikana.

    • ikävä juttu

      Kokkareilla olisi ollut erittäin hyvä ja pystyvä mies, mutta valitsivat Stubbin Vapaavuoren sijaan. Se jos mikä oli kauhea virhe Suomen kannalta. vapaavuori kun on pätevä ja fiksu mies, hänestä olisi saatu paras pääministeri koskaan.

      • KorpiPorvari

        Näin on. Kauhea virhe olisi myös, jos Sipilästä tulisi pääministeri, Suomen ja koko Euroopan kannalta. Pohjois-Suomesta puhumattakaan.
        Elinkeinorakenne vääristyisi samalla tasolle juuri maatalouden osalta kuin mitä se oli 60-luvun lopulla, jolloin tukipolitiikka oli vaalikarjapopulismia.
        Se johtikin kautta aikain voimaikkaimpaan maaltapakoon, kuten myös nyt kävisi jos Sipilän porukka saisi päättää.


      • aina sossut
        KorpiPorvari kirjoitti:

        Näin on. Kauhea virhe olisi myös, jos Sipilästä tulisi pääministeri, Suomen ja koko Euroopan kannalta. Pohjois-Suomesta puhumattakaan.
        Elinkeinorakenne vääristyisi samalla tasolle juuri maatalouden osalta kuin mitä se oli 60-luvun lopulla, jolloin tukipolitiikka oli vaalikarjapopulismia.
        Se johtikin kautta aikain voimaikkaimpaan maaltapakoon, kuten myös nyt kävisi jos Sipilän porukka saisi päättää.

        KorpiPorvari muistappa oikein 60-lukua. Soli ukko Paasio sosiaalidemokraatti joka tyhjensi Lapin ! Se sano et ostetaan potut belegiasta ja tulukaa sieltä pohjoisesta pois ruikuttamasta tänne etelään. Sit me lähettiin Ruottiin !!! Volovoja tekkeen. Näin tekkee demarit !


      • nuorsuoimi
        aina sossut kirjoitti:

        KorpiPorvari muistappa oikein 60-lukua. Soli ukko Paasio sosiaalidemokraatti joka tyhjensi Lapin ! Se sano et ostetaan potut belegiasta ja tulukaa sieltä pohjoisesta pois ruikuttamasta tänne etelään. Sit me lähettiin Ruottiin !!! Volovoja tekkeen. Näin tekkee demarit !

        Vanhanen,pekkarinen siunasi kemijärven tehtaan lopettamisen. Molemmat kepusta!!! Siis kuka teki ja mitä. Nytkö sipilää, kepua lisää??


      • Ex persuli
        nuorsuoimi kirjoitti:

        Vanhanen,pekkarinen siunasi kemijärven tehtaan lopettamisen. Molemmat kepusta!!! Siis kuka teki ja mitä. Nytkö sipilää, kepua lisää??

        Päätöksen tehtaan lopettamisesta teki StoraEnso. Kuviteltiin vielä silloin, että valtio osaomistajana voisi estää lopettamisen.
        Näin ei voitu tehdä, koska pörssiyhtiöiden päätökset tehdään lain mukaan. Sama asia on myöhemmin tullut eteen monien muiden ratkaisujen kanssa joissa on toimittu aivan samalla tavoin lakeja noudattaen.

        Sipilää on hyvä mies. Hänellä on kokemusta liike-elämästä ja talouden reaaliteeteistä. Entisenä yritysjohtaja Sipilää osaa tehdä sellaiset ratkaisut että Suomi saadaan nostettua tästä lamasta.

        Ääneni menee varmasti Juha Sipilälle!


      • impostentti
        Ex persuli kirjoitti:

        Päätöksen tehtaan lopettamisesta teki StoraEnso. Kuviteltiin vielä silloin, että valtio osaomistajana voisi estää lopettamisen.
        Näin ei voitu tehdä, koska pörssiyhtiöiden päätökset tehdään lain mukaan. Sama asia on myöhemmin tullut eteen monien muiden ratkaisujen kanssa joissa on toimittu aivan samalla tavoin lakeja noudattaen.

        Sipilää on hyvä mies. Hänellä on kokemusta liike-elämästä ja talouden reaaliteeteistä. Entisenä yritysjohtaja Sipilää osaa tehdä sellaiset ratkaisut että Suomi saadaan nostettua tästä lamasta.

        Ääneni menee varmasti Juha Sipilälle!

        Et siis ole lapinvaalipiiristä. Olisihan se pitänyt arvata, muka expersu. Ja vielä oulun vaalipiiristä ja sipilää, tottakai. Lapista kepu saa ääniä vähempi kuin koskaan, kun väki on valistuneempaa.


      • Ex persuli
        impostentti kirjoitti:

        Et siis ole lapinvaalipiiristä. Olisihan se pitänyt arvata, muka expersu. Ja vielä oulun vaalipiiristä ja sipilää, tottakai. Lapista kepu saa ääniä vähempi kuin koskaan, kun väki on valistuneempaa.

        Kylläpä on sitten Lapilla kova aika edessä! No, itsepähän päätöksenne teette ja joudutte elämään sen kanssa.


      • leivän jatketta
        nuorsuoimi kirjoitti:

        Vanhanen,pekkarinen siunasi kemijärven tehtaan lopettamisen. Molemmat kepusta!!! Siis kuka teki ja mitä. Nytkö sipilää, kepua lisää??

        Miten solikaan ? Kokoomus ja Jyri Häkämies ...muistakaappa oikein. Uusi tehas nousee vauhilla Kostamon tien varteen. Mahtavaa !


    • oikein hyvä

      Ehe ehe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hyvä hyvä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • koillismarkkinat

      Ilman Häkämiestä ei Kemijärvelle olisi nyt nousemassa ilmeisen toimivaa sahalaitosta.
      Häkämies toimi rohkeasti, kun päätti järjestää Kemijärvelle teollisuutta sellun tilalle. Toki ensimäinen yrittäjä (Arktos) osittautui hempuliksi, mutta juuri sen vuoksi on nytttemmin ollut PAKKO saada näille sijoille ja niille investoinnille viimeinkin kokonaistoimiva yrittäjä ja sen mukaiset mittavat investoinnit.
      Näin se työnantajia edustavan Häkämiehen mahtikäsky viimeinkin tuottaa tulosta koko seutukunnalle.
      TYÖNANTAJIA ME TÄNNE TARVITAAN!!!!! Sen jälkeen tulee työpaikkoja ja työläiselle leipää. Ja kunnalle verotuloja, joilla voi hoitaa velvotteensa kunnialla.

    • EuroTanttu

      Joo. Kepun Pekkarinen löi edellisen hallituksen aikana matalaksi kaikki esitetyt
      investointiesitykset Kemijärvelle. Liukosellut sun muut. Onneksi Häkämies ja Kokoomus näki tilanteen vakavuuden ja toimi röykeästi seutukunnan hyväksi.

      (heikosti se lähti käyntiin, muttei kai kovin moni paikallinen jäänyt samaan?)
      Häkämiehen/Kokoomuksen impulssista nyt ollaan sahalaitoksen työllistävässä maisemassa.

      Sen vuoksi EI Sipilän porukkaa ja KEPUA taas latistamaan kaikkea tähän asti Kemijärvelle aikaan saatua.

      KEPU on enempi ÄmTeeKoo ja Pellervoporukkaa, jotka vähät muista välittävät, kunhan saavat perintömetsät rahaksi. Ei siinä paljon todellisia työpaikkoja ajatella.

      • uusia kekkosia

        Eikös se KEPUN Nivala hommannut tän Keiteleenkin tänne kempaan ? Aikoinaan Kekkonen / maalaisliitto hommas sellutehtaan kemppaan.Koskahan ne demarit tai kokoomus jotain tänne hommais. Nyt on joku Antti Rinne sos.dem. rahaministerinä. Hänellä ois mahkut antaa rahat ees Soklin rautatiehen...Missä viipyy ?


      • poropor
        uusia kekkosia kirjoitti:

        Eikös se KEPUN Nivala hommannut tän Keiteleenkin tänne kempaan ? Aikoinaan Kekkonen / maalaisliitto hommas sellutehtaan kemppaan.Koskahan ne demarit tai kokoomus jotain tänne hommais. Nyt on joku Antti Rinne sos.dem. rahaministerinä. Hänellä ois mahkut antaa rahat ees Soklin rautatiehen...Missä viipyy ?

        Vai on pyörä keksitty taas uudelleen ja vielä "hommattu" Kemijärvelle.
        Todelliset hommaajat eivät alennu ottamaan asiasta henkilökohtaista ansiota.

        Oiskohan voinut vielä odotella "hommaajan" paljastusta, kun vaalit ovat vasta keväällä.

        Ei se KEPU, joka vastusti investointeja juuri Sellunraunioille, oikeasti voi hommata sahaa Kemijärvelle, yksittäisestä henkilöstä nyt puhumattakaan.

        Elinkeinoelämän rattaat pyörii muulla kuin KEPUN voimalla. Yksittäisen metsätyöntekijän kynnet käsitää jokainen.


      • että valtion rahat
        uusia kekkosia kirjoitti:

        Eikös se KEPUN Nivala hommannut tän Keiteleenkin tänne kempaan ? Aikoinaan Kekkonen / maalaisliitto hommas sellutehtaan kemppaan.Koskahan ne demarit tai kokoomus jotain tänne hommais. Nyt on joku Antti Rinne sos.dem. rahaministerinä. Hänellä ois mahkut antaa rahat ees Soklin rautatiehen...Missä viipyy ?

        Ei kyllä ole valtion asia rakentaa yksityiselle kaivosfirmalle logistiikkaa. Kyseinen yritys on vielä tullut tunnetuksi siitä, kuinka kaivostoiminnan loputtua panee sen sisarfirmansa nurin, että ei tarvitse siivoamista maksella. Eli kaikki ympäristötuhot jäisivät vielä vaivan palkaksi. Jos tuossa louhimista niin pitkäksi aikaa kun väittävät, niin maksakoon firma ihan itse vaan kuljetuksensa.


      • Kerkes kuusi
        että valtion rahat kirjoitti:

        Ei kyllä ole valtion asia rakentaa yksityiselle kaivosfirmalle logistiikkaa. Kyseinen yritys on vielä tullut tunnetuksi siitä, kuinka kaivostoiminnan loputtua panee sen sisarfirmansa nurin, että ei tarvitse siivoamista maksella. Eli kaikki ympäristötuhot jäisivät vielä vaivan palkaksi. Jos tuossa louhimista niin pitkäksi aikaa kun väittävät, niin maksakoon firma ihan itse vaan kuljetuksensa.

        Kyllä valtiolla on tekemistä tarpeeksi jo KEPULAISTEN tukien maksamisessa. 3 miljardia vuositasolla Suomessa. Maataloustuotevolyymi huomioiden, maailman raskaimmat tuet.
        Ei Sipilää, eikä Kepua vallankahvaan. Jäisi rautatie tekemättä, maksoi mikä taho tahansa, kun Kepulaisten porotalous siitä kärsii.


      • kepurules ..
        Kerkes kuusi kirjoitti:

        Kyllä valtiolla on tekemistä tarpeeksi jo KEPULAISTEN tukien maksamisessa. 3 miljardia vuositasolla Suomessa. Maataloustuotevolyymi huomioiden, maailman raskaimmat tuet.
        Ei Sipilää, eikä Kepua vallankahvaan. Jäisi rautatie tekemättä, maksoi mikä taho tahansa, kun Kepulaisten porotalous siitä kärsii.

        Luulis sos.demejä ottavan päähän ko kattoo tuoreinta galluppia. Kepu jo yli 25 %:n kannatuksessa,demukat vain n.15 %, samoin Persut 15 %. No PersSut tipuu kevääseen mennessä sinne 11 %:n kieppeille. PerSuille käy kuten SMP Vennamolle. Pieni tuulahdus huipulla ja sit unholaan.Persuija äänestäneet palaavat "kotiin" eli kepuun. Ettei menis keväällä kepu jo tonne 30 %:n paikkeille ?


      • toivo eimennytkään
        Kerkes kuusi kirjoitti:

        Kyllä valtiolla on tekemistä tarpeeksi jo KEPULAISTEN tukien maksamisessa. 3 miljardia vuositasolla Suomessa. Maataloustuotevolyymi huomioiden, maailman raskaimmat tuet.
        Ei Sipilää, eikä Kepua vallankahvaan. Jäisi rautatie tekemättä, maksoi mikä taho tahansa, kun Kepulaisten porotalous siitä kärsii.

        Ne tuet ovat sinun eduksesi, jotta voisit ylipäätänsä ostaa leipää ja tuotteita.
        Ellei niitä olisi, todennäköisesti maataloustuotteet olisivat sinun ulottumat-
        tomissa???? Ainakin normaali suomalaisille se on elintärkeää.
        Puuttuisit paremminkin ammattiyhdistysjäsenmaksuihin, jotka voidaan vero-
        tuksessa huomioida vähennyksenä. Täysin epäoikeudenmukainen muita ih-
        misiä kohtaan.
        Arvostan toki jäseniä työntekemisestä. Eritoten niitä, jotka tekevät töitä sovi-
        tulla tuntipalkalla ahkerasti. Suurinosa kuitenkin on ymmärtävinään, että sovittu
        tuntipalkka koskee työmaalle tulemista, jos siellä jotain tekee, tulee saada siitä
        erillinen korvaus.
        Paneppa porkkanan siemeniä maahan Lapissa ja Espanjassa. Tuotantokustan-
        nukset täällä nelinkertaiset.
        Sipilän tavoin en morkkaa sinua. Toivon, että oltaisiin asialinjalla. Hyvää talven
        alkua ja voimia kirjoitustyöhön!


    • Sippisipilä

      Kepulle toki ääniä saattaa tulla rutkastikin edellisiin vaaleihin verrattuna, jolloin KEPU kärsi tappion, jota ei enää puolueen johtajatkaan nimitelleet torjuntavoitoksi.Puoluetuet tippuivat niiltä, jotka edustavat kaikissa toimissaan vankan yhteiskunnan tuen saajia. Hallitusvastuuta ei ollut, vaikka olivatkin pääministeripuolue. Oppositiossa ovat olleet taas syyntakeetomia. Kuten ehkä nytkin, tulevassa hallituksessa. Ei niillä rosenteilla ja roknoosilla eletä, kun kyky puuttuu. Haluahan tunnetusti ON.

    • Tlmosoinista pääministeri ja rosvot kuriin per-kele

      • pihkapösilö

        Me kepulaiset emme ole rosvoja, emmekä muutenkaan ole ottamassa muilta, kuin tukea, jonka valtio suo, jonka valtio, tai ee uu maksaa, meille jotka olemme veron maksajia. Maaseudulla olemme suurimpia veronmaksajia, kylätasolla tarkastellen. Saa ne muutkin eläkkeen, kassalinjarahan, mutta eivät vähennyksiin autoa, eikä matkoja, saatika velipojan mönkijää, josta minulla on kuitit, jotka olen toimittanut verottajalle. Siksi voin paremmin kuin kassalinjan miehet.


      • mooses auttaa

        Joutaisit kuukkelisi kanssa nuotiolle istumaan loppuiäksi. ei siinä yhteiskunta
        kärsisi ollenkaan. kirjoituksesi tällä palstalla osoittaa kyvyttömyytesi. luultavasti
        olet jonkin sortin "hörhö"? toivottavasti vielä pelastut?


    • kotiuskonisänmaa

      Lapin Kansassa hyvä kolumni. Seuraavaan hallitukseen ei pidä ottaa yhtään
      puoluetta, joka lähtee hakemaan galluppi-kannatusta päätösten teossa. Lo-
      puksi todettiin, että tuleva hallitus joutuu tekemään päätöksiä Suomen pelas-
      tamiseksi rajusti. Tämän jälkeen päätöksentekijät ovat poliittisia "ruumiita".
      Nykyinen hallitus ei suostunut tähän vaihtoehtoon. Kataisen oli pakko saada
      hallitus, jotta sai pääministeriyden. Mitä kommarit, vihreät, rkp ja kristilliset
      siellä tekivät? Ei tarvi arvailla. Eniten ihmetyttää vasemmistoliiton raahaminen,
      ei mitään tekemistä demokraattisessa valtiossa.
      Uskoisin, että Sipilä ottaa kannettavakseen tämän haastavan tehtävän toivossa,
      että kansalaiset ymmärtävät tämän välttämättömyyden? Suomi pelastetaan,
      mekin pelastumme. Annetaan mahdollisuus.

    • vanha köörikö ?

      Sipilällä on kyllä yksi kauhea painolasti. Mikä mahtaa olla hänen ns. dream-team ?
      Ei kepussa ole paljoa kasvot uudistunéet. Saataisiinko Sipilän myötä hallitukseen esim. Paavo Väyrynen, Seppo Kääriäinen, Mauri Pekkarinen ja Paula Lehtomäki ?
      Vain nuo pahimmat painajaiset mainitakseni ?

      • vanha köörikö ?

        Niin ja pahin unohtui, se räksy-Tiilikainen.


    • lähiväki

      Sipilä myy valtionyhtiöt velanmaksuun. hyviä ostajakandidaatteja löytyy lähipiiristä. ei alehintaan toivotaan.

      ollut Elektrobitin toimitusjohtajana kuten Pertti Korhonen ja tuntee muitakin miljoonia tienanneita nokialaisia. Matti Alahuhta ja Jorma Ollila sekä Herlinin suku. tietysti Ehnrootit ensimmäisinä joita korhosen lähipiiri kuhisee.

    • Ei-uskovainen

      Muuten se Rauhan sana liike on lähellä vanhoillislestadiolaista liikettä. Kuuleman Sipilän taustajärjestö. Muistamme varmaan sen hyvän uskovainen rauhansanalaisen Torniosta, joka esitti muita parempaa ja tuomitsi muita. Itse tappoi vaimonsa silitysrautaa käsittelemällä. Myöhemmin kavalsi Kaakamon postin rahalähetyksen ja yritti saada haltuunsa postin rahalähetyksen.

      Sellaisia ovat ne hyvät uskovaiset. Sipilä ei korosta uskovaisuuttaan ja se on tietysti hyvä asia.

    • EpäKepu

      Suomi on ollut kuilun partaalla pari kertaa sitten 90-luvun puolen välin, juuri Kepun johtamana ja aiheuttamana, kuten nytkin.. Edellisissä vaaleissa kansa sen äänillään ilmoitti ja samalla kertoi kansan valveutuneisuudesta. Vrt. viime vaalien kepun kannatus.
      Kansakunnan poliittinen muisti pätkii kyllä pahemman kerran, jos kepu kaikesta huolimatta saisi galluppien mukaiset kannatusluvut tulevana keväänä.
      Kepu pettää aina. Kepusta ei ole apua. Hyvä opposiotopuolue räksyttämään omista mokistaan muiden piikkiin.
      Jätevesilaki esim. on nyt mainio esim. kuinka takki kääntyy nätisti .

      • yes Sipilä

        EpäKepulla pelottaa jo. Oiskohan demukka ? Syytä onkin. Sipilän johdolla kepu voittaa vaalit . Suomi alkaa nousta suosta. Demukoiden ja kokkareiden eväät on jo syöty ja tulokset nävössä. Suomi ei enää kestä sos.dem-kok politiikkaa. Kansa on havahtunut.


    • sipifani

      Hallitus totaalisesti hölmöilee. Pääministeri ei luota Suomen Pankin ennustei-
      siin ja vähättelee niitä. Nato-intoilee ja haukkuu Keskustaa Venäjän suosimi-
      sesta. Vaihtaa puhetyyliä ja vaatetusta galluppien mukaan. Väittää Sipilän pu-
      huvan löysiä???? Harmi, että Kokoomus sortui tuohon ylimieliseen juppiin.

      Mitä tekee vasemmistopuolueet? Vastustavat ydinenergiaa, meukkaavat homo-
      jen ja lespojen asialla, vastustavat Lapille tärkeitä energiavaihtoehtoja. Ei mitään
      hyötyä Lapille kummastakaan puolueesta.

      Ei ole muita vaihtoehtoja kuin Sipilän Keskusta. Saadaanpahan arvomailmaa
      puolustava pääministeri, joka ei haukkumalla asioida hoita. Olen "myyty".

      • haloota

        Vaihtoehto on aina; se on se että luodaan järjestelmä, jossa asiat päätetään kansaäänetyksillä, ja niin etteivät aloitteet tule "Sipilöiltä", vaan niiltä, joita asiat koskettavat, eli kansalaisilta.

        Hömöä että vuonna 2015 vielä luotetaan jonkun yksittäisen toimijan voiman päättävän toisten asioista. Lupauksia ei koskaan voi pitää, sillä hallitusneuvottelut luovat aina ne asiat, joita hallitus sitten vie eteenpäin. Voi olla että niissä asioissa ei ole ykhtäkän sitä, mistä on kampanjoissa puhuttu. Miksi siis tuota haluttaisiin?

        Äänestäjä ei kaiketi tiedä miten toimikausi muodostuu. Hallitusohjelmat ovat hyvin rajoittuneita, ja kukin ministeri pelaa aina itsellensä.


    • näillä mennään

      Sipilän johdolla, vaikka Sipilällä ei talouteen tunnu sen kummempia lääkkeitä löytyvän. Pointti onkin siinä, että ei kokkareillakaan sen Stubbin johdolla. Asia olisi kenties toisin, jos Vapiksesta olisi tehty pääministeri, mutta kun tollot oli siitä Stubbista niin hurmoksessa, nyt lippovat omaa hapanta soppaansa.

      Sipilällä ei ikävä kyllä ole takanaan uutta verta, vaan kehiin heitetään ne vanhat jörmyt, Pekkarinen, Kääriäinen, Lehtomäki ja Väykky, (muuten haukkuu sivusta omia)

      No siinähän sitten yrittävät, kyllä niissä Stubbin jutuissa sen verta perää, että Lehtomäen Venäjä puheet on kuin YYA-kirjasta ikävä kyllä.

      Toivotaan Kepulle onnea yrityksessä, koska tämä maa olisi hyvä saada nousuun.
      Yrityksistä se nousu lähtee, ei hallituksesta, ja nousuun vaaditaan vähintään Euroopan toipuminen myöskin, mutta ei toimiva hallitus asiaa pahentaisi.

      Toisaalta olisi hyvä ottaa persut mukaan hallitukseen, se kun olisi niiden loppu, mutta kukja paikkailisi niitten virheitä siellä ?
      Ehkä on parempi jättää ne hiljakseen hyytymään hallituksen ulkopuolelle.

      • ennustaja mehästä

        PerSujen aika alkaa olla ohi. Nyt se on nähty . Suuta pieksämällä ei Suomea rakenneta. Kohta Soini kattelee parempia hommia itselleen ja näin puolue näivettyy lähes olemattomiin. Siitä sakista ei nouse sellaista "lahkojohtajaa" kuin Soini ja se on siinä. Persuihin höyrähtäneet palaavat juurilleen eli kepuun .


    • ££££++

      Ei palaa! Annetaan vain palstatilaa kepujen kehuun!

    • ====

      Meillä on omat keskustelukanavat vähän isommassa mittakaavassa.

    • persujen mölinät

      Juu ei persuista ollut mihinkään. Niillä jo puntti tutisee kun kannatus putoo. Sen nyt näki jo hölmöstä autoveron poisto ehdotuksesta. Sillä haetaan pöhköjen ääniä, mutta vähänkin viisaamaat tuollainen populismi karkottaa muita äänestämään.

      Parempi persujen onkin omassa piiristä hölistä pehmeitä, kun kaikki on aina samaa mieltä, niin on persuilla kivempaa.

    • I& 030

      Perussuomalaisten aateperusta

      Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. Sukupolvet ylittävänä tavoitteenamme on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna: Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.
      Ihmisen puolella

      Perussuomalaiset on kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue. Emme usko oikeistolaiseen rahavaltaan emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Uskomme ja luomme ensisijaisesti kaikki odotukset ihmiseen

      • lipevää soopaa

        Lainailtuja tekstejä. Ei auta Persujen alamäki alkanut ja raju. Hyvä jos keväällä kannatus 10 %.


    • kansa nauraa niille

      Ei tosiaan auta persujen lipeävät populistiset avaukset. Eilen yrittivät ehdotella autoveron poistoa, että saisivat ´kannatusta nousuun. On ne tolloja. Vuosi sitten vastustivat vasemmiston vastaavaa ehdotusta, nyt kun puntti tutisee, yritetään itse vaikka mitä soopaa.

    • J.030

      Hmmm?

    • väykky kaappiin

      Sipilä se otti kunnon irtioton Väyrysen linjasta, Väyrysen mielipiteet on kaukana Sipilän kepun linjauksista.
      Siitä tulee taas lisää nostetta Kepulle.

      • Anonyymi

        Niin tuli. Totisesti. Ja kepu laittoi Kempassakin talouden kuntoon....


    • Anonyymi

      https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/69675102_228065021499547_8341422359709745152_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQmvyTyOCXiJT8S-sTFjzXDKR2Az_j8y5LtqlCS7koSyuH6UCXLqstzf6urxasL9IPk&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=392d93c0d07499fe1c390be33ee0220a&oe=5DCA0A9C

      Tässä tulos!

    • Anonyymi

      Tukholmassa ammuttu kuoliaaksi ennätysmäärä – Ruotsin pääministeri kiistää väkivallan kasvun!

      Tukholmassa ammutaan ihmisiä ennätystahtiin ja pommi-iskujen määrät ovat lisääntyneet jyrkästi, mutta Ruotsin pääministeri kiistää, että tappava väkivalta olisi lisääntynyt.

      Tukholman alueella on tullut tämän vuoden aikana jo enemmän kuolonuhreja kuin koko viime vuoden aikana, raportoi DN-uutiset.

      Aiemmin tällä viikolla 18-vuotias nainen sai surmansa automaattiaseen tulituksesta Råckstan alueella. Hänestä tuli neljästoista ampumisten kuolonuhri Tukholman alueella tänä vuonna.

      Lue lisää: 18-vuotias nainen murhattiin Tukholmassa sarjatuliaseella

      Tämä tarkoittaa, että enemmän ihmisiä on ammuttu Tukholmassa tänä vuonna kuin koko viime vuoden aikana, jolloin yhteensä 11 ihmistä ammuttiin kuoliaaksi. Rekisteröityjen ampumavälikohtausten yhteislukumäärä on pysynyt suunnilleen samana.

      ”Kun yhdistämme kuolleiden ja haavoittuneiden lukumäärän tänä vuonna, luvut ovat samalla tasolla, mutta kuolemantapausten määrä on hälyyttävästi suurempi,” kommentoi Tukholman poliisin kriminologi Sven Granath.

      Pahin tilastoitu vuosi on 2017, jolloin yhteensä 19 ihmistä ammuttiin kuoliaaksi Tukholmassa, mutta vuosi 2019 näyttää olevan paljon pahempi verrattuna ajanjaksoon. Mikäli nykyinen tahti jatkuu, tästä vuodesta on tulossa ennätyksellisen verinen.

      Ruotsin pääministeri kiistää
      Stefan Löfven sanoo samaan aikaan, ettei tappava väkivalta Ruotsissa ole lisääntynyt. Pääministeriä on painostettu ottamaan kantaa ampumisiin ja lisääntyneisiin pommi-iskuihin.

      SVT-uutisille haastattelun antanut Löfven sanoi perjantaina, ettei tappava rikollisuus ole lisääntynyt.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      482
      3485
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3411
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      140
      2986
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2282
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2150
    6. 211
      1562
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1271
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1270
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe